Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

U nas mur 25 porotherm + 20 sturopianu. Na poddaszu wełna 30 + 5 styropianu. Raczej pilnowaliśmy by żadnych mostków termicznych nie było.

faktycznie różnica 3-4 stopni może robić różnicę :), ale aż 10m3?

Dodam jeszcze że mam włączoną cyrkulację na wodzie co 2h - jak jeszcze było lato, zauważyłem, że ta cyrkulacja potrafi wziąć około 4 kubiki tygodniowo więcej.

moze uwierz mi sprawdz jaka temperature ma woda w zimie a jaka latem jak masz sterownik do cwu to po prostu ustaw go na grzanie w godzinach kiedy jestes w domu.

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Gość adiqq
BTW jak macie projekt zjazdu to urzad miasta musi go odebrac (kupa zalatwiania, zajecie drogi na czas robot, projekt ruchu itp. robilem na szybko bo olalem ten zjazd, a tu zonk w 2 tygodnie udalo mi sie wsio zalatwic ale bylo ciezko)

a ostrzegałem swego czasu, ostrzegałem :p

normalnie muszę Wam powiedzieć że chyba udzielił się tutaj świąteczny klimat bo zero kłótni :D i tak trzymać ...

Nio...

:hug:

ile teraz kosztuje zabudowa poddasza??? (wełna + płyta + robocizna) bo roztwarzam wzięć firmę i muszę sobie to przekalkulować

Ja robiłam sama, bo mi zaśpiewali 10 tys. za robociznę.

Gość adiqq
normalnie muszę Wam powiedzieć że chyba udzielił się tutaj świąteczny klimat bo zero kłótni :D i tak trzymać ...

ile teraz kosztuje zabudowa poddasza??? (wełna + płyta + robocizna) bo roztwarzam wzięć firmę i muszę sobie to przekalkulować

no to już musisz sam skalkulować...szczerze mówiąc, to nawet nie wiem jakie teraz są ceny...

a dawaliście na poddasze podwójny stelaż ??? bo oglądałem filmy instruktarzowe.... i wszędzie to polecają a jak siostra robiła to jej zrobili pojedynczy...

Ja to bym dał w 2 kierunkach zawsze będzie stabilniejszy :) ale może się mylę - u mnie będę nabijał na wiązary belki min 5cm pomiędzy nie włożę krzyżowo wełnę na to nabiję płytę OSB lub podobną nie ukrywam że ostatnio widziałem w zajefajnej cenie deskę sosnową a jako że zostało mi troszkę lakieru to myślę że może pójdę drogą podłogi drewnianej

u mnie jeszcze problem jest taki że z dechami będzie mi łatwiej mam standardowe wejście na strych więc łatwiej mi będzie z dechami niż z cięciem i wkładaniem OSB )

a dawaliście na poddasze podwójny stelaż ??? bo oglądałem filmy instruktarzowe.... i wszędzie to polecają a jak siostra robiła to jej zrobili pojedynczy...
podwojny zawsze lepszy kwestia czy dasz rade to zmiescic i czy sufit nie wyjdzie za nisko, ja mam na pojedynczym ale dawalismy podwojna siatke na laczenia po roku "odpukac" nie peka

Gość Arturo72

No nie wiem,nie wiem...

Nie przeczytałem całości postów dot.zużycia na ogrzewanie ;)

Forumowi fachowcy od ocieplenia,zabudowy k-g polecają na podasze stelaż pojedyńczy.Krzyżowy jedynie na sufity podwieszane.