WojtekRybnik 27.12.2012 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Powiedz mi co maja drzwi do kafelkarzy bo nie mama pojęcia a łazienki mam skończone bez drzwi .Potem się da jakąś opaskę wokół czy tam coś takiego Mam wąskie ościeżnice a nie regulowane, dodatkowo kafle, których cięcie powoduje poszarpane końcówki kafelki, zgranie tego ładnie bez założonych drzwi będzie trudne i może nie być zbyt estetyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 27.12.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Zauważyłam że tak na budowie robił Arturo 72 z kolegą z Pszczyny i dobrze na tym wychodzili. Arturo warto tak robić czy nie? Pozdrawiam Dokładnie Za pierwszym razem była więźba,na dwa domy dostaliśmy fajną cenę,nie osiągalną w regionie. Transport był liczony jako jeden. Natępnie zrobiliśmy tak z dachówką,zamówiliśmy po komplecie od razu na dwa dachy Cena podobnie była fajna,firma(z Pszczyny)przetrzymała nam materiał,w moim przypadku od grudnia do czerwca a w przypadku Piotrka do lipca czy sierpnia,transport był gratis. SSO budowała nam jedna firma,dzięki temu,że poleciłem Piotrkowi dostałem parę groszy zniżki od tej firmy Także ja mam pozytywne odczucia co do wspólnego kupowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 27.12.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 modena na zasadzie polecen mozna sie dogadywac ... ja tak z przyjaciolmi gadalam i tak w handlobudzie kupowalismy w swietnych cenach ale to nie to samo co np zakup styro od producenta ... na tej zasadzie dostalam tez duzo nizsze ceny u kilku wykonawcow bo wiedzieli ze maja u mnie pewne kilka kolejnych robot ... a to procentuje oczywiscie ceny tez na nastepnych budowach z zasady mialy byc odpowiednio niskie /ale szczerze mowiac ciekawe ile teraz szymon liczy albo halista :)/ Aga wykonawcy instalacji gazowej nie maja najczesciej uprawnien projektowych a ja potrzebuje PROJEKTANTA !!! bo na remont instalacji potrzebuje pozwolenie na budowe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlanka11 28.12.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 mea sprawdź tutaj:http://www.pkt.pl/s/jastrzebie-zdroj/304392/klak_eugeniusz_projektowanie_instalacji.htmlhttp://www.podajemy.pl/firma-projektowo-uslugowa-projekt-piotr-suchecki-natalia-lenort,uiee5ze.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 28.12.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Aga wykonawcy instalacji gazowej nie maja najczesciej uprawnien projektowych a ja potrzebuje PROJEKTANTA !!! bo na remont instalacji potrzebuje pozwolenie na budowe ... A wiekszosc projektantow niema uprawnien kierownikow budowy Wal do niego bo on robi i projekty i jest kierownikiem budowy http://www.jarzyna.pl/ctg/kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 28.12.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 A wiekszosc projektantow niema uprawnien kierownikow budowy Wal do niego bo on robi i projekty i jest kierownikiem budowy http://www.jarzyna.pl/ctg/kontakt to juz cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markow79 29.12.2012 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Pilnie poszukuje kogos kto ma uprawnienia do projektowania wewnetrznej instalacji gazowej !!! Wieczorek Henrykz Żor 665 150 278 mi robił projekt instalacji i przyłączą gazowego i do tego pełnił obowiązki kierownika budowy tej instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 29.12.2012 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Wieczorek Henrykz Żor 665 150 278 mi robił projekt instalacji i przyłączą gazowego i do tego pełnił obowiązki kierownika budowy tej instalacji dzieki - w poniedzielek podzwonie i sie dowiem jak z czasem i cenami ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stibdom 30.12.2012 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 witam,Pilnie poszukuje informacji na temat firmy instalacyjnej Mario Bros z Rybnika - usługi instalacyjne wod-kan i co. Firma polecana ale wole miec pewnosc;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 31.12.2012 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 witam, Pilnie poszukuje informacji na temat firmy instalacyjnej Mario Bros z Rybnika - usługi instalacyjne wod-kan i co. Firma polecana ale wole miec pewnosc;) pozdrawiam jakos nie kojarze ... ale kilka polecanych adresow znajdziesz w odpowiednim watku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stibdom 01.01.2013 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 jakos nie kojarze ... ale kilka polecanych adresow znajdziesz w odpowiednim watku UPS - znalazlem opinie w "Namiary na dostawcow i wykonawcow" Ciekawe co bylo powodem taiego wpisu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doti90 02.01.2013 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Witam wszystkich, Mam pytanie odnośnie zabudowy geberitu. Wszedzie jak widziałam geberit obudowuje się płytami kartonowo-gipsowymi i kafelkuje.Co jednak zrobić w razie awarii geberitu? Trzeba kuć płytki... Macie jakieś pomysły jak szłoby to rozwiazać aby nie było potrzeby kucia?Np coś na zasadzie drzwi lub coś w tym rodzaju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 02.01.2013 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Witam wszystkich, Mam pytanie odnośnie zabudowy geberitu. Wszedzie jak widziałam geberit obudowuje się płytami kartonowo-gipsowymi i kafelkuje. Co jednak zrobić w razie awarii geberitu? Trzeba kuć płytki... Macie jakieś pomysły jak szłoby to rozwiazać aby nie było potrzeby kucia? Np coś na zasadzie drzwi lub coś w tym rodzaju? Do wszystkiego co sie moze zepsuc masz dostep przez klawisz. No chyba ze plastikowa rurke przegryza Ci myszy albo cos - wtedy trzeba kuc Ale to sie raczej czesto nie zdarza PS. Do samego geberita przylacz wody powinien byc zrobiony na stale!! Tj. zadnych gietkich wezykow. One na pewno z czasem strzela, a jak strzela to zaleja cala lazienke - a dostep do nich jest wylacznie przed zabudowa geberita. Czyli jak robisz instalacje z PP - to rurka z tworzywa ma isc az do zlacza geberita. Mozna ewentualnie ostatni odcinek zrobic z np. zaciskanego PEXa ktory jest elastyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doti90 02.01.2013 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Do wszystkiego co sie moze zepsuc masz dostep przez klawisz. No chyba ze plastikowa rurke przegryza Ci myszy albo cos - wtedy trzeba kuc Ale to sie raczej czesto nie zdarza PS. Do samego geberita przylacz wody powinien byc zrobiony na stale!! Tj. zadnych gietkich wezykow. One na pewno z czasem strzela, a jak strzela to zaleja cala lazienke - a dostep do nich jest wylacznie przed zabudowa geberita. Czyli jak robisz instalacje z PP - to rurka z tworzywa ma isc az do zlacza geberita. Mozna ewentualnie ostatni odcinek zrobic z np. zaciskanego PEXa ktory jest elastyczny Aha takie buty dziekuje za odp. Musze to obadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 03.01.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Ale ciszatu zapanował. Czyzby wszyscy jeszcze nie wrocili do szarej rzeczywistości po świętowaniu. Wszystkiego dobrego w nowym roku dla wszystkich bywających na tym watku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 03.01.2013 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Tak, wszystkiego co najlepsze i wytrwałości w Nowym Roku!!!!! A żeby nie było tak cichutko- kto robił przewierty pod asfaltem, np, przyłącz wody?? Jak jest procedura, jaki koszt, jaka firma?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.01.2013 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Tak, wszystkiego co najlepsze i wytrwałości w Nowym Roku!!!!! A żeby nie było tak cichutko- kto robił przewierty pod asfaltem, np, przyłącz wody?? Jak jest procedura, jaki koszt, jaka firma?? Przyznam się Projekt przyłącza robiłem w gminnych wodociągach,koszt 600zł,z projektem udałem się do firmy polecanej przez Panią od projektu,żeby nie było,sam o takie namiary poprosiłem,po tygodniu miałem wodę w domu Koszt to w sumie 3200zł,przyłącze było po drugiej stronie ulicy,jakieś 5m od granicy działki a dalej do domu ok.7m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 04.01.2013 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 A to ja też z pytankiem : ile teraz kosztuje zrobienie ( przez jakiegoś wykonawcę ) gładzi gipsowych ??? Za m2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 04.01.2013 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 ja płaciłem 10zł za m2. jedna warstwa gładzi, przeszlifowana i zagruntowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apuska 04.01.2013 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Witam, mam pytanie, jaka firma w Rybniku i okolicach robi projekt kuchni za darmo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts