marek.d 09.02.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 witam, tym razem pytanie do cheferen - ja przez to, że miałem złożone dokumenty do PINB - projekt zamienny w 2 egz. składałem w PINB po wcześniejszym uchyleniu decyzji Wydziału Architektury w związku z prowadzonym postępowaniem przez PINB. I w tym przypadku wogóle omija się wydział Architektury, bo sprawę prowadzi PINB ............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 09.02.2013 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Używałem je na suficie,dokładnie taśmy FF,narazie zero pęknieć,aczkolwiek fachman narzekał na nie przy narożnikach wklęsłych,że za twarde FF co to? Chyba nie stair-flex - te masz opisane tutaj: http://www.europrofil-2.pl/pdf/574743_1.pdf Ja uzywam tuff-tape na laczenia plaskie i mid-flex na wszystkie narozniki wew i zew. Drogie cholerstwo (85 pln / 30m mid-flexa i 40 pln / 30m tuff-tape) ale narozniki wychodza przepieknie - samo plytowanie pod wzgledem naroznikow mialem zrobione mocno "tak sobie" - z mid-flexem wszystko wyglada perfekt, a wygoda w stosowaniu w porownaniu do naroznikow aluminiowych jest nieporownywalna! Po prostu robota idzie jak szalona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 09.02.2013 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 FF co to? Ja uzywam tuff-tape na laczenia plaskie i mid-flex na wszystkie narozniki wew i zew. Drogie cholerstwo (85 pln / 30m mid-flexa i 40 pln / 30m tuff-tape) ale narozniki wychodza przepieknie - samo plytowanie pod wzgledem naroznikow mialem zrobione mocno "tak sobie" - z mid-flexem wszystko wyglada perfekt, a wygoda w stosowaniu w porownaniu do naroznikow aluminiowych jest nieporownywalna! Po prostu robota idzie jak szalona Walnelo mi się Zamiast ff miało być tt czyli tuff-tape Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markow79 09.02.2013 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Kupowałeś te taśmy gdzieś na miejscu czy przez internet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 09.02.2013 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Witam, chciałabym zapytać gdzie kupowaliście piece? I w jakiej cenie? Czy ktoś może posiada i jest zadowolony z któregoś na groszek z podajnikiem? piec u Artura tego co mi robil instalacje ... my z naszego pieca jestesmy zadowoleni - SAS ECO 23kV tlokowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 09.02.2013 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 co do armatury łazienkowej to kludi (nawet ten z najtańszych serii) jest perfekcyjny, a deante słaby. piec na ekogroszek kupiłem dopiero po przeczytaniu całego internetu padło na RBR 17kw ze sterownikiem e-coal. jest o tyle wyjątkowy, że ustawia się tylko sposób regulacji temperatury, zadaną temperaturę, natomiast proces spalania piec reguluje sobie sam. Żadnych kombinacji ile nadmuchu, a ile podawania węgla. sprzedał mi go forumowicz minertu, maniaka w tym temacie. http://www.minertu.eu/ nie, nie jestem u niego na procencie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaneta1010 09.02.2013 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Witam Jestem nowa, mam pytanie czy ktoś posiada w swoim domu ogrzewanie ścienne?? Czy jest zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 09.02.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 FF co to? Chyba nie stair-flex - te masz opisane tutaj: http://www.europrofil-2.pl/pdf/574743_1.pdf Ja uzywam tuff-tape na laczenia plaskie i mid-flex na wszystkie narozniki wew i zew. Drogie cholerstwo (85 pln / 30m mid-flexa i 40 pln / 30m tuff-tape) ale narozniki wychodza przepieknie - samo plytowanie pod wzgledem naroznikow mialem zrobione mocno "tak sobie" - z mid-flexem wszystko wyglada perfekt, a wygoda w stosowaniu w porownaniu do naroznikow aluminiowych jest nieporownywalna! Po prostu robota idzie jak szalona Temat z taśmami dość stary - noo na pewno od 6 lat wygoda w pracy bez porównania cena no cóż nic darmo niestety Adam na dużych sufitach i przy sporej pracy płyt np 40m2 po całości może się fragmentami odkleić u mnie na odcinku 2-3cm w 2 miejscach, jest to temat do poprawy - sama taśma nie pękła ale podkleić ją trzeba będzie przy następnym malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 09.02.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Jak bedziecie robic KG na poddaszu to POLECAM tasmy strait-flex. Wlasnie zaczalem spoinowac i tasmy sa fantastyczne - idealnie wyprowadzone narozniki i robota idzie super szybko - ponoc nie ma nic lepszego na rynku - nic nie ma prawa pekac hm.. Zobaczymy u nas jak robili plyty to robili na tasmie TUFF-TAPE ... ponoc ta jest najlepsza po roku czasu musze przyznac ze chyba wiedzieli co robia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 09.02.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Kupowałeś te taśmy gdzieś na miejscu czy przez internet? Allegro! Najtaniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 09.02.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 u nas jak robili plyty to robili na tasmie TUFF-TAPE ... ponoc ta jest najlepsza po roku czasu musze przyznac ze chyba wiedzieli co robia Tuff-tape to wlasnie tasma stair-flex'a - do polaczen plaskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.02.2013 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Allegro! Najtaniej ja pamietam ze z jakiejs hurtowni z tarnowskich gor to sciagalam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaneta1010 10.02.2013 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Hmm widzę, że chyba nikt nie stosował ogrzewania ściennego jutro do mnie przychodzą instalatorzy i będą układać rurki, mam nadzieje, że te ogrzewanie się sprawdzi. Koniecznie chciałam uniknąć kaloryferów a ogrzewanie kanałowe jest zdecydowanie droższe od ściennego. Ale jak ktoś ma takie rozwiązanie to proszę o opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 10.02.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 ja pamietam ze z jakiejs hurtowni z tarnowskich gor to sciagalam !!! A wystarczyło podjechać do Rybnika na Mikołowską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 10.02.2013 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Hmm widzę, że chyba nikt nie stosował ogrzewania ściennego jutro do mnie przychodzą instalatorzy i będą układać rurki, mam nadzieje, że te ogrzewanie się sprawdzi. Koniecznie chciałam uniknąć kaloryferów a ogrzewanie kanałowe jest zdecydowanie droższe od ściennego. Ale jak ktoś ma takie rozwiązanie to proszę o opinię Podobno ścienne jest fajne ale nie myślałaś o podłogówce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 10.02.2013 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 A wystarczyło podjechać do Rybnika na Mikołowską Pytanie jeszcze o cene! U mnie w jednej hurtowni jest.. Ale 2 x drozsze niz na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 10.02.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Pytanie jeszcze o cene! U mnie w jednej hurtowni jest.. Ale 2 x drozsze niz na allegro Jak to mawiają "kto pyta nie błądzi ":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 10.02.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Podobno ścienne jest fajne ale nie myślałaś o podłogówce ? Komfort przy sciennym jest pomiedzy podlogowka, a kaloryferami. Dla mnie powazna, wrecz dyskwalifikujaca wada jest praktycznie niemoznosc powieszenia czegokolwiek na scianach. Chyba ze kazda sciana jest naprawde *dokladnie* obfotografowana z siatka miar A i tak przy kazdym wierceniu w scianie kupa w majtach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.02.2013 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 A wystarczyło podjechać do Rybnika na Mikołowską i sporo doplacic ... na mikolowskiej zyczyli sobie 65 za rokle!! ja placilam po 44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaneta1010 10.02.2013 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Na parterze będzie podłogówka, na piętrze ogrzewanie ścienne a dlatego się zdecydowaliśmy na takie a nie inne ogrzewanie ponieważ na podłodze będziemy mieć podłogę drewnianą (mozaikę) jest taka folia która się przykłada do ściany i pokazuje gdzie idą rurki, ale i tak zrobię dokumentację fotograficzna heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts