Gość Arturo72 25.07.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 jakieś trzy miesiące przed przeprowadzką pojawia się stan "za jakieś dwa tygodnie się wprowadzamy" w tym czasie trzeba się uporać z mnóstwem drobnych lecz czasochłonnych pierdół. Także potwierdzam,pierwszy termin był do końca czerwca Ale już bliżej niż dalej,bo do 10.08 mus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.07.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Także potwierdzam,pierwszy termin był do końca czerwca Ale już bliżej niż dalej,bo do 10.08 mus Eh to Wy jestescie slabeusze wszyscy! My mielismy sie wprowadzac za rok a przyszedl dzien kiedy babka wypowiedziala nam umowe wynajmowanego mieszkania i w ciagu trzech dni podjelismy decyzje o przeprowadzce. Sama przeprowadzka trwala jeden dzien (JEDEN!) I odbyła się 19 grudnia 2009r. przy obfitych opadach śniegu. Przewozilismy cala swoja kuchnie + dwa pokoje, samochodem z duza przyczepka (mam do sprzedania jakby ktos reflektowal W domu nie bylo jeszcze do konca pradu w gniazdkach (wszystko na przedluzaczach), nie bylo wlacznikow oswietlenia (trzeba bylo wlaczac na komputerze salon, poddasze i piwnice byly w stanie surowym, lazienki praktycznie BRAK (jezdzilismy sie kapac do swoich rodzicow codziennie przez ~miesiac - byla tylko tymczasowa umywalka z kranikiem Oj bylo wesolo Bedzie o czym wnukom opowiadac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 27.07.2013 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Eh to Wy jestescie slabeusze wszyscy! My mielismy sie wprowadzac za rok a przyszedl dzien kiedy babka wypowiedziala nam umowe wynajmowanego mieszkania i w ciagu trzech dni podjelismy decyzje o przeprowadzce. Sama przeprowadzka trwala jeden dzien (JEDEN!) I odbyła się 19 grudnia 2009r. przy obfitych opadach śniegu. Przewozilismy cala swoja kuchnie + dwa pokoje, samochodem z duza przyczepka (mam do sprzedania jakby ktos reflektowal W domu nie bylo jeszcze do konca pradu w gniazdkach (wszystko na przedluzaczach), nie bylo wlacznikow oswietlenia (trzeba bylo wlaczac na komputerze salon, poddasze i piwnice byly w stanie surowym, lazienki praktycznie BRAK (jezdzilismy sie kapac do swoich rodzicow codziennie przez ~miesiac - byla tylko tymczasowa umywalka z kranikiem Oj bylo wesolo Bedzie o czym wnukom opowiadac. No to nieźle zaczęliście mieszkanie w domku. Ale ciekawa jestem czy mieliście dzieci w momencie tej szalonej przeprowadzki? Bo ja coś czuję, że z dziećmi takie safari to się nie może za bardzo udać. Ja planuję mieć wszędzie podłogi i pomalowane ściany (no i prąd w gniazdkach ) i jedną czynną łazienkę i w kuchni możliwość choćby polowego gotowania, żeby się przeprowadzić. A poza tym, żebym mogła się szybko przeprowadzić, to mnie czeka zrobienie szamba na "chwilę", bo właśnie robią nam kanalizację przy naszej drodze, ale mają ją oddać dopiero do końca 2014r..... BTW, można zrobić szambo mniejsze niż jest w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzar 27.07.2013 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Budował ktoś z Was dom w technologi ściany jednowarstwowej Ytong? 1) Interesuje mnie jak na takich ścianach wykonuje się tynki zew i wew.2) Czy tynki nakłada się bezpośrednio na "goły" Ytong czy może coś jeszcze idzie pod spód (siatka, klej)I pytanie z innej beczki3) Czy można ocieplając dach pomiędzy krokwie dać wełnę, a pod krokwie styropian, xps, albo płyty PIR ?4) Ile wełny dać pomiędzy krokwie 18 ( 15,18,20cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 27.07.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Budował ktoś z Was dom w technologi ściany jednowarstwowej Ytong? 1) Interesuje mnie jak na takich ścianach wykonuje się tynki zew i wew. 2) Czy tynki nakłada się bezpośrednio na "goły" Ytong czy może coś jeszcze idzie pod spód (siatka, klej) I pytanie z innej beczki 3) Czy można ocieplając dach pomiędzy krokwie dać wełnę, a pod krokwie styropian, xps, albo płyty PIR ? 4) Ile wełny dać pomiędzy krokwie 18 ( 15,18,20cm) U mnie jest ściana z Ytongu 30 tyle że z ociepleniem zewnętrznym z Multipora 10, a tynki wewnętrzne mam gipsowe bezpośrednio na Ytonga. Żadnych problemów przed w czasie i po tynkowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 27.07.2013 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 a nie wiem czy się chwalić,ale mamy dom oddany do użytku, a co do rybnnickich "urzędników" to brak słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 27.07.2013 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 a nie wiem czy się chwalić,ale mamy dom oddany do użytku, a co do rybnnickich "urzędników" to brak słów Czemu "brak słów" My za niedługo tez będziemy oddawać - ........... mam się martwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzar 27.07.2013 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 U mnie jest ściana z Ytongu 30 tyle że z ociepleniem zewnętrznym z Multipora 10, a tynki wewnętrzne mam gipsowe bezpośrednio na Ytonga. Żadnych problemów przed w czasie i po tynkowaniu A na tego Multipora coś jeszcze dałeś, dasz ? jakiś tynk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 27.07.2013 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 A na tego Multipora coś jeszcze dałeś, dasz ? jakiś tynk? siatka zatopiona w Lekkiej zaprawie Multipor a na to tynk przyjdzie prawdopodobnie silikatowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 27.07.2013 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 A poza tym, żebym mogła się szybko przeprowadzić, to mnie czeka zrobienie szamba na "chwilę", bo właśnie robią nam kanalizację przy naszej drodze, ale mają ją oddać dopiero do końca 2014r..... BTW, można zrobić szambo mniejsze niż jest w projekcie? Nikt Ciię nie sprawdzi jakie masz szambo duże,byle by było, u Nas tak samo kanalizację zrobili w maju a podłączą w przyszłym roku ...chyba. A zbiornik to na deszczówkę można wykorzystać , ja tak zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 27.07.2013 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Czemu "brak słów" My za niedługo tez będziemy oddawać - ........... mam się martwić trzeba dużo cierpliwości. Urzędnik ma zawsze rację nawet jak jej nie ma heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 27.07.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 My też wiele razy zostawaliśmy na budowie (pilnować jakby co,bo wiecie,że nie można mieszkać w nie oddanym),był hardcore,ale super to wspominam.Pamiętam jak nie było schodów i balustarady i kazałam chłopu spać na korytarzu,w razie gdyby dzieciaki w nocy chodziły.Super było,wszystko białe a my na wielkim dmuchanym materacu.Jak się wprowadzaliśmy to jeszcze wiele,wiele było do zrobienia.Teraz mija dwa lata i dalej końca nie widać,a już by trzeba malować,bo brudno.Ah domek to worek bez dna.Odpowiem za Adama,wprowadzał się do domu tylko z zoną z tego co wiem,zresztą bardzo młody wtedy był (no dobra teraz też jest,żeby nie było ha,ha) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 27.07.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Hehehe no jak sie wprowadzalismy to rzeczywiscie bez dzieci, mialem wtedy 28 lat tetaz mam 32, dalej bez dzieci ale pieska mamy Czy dalej jestem mlody to tylko kwestia kto pyta, no bo ja to rzeczywiscie sie czuje jakbym mial 18 he he, ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 27.07.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Hehehe no jak sie wprowadzalismy to rzeczywiscie bez dzieci, mialem wtedy 28 lat tetaz mam 32, dalej bez dzieci ale pieska mamy Czy dalej jestem mlody to tylko kwestia kto pyta, no bo ja to rzeczywiscie sie czuje jakbym mial 18 he he, ) Mów mi "per Pan" (rocznik w nicku) Chociaż nie,ja także "mam" 18 lat ale mój syn także ma 18 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 28.07.2013 04:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Hehehe no jak sie wprowadzalismy to rzeczywiscie bez dzieci, mialem wtedy 28 lat Czy dalej jestem mlody to tylko kwestia kto pyta, no bo ja to rzeczywiscie sie czuje jakbym mial 18 he he, ) Adaś, toś Ty "młody szczaw", ale ciesz się bo Ty bardzo fajnie i młodo wyglądasz więc luzik. Ja też ciągle młodo się czuję, a mam.... 38 lat w październiku. No i teraz nowy facet mnie chyba mentalnie odmładza, bo kurka młodszy mi się trafił, hahahaha ! Zawsze myślałam, że po rozwodzie wybiorę sobie starszego faceta a tu patrz, młodszy ode mnie narwaniec-zakochaniec mnie "wychodził". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 28.07.2013 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 e tam, wy tu tak z tych lat rozliczacie, a po co... Każdy ma tyle na ile się czuje. Ja np starsza jestem od Adama też, ale ponieważ pracuje w technikum, to ciągle się czuję jakbym miała te "kilka" lat więcej niż maturzyści nasi. Taka praca mi się 14 lat temu trafiła, że mnie ciągle "odmłodza". AGA, a chłopa też mam niby-młodszego, przynajmniej od zeszłego tygodnia do grudnia, kiedy to do mnie dobije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 28.07.2013 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 I Adam czujesz się na 18 i na tyle wyglądasz ha,ha.Mój chłop jeszcze starszy od Artura,ale nawet dzieciaki (swoje i obce) wołają na niego "Lewek".Zawsze się śmieje,że jak w parku dzieciaki zawołają "tata" to on wie,że to nie do niego,bo na "tata" obróci się wielu a na "Lewek"tylko on ha,ha Aga a Twój chłop ani nie wygląda na młodszego od Ciebie,a na narwańca to już w ogóle.Taki spokojny,opanowany gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 28.07.2013 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Kurnik jak ja tu tak patrze to wyglada na to, ze tu najmlodsza jestem :D hehe no ale tez sie czuje ciagle na 18 tylko jak patrze na nasza mala to mi sie przypomina, ze to juz nie te lata :D haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alhana 28.07.2013 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Kurnik jak ja tu tak patrze to wyglada na to, ze tu najmlodsza jestem :D hehe no ale tez sie czuje ciagle na 18 tylko jak patrze na nasza mala to mi sie przypomina, ze to juz nie te lata :D haha Bo my mamy ciągle tyle sam,o tylko dzieciaki nam rosną Pamietam że z rodzicami mieszkaliśmy w nie wykończonym domu, i po koleji każdy pokój był remontowany, dla tego tera wolę troszkę dłużej pomieszkać u teściów (eh) ale pewne rzeczy w domu muszą być skończone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 29.07.2013 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 My wlasnie tez chcemy sie wprowadzic na gotowe z mala byloby ciezko inaczej... Zostawiamy sobie na pozniej jedna lazienke i pokoj nad garazem, ale bez tego mozemy spokojnie sobie mieszkac No i powoli na jesien bedzie sie wykanczac piwnica, bez tego tez da sie obejsc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts