Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Witam Wszystkich. Jestem nowy na tym forum i też prowadzę zmagania z budową wymarzonego domu.

Jestem na etapie zalanego stropu nad parterem ale od wiosny cd..

Dlatego mam kilka pytań dotyczących poleceń fachowców. Jeśli możecie kogoś polecić to będę wdzięczny.

A mianowicie poszukuję ekipę od przyłączy wodno-kanalizacyjnych, ekipy do dachu oraz kogoś od kominów systemowych.

Za wszystkie sugestie z góry dziękuję.

Jak dotąd wszystko robiliśmy sami bo niestety bez kredytu to każdy grosik się liczy.

pterus napisał:
Witam Wszystkich. Jestem nowy na tym forum i też prowadzę zmagania z budową wymarzonego domu.

Jestem na etapie zalanego stropu nad parterem ale od wiosny cd..

Dlatego mam kilka pytań dotyczących poleceń fachowców. Jeśli możecie kogoś polecić to będę wdzięczny.

A mianowicie poszukuję ekipę od przyłączy wodno-kanalizacyjnych, ekipy do dachu oraz kogoś od kominów systemowych.

Za wszystkie sugestie z góry dziękuję.

Jak dotąd wszystko robiliśmy sami bo niestety bez kredytu to każdy grosik się liczy.

Co do dachu moge polecic moja ekipe budowlana. Sa calkiem tani i solidni. Firma Dom z Zor. powodzenia

adakor3478 napisał:
Witajcie,

Mam prośbę o opinię na temat cen wykończenia ścian. Na ścianach jest położony tynk gipsowy Kanuf DIament.

1. giposwanie (wyrównanie tynków) - 12 zł za m2

GRATIS! Powinna to poprawic w ramach gwarancji firma ktora te rynki robila. Tynk gipsowy i jeszcze go gipsowac (miekka gladzia!?) i wyrownywac za drugie tyle co ten tynk jest wart? To jakies jaja sa! :)

Gość Arturo72
  amian3 napisał:
Arturo co z ta oferta dostałeś maila??

Wysłałem maila :)

Daga&Adam napisał:
GRATIS! Powinna to poprawic w ramach gwarancji firma ktora te rynki robila. Tynk gipsowy i jeszcze go gipsowac (miekka gladzia!?) i wyrownywac za drugie tyle co ten tynk jest wart? To jakies jaja sa! :)

Potwierdzam,też mam Diamanta i nie trzeba go niczym pokrywać,jest gładki pod malowanie.

Gość Arturo72
  rutino78 napisał:
arturo, masz już ściany pomalowane?

ja w połowie domu mam gładzie i różnica jest wyraźna, mimo że wszyscy byli zachwyceni moimi tynkami. Gipsowe ściany są niby gotowe pod malowanie ale idealnie jest dopiero po gładzi.

Narazie pomalowałem całość farbą podkładową i nie widzę zastrzeżeń.

Oczywiście jest parę miejsc gdzie widać jakieś barachło czy nierówność ale nie kwalifikujące się do położenia gładzi.

nowy 1 napisał:
Czy ktoś jeszcze ma namiary na kogoś taniego od szyby hartowanej , panel szklany ( nie wiem jak dokładnie sie to nazywa) miedzy meble kuchenne Podeślijcie jakies namiary .Potrzebuje na wczoraj.

Witam

Ja szybe hartowana kolorowa z otworami na gniazdka kupowalem u szklarza w Rybniku na wodzislawskiej. Ceny niestety nie pamietam