Jasek 27.11.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 po 21 dniach kalendarzowych smigasz do wydzialu geodezji, wypelniasz wniosek do niego dokladasz mape powykonawcza i potwierdzenie z nadzoru budowlanego ... i bardzo grzecznie sugerujesz pani ze konczy ci sie dowod i za tydzien odbierzesz papiery osobiscie ... odbierasz papiery, schodzisz pietro nizej i wypelniasz wniosek na dowod Dziekiiii no to dupa BTW mozna zyc bez dowodu i meldunku (mina mi jakos za 3 tygodnie 3 miesiace od wymeldowania wiec sie nie wyrobie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 27.11.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Dziekiiii no to dupa BTW mozna zyc bez dowodu i meldunku (mina mi jakos za 3 tygodnie 3 miesiace od wymeldowania wiec sie nie wyrobie) na wszelki wypadek idz do wydzialu tego od dowodow i zapytaj co masz zrobic ... moze sie gdzies zameldujesz na chwile ... z tego co kojarze to mozna byc niezameldowanym tylko 3 tygodnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alhana 27.11.2012 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 jesteśmy na etapie doboru pieca węglowego z podajnikiemmacie może jakieś doświadczenia, opinie o tych:http://www.kotly-zywiec.com.pl/UserFiles/pdf/kotly/carbon.pdfhttp://www.ogniwobiecz.com.pl/kotly/eko-plushttp://www.heiztechnik.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=40&Itemid=100&lang=plhttp://ekogren.pl/eg-duo lub innemoc 11kW na groszek i inne paliwa z podajnikiem tłokowym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 27.11.2012 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 na wszelki wypadek idz do wydzialu tego od dowodow i zapytaj co masz zrobic ... moze sie gdzies zameldujesz na chwile ... z tego co kojarze to mozna byc niezameldowanym tylko 3 tygodnie ... mi powiedziala ze moge byc niezameldowany, ale dowod ma waznosc 3m-ce od wymeldowania Nic trzeba bedzie kombinowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 27.11.2012 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 mi powiedziala ze moge byc niezameldowany, ale dowod ma waznosc 3m-ce od wymeldowania Nic trzeba bedzie kombinowac a do czego tak realnie potrzebny ci jest dowod ?? jedyne "czeste" i niezalezne terminowo co mi przychodzi do glowy to L4 ... ale tam mozesz podac sam wlasciwy adres gdzie mozna cie "zastac" ... reszte dowodokoniecznych rzeczy mozesz chyba poodkladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 27.11.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Moze zamiast zadymy pomozcie jak to jest po koleji, zglaszam koniec budowy do nadzoru i czekam 21 dni (roboczych czy kalendarzowych) dopiero potem dostaje numer (gdzie sie to zalatwia) na ktory sie moge zameldowac, czy mozna to zalatwic od razu po zgloszeniu do nadzoru??? Help bo mi sie waznosc dowodu konczy, a ta laska w nadzorze z gatunku wrednych i juz mialem z nia scysje Jasek, my w tym samym dniu, w którym zgłosiliśmy zakończenie budowy w PINB, złożyliśmy wniosek w UM o nadanie numeru. Zarówno pani w Urzędzie, jak i w nadzorze powiedziała, że można to od razu zrobić. A jak już był nadany numer, to się zameldowaliśmy. Na numer czekaliśmy tylko tydzień. Ale niestety nie pamiętam, co tam jeszcze do tego wniosku było (to było rok temu), chyba mapki z geodezji, ale można wszystko na miejscu w UM załatwić - bo rozumiem, że Ty pod UM należysz? Myślę, że od roku nic się nie zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 27.11.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Jasek, my w tym samym dniu, w którym zgłosiliśmy zakończenie budowy w PINB, złożyliśmy wniosek w UM o nadanie numeru. Zarówno pani w Urzędzie, jak i w nadzorze powiedziała, że można to od razu zrobić. A jak już był nadany numer, to się zameldowaliśmy. Na numer czekaliśmy tylko tydzień. Ale niestety nie pamiętam, co tam jeszcze do tego wniosku było (to było rok temu), chyba mapki z geodezji, ale można wszystko na miejscu w UM załatwić - bo rozumiem, że Ty pod UM należysz? Myślę, że od roku nic się nie zmieniło. My zrobiliśmy tak samo z nadaniem numeru. Ale zameldować się można po upływie tych 21 dni,jak wszystko z odbiorami będzie ok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 27.11.2012 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Ja pier.......a ten dalej swoje,nudny już jesteś chłopie,koniec miesiąca plan trzeba gonić,bo pewnie brakuje........ A czy ja się ciebie babo ( skoro już sobie tak słodzimy ) pytam czy zrobiłaś pranie :D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 27.11.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 czy zanim napisales ten komentarz przeczytales o co poszlo ?? wnioskuje ze nie ... wiec przestac pierdzielic ... mea przeczytaj raz jeszcze cały wątek ( ze zrozumień ) a potem napisz coś konstrutywnego do czego będę się mógł w jakikolwiek sposób odnieść :D:D:D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 27.11.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Zeby rozladowac napiecie, popatrzcie sobie w kolorowe kreseczki, tj. wykresiki z mojego systemiku monitoringu systemu CO + wentylacji - 15 czujek temperatury przy pompie ciepla, w salonie, na zewnatrz, przy rekuperatorze etc, update co 2 minuty, real-time, z mojego oczywiscie domu: http://www.mojeco.pl/ Polecam odrazu wlaczyc opcje "Stats" i "Legend" (po prawej stronie nizej w tabelce) i bawic sie ew. tylko paroma czujkami naraz (inaczej mamy picasso na wykresie - Gingeros moze sie wypowiedziec jako specjalista od malarstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 27.11.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 wygląda jak wykres z wariografu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 27.11.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 wygląda jak wykres z wariografu :D Aha - a tu: http://www.mojeco.pl/2011 - wyniki archiwalne z sezonu 2011/2012 Tu: http://www.mojeco.pl/2012 - na biezaco - update co 2 minuty stanow licznika i przeliczenie na $$$ Dotyczy CO + CWU. No i zmienilem avatar na mojego pieseczka ulubionego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 27.11.2012 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Jasek, my w tym samym dniu, w którym zgłosiliśmy zakończenie budowy w PINB, złożyliśmy wniosek w UM o nadanie numeru. Zarówno pani w Urzędzie, jak i w nadzorze powiedziała, że można to od razu zrobić. A jak już był nadany numer, to się zameldowaliśmy. Na numer czekaliśmy tylko tydzień. Ale niestety nie pamiętam, co tam jeszcze do tego wniosku było (to było rok temu), chyba mapki z geodezji, ale można wszystko na miejscu w UM załatwić - bo rozumiem, że Ty pod UM należysz? Myślę, że od roku nic się nie zmieniło. Jak zwykle, co kraj to obyczaj. W UG Gaszowice, gdzie ja załatwiałam numer, mogłam to zrobić dopiero w momencie gdy dostałam z nadzoru pismo o zgodzie na użytkowanie budynku. Wcześniej nie było możliwości nadania numeru, o zameldowaniu nie wspomnę. Ale za to numer odebrałam na drugi dzień, a w momencie składania dokumentów wiedziałam już jaki będzie. PS: I skończcie już te przepychanki słowne, bo odechciewa się tu wchodzić. Przypominam, że to forum budowlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 27.11.2012 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Jak zwykle, co kraj to obyczaj. W UG Gaszowice, gdzie ja załatwiałam numer, mogłam to zrobić dopiero w momencie gdy dostałam z nadzoru pismo o zgodzie na użytkowanie budynku. Wcześniej nie było możliwości nadania numeru, o zameldowaniu nie wspomnę. Ale za to numer odebrałam na drugi dzień, a w momencie składania dokumentów wiedziałam już jaki będzie. PS: I skończcie już te przepychanki słowne, bo odechciewa się tu wchodzić. Przypominam, że to forum budowlane O tak, Adrian śpi, czy co;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
possum 27.11.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Szukam dobrej, taniej firmy wykonawczej, która będzie realizować budowę w Żorach.Dom Aleksandra Modern wersja A (biuro Horyzont), stan deweloperski.W zakładce pliki na stronie biura projektowego znajdują się dane do kalkulacji.Proszę o oferty - cena za robociznę, II wersja - cena za robociznę z materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 27.11.2012 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Jak zwykle, co kraj to obyczaj. W UG Gaszowice, gdzie ja załatwiałam numer, mogłam to zrobić dopiero w momencie gdy dostałam z nadzoru pismo o zgodzie na użytkowanie budynku. Wcześniej nie było możliwości nadania numeru, o zameldowaniu nie wspomnę. Ale za to numer odebrałam na drugi dzień, a w momencie składania dokumentów wiedziałam już jaki będzie. a gdzie do ktorego pinbudu skladalas papiery ?? bo ja na bialych i nic nam nie przyslali !! wrecz mowili ze wysylaja tylko jak maja zastzrzenia|!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 27.11.2012 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 szynko ja sobie analizuje twoje dane o reku ... zastanawia mnie czemu nawiew i wyciag masz taki sam ... wyciag nie powinien byc ciut wyzszy ?? w ktorym miejscu masz czujnik ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 27.11.2012 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Aha - a tu: http://www.mojeco.pl/2011 - wyniki archiwalne z sezonu 2011/2012 Tu: http://www.mojeco.pl/2012 - na biezaco - update co 2 minuty stanow licznika i przeliczenie na $$$ Dotyczy CO + CWU. No i zmienilem avatar na mojego pieseczka ulubionego Adam jaka masz PC?? My wlasnie zaczelismy grzac pierwszy miesiac i jestem ciekawa jak to bedzie u nas wygladac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 27.11.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 szynko ja sobie analizuje twoje dane o reku ... zastanawia mnie czemu nawiew i wyciag masz taki sam ... wyciag nie powinien byc ciut wyzszy ?? w ktorym miejscu masz czujnik ?? Czujki mam wpuszczone w rury - 20cm za rekuperatorem. Wyciag jest nizszy niz czujka w salonie bo wentyluje tez pomieszczenia nieogrzewane (garaze) i cale piwnice, gdzie jest chlodniej. Hmmm.. musze przemyslec czy to normalne czy rzeczywiscie jakies przeklamanie, a moze czujka sie poluzowala czy cos hmm EDIT: jak bede w domu (kolo 17) to wyczyszcze filtry, bo dawno ich nie czyscilem i wentyle juz chodza na maksa - one moga np. podnosic temperature nawiewu, stad takie wyniki! Hmmm zobaczymy - bedzie na pewno zmiana okolo 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 27.11.2012 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Adam jaka masz PC?? My wlasnie zaczelismy grzac pierwszy miesiac i jestem ciekawa jak to bedzie u nas wygladac... My z Adiqq mamy pompy z Ecopol-system - chwale Ja mam 9kW, Adiqq 8kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts