modena 22.04.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 No niestety jak się temu przyjrzeliśmy w dzień to nie ptak. Musiałoby ich być chyba z 50 sztuk Trzy duże okna tarasowe na wysokości koło 1,2 cm wyglądają jak sito - podziurawione Tydzień temu tego nie było, a w ubiegłym tygodniu robiliśmy taras Wygląda to jakby to było od spawania albo kątówki - niestety nikt się nie czuje odpowiedzialny . Spawanie i cięcie niszczy szyby nieodwracalnie ( niestety wielu fachowców o tym nie wie i robią to przy nie osłoniętych szybach ) . Bardzo współczuję . Nie macie przypadkiem wykupionego jakiegoś ubezpieczenia , które obejmowałoby szyby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 22.04.2013 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Dajcie mi proszę namiar na sprawdzonych i niedrogich brukarzy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 22.04.2013 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Spawanie i cięcie niszczy szyby nieodwracalnie ( niestety wielu fachowców o tym nie wie i robią to przy nie osłoniętych szybach ) . Bardzo współczuję . Nie macie przypadkiem wykupionego jakiegoś ubezpieczenia , które obejmowałoby szyby? Ja niestety mam ten sam problem na jednej z szyb - na szczescie w duzo mniejszym stopniu (trzeba sie przyjrzec zeby to bylo widac) ale moja zone to wkurza Poki co kupilem tlenek ceru ktory miesza sie z woda w proporcji 50:50 i tym poleruje sie szybe (filcem na wiertarce) ale jeszcze nie probowalem, a podobno nie jest to takie proste (czytaj jedno miejsce poleruje sie pare godzin Zawsze można odwrócić wkład szybowy (dołem do góry) jeżeli np. ciapki są na dole, a u góry byłyby mniej widoczne (polecam rolety wewnętrzne i opuścic na wysokość 1/3 - może zakryje i nie będzie tak w oczy razić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulajev 22.04.2013 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Gdzie kupić dobre zewnętrzne rolety z silnikami za rozsądne pieniądze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 22.04.2013 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Gdzie kupić dobre zewnętrzne rolety z silnikami za rozsądne pieniądze? My kupowaliśmy u Grzomby na Mikołowskiej w Rybniku, za Silesią. Cena rolet standardowych to 220 zł/m2 plus silniki ( w zależności od firmy). Braliśmy komplet okien to być może rolety też były tańsze? Nie wiem, popytaj. Mogę polecić , bo siostrzenica używa już 5 lat - bez zarzutu. Wiem ,że dużo firm ma rolety po 220-230 zł/m2 ale potem ceny silniczków się różnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 22.04.2013 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 my placilismy 12zl. za m2 robocizny. Materialy kupilismy sami, wyszlo calkiem tanio Podaj proszę namiar na wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 22.04.2013 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Adam, czy Twoja kopareczka jest w stanie wyrywać betonowe płyty chodnikowe? Mam takowe na starym placu, zamierzamy rozebrać płyty, wybrać na 50 cm, położyć spowrotem płyty, nawieźć bergi, ubić i ułożyć kostki. Wszystko sami, własnymi rękami. Potrzebna będzie koparka bo mąż się zajedzie ręcznie.Czy Ty masz możliwość , czy szukać gdzie indziej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 22.04.2013 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Adam, czy Twoja kopareczka jest w stanie wyrywać betonowe płyty chodnikowe? Mam takowe na starym placu, zamierzamy rozebrać płyty, wybrać na 50 cm, położyć spowrotem płyty, nawieźć bergi, ubić i ułożyć kostki. Wszystko sami, własnymi rękami. Potrzebna będzie koparka bo mąż się zajedzie ręcznie.Czy Ty masz możliwość , czy szukać gdzie indziej? Puscilem odp. na priv! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Isgaard 23.04.2013 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Witam szukam jakieś sensownej złotej rączki która mi plot naprawi/wymuruje z cegieł, ktoś komu będzie chciało się trochę pobawic, znacie jakichś takich fachowców? Wiadomo że najlepiej brać ludzi z polecenia. Praca byłaby w Chwałowicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 23.04.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Mam pytanie odnośnie stosowania środka ROUNDUPU - randap. Czy na dłuższą metę sprawdza sie i zwalcza wszystkie chwasty itp.? Po jakim czasie wskazane jest sadzenie? Jak uchronić zasadzone juz drzewka i krzewy?I najważniejsze pytanie .... Czy środek ten jest szkodliwy dla zwierząt ? Mam tu na myśli nasze pupile kota i psa które przebywają na ogrodzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 23.04.2013 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Mam pytanie odnośnie stosowania środka ROUNDUPU - randap. Czy na dłuższą metę sprawdza sie i zwalcza wszystkie chwasty itp.? To jest herbicyd nieselektywny - czyli zabija wszystkie rosliny ktore go wchlona - nie tylko chwasty A chwasty chyba zwalcza wszystkie - u mnie nic po oprysku nie przetrwalo. Po miesiacu-dwoch wszystko bez wyjatku padlo Po jakim czasie wskazane jest sadzenie? Spokojnie mozesz sadzic nawet na drugi dzien. Po 3-4h od oprysku roundup jest juz wchloniety i koniec Jak uchronić zasadzone juz drzewka i krzewy? Tylko fizyczna ochrona - tj. po prostu nie mozesz tych drzewek / krzewow opryskac. Spryskuj tylko w calkowicie bezwietrzny dzien i najlepiej stosuj oslony.. Jak bedziesz opryskiwac przy wietrze to jest duze prawdopodobienstwo ze wiaterek zwieje kropelki preparatu i zabije wszystko na czym te kropelki osiada Round jest aktywny tylko i wylacznie przy wchlanianiu go przez liscie / niezdrewniale lodygi - mity typu "podlej drzewko roundupem i zdechnie" to bzdury. Roundup nie dziala w ziemi i w ziemi sie normalnie i szybko rozklada. I najważniejsze pytanie .... Czy środek ten jest szkodliwy dla zwierząt ? Mam tu na myśli nasze pupile kota i psa które przebywają na ogrodzie! Wskazane jest zeby przez pare godzin nie wypuszczac zwierzat na opryskany teren, a przez pare dni kontrolowac zeby nie zarly opryskanych roslin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 23.04.2013 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Adaś dzięki za obszerną i pomocną odpowiedz ps: jakis pomysł jak ochronić mojego kota,(bez zamykania) który maniakalnie wcina trawę ?! ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 23.04.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Puscilem odp. na priv! Dzięki bardzo, szukam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 23.04.2013 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Adaś dzięki za obszerną i pomocną odpowiedz ps: jakis pomysł jak ochronić mojego kota,(bez zamykania) który maniakalnie wcina trawę ?! ;( Nie mam kota i tu nie pomoge za wiele -> mozna go pewnie zamknac w domu na tydzien - samobojstwa chyba nie popelni z tego powodu Z roundupem trzeba uwazac, to rakotworcze swinstwo generalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 24.04.2013 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Adaś dzięki za obszerną i pomocną odpowiedz ps: jakis pomysł jak ochronić mojego kota,(bez zamykania) który maniakalnie wcina trawę ?! ;( Kupić mu doniczkę z trawą dla kotów, są takie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 24.04.2013 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Witam szukam jakieś sensownej złotej rączki która mi plot naprawi/wymuruje z cegieł, ktoś komu będzie chciało się trochę pobawic, znacie jakichś takich fachowców? Wiadomo że najlepiej brać ludzi z polecenia. Praca byłaby w Chwałowicach. Zapytam mojego murarza, jak będzie wolny, to pewnie się podejmie, w razie czego, dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 24.04.2013 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Isgaard, co do płotu, to mój murarz może w czerwcu albo początek lipca, jakbyś jeszcze chciała, bo teraz zarobiony. Jakbyś chciała, to napisz, podam Ci namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 24.04.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Kochani, jestem po rozmowie z gościem nadanym przez neszkę83,. Facet z okolic Żywca, robi wylewki i tynki. Wylewki po 12 zł/m2, tynki po 11/m2 lub 23 zł/m2 z materiałem. Czas oczekiwania 2 tyg. I tak sobie myśle, jak to jest , że jemu opłaca się z Żywca przyjechać i zrobić tynk/wylewkę za 12 złociszów, a naszym ziomkom z okolicy się za tyle nie opłaca?? Czyżby gościu dopłacał do biznesu? Czemu u nas na robociźnie jest takie przebicie? 2-3 zł na m2 to przy całym domu robi się niezły pieniądz. Mam nadzieję, że wykonawstwo jest równie dobre co Barnabas itp firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art_83 24.04.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 podstawowa zasada ekonomii... ten z Żywca ma niższe ceny przez co więcej chętnych i tym sposobem wypracowuje zysk. Przy wyższej cenie wystarczy zrobić mniej metrów, żeby wyjść na to samo. Kwestia kto co woli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 24.04.2013 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Kochani, jestem po rozmowie z gościem nadanym przez neszkę83,. Facet z okolic Żywca, robi wylewki i tynki. Wylewki po 12 zł/m2, tynki po 11/m2 lub 23 zł/m2 z materiałem. Czas oczekiwania 2 tyg. I tak sobie myśle, jak to jest , że jemu opłaca się z Żywca przyjechać i zrobić tynk/wylewkę za 12 złociszów, a naszym ziomkom z okolicy się za tyle nie opłaca?? Czyżby gościu dopłacał do biznesu? Czemu u nas na robociźnie jest takie przebicie? 2-3 zł na m2 to przy całym domu robi się niezły pieniądz. Mam nadzieję, że wykonawstwo jest równie dobre co Barnabas itp firm. Po prostu wykonawcom palma bije Elementy drewniane na moje schody u kilkunastu stolarzy (większych i mniejszych) w najbliższej okolicy kosztowały minimum 6k pln i goście zarzekali się że poniżej to już będą dopłacać do interesu. Pod Krakowem (Myślenice) kupiłem to samo (+ jeszcze gratis klej i usługę powycinania otworów na lamelki + lamelki żeby się łatwiej składało) za 3300 pln! Dało się? Dało! Chyba za mała konkurencja i duży popyt że im się nie chce cen obniżać. Bo i po co obniżać jak są chętni za wyższą cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts