Gingeros 10.02.2013 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 i sporo doplacic ... na mikolowskiej zyczyli sobie 65 za rokle!! ja placilam po 44 Pewnie dlatego że tam sprzedają oryginalną amerykańską a Ty kupiłaś polską albo chińską podróbę noooo ale masz taniej - aż jutro zadzwonię i zapytam czy faktycznie mają w takiej cenie czy tylko piszesz dla samej idei ? ( bo z tego co pamiętam płaciłem więcej ) aaaa i mam jeszcze jedno pytanie czy kupowałaś tą taśmę jak się budowałaś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 10.02.2013 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Na parterze będzie podłogówka, na piętrze ogrzewanie ścienne a dlatego się zdecydowaliśmy na takie a nie inne ogrzewanie ponieważ na podłodze będziemy mieć podłogę drewnianą (mozaikę) jest taka folia która się przykłada do ściany i pokazuje gdzie idą rurki, ale i tak zrobię dokumentację fotograficzna heheh Można też spryskać ścianę wodą z spryskiwacza takiego np do kwiatków ( oczywiście w sezonie grzewczym ) i patrzeć gdzie wysycha najszybciej no i wiercić tam gdzie jest mokro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 10.02.2013 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 i sporo doplacic ... na mikolowskiej zyczyli sobie 65 za rokle!! ja placilam po 44 No ja kupilem po 41 A mid-flex po 85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 10.02.2013 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Pewnie dlatego że tam sprzedają oryginalną amerykańską a Ty kupiłaś polską albo chińską podróbę Lol, widze ze zabolalo Ja kupilem jeszcze taniej - i to nie zadna chinszczyzna tylko oryginal. A ze tanio? Coz, allegro. Lokalne sklady ZAWSZE maja takie "duperelki" wykonczeniowe znacznie drozej. BTW. Na moim mid-flexie byla cenowka 95 pln a ja ja za 83 dokladnie kupilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 10.02.2013 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Lol, widze ze zabolalo Ja kupilem jeszcze taniej - i to nie zadna chinszczyzna tylko oryginal. A ze tanio? Coz, allegro. Lokalne sklady ZAWSZE maja takie "duperelki" wykonczeniowe znacznie drozej. BTW. Na moim mid-flexie byla cenowka 95 pln a ja ja za 83 dokladnie kupilem A co miało zaboleć ?? ehhhh Adam czy Ty naprawdę myślisz że to ma jakieś znaczenie czy raz na 10 czy może 20lat wydasz 40 czy 100zł ??? wyluzuj :D:D ale żeby oszczędzić kolejnej jałowej dyskusji i ku Twojej radości powiem że baaaaaardzooooo mnie to boliiiiiii że zapłaciłem więcej od Ciebie :D:D:D:D ehhhhhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 10.02.2013 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 A co miało zaboleć ?? ehhhh Adam czy Ty naprawdę myślisz że to ma jakieś znaczenie czy raz na 10 czy może 20lat wydasz 40 czy 100zł ??? wyluzuj :D:D ale żeby oszczędzić kolejnej jałowej dyskusji i ku Twojej radości powiem że baaaaaardzooooo mnie to boliiiiiii że zapłaciłem więcej od Ciebie :D:D:D:D ehhhhhhh Tu 40, tam 100 i w ciagu roku czy budowy / remontu zbiera sie pare tysiakow Na cale poddasze pojdzie mi lekko szacujac ~10 rolek. x 20 pln to juz nie 40, a 200 pln A to tylko glupie tasmy. I sadze ze raczej Cie zabolalo ze ktos znalazl taniej, niz ze oszczedzil te "pare zloty" Bo chinskich podrobek tych tasm jeszcze nie widzialem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 10.02.2013 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 tak tak masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 10.02.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 tak tak masz rację No coz - ani ja, ani Mea nie dalismy sie wydymac hurtowni przy Mikolowskiej... PS. zapomnialem dodac ze mam jeszcze 5% zwrotu w syncu wiec faktycznie zaplacilem 39 pln za tt i 79 pln za mid-flexa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaneta1010 10.02.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Myślała, że tylko ja taka skąpa jestem i oszczędna, dużo kupuje na allegro nie wspomnę jak kupowaliśmy kamień naturalny jak wszystkich wykiwałam haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 10.02.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Myślała, że tylko ja taka skąpa jestem i oszczędna, dużo kupuje na allegro nie wspomnę jak kupowaliśmy kamień naturalny jak wszystkich wykiwałam haha Bo w skali calej budowy te "drobnostki" ukladaja sie w tysiace, a nawet dziesiatki tysiecy PLN. Na samych "pierdolach" typu folia dachowa i wszystkie "drobne" akcesoria do dachu zaoszczedzilem z dobre 2-3k pln kupujac na allegro, a rabaty w hurtowniach mam juz najwyzsze z mozliwych. Na welne mialem 56% rabatu, na okna i kolnierze fakro - 31% (kto mial wiecej no! Jak ktos ma kasy w brud to "wystarczy zajechac na mikolowska w rybniku", jak ktos woli za oszczedzona kase miec darmowe wypasione wakacje to szuka gdzie taniej Jeszcze mi sie nie zdarzylo zeby jakis produkt w sklepie/hurtowni byl tanszy niz na allegro, a zakupy allegrowe sa dla mnie o wiele wygodniejsze. Klikam, place, zwykle wybieram dostawe do swojej firmy gdzie zawsze ktos jest i paczke odbierze i voila. Nie trzeba jezdzic i uzerac sie ze sprzedawcami, magazynierami etc A placac przez alior synca mam jeszcze 5% zwrotu za wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 10.02.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 hehe widze, ze wrocil zlosliwy Gingeros... oj brakowalo nam Twoich docinek Ja prawie wszystko kupuje na allegro. Na samym kablu elektrycznym podziemnym zaoszczedzilam.... 600zl. Cala elektryka wyszla mnie taniej o 2000. To sa dosc duze kwoty niestety i trzeba przyznac, ze allegro jest najtansze. Na wszystkim co kupilismy na allegro w sumie juz zaoszczedzilismy prawie 10000. A jeszcze dwie lazienki przed nami... I nie gadaj mi Gingeros, ze raz na 10 - 20 lat 10000 taniej nie ma znaczenia bo chyba nikt w to nie uwierzy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaneta1010 10.02.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 To też się pochwalę ostatnio zakupiliśmy kafelki w Castoramie była wyprzedaż mozaika szklana na m2/wchodziło 11 szt. 1 szt. UWAGA 4 zł, na allegro ta sam mozaika UWAGA 32 zł szt. oczywiście kupiliśmy bez zastanowienia. Instalator co miał nam kłaść ogrzewanie ścienne powiedział mi, że załatwi taniej rurki ( z REHAŁA) bo ma rabaty blablabla on dostał 33% ja 43% od ceny z katalogu, tak samo okna dachowe dachówkę itd.... naprawdę kupę kasy idzie zaoszczędzić, a zanim kupiliśmy dachówkę to pół roku się do tego przymierzaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 10.02.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Tak kurde zesmy to allegro pochwalili ze u mnie od 20 minut lezy ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 10.02.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 hehe moze wlasnie implementuja bo jakos od 13 lutego ma allegro miec nowa twarz... to pewno bedzie sie wiazac z pewnymi przerwami i usterkami. Raczej rzadko sie zdarza wdrozyc taka zmiane bez komplikacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.02.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Pewnie dlatego że tam sprzedają oryginalną amerykańską a Ty kupiłaś polską albo chińską podróbę noooo ale masz taniej - aż jutro zadzwonię i zapytam czy faktycznie mają w takiej cenie czy tylko piszesz dla samej idei ? ( bo z tego co pamiętam płaciłem więcej ) aaaa i mam jeszcze jedno pytanie czy kupowałaś tą taśmę jak się budowałaś ?? 65 to byla najnizsza cena w rybniku a obdzwonilam wszystkie znane mi adresy ... czy akurat tam bylo po tyle - nie bede sie spierac ... fakt jest taki ze kupilam oryginalne TT za 44 zeta i bralam tego bagatela 18 rolek !!! /chyba cos z tego potem odsprzedalam szymonowi jak dobrze pamietam bo robil u znaomych i potrzebowal ... czy kupowalam jak sie budowalam ?? a niby kiedy mialam kupowac ?? teraz ?? a moze jak dzialki szukalam ?? zadajesz conajmniej dziwne pytania kupowalam to gdzies okolo lipca-sierpnia 2011 ... wtedy szymon robil u nas wykonczeniowke i wtedy w co drugim sklepie/skladzie/hurtowni na pytanie o tasme tuff-tape reagowano pytaniem - CO TO ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 10.02.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 hehe moze wlasnie implementuja bo jakos od 13 lutego ma allegro miec nowa twarz... to pewno bedzie sie wiazac z pewnymi przerwami i usterkami. Raczej rzadko sie zdarza wdrozyc taka zmiane bez komplikacji Nieeee - to "zwykly" atak DoS Raz na jakis czas ping wraca, ktos ich atakuje Ale faktycznie 13-go lutego ma byc nowy design, na forach juz wrze - wszyscy ostro po nich jada za zmiany (no ale tak zawsze bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 10.02.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Gingeros dowiedzial sie o Allegro i sie dorwal do zakupow - to na pewno jego wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 10.02.2013 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 hehe no wszyscy sa nastawieni anty a jeszcze nawet nie wiedza jak to bedzie wygladac :/ ale zmiany zawsze budza lek ludzie boja sie nowosci hehe. Akurat wiem cos o tym siedze w branzy informatycznej i nowe oprogramowanie zawsze spotyka sie z krytyka... a potem zawsze jakos to jest... koniec koncow jak przychodzi kolejne oprogramowanie to wszyscy nagle stwierdzaja, ze tamto przeciez jest cool i po co znow zmieniac... i tak w kolko ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 10.02.2013 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 hehe no wszyscy sa nastawieni anty a jeszcze nawet nie wiedza jak to bedzie wygladac :/ ale zmiany zawsze budza lek ludzie boja sie nowosci hehe. Akurat wiem cos o tym siedze w branzy informatycznej i nowe oprogramowanie zawsze spotyka sie z krytyka... a potem zawsze jakos to jest... koniec koncow jak przychodzi kolejne oprogramowanie to wszyscy nagle stwierdzaja, ze tamto przeciez jest cool i po co znow zmieniac... i tak w kolko ;] Taka sama panika jest z mbankiem.. Ale tutaj moim zdaniem slusznie - wyglada koszmarnie. Stary interfejs mbankowy byl prosty i przez to wygodny. A teraz wszedzie wykresiki, graficzki, banerki, reklamy i inne latajace ajaxowo-javowe gowna - dla mnie koszmar Cena postepu Ale troche idziemy w offtopic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 10.02.2013 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 No to dorzucę swoje 5 groszy- nie wszystko zawsze na allegro jest najtaniej. Czasem koszt transportu dodany do najtańszego wyrobu sprawia,że cena robi się porównywalna do zakupu w niektórych sklepach. Jeśli mam porównywalnie - wybiorę zakup "na żywo" , gdzie mogę pomacać, sprawdzić no i mam bezproblemową gwarancję. Na allegro niekiedy ( w przypadku wadliwego towaru) z reklamacją są mała problemy, a jeśli chodzi o czas to na pewno zakup bezpośredni wygrywa. Dużo kupuję na allegro, szukam ZAWSZE najtańszych ofert - i zawsze znajduję -ale zdarza mi się porównywać ceny w wielu sklepach i hurtowniach ( mam na to czas ) i powiem tak: kto lubi szybkie zakupy- polecę allegro bo szybko i na miejscu, no i tanio . Kto lubi obejrzeć, pomacać, wybierać- MUSI połazić po sklepach i wybrać dla siebie odpowiednio , niekoniecznie drogo ( są promocje). Ostatnio oglądałam farby i tapety i nie powiem , że na allegro jest najtaniej. Jak doliczę kuriera to wychodzi porównywalnie jak w hurtowni, a tu mogę ew. wymienić, oddać itp. Zresztą co kto lubi- nie ma reguł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts