Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

chetnie sobie pozniej zobacze te twoje schody ...

O takie beda (jeszcze bez cokolikow):

http://szyna.civ.pl/schody2.jpg

To dokladne odwzorowanie moich schodow - te betonowe bloki "przerzucone" do programu co do mm - poziomica laserowa to jest to! :-) Przy okazji jestem w lekkim szoku i pelen podziwu (jak zwykle) dla Zenka - mojego ciesli, on chyba stolarzem powinien byc.. Maksymalny odhylek na drugim biegu na szerokosci stopnia = 1cm, a niektore stopnie sa identyczne co do mm, na wysokosci rowniez - bajka! :-)

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Czyli dla tych którzy się edukują i jeszcze nie wybrali projektu:

1) pompa ciepła koniecznie. Nie trzeba potem budować niepotrzebnie kotłowni czy zamawiać specjalistów od gazu. Nie wychodzi wiele drożej jak przyjęto się uważać,

Nie wychodzi drozej przy poziomym wymienniku, ale bez przesady ze przy pionowym jest taniej bo odwierty dalej drogie.

A mi się takie schody podobają widziałam je dzisiaj w Gliwicach na tagach budowlanych i takie będę mieć :) Mam nadzieje, że wgrało się zdjęcie

http://img833.imageshack.us/img833/8319/hpim2857v.jpg

ja ma takie ciemne jesionowe stopnie i biale podstopnice ... tyle ze nei drewniane tylko z kafli !! luepsze w utrzymaniu w czystosci ...

A mi się takie schody podobają widziałam je dzisiaj w Gliwicach na tagach budowlanych i takie będę mieć :) Mam nadzieje, że wgrało się zdjęcie

http://img833.imageshack.us/img833/8319/hpim2857v.jpg

Zupelnie nie moj klimat - ale sie ciesze, bo takich bym sam na pewno nie zrobil ;-) To juz wyzsza szkola jazdy :) Ja tam lubie wszystko kanciate i proste :-)

Ja stopnice chce dębowe, podłogi mozaika też dębowa i białe (śmietankowe drzwi, też już mam wybrane). Nie chce kafelek bo są zimne.

u nas po kaflach sie nie chodzi tylko po drewnie !! kafle mam jako podstopnice !! a pod kazdym stopniem mam pasek ledowy i na kaflach fajnie odbija sie swiatlo !!

Schody ładne. ale faktycznie światło mocne, ja będę miała na ścianę też oświetlenie ledowe (kolor ciepły) co drugi stopień. Ty masz chyba zimny kolor ledów. Ale fajnie mieszkacie se w domku, a my nie prędzej jak w przyszłym roku :( jeszcze tle pracy mamy.

to jest cieply bialy ... teraz natezenie o polowe mniejsze i moim zdaniem lepie to wyglada

Moje zdanie jest podobne, jednakże zrezygnowałem nawet z PC, na rzecz kominka.

Dlatego potrzebuje mądry wkład dostosowany do domu z wentylacją mech. i obudowę akumulacyjną.

Trochę już te poszukiwania mnie męczą :)

Jak jeszcze masz czas to zmień decyzję - postaw śmieciucha do spalania drewna w kotłowni i będzie 100000 x wygodniej. Sam mam kominek z płaszczem ale jakoś nie wyobrażam sobie codziennego palenia w nim przez cały sezon - to masakra :) Nie mówie nawet o samym paleniu co o rytuale odpalania, sprzątania popiołu, a przede wszystkim rąbania drewna i przynoszenia go pod kominek. To już bym wolał ekogroszek w kotłowni! Bo rozumiem że masz dostęp do taniego drewna? W innym wypadku eksploatacja wychodzi tak samo jak ekogroszku / pompy ciepła, a porządny wkład to wydatek prawie jak pompa ciepła ;)