mea 26.11.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 mea sama szyjesz firanki? ano jak narazie 100% mojego autorstwa co prawda jedne latwe byly bo panel z metra ciety byl juz na 60 cm wiec tylko podszylam gore i dol ale reszte sama sie bawilam wlasnie przyszedl woal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.11.2012 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 mea te tandemboxy to robisz jkie chcesz szerokości.Ja kupuję te wysokie i głębokie na 50 (są jeszcze 45 głębokie).Wczoraj patrzyłam na allegro to 130 zeta,ja kupowałam w Zimexie,zaraz tam zadzwonię sprawdzić jaka cena u nich.Adam robimy to dużo powedzine,Mariusz sam to liczy bez żadnego programu.Teraz będzie pierwsza ze skosem,już słysze jak buczy pod nosem,że roboty będzie z tym w cholere,że to mój pomysł był na dom z dachem,że mogliśmy klocka postawić i nie było by problemu. dowiedz sie ile w zimeksie ... zaraz pomierze jak glebokie potrzebujue ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.11.2012 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 co do moich szuflad ... gabi ile kosztuja tandemboksy bluma ?? tam bedzie gdzies 80 cm ale to pewnie bedzie trzeba dopasowac bo jak wsadze plyty to z wymiarem bedzie roznie ... da sie je regulowac do wymaganej szerokosci ?? Ja nie Gabi ale odpowiadam -> ceny i ogolnie wybor / wyposazenie ja ogladam tutaj: http://www.akcesoria.meble.pl/ Bardzo duzy wybor wszystkiego. Ceny srednie - nie najwyzsze, nie najnizsze, warto poszukac np. na allegro jak juz sie na cos konkretnego zdecydujesz Lokalnie nic bym nie kupowal bo ceny x 2... szyna z pro 100 sobie poradze ale musze go odszukac bo chyba zaginal w akcji jakis czas temu a przy szafie w garderobie bedziesz mi chyba musial pomoc bo tam bedzie kwestia rozrysowania skosow !! masz pojecie jak to zrobic ?? myslalam zeby szafe rozrysowac w autocadzie w pracy ... do mnie to najlepiej przemawia i moge dokladnie wszystkie wymiary naniesc !! Mozesz w autocadzie. Ze skosami nie ma problemu tylko trzeba stosowac dodatkowe prowadnice po srodku skrzydla - no bo jakby koleczka byly tylko na dole, a na gorze skrzydlo zweza sie "do szpica" (jak to w trojkacie) to bez dodatkowej prowadnicy chwialoby sie na boki W Lagunie (a ten system kupisz w mixpolu czy w turzy) to taki dodatkowy prowadnik i szyna: http://www.laguna.pl/files/photo/zo3hpssxyd7y8hhhnf3hvaxhxreal8.jpg Sam prowadnik (przykrecany do skrzydla) wyglada tak: http://www.laguna.pl/files/photo/0shy6k4v2py03znwb16015uv717byd.jpg A szyna jak to szyna http://www.laguna.pl/files/photo/soe4qpujwj83yhvurce0rw0jjzp5k7.jpg W tej konfiguracji musisz jednak dobrze obliczyc odleglosc drzwi od polek - no bo ta szyne musisz przykrecic pod polke. I trzeba uwazac z ewentualnymi szufladami - montaz tego prowadnika trzeba tak przemyslec zeby skrzydlo otwieralo sie na pelne swiatlo wewnetrznego podzialu i zeby ewentualna szuflada nie zahaczala o otwarte skrzydlo przy otwieraniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.11.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Adam robimy to dużo powedzine,Mariusz sam to liczy bez żadnego programu. Sciagnij mu pro100 - jak chcesz to Ci wystawie, mam gdzies instalke 20 minut nauki podstawowych funkcji programu, a potem tydzien oszczednosci czasu przy projektowaniu szafy czy kuchni Formatki potem wklepujesz do programu online: http://www.plyta-meblowa.pl/rozkroj/ I on Ci pieknie rysuje rozkroj i zapotrzebowanie plyt. W wiekszosci zakladow musisz kupic cala plyte (a jak kupujesz kawalek to kroja sporo na kasie) - tutaj mozna tak dopracowac formatki zeby wyszedl jak najmniejszy odpad - ja mam zawsze wykorzystanie plyty 95% - zostaja same drobne scinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 26.11.2012 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 ano jak narazie 100% mojego autorstwa co prawda jedne latwe byly bo panel z metra ciety byl juz na 60 cm wiec tylko podszylam gore i dol ale reszte sama sie bawilam wlasnie przyszedl woal No to szacun wielki dla Ciebie:) Ja na szczęście mam siostre krawcową,która spełnia moje wymysły i zachcianki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.11.2012 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 szynka wrzuc gdzies instalke bo szukam i nie wiem gdzie jest ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.11.2012 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 szynka wrzuc gdzies instalke bo szukam i nie wiem gdzie jest ... Kurcze dopiero jutro bede mogl - na mojej aktualnej neostradzie ze slabym uploadem zatkam wszystkim lacze i bedzie pol dnia szlo bo to 600MB Jutro ok 11 bede w stanie to szybko wrzucic na serwer to kto chce - piszcie na priv to udostepnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.11.2012 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Kurcze dopiero jutro bede mogl - na mojej aktualnej neostradzie ze slabym uploadem zatkam wszystkim lacze i bedzie pol dnia szlo bo to 600MB Jutro ok 11 bede w stanie to szybko wrzucic na serwer to kto chce - piszcie na priv to udostepnie mnie oczywiscie uwzglednisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.11.2012 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Adam to ja bardzo proszę,własnie dostaliśmy wycene z panela i pogięło ich,oklejanie 2,9 za metr. Jezeli gruba okleina (2mm) to cena normalna! Cienka okleina kosztuje bodaj ok 1 pln / mb ale jest duzo mniej trwala.. Ta gruba okleine trzeba koniecznie uwzgledniac we wszystkich obliczeniach - mozna sie zakrecic i pomylic bo np. oklejajac dwie wezsze strony musimy skrocic wymiar szerszej i odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.11.2012 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Mea nie opłaca się tych tandemboxów w Zimexie,137 zeta kosztują a na necie taniej.Na kiedy byś to potrzebowała,bo może za jedną wysyłką to załawić? musze to rozliczyc ile wyjdzie plyty /ja musze miec biala/ i do tego 4 szuflady ... wiec jak sie zamknę w 7 stowach to moze uda sie mezusia naciagnac ... ale musze to rozsadnie rozegrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.11.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 musze to rozliczyc ile wyjdzie plyty /ja musze miec biala/ i do tego 4 szuflady ... wiec jak sie zamknę w 7 stowach to moze uda sie mezusia naciagnac ... ale musze to rozsadnie rozegrac 1 biala plyta z pocieciem to jakies 150-160 pln plus oklejenie - jak robie szafe to wychodzi te 30-40-50 pln ale ja oklejam prawie wszystko tylko gruba okleina (jest duzo trwalsza!) BTW. Oklejanie podwojnej (sklejonej) plyty (czyli 36mm) kosztuje prawie dyche / metr - to dopiero zdzierstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 26.11.2012 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 neszka z gingerosem problem tai ze on glownie zna teorie a z praktyka roznie zwlaszcza scianowa /aczolwiek widzialam zdjecia parapetow i szacun pelen :)/ A z Tobą Mea jest taki problem że gadasz głupoty nie znasz mnie nic o mnie nie wiesz a piszesz jakbyśmy się znali od lat ehhh ja tam wiem że plotki ploteczki ale to w niedzielę pod kościołem więc będę wdzięczny o niewycieranie sobie Twojego ego moją osobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.11.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 A z Tobą Mea jest taki problem że gadasz głupoty nie znasz mnie nic o mnie nie wiesz a piszesz jakbyśmy się znali od lat ehhh ja tam wiem że plotki ploteczki ale to w niedzielę pod kościołem więc będę wdzięczny o niewycieranie sobie Twojego ego moją osobą z moim ego wszystko jest w najlepszym porzadku ale widze ze ostatnimi czasy twoje ostro ucierpialo bo coraz mniej uzywasz argumentow a wiecej pustych slow ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 26.11.2012 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Mam pewne wątpliwości co do twojego ego - jak ktoś raz skrytykował twój dziennik to takiego focha walnęłaś że do tej pory go trzymasz nie przyjmujesz krytyki swojej osoby ale po innych jak widzę potrafisz jeździć ( o to żebyś mówiła gdzie pracuje też Cię nie prosiłem ) więc mea raz jeszcze grzecznie poproszę zejdź ze mnie i wejdź na kogoś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 26.11.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 ale po innych jak widzę potrafisz jeździć Ależ macie problem ludziska Dobre jeżdżenie nie jest złe...można się przyzwyczaić i brać to na neutralnym biegu,przynajmniej ja tak mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 26.11.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Oj tam od razu problem po prostu nie lubię jak ktoś gada pierdoły a tym bardziej jeśli owe pierdoły dotyczą mnie baaaaaa niech to będę nawet docinki w moją stronę - grunt żeby owe docinki były prawdziwe :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.11.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Adam my tą cienką oklejamy i jakoś dużo sobie życzą.Mariusz mówi,że po ten program to kiedyś przy okazji do Ciebie podskoczy,bo nasz internet może nie wydolić przy ściąganiu tego. Nie ma problemu. Jak za cienka to 3 pln / mb to faktycznie spore zdzierstwo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 27.11.2012 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Moze zamiast zadymy pomozcie jak to jest po koleji, zglaszam koniec budowy do nadzoru i czekam 21 dni (roboczych czy kalendarzowych) dopiero potem dostaje numer (gdzie sie to zalatwia) na ktory sie moge zameldowac, czy mozna to zalatwic od razu po zgloszeniu do nadzoru??? Help bo mi sie waznosc dowodu konczy, a ta laska w nadzorze z gatunku wrednych i juz mialem z nia scysje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 27.11.2012 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Mam pewne wątpliwości co do twojego ego - jak ktoś raz skrytykował twój dziennik to takiego focha walnęłaś że do tej pory go trzymasz nie przyjmujesz krytyki swojej osoby ale po innych jak widzę potrafisz jeździć ( o to żebyś mówiła gdzie pracuje też Cię nie prosiłem ) więc mea raz jeszcze grzecznie poproszę zejdź ze mnie i wejdź na kogoś innego czy zanim napisales ten komentarz przeczytales o co poszlo ?? wnioskuje ze nie ... wiec przestac pierdzielic ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 27.11.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Moze zamiast zadymy pomozcie jak to jest po koleji, zglaszam koniec budowy do nadzoru i czekam 21 dni (roboczych czy kalendarzowych) dopiero potem dostaje numer (gdzie sie to zalatwia) na ktory sie moge zameldowac, czy mozna to zalatwic od razu po zgloszeniu do nadzoru??? Help bo mi sie waznosc dowodu konczy, a ta laska w nadzorze z gatunku wrednych i juz mialem z nia scysje po 21 dniach kalendarzowych smigasz do wydzialu geodezji, wypelniasz wniosek do niego dokladasz mape powykonawcza i potwierdzenie z nadzoru budowlanego ... i bardzo grzecznie sugerujesz pani ze konczy ci sie dowod i za tydzien odbierzesz papiery osobiscie ... odbierasz papiery, schodzisz pietro nizej i wypelniasz wniosek na dowod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts