Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Braliśmy prąd od sąsiada , mamy SSZ ,dalej ruszamy pod koniec marca.Mamy nadzieję że do tego czasu będziemy już mieli prąd a słup mamy na działce :) Tauron tłumaczy się jakimiś przeszkodami prawnymi ,ja nic z tego nie rozumiem ,poczekam jeszcze do końca marca ,obiecali że będzie do 31.03.13r ,no a jeśli się okaże że nie ,to wtedy podejme jakieś radykalne kroki :)

Ale w Waszym przypadku wcale nie musi być tak samo, inne miejsce inne uzgodnienia w każdym bądz razie życzę szybkiego podłączenia :)

Pozdrawiam.

he he - mi właśnie po 2 latach oczekiwania wjechałą koparka na drogę i zaczęli podłączanie posesji :-). w 2011 dostałem warunki z Tauronu a po pierwszym podpisaniu umowy dostałem termin realizacji na 06.2012 potem dostałem aneks, że prąd będę miał do 31.03 ale właśnie dostałem info, że kopara wjechałą :-). Myślę, że do miesiąca będzie. Na gaz i wodę jeszcze trzeba poczekać :-).

Gość Arturo72
potrzebuje coś dla domu 240m2 (piwnica,parter, piętro) jestem leikiem w tym temacie wiedz proszę o dobra rade

z góry dzięki

Ale chodzi o sam reku czy całą instalację ?

Prześlij mi rzuty domu na maila z drugiego linka w sygnaturze to coś pomyślimy :)

JEŚLI NIE GAZ TO CO ??

miszkanie 33m2 ... srodkowe na parterze blok stary nieocieplony, nowe okna

Zainteresuj sie klimatyzatorem typu SPLIT z funkcja grzania. Dziala to na zasadzie pompy ciepla i przy temperaturach powyzej -5stC ma nawet sensowne COPy :) Nigdy sie szczegolowo nie interesowalem bo to raczej do niewielkich pomieszczen/mieszkan niz do grzania calego domu ale wiem ze wiele osob ma, korzysta i sa zadowoleni. Trzeba tylko szukac urzadzenia ktore dziala do -20stC bo niektore sa tak skonstruowane i maja takie zabezpieczenia ze ponizej -5stC sie wylaczaja :-)

Jesli chodzi o okna to moge szczerze odradzic i ostrzec przed firma oknoplast z Rybnika i Zor (ten sam wlasciciel). Totalna porazka, nie dosc, ze zgarnal kase z gory to potem oczywiscie obiecany termin opoznil sie o dwa miesiace. Pozniej zaluzje wprawial kolejne pare miesiecy, okazalo sie, ze jest zle pomierzone i zaluzje podtynkowe nie wejda pod tynk tak jak mialo byc na poczatku. Zaczela sie cala procedura wymiany skrzynek z zaluzji na mniejsze. Przy okazji monterzy zniszczyli okno, bo "nie zauwazyli", ze zaluzja nie pasuje do okna i ze jest o jedno skrzydlo za krotka wiec wwiercili szyne z zaluzji w srodek okna... Okno do wymiany.... Okna mialy byc zalozone na poczatku stycznia zeszlego roku. Do dzis zostala do wymiany jedna zaluzja i nie mozna sie doprosic... Aha zapomnialam napisac, ze jedno okno, ktore zostalo zle wymierzone to oczywiscie nasza wina bo pan przeciez my zle podalismy wymiary mimo, ze pan wlasciciel robil pomiar... Odradzam, ostrzegam wszystkich. Mimo, ze okna prezentuja sie naprawde pieknie to nie warto za takie nerwy...

zapomnialam dodac, ze parapety, ktore mialy byc w dwa tygodnie po dwoch miesiacach jeszcze sie nie pojawily... Maz atakowal 4 razy bo chcielismy zaczac gladzie... Jak sie zdenerwowalam i zadzwonilam ja to uslyszalam, ze on nie wiedzial, ze nam sie z tym spieszy... podziekowalam za parapety. Dodam jeszcze, ze zamowione parapety w firmie oknoplast w jastrzebiu byly w tydzien u nas...

napisz meila do siedziby Oknoplastu. Zaznacz tam, że jesteś forumowiczem muratora i zaraz rozgłosisz to na całym forum. PR jest dla nich ważny.

Też tak powinienem zrobić, może tylko z bardziej błahego powodu. trzeci raz prosiłem żorski oknoplast o przyjazd na regulację tarasu i cisza.

Co do rekuperacji to polecam Klima-Prom Marek Janas w Żorach. Zrobili mi w dobrej cenie instalację z prawdziwych gładkich rur, a właściciel najwyraźniej lubi swoją pracę i zna się na tym. tel. 692 613 001.

Jesli chodzi o okna to moge szczerze odradzic i ostrzec przed firma oknoplast z Rybnika i Zor (ten sam wlasciciel). Totalna porazka, nie dosc, ze zgarnal kase z gory to potem oczywiscie obiecany termin opoznil sie o dwa miesiace. Pozniej zaluzje wprawial kolejne pare miesiecy, okazalo sie, ze jest zle pomierzone i zaluzje podtynkowe nie wejda pod tynk tak jak mialo byc na poczatku. Zaczela sie cala procedura wymiany skrzynek z zaluzji na mniejsze. Przy okazji monterzy zniszczyli okno, bo "nie zauwazyli", ze zaluzja nie pasuje do okna i ze jest o jedno skrzydlo za krotka wiec wwiercili szyne z zaluzji w srodek okna... Okno do wymiany.... Okna mialy byc zalozone na poczatku stycznia zeszlego roku. Do dzis zostala do wymiany jedna zaluzja i nie mozna sie doprosic... Aha zapomnialam napisac, ze jedno okno, ktore zostalo zle wymierzone to oczywiscie nasza wina bo pan przeciez my zle podalismy wymiary mimo, ze pan wlasciciel robil pomiar... Odradzam, ostrzegam wszystkich. Mimo, ze okna prezentuja sie naprawde pieknie to nie warto za takie nerwy...

niestety musze sie zgodzic odkad Kremiec odszedl z Aveko to w rybniku jest TOTALNA PORAZKA !!! ja teraz dla tesciowej szukam okien to dzwonilam do kremca do wodzislawia bo tu z ta pania PIPa nie da sie wogole rozmawiac !!! ja niestety gwarancje mam w rybniku i doprosic sie o cokolwiek to jest masakra !!!

Co do podłączenia prądu też się wypowiem . Warunki przyłączenia w listopadzie 2010 umowa o przyłączenie podpisana w grudniu 2010 , propozycja podłączenia 31 03 2011. To myśmy pisali pismo o odroczenie przyłączenia do sierpnia 2011, bo nie chcieliśmy tak szybko podłanczać prądu.Nie mieliśmy jeszcze uporządkowanej działki na skrzynkę Tak więc nie wiem od czego to zależy

Mamy słup po drugiej stronie ulicy.

O nowi inwestorzy. Witamy

Deysi jest odrębny temat dotyczcyc namiarów róznych wykonawców przy tej grupie budowlanej. Zajrzyj i poszukaj tam.

Mam pytanie do tych którzy uzytkują WM już od paru sezonów (wiecej niż 1). Czy przy kratce wyrzutni robią się wam zacieki na elewacji , podbitce. Wiadomo wilgotne powietrze w zetknięciu z zimnym powietrzem się skrapla i powoduje oblodzenie w tej części. Ostatnio w moim DB pisał o tym Rutino, że u nich coś takiego się dzieje a i R&K też to potwierdził. Pierwszy sezon może być trochę mało miarodajny z uwagi na jeszcze dużą wilgotność technologiczną w budynku.

Jak to wygląda po paru sezonach używania WM?