DagaAdam 16.05.2013 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 E tam zaraz odechce. Odechciało mi się wełny a lekka była Ale jakie muskle pikne będą :) He he - wełny ja też nie trawię. Dlatego mi ocieplenie zrobił teść i teściowa Ja z doskoku tylko obserwowałem - mam chyba jakieś uczulenie na wełnę! A z nowości - kupiłem wertykulator / aerator z biedronki za 229 pln i wysiadł po ~2h używania Tzn. aeracje zdążyłem zrobić po całości, a wysiadł pod koniec wertykulacji Oddałbym na gwarancję ale rozebrałem i tylko pasek zębaty strzelił (tzn. zmieliło wszystkie zęby) - wymienie sobie sam za 20 pln na jakiś firmowy bardziej... A na drugi raz - wertykulować tylko na drugi dzień po solidnym deszczu (jak ziemia jest miękka) i nie tak głęboko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 17.05.2013 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 http://www.solexogrodzenia.pl/[/url] . Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAR70 17.05.2013 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 E tam zaraz szaleniec,bidny po prostu i tyle....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 17.05.2013 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Co dobrego wsypać do fundamentu ( żeby się dobrze zagęszczało) i gdzie kupić ? Obdzwoniłam chyba większość lokalnych firm i tych co wożą kruszywa i każdy mówi co innego. Jak chcę żółty piasek z Gardawic( 1 gat) to inny mówi że nie jest dobry ,że lepszy szary, jak pospółka to znów niedobra z Zabłocia dobra z Kończyc inny że w Kończycach zła , wysiewka -jeden nawija jaka ona dobra a kilku innych mówi że jest jak bagno i nie da się zagęścić. Normalnie można zwariować Na razie moim faworytem jest żółty piasek( cena ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkalin 17.05.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Nie zastanawiałeś się na POŚ, trochę dołożysz i luz.. Nie dzwonisz co miesiąc po wywóz (no chyb, że będziesz puszczał w pola). niestety mam za małą działkę (700m2) i do tego glina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 17.05.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 modena, ja bym obstawiał najtańszy piasek ale znam się na tym tak jak ty czyli wcale.Obowiązkowo kierownik dziennik budowy! za to mu płacisz i wobec prawa to on odpowiada za ew. kłopoty związane z niewłaściwym zagęszczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alhana 18.05.2013 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 gdzie wywoziliście odpady z budowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaneta1010 18.05.2013 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 gdzie wywoziliście odpady z budowy?? Zamawiasz kontener, zapełniasz odpadami z budowy dzwonisz i Pan Ci wywozi oczywiście płacisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandiczek 19.05.2013 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Witam jestem nowy na tym forum jestem na etapie wykończenia domu i tak jak pisze MAR70 nie ma jak samemu zrobić bardziej cieszy a tak po za tym fajnie idzie Ci układanie kostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alhana 19.05.2013 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Zamawiasz kontener, zapełniasz odpadami z budowy dzwonisz i Pan Ci wywozi oczywiście płacisz. chętnie zamówie kontener, tylko to trzeba miec czas tam podjechać w godzinach ich pracy, zostawić zaliczkę a jeszcze potem pokazać kierowcy gdzie ma wjechać bo drogi na mapie nie ma i nie ma nr, i nie trafi:/ pytam bo już 3 podejście do Transgóru robiłam, szybciej będzie jak weźmiemy Tatre od teścia i sami wywieziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.05.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Co dobrego wsypać do fundamentu ( żeby się dobrze zagęszczało) i gdzie kupić ? Obdzwoniłam chyba większość lokalnych firm i tych co wożą kruszywa i każdy mówi co innego. Jak chcę żółty piasek z Gardawic( 1 gat) to inny mówi że nie jest dobry ,że lepszy szary, jak pospółka to znów niedobra z Zabłocia dobra z Kończyc inny że w Kończycach zła , wysiewka -jeden nawija jaka ona dobra a kilku innych mówi że jest jak bagno i nie da się zagęścić. Normalnie można zwariować Na razie moim faworytem jest żółty piasek( cena ) Do zasypania fundamentu za piasek 1. kategorii nie ma co przepłacać, poza tym wbrew pozorom lepiej zagęszcza się ten pozagatunkowy, gdyż zawiera więcaj różnych frakcji i jakiś procent gliny, co go nie dyskwalifikuje. Chcesz dotknąć piasku z Gardawic ? Uderz do Gotartowic, do składu pana Sobika, który ten piasek wozi, ma go na placu, zresztą z niego zagęścił sobie plas pod inne kruszywa. Ma też piasek 1. kategorii to porównasz. Ja w Gotartowicach byłem, w piasek ręce swe włożyłem i zamówiłem;) Pod płytą piasek musi swój poziom trzymać i IMO trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 19.05.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Chcesz dotknąć piasku z Gardawic ? Ja w Gotartowicach byłem, w piasek ręce swe włożyłem i zamówiłem;) Już macałam ten piasek ostatnio (w innej firmie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 20.05.2013 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Czy macie może doświadczenie ze studnia kopaną, jakieś namiary na wykonawcę. studnia miałaby słuzyć do nawadniania ogrodu i ewent. odprowadzenia wody deszczowej (mam nadzieję, że tak by sie dało). Ktoś przerabiał może taki temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alhana 20.05.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Czy macie może doświadczenie ze studnia kopaną, jakieś namiary na wykonawcę. studnia miałaby słuzyć do nawadniania ogrodu i ewent. odprowadzenia wody deszczowej (mam nadzieję, że tak by sie dało). Ktoś przerabiał może taki temat? a wiesz już gdzie kopać?? U teściów 8 lat temu kopali, ale nie polecę sama myślę o odwiercie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 20.05.2013 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 nie wiem gdzie kopać, kolega ma studnię głębinową, ale będzie robił drugą kopaną, bo tam ma za mało wody (tyle, że ma dość duży ogród) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alhana 20.05.2013 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 ja mam działki 21arów, więc też dużo wody potrzebować będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 21.05.2013 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Mam prośbę - potrzebuję ekipy do zrobienia stropu i schodów wewnętrznych. No i tu się pojawia kolejny problem - strop lany czy terriva? Co polecacie? Jeśli macie, to dajcie namiary na jakąś ekipę, której mogłabym zlecić wycenę roboty tego stropu. Aha, a komin jaki polecacie? Systemowy czy z cegły? Nam murarz poleca z cegły. Nie wiemy co wybrać. U nas od wczoraj murarz muruje ściany fundamentowe, dziś skończy (pewnie za jakąś godzinkę/dwie) zewnętrzny obrys budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 21.05.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Coś nam zdycha te forum..Warto przeliczyć koszty obu stropów bo to różnie wychodzi. Powinien wam pomóc kierownik budowy, za to dostaje od was pieniądze. Podzwońcie też po hurtoniach ile ta Teriva kosztuje. im prostszy obrys domu tym teriva powinna być tańsza. Mi odradził to mój budowlaniec, twierdząc że to taniej nie wyjdzie, a i tak to trzeba zalewac betonem więc stemple i tak muszą być, szałowac też coś tam trzeba. Stanęło na lanym, który w użytkowaniu nie ma żadnych wad, a z teriva nie wiem, czy np. może pękać czy klawiszowac. Mogę się mylić, coś tam czytałem o tym dwa lata temu.Komin systemowy wydaje się pewniejszy jeśli chodzi o szczelność, ma wewnątrz gładką powierzchnię co powinno wykluczać jakieś problemy z sadzą.Murarz może woleć murowany bo lepiej na tym zarobi, to co wydałabyś na komin systemowy, w pewnej części zarobi on.Pamiętajcie przy stropie, że komin musi być oddylatowany od stropu np 1cm warstwą styropianu. Bo jeśli strop oprze się o komin to go zgniecie i będzie spory kłopot.elmagra gdzie i co budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.05.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Coś nam zdycha te forum.. No ba,adiqq-a nam "zamknęli",niektóre dziewuchy pouciekały,chłopy tyż,jeno młodzież zbiera doświadczenia No i tu się pojawia kolejny problem - strop lany czy terriva? Jeśli to byłby strop u mnie to wybrałbym lany Aha, a komin jaki polecacie? Systemowy czy z cegły? Nam murarz poleca z cegły. Nie wiemy co wybrać. Wybrałbym systemowy,za swój do kominka fi 200mm,7,2mb dałem na allegro 1,5tys.zł,montaż w ramach SSO,narazie były trzy palenia i trzyma fason Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 21.05.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Chłopaki, jak Wam idzie kostkowanie?? U mnie już 2 palety położone, mąż " zarobił " jakieś 400 stówy lekko licząc, ale nie ma kto płacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts