netmax 05.02.2013 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 tu masz promocje na odwierty http://www.bose-instal.pl/promocje.html[Ja z nimi wstępnie rozmawiałem ,ale niestety narazie spłacam inne kredyty więc na pc sobie jeszcze poczekam Kurka...po 54zl...fajnie, że ceny spadaja:). Jak z opiniami o tej firmie? Posiada ktos? Pozdrawiam Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 06.02.2013 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Jakiej firmy posiadacie drzwi wewnętrzne ? Jakich nie kupować proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 06.02.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Ja mam drzwi z DRE, dokładnie ten model http://www.dre.pl/drzwi-ramowe/fosca.html Jestem zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 06.02.2013 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 tez bede brala DRE. Znajomi maja i chwala sobie a przy tym maja dosc znosne ceny w stosunku do innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalena8 06.02.2013 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Każdy będzie swoje chwalił :) Ja moge polecic to co ja wybrałem i bardzo jestem zadowolony (po 3 latach użytkowania) i budujac jeszcze raz wybralbym to samo -> tynk cementowo-wapienny wykonczony szpachlowka cementowa - jest bardzo twardy / mocny, ma lekka fakture (nie podobaja mi sie gladkie jak lustro sciany - moda sie zmienia i jest atrakcyjny cenowo w stosunku do jedynego konkurenta (do ktorego jeszcze nie jestem przekonany ale wielu ludzi juz sie do niego przekonalo) czyli do tynku gipsowego diamanta z knaufa - ale mysle ze cenowo cem-wap z wykonczeniem bedzie sporo tanszy Wylewki - anhydryty spoko - mniejszy problem z dylatacjami choc wiekszy problem ze szczelnoscia folii etc. Jednak sa cienkie, czyli mniej akumulacyjne niz grubsze cementowe, co dla mnie jest najwazniejsza zaleta (grzeje pompa ciepla - staram sie najbardziej w II taryfie, wiec akumulacja jest tu wielka zaleta). Drugi raz tez wybralbym to samo - czyli wylewki cementowe z miksokreta, zacierane mechanicznie. Tez sa rowniotkie jak stol no i tez sporo tansze od anhydrytow Wiadomo zawsze każdy swoje chwali mimo to zawsze dobrze wysłuchać opini innych ,którzy już wybrali I tutaj utwierdziłam się w przekonaniu że wylewki cementowe to w moim przypadku będzie dobry wybór , nad tynkami jeszcze pomyśle Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 07.02.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Jakiej firmy posiadacie drzwi wewnętrzne ? Jakich nie kupować proszę o opinie. Dol - porta, gora - classen. Jakichs szczegolnych roznic szczerze mowiac nie widze, porty mam solidniejsze bo zamawialem je z pelnym wypelnieniem (wydaja sie solidniejsze bo sa przez to duzo ciezsze) + trzema zawiasami ale pozatym to jedno i to samo Ogolnie jestem z nich zadowolony i polecam Wieksze roznice i wybor beda jak chcesz drewniane ale tu Ci nie pomoge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 08.02.2013 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 No to drzwi wybraliśmy z DRE . Jeszcze tylko model i możemy zamawiaća teraz następne pytanie - Jakie proponujecie baterie wannowo-natryskowe stojące .Zwracać uwagę na firmę i dołożyć trochę kasy czy jednak kupić takie tam z marketu za 400 -600 zł Jakie macie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 08.02.2013 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Mam pytanie czy ktos wnosil o pozwolenie na istotne zmiany w projekcie??? Podobno jest na to jakies pismo, gdzie go moge znalezc na necie??? a moze ktos ma??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apuska 08.02.2013 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Witam, chciałabym zapytać gdzie kupowaliście piece? I w jakiej cenie?Czy ktoś może posiada i jest zadowolony z któregoś na groszek z podajnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 08.02.2013 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Mam pytanie czy ktos wnosil o pozwolenie na istotne zmiany w projekcie??? Podobno jest na to jakies pismo, gdzie go moge znalezc na necie??? a moze ktos ma??? Z tego co wiem istotne zmiany w projekcie wymagają projektu zamiennego. Tak przynajmniej chcieli ode mnie. Tu wniosek o zatwierdzenie projektu zamiennego: http://rybnik.pinb.pl/wp-content/uploads/2012/12/wniosek-o-zatwierdzenie-projektu-budowlanego-zamiennego.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 08.02.2013 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 a teraz następne pytanie - Jakie proponujecie baterie wannowo-natryskowe stojące .Zwracać uwagę na firmę i dołożyć trochę kasy czy jednak kupić takie tam z marketu za 400 -600 zł Jakie macie ? To kwestia gustu i możliwości finansowych. Ja mam zwykłe, z allegro. Ale pewnie gdyby nie napięty budżet na koniec budowy, a szczerze mówiąc nawet jego przekroczenie, to kupiłabym coś lepszego. Te co mam, pewnie są niskiej jakości, ale podobają mi się więc nie mam problemu z tym, ze pożałowałam pieniędzy na lepsze. Jak się popsują to za pare lat wymienie, może na droższe, kto wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 08.02.2013 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 08.02.2013 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 agusia dzieki wlasnie o to mi chodzilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.d 08.02.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Witam, mam pytanie do agusia_x - ile Wam PINB zatwierdzał ten projekt zamienny ? tzn. mamy to samo ale po zakończeniu budowy - zmiana istotna - i po sprzeciwie do użytkowania procedura ciągnie się od końca listopada. Mieli jakieś zastrzeżenia do projektu zamiennego tzn. poprawki ? dzwonili czy tylko na polecone ? aha i potem trzeba powiadomić PSP i SANEPID albo napisać oświadczenie ? no i kontrola z Nadzoru przy zgłoszeniu do użytkowania - lekko licząc 6 miesięcy jak u Was to wyglądało i do innych uczestników co przechodzili tę procedurę, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 08.02.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 tez mnie to interesuje, jak to potem wyglada. Juz powoli trzeba zaczac to zalatwiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.d 08.02.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 powoli to trwa jak trafi do właściwego organu .... a bank czeka. Tak mi powiedziano jak byłem tam pierwszy raz, że do pół roku takie sprawy...pierwsze decyzja o wszczęciu postępowaniu administracyjnego, potem decyzja o wstrzymaniu robót (nawet jak budowa zakończona i zgłoszona do PINB - procedura), następne pismo to decyzja, że w masz czas 2m-ce na przedstawienie projektu zamiennego no i tera czekamy...minął miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cheferen 08.02.2013 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 tez mnie to interesuje, jak to potem wyglada. Juz powoli trzeba zaczac to zalatwiac Istotne odstępstwo od zatwierdzonego projektu to: zmiana kubatury, zmiana powierzchni, zmiana konstrukcji dachu. Wszystkie zmiany wprowadza architekt w projekcie zamiennym, który składa się w Wydziale Architektury. Architektura uchyla pierwszą decyzję i wydaje pozwolenie na dom z projektu zamiennego. Ze zmienioną, prawomocną decyzją maszeruje się do PINB i tam dopiero składa się wniosek o zakończeniu budowy i zgłoszeniu budynku do użytkowania. Dokumenty potrzebne do zgłoszenia budynku to: inwentaryzacja geodezyjna powykonawcza, protokół kominiarski, protokół przyłącza wody i kanalizacji ( jeśli jest miejska), protokół elektryka+oświadczenie o prawidłowym wykonaniu instalacji elektrycznej+ ksero uprawnień elektryka, umowa z ZE o dostawę prądu, umowa z Wodociągami o dostawę wody i odbiór ścieków, ksero prawomocnej decyzji o pozwoleniu na budowę, uzupełniony przez kierownika budowy dzienniik budowy, certyfikat energetyczny,a jesli ktoś ma gaz na działce, to protokół i umowa z ZG. Wszystko trwa szybko i sprawnie, jeżeli architekt wie, co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 08.02.2013 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Jak bedziecie robic KG na poddaszu to POLECAM tasmy strait-flex. Wlasnie zaczalem spoinowac i tasmy sa fantastyczne - idealnie wyprowadzone narozniki i robota idzie super szybko - ponoc nie ma nic lepszego na rynku - nic nie ma prawa pekac hm.. Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.02.2013 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Jak bedziecie robic KG na poddaszu to POLECAM tasmy strait-flex. Wlasnie zaczalem spoinowac i tasmy sa fantastyczne - idealnie wyprowadzone narozniki i robota idzie super szybko - ponoc nie ma nic lepszego na rynku - nic nie ma prawa pekac hm.. Zobaczymy Używałem je na suficie,dokładnie taśmy FF,narazie zero pęknieć,aczkolwiek fachman narzekał na nie przy narożnikach wklęsłych,że za twarde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 09.02.2013 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Istotne odstępstwo od zatwierdzonego projektu to: zmiana kubatury, zmiana powierzchni, zmiana konstrukcji dachu. Wszystkie zmiany wprowadza architekt w projekcie zamiennym, który składa się w Wydziale Architektury. Architektura uchyla pierwszą decyzję i wydaje pozwolenie na dom z projektu zamiennego. Ze zmienioną, prawomocną decyzją maszeruje się do PINB i tam dopiero składa się wniosek o zakończeniu budowy i zgłoszeniu budynku do użytkowania. Dokumenty potrzebne do zgłoszenia budynku to: inwentaryzacja geodezyjna powykonawcza, protokół kominiarski, protokół przyłącza wody i kanalizacji ( jeśli jest miejska), protokół elektryka+oświadczenie o prawidłowym wykonaniu instalacji elektrycznej+ ksero uprawnień elektryka, umowa z ZE o dostawę prądu, umowa z Wodociągami o dostawę wody i odbiór ścieków, ksero prawomocnej decyzji o pozwoleniu na budowę, uzupełniony przez kierownika budowy dzienniik budowy, certyfikat energetyczny,a jesli ktoś ma gaz na działce, to protokół i umowa z ZG. Wszystko trwa szybko i sprawnie, jeżeli architekt wie, co robić. no to sie nazywa wyczerpujaca odpowiedz dzieki wielkie to powoli zaczne zbierac dokumenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts