halina46 30.11.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Czy ktos widzial gdzies, kiedys podobne szafki lazienkowe??? chcialabym cos takiego ale nigdzie nie moge znalezc. Maja byc dwie szuflady (ewentualnie jedna), maja byc dlugie z blatem, na ktory sie daje nablatowe umywalki. Wiekszosc takich szafek ma juz wbudowane umywalki zamiast blatu, a nie o to mi chodzi Duży wybór mebli łazienkowych ( w tym szafek) mają w salonie płytek ALMAR w Radlinie na ul. Wodzisławskiej- przy głównej drodze Rybnik- Wodzisław. Jeśli nie ma w sklepie, to posiadają katalog- zamawiasz konkretną szafkę i już. Widzisz co bierzesz i znasz cenę, jedyny szkopuł to czas- niekiedy trzeba czekać. Spróbuj tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 01.12.2012 04:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 A widziales zdjecie???? Bo ni z gruchy ni z pietruchy wyjezdzasz z jakims kamieniarzem... z tego co ja wiem to kamieniarze nie robia drewnianych szafek.... Tak tak masz rację nie zauważyłem świetny pomysł zrób to sobie z drewna :D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 01.12.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 wlasnie o to chodzi, ze dwie, ale to juz ewentualnie moga byc dwie szafki obok siebie. Chociaz jedna bylaby lepsza Neszka: bez problemu takie cus zrobi kazdy stolarz. Nawet ja bym Ci takie cos zrobil bez zadnego problemu. O ile dobrze widze to kazda polka ma dwie szuflady - te srebrne podluzne to wpuszczane uchwyty - tego typu: http://images.okazje.info.pl/p/dom-i-ogrod/6435/zobal-uchwyt-wpuszczany-ukw-2-3-5mb-nr-029-002-05.jpg http://images.okazje.info.pl/p/dom-i-ogrod/6435/zobal-uchwyt-wpuszczany-ukw-5-3-5mb-nr-029-005-05.jpg http://images.okazje.info.pl/p/dom-i-ogrod/6435/zobal-uchwyt-wpuszczany-ukw-7-3-5mb-nr-029-007-05.jpg Same fronty to zwykla plyta meblowa z polyskiem - mozna ew. zastosowac drozszy (i wytrzymalszy) lakierowany na polysk front z MDFu. Do tego dopasowac blat, solidne (i drogie - bo cholernie szeroka ta szuflada;) prowadnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 01.12.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 zawsze mozna zrobic dwie szuflady ... imho bedzie to praktyczniejsze !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 01.12.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Tak tak masz rację nie zauważyłem świetny pomysł zrób to sobie z drewna :D:D:D:D nie rozumie Twojej ironii?? dlaczego niby nie z drewna??? sa kuchnie drewniane, gdzie non stop sie cos wylewa, para bucha i jakos sa to najtrwalsze kuchniie, wiec dlaczego niby nie drewno w lazience???? Widze, ze strasznie "madry" z ciebie gosc, znawca w kazdej kwestii... Gratuluje madrosci zyciowej i prosze nie wtracaj sie wiecej w moje posty bo mam juz tego serdecznie dosc. Jakos mi nimi jeszcze nie pomogles wiec przynajmniej sie nie wcinaj. Wielka prosba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 01.12.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Adam to ja poprosze o taka szuflade chcialabym, zeby blat byl jeden dlugi ale szuflady wlasnie podzielone na pol, zeby nie byly takie dlugie. No i fajnie by bylo jakby byly dwie pod soba, czyli w sumie 4 Fajnie tak, ze potrafisz tyle sam zrobic pozazdroscic Ja pewno bede uderzac w ostatecznosci do jakiegos stolarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 01.12.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Duży wybór mebli łazienkowych ( w tym szafek) mają w salonie płytek ALMAR w Radlinie na ul. Wodzisławskiej- przy głównej drodze Rybnik- Wodzisław. Jeśli nie ma w sklepie, to posiadają katalog- zamawiasz konkretną szafkę i już. Widzisz co bierzesz i znasz cenę, jedyny szkopuł to czas- niekiedy trzeba czekać. Spróbuj tam... dzieki Halina, bylam tam juz rozgladac sie ale nie pytalam o katalogi. Bede musiala sprobowac Mieszkam w sumie niedaleko tego sklepu Bardzo lubie tam kupowac bo maja najtansze ceny w regionie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 01.12.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Adam to ja poprosze o taka szuflade chcialabym, zeby blat byl jeden dlugi ale szuflady wlasnie podzielone na pol, zeby nie byly takie dlugie. No i fajnie by bylo jakby byly dwie pod soba, czyli w sumie 4 Fajnie tak, ze potrafisz tyle sam zrobic pozazdroscic Ja pewno bede uderzac w ostatecznosci do jakiegos stolarza Zapomnialam dodac, ze ja mam duzo mniejsza lazienke i ta szafka z pewnoscia bedzie mniejsza, wiec i szuflady beda mniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 01.12.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Zapomnialam dodac, ze ja mam duzo mniejsza lazienke i ta szafka z pewnoscia bedzie mniejsza, wiec i szuflady beda mniejsze jak chcesz to zadzwon do mojego stolarza - gosc ci to porzadnie zrobi !! i tak jak pisal adam rozwaz fronty z lakierowanego mdf-u ... w lazience napewno beda duzo trwalsze ... nie wiem co ci sie tam podoba wizualnie ale ja do swojej lazienki wlasnie myslalam o bialych lakierach jak mam w kuchni /waham sie czy lakier czy okleina bo szafeczke mam biala z okleiny ale to sie jeszcze pomysli ... / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 01.12.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 No ja wlasnie do konca jeszcze nie wiem jaka bedzie faktura, ale faktycznie zastanowie sie nad lakierowanymi frontami. Sprawdze te polki jeszcze w Almarze a jak nie bedzie to dasz mi namiar na stolarza a jak dlugi jest czas oczekiwania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 01.12.2012 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 No ja wlasnie do konca jeszcze nie wiem jaka bedzie faktura, ale faktycznie zastanowie sie nad lakierowanymi frontami. Sprawdze te polki jeszcze w Almarze a jak nie bedzie to dasz mi namiar na stolarza a jak dlugi jest czas oczekiwania? czas oczekiwania u Pawla jest mniej wiecej proporcionalny do tego jak bardzo mu marudzisz ze potrzebujesz na JUŻ !!! ale dochodzi jeszcze kwestia frontow - lakierowane sa robione na konkretne zamowienie a na to sie niestety czeka ... tu juz musial by sie Pawel wypowiedziec ile ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 01.12.2012 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Adam to ja poprosze o taka szuflade chcialabym, zeby blat byl jeden dlugi ale szuflady wlasnie podzielone na pol, zeby nie byly takie dlugie. No i fajnie by bylo jakby byly dwie pod soba, czyli w sumie 4 Fajnie tak, ze potrafisz tyle sam zrobic pozazdroscic Ja pewno bede uderzac w ostatecznosci do jakiegos stolarza Jezeli to ma byc z polyskiem to w zasadzie trzebaby zamowic blaty z MDFu - koszt ok. 250-300 pln / m2. Troche to moze kosztowac! Prowadnice szuflad - tu moze byc b. duza rozpietosc cenowa - mozesz zamowic prowadnice za 20 pln / komplet (za szuflade), a mozesz zamowic prowadnice z elektrycznym domykiem i otwieraniem "na dotyk" za 1000 pln / komplet Roznica w jakosci otwierania - OGROMNA. No ale tak to jest - im wiecej zaplacisz tym lepszy towar dostaniesz. Jakbys naprawde byla zdesperowana;) a stolarze zadali Twoich dwoch wyplat za to - to zglos sie do mnie, to naprawde pikus do zrobienia i moze cos bysmy pokombinowali zeby zrobic to w miare tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 01.12.2012 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 jak chcesz to zadzwon do mojego stolarza - gosc ci to porzadnie zrobi !! i tak jak pisal adam rozwaz fronty z lakierowanego mdf-u ... w lazience napewno beda duzo trwalsze ... nie wiem co ci sie tam podoba wizualnie ale ja do swojej lazienki wlasnie myslalam o bialych lakierach jak mam w kuchni /waham sie czy lakier czy okleina bo szafeczke mam biala z okleiny ale to sie jeszcze pomysli ... / Powiem Ci ze ja mam w lazience dwie szafeczki z cersanitu bodajze - obie to zwykle plyty meblowe z grubsza okleina 2mm - mam to trzeci chyba juz rok i nic sie z tym nie dzieje - a jak ja ide pod prysznic to stoje 30 min pod goraca woda (zuzywam cale 300l i "troszke" w lazience pary sie zbiera mimo wentylacji mechanicznej A szafeczki mam dokladnie takie (jednak KOLO a nie cersanit): http://www.dom.pl/wp-content/uploads/2009/10/twins_marki_kolo_m.jpg BTW. Po tych trzech latach widze ze przeplacilem za nie SLONO. Koszt plyt z okleina to jakies gora 30-40 pln, do tego najtansze prowadnice 40-50 pln i uchwyty po 10 pln. Wiecej niz 150 pln bym za to nie zaplacil robiac sam (i zrobilbym identyczne bo to sa plyty z kronopolu) - a placilem za to jakies pare stowek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 01.12.2012 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Jakbys naprawde byla zdesperowana;) a stolarze zadali Twoich dwoch wyplat za to - to zglos sie do mnie, to naprawde pikus do zrobienia i moze cos bysmy pokombinowali zeby zrobic to w miare tanio Zamiast kopary to otwórz stolarnię Masz już drugiego klienta w ciągu doby z tym,że ja mam umywalkę wpuszczaną w blat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 01.12.2012 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Zamiast kopary to otwórz stolarnię Kopary juz nie ma - sprzedana Poszla w swiat Masz już drugiego klienta w ciągu doby z tym,że ja mam umywalkę wpuszczaną w blat He, he Powiem Ci ze ja to tak sobie wszystko trzymam "w razie w". W razie jakby co zawsze moge robic tego typu rzeczy - na tym jest fajna kasa, a robota jest naprawde prosta i przyjemna Takie klocki lego dla duzych chlopcow... Projektujesz wszystko w programie, zamawiasz i tylko poskladac trzeba - taka troszeczke bardziej rozbudowana IKEA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 02.12.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 ja ciagle licze ze pomozesz nam ogarnac szafe w garderobie ... wlasnie z mariuszem sie zastanawiamy jak to zrobic zeby nie poplynac z kasa a fajnie wyszlo ... zasadniczo musze sie za to zabrac bo szuflady by mi sie marzyly na swieta /tak samo z reszta jak obicia do krzesel ... / ale szafa to wiekszy kaliber ... wlasciwie w calym domu mam 2 pilne szafy - garderoba i wiatrolap - i dwie szafy ktore jak beda to fajnie a jak nie to jeszcze jakis czas przezyje - sypialnia i u agaty ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 02.12.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Z innej beczki, pytanie do tych, którzy mają dom z poddaszem. Czy u Was też u góry latem jest o 2 stopnie cieplej niż na dole, a zimą o 2 st. zimniej? Mamy 30 wełny na górze, a 20 styropianu na ścianach. JAk idę teraz dołu na górę, to wyraźnie czuję, że jest chłodniej. O co tu chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 02.12.2012 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 nie rozumie Twojej ironii?? dlaczego niby nie z drewna??? sa kuchnie drewniane, gdzie non stop sie cos wylewa, para bucha i jakos sa to najtrwalsze kuchniie, wiec dlaczego niby nie drewno w lazience???? Widze, ze strasznie "madry" z ciebie gosc, znawca w kazdej kwestii... Gratuluje madrosci zyciowej i prosze nie wtracaj sie wiecej w moje posty bo mam juz tego serdecznie dosc. Jakos mi nimi jeszcze nie pomogles wiec przynajmniej sie nie wcinaj. Wielka prosba jeśli nie mogę się wtrąć w Twoje posty to może po prostu nie pisz ich na forum ??? widzę że należysz do ludzi którzy : " i nikt mi nie powie że czarne jest czarne a białe jest białe " J.Kaczyński życząc miłej niedzieli kończę ten wątek :D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 02.12.2012 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Z innej beczki, pytanie do tych, którzy mają dom z poddaszem. Czy u Was też u góry latem jest o 2 stopnie cieplej niż na dole, a zimą o 2 st. zimniej? Mamy 30 wełny na górze, a 20 styropianu na ścianach. JAk idę teraz dołu na górę, to wyraźnie czuję, że jest chłodniej. O co tu chodzi? Agucha nie mamy domu z poddaszem ale kiedyś mieszkałem na 11 piętrze latem zawsze było mega ciepło booo dach się nagrzewał od słońca a zimą było zawsze chłodniej niż na niższych piętrach bo dach był słabo izolowany w domu pewnie jest podobni choć izolacja w Twoim domku na pewno jest lepsza niż w blokach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 02.12.2012 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Z innej beczki, pytanie do tych, którzy mają dom z poddaszem. Czy u Was też u góry latem jest o 2 stopnie cieplej niż na dole, a zimą o 2 st. zimniej? Mamy 30 wełny na górze, a 20 styropianu na ścianach. JAk idę teraz dołu na górę, to wyraźnie czuję, że jest chłodniej. O co tu chodzi? Policz stosunek powierzchni scian zewnetrznych w danym pokoju na dole - do powierzchni scian zewnetrznych i dachu na poddaszu. W lato zeby bylo chlodniej - uzywaj zaciemniajacych ZEWNETRZNYCH rolet na okna dachowe - to jest podstawa - slonce daje nawet do 1kW mocy na kazdy 1m2 ! Jak zsumujesz powierzchnie wszystkich okien wyjdzie ze slonce wpuszcza wiecej ciepla niz Twoj kociol / piec CO A czemu w zime jest chlodniej? To raczej kwestia regulacji instalacji CO. To akurat latwo powinno dac sie zniwelowac. W lato gorzej - chyba ze bylaby klima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts