mea 14.01.2013 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 potrzebuje namiar na firmy od okien w okolicy !! zapodajcie cos ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amian3 14.01.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 potrzebuje namiar na firmy od okien w okolicy !! zapodajcie cos ... ja okna zakupiłem tutaj i polecam: http://www.gbi.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amian3 14.01.2013 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Ja znowu potrzebuje kogos od reku moglibyście kogoś polecic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adakor3478 14.01.2013 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 potrzebuje namiar na firmy od okien w okolicy !! zapodajcie cos ... Wybrałem ofertę Norma 2000 na oknach 3 szybowych. Brałem również ofertę z firmy KOLDAR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adakor3478 14.01.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Braliśmy prąd od sąsiada , mamy SSZ ,dalej ruszamy pod koniec marca.Mamy nadzieję że do tego czasu będziemy już mieli prąd a słup mamy na działce Tauron tłumaczy się jakimiś przeszkodami prawnymi ,ja nic z tego nie rozumiem ,poczekam jeszcze do końca marca ,obiecali że będzie do 31.03.13r ,no a jeśli się okaże że nie ,to wtedy podejme jakieś radykalne kroki Ale w Waszym przypadku wcale nie musi być tak samo, inne miejsce inne uzgodnienia w każdym bądz razie życzę szybkiego podłączenia Pozdrawiam. he he - mi właśnie po 2 latach oczekiwania wjechałą koparka na drogę i zaczęli podłączanie posesji . w 2011 dostałem warunki z Tauronu a po pierwszym podpisaniu umowy dostałem termin realizacji na 06.2012 potem dostałem aneks, że prąd będę miał do 31.03 ale właśnie dostałem info, że kopara wjechałą . Myślę, że do miesiąca będzie. Na gaz i wodę jeszcze trzeba poczekać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amian3 14.01.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 koldar trochę przesadzają cenowo przynajmniej w moim wypadku tak bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 14.01.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Ja znowu potrzebuje kogos od reku moglibyście kogoś polecic A co potrzebujesz ? WM to bardzo prosta rzecz do zrobienia samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amian3 14.01.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 A co potrzebujesz ? WM to bardzo prosta rzecz do zrobienia samemu potrzebuje coś dla domu 240m2 (piwnica,parter, piętro) jestem leikiem w tym temacie wiedz proszę o dobra rade z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 14.01.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 potrzebuje coś dla domu 240m2 (piwnica,parter, piętro) jestem leikiem w tym temacie wiedz proszę o dobra rade z góry dzięki Ale chodzi o sam reku czy całą instalację ? Prześlij mi rzuty domu na maila z drugiego linka w sygnaturze to coś pomyślimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 14.01.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 JEŚLI NIE GAZ TO CO ?? miszkanie 33m2 ... srodkowe na parterze blok stary nieocieplony, nowe okna Zainteresuj sie klimatyzatorem typu SPLIT z funkcja grzania. Dziala to na zasadzie pompy ciepla i przy temperaturach powyzej -5stC ma nawet sensowne COPy Nigdy sie szczegolowo nie interesowalem bo to raczej do niewielkich pomieszczen/mieszkan niz do grzania calego domu ale wiem ze wiele osob ma, korzysta i sa zadowoleni. Trzeba tylko szukac urzadzenia ktore dziala do -20stC bo niektore sa tak skonstruowane i maja takie zabezpieczenia ze ponizej -5stC sie wylaczaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 14.01.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Ja znowu potrzebuje kogos od reku moglibyście kogoś polecic ja ciagle moge polecic moich - komfort system z kedzierzyna!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 14.01.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Jesli chodzi o okna to moge szczerze odradzic i ostrzec przed firma oknoplast z Rybnika i Zor (ten sam wlasciciel). Totalna porazka, nie dosc, ze zgarnal kase z gory to potem oczywiscie obiecany termin opoznil sie o dwa miesiace. Pozniej zaluzje wprawial kolejne pare miesiecy, okazalo sie, ze jest zle pomierzone i zaluzje podtynkowe nie wejda pod tynk tak jak mialo byc na poczatku. Zaczela sie cala procedura wymiany skrzynek z zaluzji na mniejsze. Przy okazji monterzy zniszczyli okno, bo "nie zauwazyli", ze zaluzja nie pasuje do okna i ze jest o jedno skrzydlo za krotka wiec wwiercili szyne z zaluzji w srodek okna... Okno do wymiany.... Okna mialy byc zalozone na poczatku stycznia zeszlego roku. Do dzis zostala do wymiany jedna zaluzja i nie mozna sie doprosic... Aha zapomnialam napisac, ze jedno okno, ktore zostalo zle wymierzone to oczywiscie nasza wina bo pan przeciez my zle podalismy wymiary mimo, ze pan wlasciciel robil pomiar... Odradzam, ostrzegam wszystkich. Mimo, ze okna prezentuja sie naprawde pieknie to nie warto za takie nerwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 14.01.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 zapomnialam dodac, ze parapety, ktore mialy byc w dwa tygodnie po dwoch miesiacach jeszcze sie nie pojawily... Maz atakowal 4 razy bo chcielismy zaczac gladzie... Jak sie zdenerwowalam i zadzwonilam ja to uslyszalam, ze on nie wiedzial, ze nam sie z tym spieszy... podziekowalam za parapety. Dodam jeszcze, ze zamowione parapety w firmie oknoplast w jastrzebiu byly w tydzien u nas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 14.01.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 napisz meila do siedziby Oknoplastu. Zaznacz tam, że jesteś forumowiczem muratora i zaraz rozgłosisz to na całym forum. PR jest dla nich ważny.Też tak powinienem zrobić, może tylko z bardziej błahego powodu. trzeci raz prosiłem żorski oknoplast o przyjazd na regulację tarasu i cisza. Co do rekuperacji to polecam Klima-Prom Marek Janas w Żorach. Zrobili mi w dobrej cenie instalację z prawdziwych gładkich rur, a właściciel najwyraźniej lubi swoją pracę i zna się na tym. tel. 692 613 001. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 14.01.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 rutino dobry pomysl, chyba skorzystam z rady, nie chce miec juz z tym Panem nic do czynienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amian3 14.01.2013 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Ale chodzi o sam reku czy całą instalację ? Prześlij mi rzuty domu na maila z drugiego linka w sygnaturze to coś pomyślimy poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 15.01.2013 03:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Jesli chodzi o okna to moge szczerze odradzic i ostrzec przed firma oknoplast z Rybnika i Zor (ten sam wlasciciel). Totalna porazka, nie dosc, ze zgarnal kase z gory to potem oczywiscie obiecany termin opoznil sie o dwa miesiace. Pozniej zaluzje wprawial kolejne pare miesiecy, okazalo sie, ze jest zle pomierzone i zaluzje podtynkowe nie wejda pod tynk tak jak mialo byc na poczatku. Zaczela sie cala procedura wymiany skrzynek z zaluzji na mniejsze. Przy okazji monterzy zniszczyli okno, bo "nie zauwazyli", ze zaluzja nie pasuje do okna i ze jest o jedno skrzydlo za krotka wiec wwiercili szyne z zaluzji w srodek okna... Okno do wymiany.... Okna mialy byc zalozone na poczatku stycznia zeszlego roku. Do dzis zostala do wymiany jedna zaluzja i nie mozna sie doprosic... Aha zapomnialam napisac, ze jedno okno, ktore zostalo zle wymierzone to oczywiscie nasza wina bo pan przeciez my zle podalismy wymiary mimo, ze pan wlasciciel robil pomiar... Odradzam, ostrzegam wszystkich. Mimo, ze okna prezentuja sie naprawde pieknie to nie warto za takie nerwy... niestety musze sie zgodzic odkad Kremiec odszedl z Aveko to w rybniku jest TOTALNA PORAZKA !!! ja teraz dla tesciowej szukam okien to dzwonilam do kremca do wodzislawia bo tu z ta pania PIPa nie da sie wogole rozmawiac !!! ja niestety gwarancje mam w rybniku i doprosic sie o cokolwiek to jest masakra !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 15.01.2013 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Co do podłączenia prądu też się wypowiem . Warunki przyłączenia w listopadzie 2010 umowa o przyłączenie podpisana w grudniu 2010 , propozycja podłączenia 31 03 2011. To myśmy pisali pismo o odroczenie przyłączenia do sierpnia 2011, bo nie chcieliśmy tak szybko podłanczać prądu.Nie mieliśmy jeszcze uporządkowanej działki na skrzynkę Tak więc nie wiem od czego to zależy Mamy słup po drugiej stronie ulicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deysi 15.01.2013 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Jestesmy z okolic Żor i planujemy na wiosne rozpoczac budowe. W zwiazku z powyższym szukamy jakas solidna ekipe budowlana albo murarza. Ktos moze polecic albo dac namiar byłabym wdzieczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 15.01.2013 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 O nowi inwestorzy. Witamy Deysi jest odrębny temat dotyczcyc namiarów róznych wykonawców przy tej grupie budowlanej. Zajrzyj i poszukaj tam. Mam pytanie do tych którzy uzytkują WM już od paru sezonów (wiecej niż 1). Czy przy kratce wyrzutni robią się wam zacieki na elewacji , podbitce. Wiadomo wilgotne powietrze w zetknięciu z zimnym powietrzem się skrapla i powoduje oblodzenie w tej części. Ostatnio w moim DB pisał o tym Rutino, że u nich coś takiego się dzieje a i R&K też to potwierdził. Pierwszy sezon może być trochę mało miarodajny z uwagi na jeszcze dużą wilgotność technologiczną w budynku. Jak to wygląda po paru sezonach używania WM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts