modena 19.03.2013 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Tzn. gruby i niski ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 19.03.2013 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Aga byłaś z Mariuszem? :> tak tak bylam no ale co mi zostalo tylko popatrzec i podziwiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 19.03.2013 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Neszka83 , a jakieś szczegóły , opis Głos jest spójny z resztą? :D o taaaak wysoki, z zarostem, przystojny taki serio facet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 20.03.2013 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 o taaaak wysoki, z zarostem, przystojny taki serio facet Pozostaje żałować że w parterówce nie będzie żadnych balustrad;) A może i dobrze:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 20.03.2013 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 o taaaak wysoki, z zarostem, przystojny taki serio facet No właśnie zajrzałam, żeby sprawdzić, czy byłaś i jak wrażenia Dobre określenie - taki serio facet:D Bo on nie ma takiej urody typu Brad Pitt czy inny Clooney, tylko konkretny facet, taki męski, nieeeee...? Wiesz, mi też pozostało patrzenie;) - a był u nas tę balustradę montować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 20.03.2013 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 jakoś tak się zaczyna robić...mało budowlanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 20.03.2013 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 jakoś tak się zaczyna robić...mało budowlanie Wiosna idzie ale gosciu bedzie mial polew jak sie na to natknie BTW macie kogos, cos czy co tam od zrobienia plotu, bramy przesuwnej itp. najlepiej jakis sprytny ktos, co doradzi pomoze, bo jestesmy w kropce i nie mamy pojecia co chcemy jaki chcemy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 20.03.2013 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Pytaliśmy już kiedyś , ale zapytam jeszcze raz czy ktoś z Was robił łazienkę w płytkach tubadzin kolekcja colour? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 20.03.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Witam, mam pytanie do tych co budowali z ceramiki. My mamy w projekcie 25cm, ale ktoś "mądry" podpowiedział mojemu mężowi, że ściany zewnętrzne lepiej zrobić z 30cm (mamy styropian 20cm zaplanowany w projekcie), a wewn zostawić już 25cm. Sprawdzaliśmy cenowo to wychodzi 30cm o prawie 2800zł drożej na tych ścianach zewnętrznych. No i nie wiemy czy to w ogóle warto tą 30-tkę brać. Co ona daje więcej niż 25cm? Poradźcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 20.03.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Witam, mam pytanie do tych co budowali z ceramiki. My mamy w projekcie 25cm, ale ktoś "mądry" podpowiedział mojemu mężowi, że ściany zewnętrzne lepiej zrobić z 30cm (mamy styropian 20cm zaplanowany w projekcie), a wewn zostawić już 25cm. Sprawdzaliśmy cenowo to wychodzi 30cm o prawie 2800zł drożej na tych ścianach zewnętrznych. No i nie wiemy czy to w ogóle warto tą 30-tkę brać. Co ona daje więcej niż 25cm? Poradźcie. Rob 25cm, nie ma najmniejszego sensu robic z 30-stki (po co poszerzac sobie bez sensu mur o 5cm?). 30-stka ma lepsze parametry izolacji ale wystarczy jakies 0,5cm styropianu zeby te roznice zniwelowac Ja mam z 25cm i dwoch moich sasiadow ma z 25cm. Wszyscy zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 20.03.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Rob 25cm, nie ma najmniejszego sensu robic z 30-stki (po co poszerzac sobie bez sensu mur o 5cm?). 30-stka ma lepsze parametry izolacji ale wystarczy jakies 0,5cm styropianu zeby te roznice zniwelowac Ja mam z 25cm i dwoch moich sasiadow ma z 25cm. Wszyscy zadowoleni ja też mam 25cm:yes: i potwierdzam to wszystko co wyżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 20.03.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Ja w projekcie miałem mur 30cm + styro 15 cm. A jest mur 25 cm + styro 20cm. http://emotikona.pl/emotikony/pic/02icon_mryellow.gifGrubość muru ta sama a parametry cieplne lepsze. http://emotikona.pl/emotikony/pic/0elvis.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Godfather7 20.03.2013 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Neszka83 - mam pytanko - czy ten Twój avatar to wasz projekt? Co to za projekt jest i z jakiej pracowni? Idę w podobny projekt (Aleksandra Modern z Horyzontu) dlatego zwracam uwagę na takie domki i porównuję.Pozdr,A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apuska 21.03.2013 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Neszka83 - mam pytanko - czy ten Twój avatar to wasz projekt? Co to za projekt jest i z jakiej pracowni? Idę w podobny projekt (Aleksandra Modern z Horyzontu) dlatego zwracam uwagę na takie domki i porównuję. Pozdr, A. my też "klocuszka" budujemy (kasjopea z pracowni domoweklimaty) na jakim etapie jestescie? przy okazji pytanie do wszystkich ile placiliscie za projekt przydomowej oczyszczalni ścieków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 21.03.2013 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 jakoś tak się zaczyna robić...mało budowlanie Rozumiem, że Pan Mod nas upomniał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 21.03.2013 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Dzięki za opinie. Stwierdziliśmy jednak, że nie warto dopłacać jak nie ma jakichś ogromnych korzyści (jeśli w ogóle są). Jedyne co mi się przypomniało, to że pani archi poweidziała, że gdyby była 30cm to by można obmurować wieniec (przy stropie) jakąś 7cm cegłą i nie trzeba by szalunków robić. No ale wg mnie to nie jest jakiś wielce przekonujący powód. Będzie trochę więcej kasy na inne pierdołki. Czy ktoś z was ma może betoniarkę na zbyciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 21.03.2013 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Neszka83 - mam pytanko - czy ten Twój avatar to wasz projekt? Co to za projekt jest i z jakiej pracowni? Idę w podobny projekt (Aleksandra Modern z Horyzontu) dlatego zwracam uwagę na takie domki i porównuję. Pozdr, A. Tak owszem to nasz projekt i juz domek stoi prawie gotowy, jest boski idealny nie ma zadnych spadow na poddaszu i nie trzeba kombinowac z ustawieniem wyposazenia Polecam goraco. Projekt Figaro ze studia Atrium. http://www.studioatrium.pl/projekty-domow/wszystkie-projekty/S-GL-618-Figaro,692.html My akurat dorobilismy piwnicę, przerowiliśmy schody z zabiegowych na zwykłe z podestem, niestety weszly troche bardziej w glab domu i zmniejszylo sie przez to pomieszczenie na parterze, ktore mialo byc wg projektu lazienka, ja jednak chcialam je jako spizarnie. Lazienke zrobilismy w miejsce kotlowni bo przeciez mamy piwnice przynajmniej mam lazienke z oknem. Nie znosze lazieki wewnatrz domu. Poza tym dzieki zmianie schodow udalo nam sie zyskac wejscie z garazu do piwnicy i dodatkowo 50m2 pokoj nad garazem aha i troche przedluzylismy garaz. I jeszcze jedna zmiana, na gorze bylo wyjscie z lazienki na balkon, jak dla mnie zbedne totalnie i zabierajace miejsce w lazience, wiec zrobilismy wejscie na ten balkon z pokoju obok lazienki. Dzieki temu mamy wyjscie na balkon z kazdego pokoju na gorze To tak w skrocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 21.03.2013 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 No właśnie zajrzałam, żeby sprawdzić, czy byłaś i jak wrażenia Dobre określenie - taki serio facet:D Bo on nie ma takiej urody typu Brad Pitt czy inny Clooney, tylko konkretny facet, taki męski, nieeeee...? Wiesz, mi też pozostało patrzenie;) - a był u nas tę balustradę montować Hehe dokladnie taki strasznie meski :D no u nas bedzie montowac w maju wiec czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 21.03.2013 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Witam, mam pytanie do tych co budowali z ceramiki. My mamy w projekcie 25cm, ale ktoś "mądry" podpowiedział mojemu mężowi, że ściany zewnętrzne lepiej zrobić z 30cm (mamy styropian 20cm zaplanowany w projekcie), a wewn zostawić już 25cm. Sprawdzaliśmy cenowo to wychodzi 30cm o prawie 2800zł drożej na tych ścianach zewnętrznych. No i nie wiemy czy to w ogóle warto tą 30-tkę brać. Co ona daje więcej niż 25cm? Poradźcie. my mamy 25cm i 15cm styropianu, wlasnie tak jak Adam pisze, nie chcielismy nadaremno muru pogrubiac. Jest ok i fajnie cieplutko w domu Tez uwazam, ze nie ma sensu 30 dawac skoro bedzie styropian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apuska 21.03.2013 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Neszka mam pytanie czy ocieplaliscie juz poddasze?Bo zapewne spad macie rownie maly - u nas dach to 20 stopni. Jelsi tak to czy welne daliscie miedzy krokwie czy na podloge poddasza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts