neszka83 13.02.2013 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 nie znacie moze kogos kto chcialby oddac gruz??? potrzebujemy dosc sporo jak tylko zejda sniegi to bysmy zaczeli utwardzac wjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 13.02.2013 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 nie znacie moze kogos kto chcialby oddac gruz??? potrzebujemy dosc sporo jak tylko zejda sniegi to bysmy zaczeli utwardzac wjazd Tu często są takie ogłoszenia, warto zaglądać: http://www.rybnik.com.pl/ogloszenia,oddam-gruz-za-darmo,ogl7-37-1-104804.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaneta1010 13.02.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Hmmm, ja na miejscu Justyny zakupiła bym sama materiał i zapłaciła tylko z robociznę. Jak byłam w Karpaczu przejeżdżaliśmy z mężem przez miejscowość Strzegom tam jest najtańsza kostka granitowa, nawet rozmawiałam z jednym gościem co sprzedaje idzie się nawet dogadać jeżeli chodzi o transport. Rozważamy z mężem kupno ze Strzegomia, ale to nie prędzej jak za 2 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAR70 13.02.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Dla mnie kostka granitowa odpada,po prostu jest brzydka.Czekam na innych polecanych producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 13.02.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Dla mnie kostka granitowa odpada,po prostu jest brzydka.Czekam na innych polecanych producentów. Grzeszysz Mea to Cie zaraz tu zaklupie na bank za taka opinie ! http://www.mpgranit.pl/galeria/domek2/IMG_4384.JPG http://images02.olx.pl/ui/12/85/63/1343833966_422118263_5-Brukarstwo-uslugi-brukarskie-kostka-granitowa-Brukman-Dolnoslaskie.jpg http://dubec.pl/uploads/galeria/4/19_carport_nad_podjazdem_z_kostki_granitowej_image.jpg Granit ma przede wszystkim to do siebie ze bedzie wygladal za 30 lat tak samo jak po polozeniu. Kostka betonowa sie przebarwia i brudzi. Nie mozna w zimie uzywac soli. Kapnie Ci olej z auta to bedzie przez 5 lat widac itp.. Dla mnie nie ma nic lepszego niz granit - najlepszy jest oczywiscie szlifowany ale to kosmos pieniadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAR70 13.02.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Ja to wszystko wiem,ale żonie się nie podoba i koniec.Za nic w świecie nie da się przekonać.Sątakie rzeczy,które mają tylko cieszyć oko i kostka do nich należy,koniecznie szara.I wiemy,że to niepraktyczne,nie opłaca się itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 13.02.2013 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Wracajac do tematu zuzycia pradu w domu - po wprowadzeniu kilku "duperelek" (wymiana filtrow w reku, wymiana serwera na energooszczedny (60w do 10w), zmiana programu w zmywarce z 65stC do 50stC (myje tak samo) zuzycie "normalnego" pradu spadlo z 450kWh do okolo 360kWh, co daje ok 160 pln - bedzie jeszcze minimalnie mniej bo serwer dziala dopiero od ok 2 tygodni a nie od pelnego miesiaca W nastepnym rzucie wymienie jeszcze zarowki w lazience na energooszczedne co powinno dac jeszcze oszczednosci 5-10 pln Kombinuje dalej co by tu jeszcze mozna bez uszczerbku na komforcie zenergooszednic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 13.02.2013 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Oj Adam tylko żebyż nie zapadł na psychozę energooszczedną A nam się kostka granitowa bardzo podoba i yaka będzie a o jej zaletach wspomniał wcześniej Adam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 13.02.2013 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Oj Adam tylko żebyż nie zapadł na psychozę energooszczedną Nieee, to mi nie grozi Ale widzisz - wydalem ~150 pln i oszczedzam dzieki temu ~50 / mc - oplaca sie Wiec tak jeszcze kombinuje na czym tu jeszcze mozna oszczedzic ale chyba wszystkie mozliwosci juz wyczerpalem A nam się kostka granitowa bardzo podoba i yaka będzie a o jej zaletach wspomniał wcześniej Adam. :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgo 14.02.2013 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Dla mnie kostka granitowa odpada,po prostu jest brzydka.Czekam na innych polecanych producentów. Mi wogóle utwardzone podwórko nie odpowiada - wolę ażurowy podjazd z trawnikiem bądź żwirkiem, znalazłem pewna alternatywę, ale jeszcze jej nie widziałem na żywo Mają punkt handlowy w bełku, chce się tam wybrać na wiosnę i zobaczyć. http://www.betoniarniakaczmarek.com.pl/k7,plyty-plyty-azurowe-chodnikowe.html. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 14.02.2013 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Mi wogóle utwardzone podwórko nie odpowiada - wolę ażurowy podjazd z trawnikiem bądź żwirkiem, znalazłem pewna alternatywę, ale jeszcze jej nie widziałem na żywo Mają punkt handlowy w bełku, chce się tam wybrać na wiosnę i zobaczyć. http://www.betoniarniakaczmarek.com.pl/k7,plyty-plyty-azurowe-chodnikowe.html. Nam też nieodpowiada utwardzanie placu przy domu. Kostka pójdzie tylko tam gdzie musi być czyli na podjazd do garażu oraz mały chodniczek do drzwi wejściowych no i ewentualnie z boku domu żeby przejśc na tyły domu. Ale pełen minimalizm. Co do żwirku odradzam - fajnie wygląda krótko - problematyczny do utrzymania w jako takiej czystości po jakimś czasie trawka też lubi się w nim zasiać. A ażurowy podjazd hm - główny kłopot to koszenie trawy na takim podjeździe. Znam z autopsji bo moi tesciowie maja taki dojazd do domu od bramy wjazdowej całe 30m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAR70 14.02.2013 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Ażurowy nie przejdzie,po pierwsze nie podoba się,a po drugie podobno damskie obcasy na tym cierpią.U nas też bedzie tylko minimalnie,dojście do drzwi wejściowych i wjazd o garażu.Tak około 90m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 14.02.2013 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 My chcemy zrobic podjazd i taras z pressbetonu. Sa najrozniejsze wzory, pieknie wyglada, nie jest jakis super mega drogi. Glowna zaleta dla nas to, ze nie wyrosnie mi zadna trawa na podjezdzie kolejny problem z glowy no i szpilki nie beda wpadaly miedzy plytki i niszczyly mi obcasow :/ nienawidze tego http://www.road.pl/pressbeton.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 14.02.2013 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 no trudno wymyślić na podjazd coś poza kostkę. płytki chodnikowe popękają, zresztą wyglądają marnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 14.02.2013 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 A ja wlasnie znalazlem schody idealne - wlasnie takie bede robil u siebie lada dzien http://www.holona.pl/g/s/n/18_big.jpg mmmiodzio! Chyba tez zdecyduje sie na jesion (lub buk) i dokladnie taka barierke chce Kto ma miare w oku i powie jaka grubosc maja te stopnie/podstopnice? 3cm? 4cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 14.02.2013 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Adam jak na moje ślepe oko to stopnie maja max 3cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 14.02.2013 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Adam jak na moje ślepe oko to stopnie maja max 3cm. Chyba masz racje, bo slupek z balustrady (ten z nierdzewki) to na 99% 4x4cm. A wydaje sie wiekszy od stopni / podstopnic Moga jeszcze miec 3,5cm hm Boje sie zeby cienkie nie wygladaly brzydko ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAR70 14.02.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Ja obstawiam na 101 procent 4 cm.Spoglądam właśnie na nasze i wydają się troche chudsze a mają 4 cm.Balustrade mamy prawie taką,tylko słupki z drewnem.Gdybym umiał zdjęcie wkleić to bym się chwalił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 14.02.2013 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 nie znacie moze kogos kto chcialby oddac gruz??? potrzebujemy dosc sporo jak tylko zejda sniegi to bysmy zaczeli utwardzac wjazd Znajomi mają do rozebrania budynek gospodarczy z cegły , zainteresowanym gruzem i cegłami podaję nr telefonu 503-391-857 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 14.02.2013 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 cegła nie jest dobrym materiałem na podbudowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts