DagaAdam 10.12.2012 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Adam, czyżbyś zaczął poddasze ogrzewać? z tego co pamiętam, to rok temu miałeś minimalnie wyższe zużycie niż ja.,.. patrze właśnie...rok temu 1.11 - 21.11 zużycie 355kwh, a od 21.11 do 1.12 248kwh, czyli Listopad=603kwh (czyli średnio 20,1kwh) a grudzien 2011 mam od 1.12 do 20.12 = 437kwh..czyli średnio 23kwh Nie! Ale zonce bylo zimno i teraz grzeje do 23-24stC wszedzie No i uruchomilem wygrzewanie bufora CWU (wczesniej nie wygrzewalem) - co w grudniu juz zezarlo jakies 18-20kWh. A pozatym te nowe nasze sterowniki w pompach maja defaultowo w ustawieniach serwisowych ustawiona max temperature powrotu CO na 35stC i dopiero wczoraj wieczorem na to wpadlem bo mi pompa w taniej taryfie nie chciala bufora grzac wyzej, przez co mam duzo gorsze wykorzystanie II do I taryfy, niz bym mogl miec Wczoraj ustawilem 40stC (wiecej sie nie da) i stosunek powinien sie polepszyc A tak btw to chyba sobie w koncu napisze swoj sterownik do ladowania bufora oparty na pececie (a docelowo na tym malutkim komputerku - raspberry pi). Mam wszystkie mozliwe czujki na 1-wire, mam PLC z kilunastoma wolnymi wyjsciami ktorymi moge sterowac z komputera, czyli mam wszystko - brakuje tylko programu Napisze sobie w koncu cos co bedzie m.in.: - ladowac bufor do temperatur w zaleznosci od temperatur na zewnatrz (im chlodniej - tym do wyzszych temperatur) - ladowac bufor tylko do polowy jezeli trwa droga taryfa - zmniejszyc histereze przy drogiej taryfie (wieksze taktowanie kosztem oszczedzania), zwiekszyc przy taniej (mniejsze taktowanie) I takie tam.. Zaden gotowy sterownik tego nie potrafi a to moze max pol dnia lajtowego programowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 10.12.2012 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Adam, wiesz o czym własnie pomyślałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 10.12.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 jak zużycie opału podczas mrozów? coś widzę nikt nic nie pisze.... większe;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adakor3478 10.12.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Witam czy moglibyście polecić jakieś firmy, które robiły Wam:1. Kuchnie2. Schody3. Sklepy gdzie jest najlepszy wybór paneli i płytek podłogowych - chodzi o wystawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 10.12.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Adam, wiesz o czym własnie pomyślałem? No właśnie Adam i nie powie że ją głowa boli :D:D Co do ogrzewania siadł nam licznik gazu :D:D ale po pracy i tak palimy drzewem wiemy już że 30*C to za dużo :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 10.12.2012 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Witam czy moglibyście polecić jakieś firmy, które robiły Wam: 1. Kuchnie 2. Schody 3. Sklepy gdzie jest najlepszy wybór paneli i płytek podłogowych - chodzi o wystawę 1. polecam studio Siwiec w Rybniku, bardzo tanio i solidnie. Zrobia co zechcesz i doradza 2. zalezy o jakie Ci chodzi, drewno? kamien? jezeli kamien polecam kamieniarstwo Kowalski w wodzislawiu. Mozna utargowac niezla cene i baaardzo duzy wybor. Jesli drewno to Holona w rybniku robi mega trwale i fajne schody ale za to z terminami u niego ciezko... strasznie dluuuugo 3. Panele jeszcze sie nie orientowalam, jesli chodzi o plytki to jest taka fajna hurtownia plytek w Zorach kolo Abry. Nie pamietam jak sie nazywa ale jest tam serio bardzo konkretna wystawka plytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 10.12.2012 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Adam, wiesz o czym własnie pomyślałem? Hmmmm nieee? Nie wiem - o czym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 11.12.2012 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Hmmmm nieee? Nie wiem - o czym? prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 11.12.2012 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Kurczę, zimno... Kochani, proszę nakarmcie psiaki ze schroniska, wystarczy tylko kliknąć : http://tablica.pl/nakarm-psa/ Trzeba tylko wybrać sobie zdjęcie pieska, kliknąć na niego a potem kliknąć w taką kość. Po kliknięciu ta kość zabarwia się w części na brązowo. Można to zrobić tylko raz dziennie - do dnia 18 grudnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 11.12.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Nie podoba mi się ten sposób karmienia poprzez głosowanie bo jedne pieski dostaną za duzo a drugie wcale, a wszystkie chcą jeść. Ten sposób jest dobry na Mam Talent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 11.12.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Nie podoba mi się ten sposób karmienia poprzez głosowanie bo jedne pieski dostaną za duzo a drugie wcale, a wszystkie chcą jeść. Ten sposób jest dobry na Mam Talent. To tylko symboliczny podział na konkretne psiaki. Po prostu karma od sponsora, która pojedzie do tych schronisk na pewno będzie służyć wszystkim pieskom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 11.12.2012 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Jesli tak to działa to ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 11.12.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Jesli tak to działa to ok:) Na pewno tak, czytałam o tej akcji. No to klikaj ładnie, szybciutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlanka11 11.12.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Trzeba tylko wybrać sobie zdjęcie pieska, kliknąć na niego a potem kliknąć w taką kość. Po kliknięciu ta kość zabarwia się w części na brązowo. Można to zrobić tylko raz dziennie - do dnia 18 grudnia. Świetna akcja! Można nakarmić psiaka więcej niż raz, jesli korzystamy z różnych adresów IP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 11.12.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Świetna akcja! Swietną akcję dla psiaków to robi rysiek z klanu! Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 12.12.2012 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Świetna akcja! Można nakarmić psiaka więcej niż raz, jesli korzystamy z różnych adresów IP. O to, to, to ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 12.12.2012 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Swietną akcję dla psiaków to robi rysiek z klanu! Polecam http://www.youtube.com/watch?v=1quiKLMy0ng :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 12.12.2012 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 popieram i dokarmiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 12.12.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Mam do oddania narożnik,może komuś przyda się na budowę,bo stan nie najlepszy.To znaczy wszystko sprawne,siedzieć się da,a nawet spać,tylko kolor ecru już nie jest ecru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 13.12.2012 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 popieram i dokarmiam Dziękuję ! Zachęcam wszystkich gorąco, bo akcja tylko do 18-tego grudnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts