Jasek 14.12.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 U nas mur 25 porotherm + 20 sturopianu. Na poddaszu wełna 30 + 5 styropianu. Raczej pilnowaliśmy by żadnych mostków termicznych nie było. faktycznie różnica 3-4 stopni może robić różnicę , ale aż 10m3? Dodam jeszcze że mam włączoną cyrkulację na wodzie co 2h - jak jeszcze było lato, zauważyłem, że ta cyrkulacja potrafi wziąć około 4 kubiki tygodniowo więcej. moze uwierz mi sprawdz jaka temperature ma woda w zimie a jaka latem jak masz sterownik do cwu to po prostu ustaw go na grzanie w godzinach kiedy jestes w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 14.12.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 A żebyś wiedział, hahaha ! Trzeba mieć na kogo zwalić mokre Boże Narodzenie - już mamy winnego ! Czyli jakby co to zamiast na pasterke idziemy z koleda do Justyny w Warszawie wszystko zwalaja na smolensk a my mamy Justyne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 14.12.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 25 porotherm +15cm zwyklego styro , a strop 15+10 welenki (ale sam robilem a to duuuuuuuza roznica) nie wiem moze te anhydryty daja rade bo szybciutko sie nagrzewaja a temperatury na hacjendzie kolo 22 Hmmm... to naprawdę dobry wynik macie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 14.12.2012 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Czyli jakby co to zamiast na pasterke idziemy z koleda do Justyny w Warszawie wszystko zwalaja na smolensk a my mamy Justyne Nooooo ba ! Justyna, szykuj już wódeczkę dla nas ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 14.12.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 BTW jak macie projekt zjazdu to urzad miasta musi go odebrac (kupa zalatwiania, zajecie drogi na czas robot, projekt ruchu itp. robilem na szybko bo olalem ten zjazd, a tu zonk w 2 tygodnie udalo mi sie wsio zalatwic ale bylo ciezko) a ostrzegałem swego czasu, ostrzegałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 14.12.2012 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 14.12.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 ty, wiesz że to pod moderację podpada? a tak w ogóle to proste jest, można bez problemu samemu zrobić....moje skany wysyłałem wielu ludziom swego czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 14.12.2012 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 ty, wiesz że to pod moderację podpada? Yyyyy, Adrianku.... nie zrobisz tego Adze, cio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 14.12.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Aaaaa,i się mi przypomniało :wożę ciągle w aucie wzornik kolorów tynku z KABE, chce ktoś ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 14.12.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 normalnie muszę Wam powiedzieć że chyba udzielił się tutaj świąteczny klimat bo zero kłótni i tak trzymać ... ile teraz kosztuje zabudowa poddasza??? (wełna + płyta + robocizna) bo roztwarzam wzięć firmę i muszę sobie to przekalkulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 14.12.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 normalnie muszę Wam powiedzieć że chyba udzielił się tutaj świąteczny klimat bo zero kłótni i tak trzymać ... Nio... ile teraz kosztuje zabudowa poddasza??? (wełna + płyta + robocizna) bo roztwarzam wzięć firmę i muszę sobie to przekalkulować Ja robiłam sama, bo mi zaśpiewali 10 tys. za robociznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 14.12.2012 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 normalnie muszę Wam powiedzieć że chyba udzielił się tutaj świąteczny klimat bo zero kłótni i tak trzymać ... ile teraz kosztuje zabudowa poddasza??? (wełna + płyta + robocizna) bo roztwarzam wzięć firmę i muszę sobie to przekalkulować no to już musisz sam skalkulować...szczerze mówiąc, to nawet nie wiem jakie teraz są ceny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 14.12.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Ja robiłam sama, bo mi zaśpiewali 10 tys. za robociznę. Aga, ty to w ogóle jakies drogie ekipy miałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 14.12.2012 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Aga, ty to w ogóle jakies drogie ekipy miałaś Eeee, nie wszystkie. Dlatego tych od poddasza nie wzięłam, wyśmiałam ich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 14.12.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 a dawaliście na poddasze podwójny stelaż ??? bo oglądałem filmy instruktarzowe.... i wszędzie to polecają a jak siostra robiła to jej zrobili pojedynczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 14.12.2012 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 a dawaliście na poddasze podwójny stelaż ??? bo oglądałem filmy instruktarzowe.... i wszędzie to polecają a jak siostra robiła to jej zrobili pojedynczy... Ja to bym dał w 2 kierunkach zawsze będzie stabilniejszy ale może się mylę - u mnie będę nabijał na wiązary belki min 5cm pomiędzy nie włożę krzyżowo wełnę na to nabiję płytę OSB lub podobną nie ukrywam że ostatnio widziałem w zajefajnej cenie deskę sosnową a jako że zostało mi troszkę lakieru to myślę że może pójdę drogą podłogi drewnianej u mnie jeszcze problem jest taki że z dechami będzie mi łatwiej mam standardowe wejście na strych więc łatwiej mi będzie z dechami niż z cięciem i wkładaniem OSB ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 14.12.2012 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 ty, wiesz że to pod moderację podpada? a tak w ogóle to proste jest, można bez problemu samemu zrobić....moje skany wysyłałem wielu ludziom swego czasu... Mi to pomogla zrobic bardzo mila pani z urzedu miasta ktora serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 14.12.2012 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 a dawaliście na poddasze podwójny stelaż ??? bo oglądałem filmy instruktarzowe.... i wszędzie to polecają a jak siostra robiła to jej zrobili pojedynczy... podwojny zawsze lepszy kwestia czy dasz rade to zmiescic i czy sufit nie wyjdzie za nisko, ja mam na pojedynczym ale dawalismy podwojna siatke na laczenia po roku "odpukac" nie peka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 14.12.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 normalnie muszę Wam powiedzieć że chyba udzielił się tutaj świąteczny klimat bo zero kłótni i tak trzymać ... No nie wiem,nie wiem... Nie przeczytałem całości postów dot.zużycia na ogrzewanie a dawaliście na poddasze podwójny stelaż ??? bo oglądałem filmy instruktarzowe.... i wszędzie to polecają a jak siostra robiła to jej zrobili pojedynczy... Forumowi fachowcy od ocieplenia,zabudowy k-g polecają na podasze stelaż pojedyńczy.Krzyżowy jedynie na sufity podwieszane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 15.12.2012 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Forumowi fachowcy od ocieplenia,zabudowy k-g polecają na podasze stelaż pojedyńczy.Krzyżowy jedynie na sufity podwieszane. Hmm to bylo ponad rok temu ale guru od ocieplenia Rom-kon polecal robic krzyzowy jesli jest taka mozliwosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts