DagaAdam 31.03.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 hehe Adam, najlepszy i sprawdzony sposob na kreta to owczarek niemiecki :D goraco polecam :D Kurde no mam wlasnie i nic Ale moj to kanapowiec Wiem, ze wyczuwa tego kreta od dawna bo w jednym miejscu (gdzie pojawily sie pierwsze kopce) zawsze nasluchiwal i podskakiwal jak zajac tudziez lew na polowaniu To mowisz, ze sobie powinien poradzic na wiosne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 31.03.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 no, jeśli masz takiego ciekawskiego psa to tym bardziej wstrzymaj się z tym trotylem na krety:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 31.03.2013 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 no, jeśli masz takiego ciekawskiego psa to tym bardziej wstrzymaj się z tym trotylem na krety:) nasz poradzil sobie z 3 :D wylowil wszystkie od roku cisza tam gdzie ma zasieg nie ma ani jednego kopca ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 01.04.2013 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Szwagier w kopce kretów wsadzał szmatę nasiąkniętą olejem napędowym i prawdopodobnie zadziałało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 01.04.2013 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Szwagier w kopce kretów wsadzał szmatę nasiąkniętą olejem napędowym i prawdopodobnie zadziałało Odpada - musiałbym zużyć parę kanistrów ropy i nie mam tyle szmat Ten mały futrzak dosłownie poszatkował mi ten teren. Akurat w tym miejscu nie mam do niego wielkiego żalu bo przynajmniej trochę spulchnił ubitą ziemię i trawa będzie lepiej rosła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 01.04.2013 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Coprawda dalej moim schodom brakuje kilku rzeczy -> m.in. poręczy, cokoliki tylko przyłożone, a nie przyklejone i trzeba je zaolejować ale widać już efekt końcowy więc się ponownie chwalę Jakby kogoś interesowało -> koszt drewna (jesion) to 3,5k pln, koszt pianek, kołków i kleju do montażu to jakieś 250 pln. Położenie zajęło mi jakieś 3-4 dni popołudniami. http://szyna.civ.pl/schody/1.jpg http://szyna.civ.pl/schody/2.jpg http://szyna.civ.pl/schody/3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 01.04.2013 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 To ja sie pochwale swoimi schodami tez jeszcze nie do konca gotowe ale efekt juz jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 02.04.2013 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Adam, schody super, a jak bardzo chcesz je przyciemnić? Mnie się właśnie podobają chyba takie jaśniejsze, a na pewno nie ciemny brąz. Powiedz jeszcze ile zaoszczędzić można robiąc schody samemu? A kiedy poręcze planujesz i jaki przewidujesz ich koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 02.04.2013 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Adam, schody super, a jak bardzo chcesz je przyciemnić? Mnie się właśnie podobają chyba takie jaśniejsze, a na pewno nie ciemny brąz. Powiedz jeszcze ile zaoszczędzić można robiąc schody samemu? A kiedy poręcze planujesz i jaki przewidujesz ich koszt? Nie bede ich ostatecznie przyciemnial! Kupilem coprawda juz olejowosk przyciemniajacy ale po tescie na jakims scinku - nie podoba mi sie, jesion ma duzo "zolci" w sobie ktora wychodzi po olejowaniu i zamiast brazu - kolor miejscami robi sie zloty Nie podoba mi sie to wiec bede odrazu olejowal bezbarwnym - wtedy drewno sie tylko ociupinke przyciemnia - ale ogolnie zostaje jasne Porecze mam juz przeliczone i wycenione na 1,5k pln - taki system: http://www.chrom-system.pl/94-324-thickbox/slupek-nr-1.jpg Montaz to pewnie ze 2-3h A jeszcze pytasz ile mozna zaoszczedzic? No mnie z poreczami i wszystkimi glupotami na gotowo one wyjda 3,5 drewno + 250 kolki/kleje/pianka + 250 olej + 1500 porecze czyli 5,5k pln. Oferty sensownych stolarzy zaczynaja sie tak od 12k pln BTW. To samo drewno u naszych lokalnych stolarzy tez jest 2 x drozsze (5-6k pln minimum) - polecam bardzo "mojego" stolarza z Myslenic (znaleziony na allegro i wydobyty wsrod ~30-tu innych kandydatow Nie mial najtaniej ale bardzo go polecam Takze ja osobiscie zaoszczedze na samodzielnej robocie jakies 6,5k pln Stolarze sie niestety cenia... BTW. Jak chcecie robic samemu to bardzo polecam takie schody jak ja mam (dywanowe) - one nie dosc ze fajnie wygladaja to sa naprawde proste do zrobienia - szczegolnie boczne cokoliki (nie trzeba nic wycinac na noski stopni bo ich nie ma). PODSTAWA to mega dokladne obliczenia (prawidlowe sciagniecie wymiarow betonowych stopni) i dobry projekt - recznie to mozolna robota, ja robilem wszystko w PRO100 oczywiscie - bardzo szybko sie w tym projektuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
navi 03.04.2013 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 http://szyna.civ.pl/schody/2.jpg Dlaczego te stopnie sa z takich kawałków ? Można zamówić tez stopnie z jednego kawałka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 03.04.2013 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Dlaczego te stopnie sa z takich kawałków ? Można zamówić tez stopnie z jednego kawałka ? To klejonka z litego drewna. Chyba nikt nie zrobi z litego w jednym kawalku bo bedzie sie skrecac i krzywic Wiekszosc mebli, schodow etc jest wlasnie tak robiona Te co wygladaja jakby byly w calosci - zapewne sa tylko oklejone cienkim fornirem a w srodku nie wiadomo co Wazne, zeby nie bylo klejenia po dlugosci (na tzw. mikrowczepy) - to jest syf! Laczenie po szerokosci jest normalne i powszechnie stosowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekbatonik 03.04.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 witam czy ktoś z okolic Rybnika buduje domek o nazwie DOSKONAŁY z pracowni http://www.domyzwizja.pl ?? bylbym bardzo wdzięczny za wiadomość ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apuska 04.04.2013 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 witam, czy ktoś z Was ostatnio zajmował sie w swoim domku DGP?Czy macie jakas ekipe z Rybnika do polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia8207 05.04.2013 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Szukam sprawdzonego kafelkarza.Ile płaciliście za kładzenie m2 kafelek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oko_81 05.04.2013 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Daga&Adam gdzie zamawialiście deki na schody ?Mogę prosić jakieś namiary ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 08.04.2013 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Jakby ktos porzebowal troche gruzu (mialem wykorzystac ale plany sie zmienily BTW cegła porotherm dachowki itp na podjazd jak znalazl) z zamyslowa od biedy moge partycypowac (trudne slowo) w kosztach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 08.04.2013 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Jakby ktos porzebowal troche gruzu (mialem wykorzystac ale plany sie zmienily BTW cegła porotherm dachowki itp na podjazd jak znalazl) z zamyslowa od biedy moge partycypowac (trudne slowo) w kosztach Jasek my wezmiemy mamy po sasiedzku to nawet lepiej potrzebujemy tego sporo, wiec prosze nikomu nie oddawaj. Tylko dzis zaczeli nam wode w koncu kopac to po wodzie mozemy juz zaczac utwardzac droge. Chetnie wezmiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 08.04.2013 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Jasek my wezmiemy mamy po sasiedzku to nawet lepiej potrzebujemy tego sporo, wiec prosze nikomu nie oddawaj. Tylko dzis zaczeli nam wode w koncu kopac to po wodzie mozemy juz zaczac utwardzac droge. Chetnie wezmiemy. ah jo to czekam na cynk kiedy co i jak BTW moze najpierw to lobejrzycie jak snieg stopnieje bo tam na tej malej gorce cuda niewidy, twoja "lepsza" polowa juz byla u mnie wiec wie co i jak a koparkowego to po sasiedzku wezmiemy jak walnie piwo to w 20 minut zaladuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 08.04.2013 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Daga&Adam gdzie zamawialiście deki na schody ? Mogę prosić jakieś namiary ...? http://allegro.pl/show_user.php?uid=1220116 605781307 - Norbert Kutrzeba (Myślenice pod Krakowem). BARDZO polecam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 08.04.2013 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Jasek my wezmiemy mamy po sasiedzku to nawet lepiej potrzebujemy tego sporo, wiec prosze nikomu nie oddawaj. Tylko dzis zaczeli nam wode w koncu kopac to po wodzie mozemy juz zaczac utwardzac droge. Chetnie wezmiemy. Nie zebym robil na zlosc Jaskowi (sorry ale gruzu ceramicznego nie daje sie na podjazd. Od bidy mozesz dac pod chodniczki w ogrodku tudziez pod taras ale tam gdzie samochody beda jezdzic - absolutnie nie! Zadnych cegiel, porothermow i ceramicznych dachowek! Jezeli juz to tylko i wylacznie gruz betonowy! Ceramika sie kruszy i siada po czasie i absolutnie nie nadaje sie jako podbudowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts