Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

Jezu Halina Ty jestes developerem ?! Ja wiem jak mowia, pierwszy dla wroga i tak dalej - ale ponoc konczy sie na trzecim ;)[/quote

Jako, że moja najbliższa rodzina to 25 ludzi, pisząc "my" mam na myśli siebie i członków rodziny:p. Ku temu dodaj, że budujemy "wspólnymi siłami" systemem ultra-gospodarczym i wiesz już wszystko. Jak to mówią- w jedności siła!:D

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Jako, że moja najbliższa rodzina to 25 ludzi, pisząc "my" mam na myśli siebie i członków rodziny:p. Ku temu dodaj, że budujemy "wspólnymi siłami" systemem ultra-gospodarczym i wiesz już wszystko. Jak to mówią- w jedności siła!:D

O matko, zajedziecie sie :-) Ja jeszcze pierwszego nie skonczylem a juz mam dosc :D

Po prostu wykonawcom palma bije :) Elementy drewniane na moje schody u kilkunastu stolarzy (większych i mniejszych) w najbliższej okolicy kosztowały minimum 6k pln i goście zarzekali się że poniżej to już będą dopłacać do interesu. Pod Krakowem (Myślenice) kupiłem to samo (+ jeszcze gratis klej i usługę powycinania otworów na lamelki + lamelki żeby się łatwiej składało) za 3300 pln! Dało się? Dało! Chyba za mała konkurencja i duży popyt że im się nie chce cen obniżać. Bo i po co obniżać jak są chętni za wyższą cenę :)

Witam. Możesz podac namiary na tego stolarza.Potrzebuje schody kręcone a stolarze życzą sobie mega kase, a niestety końcówka wykończeniówki i w kasie pustawo.Dzięki

O matko, zajedziecie sie :-) Ja jeszcze pierwszego nie skonczylem a juz mam dosc :D

Ha, bo robisz sam:p My mamy ciutek lepiej, mąż pomagał i oni nam pomagali jak trzeba było.Choć reszta już mieszka, tylko my zostaliśmy na placu boju, bo najpóźniej zaczęliśmy. Do roboty jeszcze sporo i sił ubywa, to prawda. Ale damy radę:D przydałby się Barbapapa:yes:

Napiszcie prosze skąd mieliście świadectwo energetyczne i za ile. Kiedys był podawany namiar ale nie mogę znaleźć

na allegro poszukaj, robia to tam ludzie za pare groszy doslownie. Jesli sie nie myle Placilam cos kolo 50 zlotych. Dostalam maila jakie dokumenty sa potrzebne. Poslalam skany i za dwa czy trzy dni otrzymalam swiadectwo :)

potrzebuje porady na temat fug... Bo slyszalam, ze istnieje jakis preparat, ktorym sie te fugi "konserwuje" czy cos i podobno, ze sie mniej brudza. Potrzebuje wiedziec, czy mam to przejechac tym preparatem juz teraz przed zakonczeniem prac w domu, czy az po??? Czeka nas jeszcze malowanko i musimy troche przejechac sciany gipsem bo sa nierowne i widac to teraz po zamontowaniu cokolikow. Wiec bedzie sie tez szlifowac jeszcze i boje sie, ze mi te fugi sie zabrudza... albo zszarzeja przez to. Co myslicie??? Bo wujek uparcie twierdzi, ze teraz szkoda to robic, ze az na sam koniec, a ja znow sie boje, ze przy tych wszystkich pracach wykonczeniowych te fugi sie mi zabrudza i potem bedzie za pozno. To jedn sprawa.

Druga sprawa. Grad poniszczyl nam wczoraj jedna sciane :( Mamy zalozony styropian, siatke i zaciagniete to jest klejem. Czy ktos sie orientuje czy mozna ubiegac sie do ubezpieczalni o jakies odszkodowanie??? Mam ubezpieczony dom tez od klesk zywiolowych tylko czy takie cos mi uznaja, czy warto w ogole sie o to starac czy lepiej sobie odpuscic??? Mial juz ktos taka sytuacje??? Boje sie, ze mi powiedza, ze nie ma jeszcze tynku i ze nie jest to wykonczone.... ale z drugiej strony przeciez to jeszcze nie ukonczona budowa wiec ma prawo nie byc cos wykonczone. Jezeli ktos sie orientuje w temacie (moze jest tu jakis ubezpieczyciel?) to prosze dajcie znac. Pracuje dosyc daleko i musialabym specjalnie brac wolne, zeby to zalatwic a szkoda mi na darmo brac urlop :(

Na podłogach rozwiń folię budowlaną i zabezpiecz je przed kolejnymi pracami. Później myj i impregnuj. Bez zabezpieczenia podłóg się nie obejdzie. Cały pył i brud wejdzie w fugi, jakie by nie były (nawet impregnowane :) ).

Zadzwoń do swojego ubezpieczyciela i zgłoś szkodę telefonicznie. Ktoś przyjedzie w dogodnym dla Ciebie terminie (jeśli przyjedzie). Czy przyznają odszkodowanie, nie wiem. Wszystko zależy od spisanej umowy. Najwyżej dostaniesz odpowiedź negatywną. Nic nie tracisz, możesz tylko zyskać. :) Powodzenia!

Hej;)

my już wprowadzeni - szykujemy się do oddania budynku. Podpowiecie mi co muszę jeszcze mieć w ręku - o kierbudzie i dziennki budowy wiem, geodeta już kończy robotę, namiar na gościa od świadectwa energetycznego znalazłem wczoraj na forum - Marcin, zaraz będę dzwonił. Coś jeszcze? Kominiarz mi świta - macie jakieś namiary na bezproblemowego?

a, jeszcze jedna sprawa - mam stelaż Geberit, kupiony bez przycisku. Po długich i bezowocnych poszukiwaniach jakiegoś w normalnej cenie, kupiłem przycisk za rynkowe 150 zł, jednak brakuje mi do montażu dwóch podlużnych plastikowych śrub, do przykręcenia tej czarnej podkładki. W zestawie z przyciskiem nie było, sprawdziłem w OBI inne komplety, też nie ma, musiało być w zestawie ze stelażem, ale szukaj wiatru w polu teraz.. Macie pomysł gdzie to dokupić?