neszka83 06.08.2013 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Gabrysia tak jak mowisz kwestia gustu. Ja mam matowe, wcale nie wygladaja jak stare... Co ma sasiad za plytki to nie wiem, wiem ze w zeszlym roku za kazdym razem jak przejezdzalam dostawalam sloncem po oczach a w tym roku tego nie ma. Kuzynka tez wziela blyszczace teraz zaluje, ze dala sie namowic bo zawsze sie jej tez matowe podobaly. Powiedziala, ze w sloneczny dzien jak wjezdza przez brame na plac to tez dostaje po oczach i ma nadzieje, ze jednak sie przestana blyszczec. Kazdy ma swoje wlasne upodobania :] gdyby kazdemu podobalo sie to samo to by bylo nudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 06.08.2013 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Dzięki za wasze opinie. Widzę, że wszyscy raczej w czarnych/grafitowych dachach się lubują. Też oczywiście robimy sobie wycieczki po okolicy i oglądamy dachy, ale np różnica między braas a creaton jeśli sa w jednym kolorze(odcieniu) nie robi mi różnicy i generalnie uważam, że to jest taki mały niezbyt istotny element, czy jest bardziej falista, czy odrobinkę mniej. Bardziej mnie interesuje jakiej firmy opłaca się kupić dachówkę, bo jest DOBRA i nie ma z nią problemów. Ostatnio gdzieś widziałam np zupełnie płaską dachówkę, takie prostokąciki chyba z Tondachu, fajnie wygląda, ale nei wiem, czy płaska dachówka nie ma jakichś ukrytych problemów w uzytkowaniu niż te faliste. no i wiadomo, że cena robi różnicę, najdroższej nie będę nawet rozważać. Myślimy jedynie intensywnie nad kolorem ceglanym, bo się nam też podoba, no i jest sporo tańszy od jakiejkolwiek czarnej/grafitowej/antracytowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 06.08.2013 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 my wzielismy RuppCeramike wlasnie dlatego, ze znajomi chwalili, na forach polecali i ogolnie duzo dobrych opinii slyszelismy. Oczywiscie creaton tez mial bardzo dobre opinie ale to juz nie nasza polka cenowa. Nie polecano nam Robena bo zle sie kladzie i sa bardzo nierowne. Jesli zas chodzi o calkiem plaskie to sa przepiekne, tez mi sie podobaja, sasiedzi sobie dali. Ale znow jest taki maly mankament, ze im troche firma ten dach zle zrobila, lekko ujmujac, i teraz dzieki tej prostej dachowce wszystkie niedociagniecia bardzo wyraznie widac i sa takie fale dunaju ale to glownie wina firmy, ale na falistych dachowkach nie rzucaoby sie to tak w oczy. Wiem tez, ze ta prosta dachowka byla dosyc droga, nie wiem jakiego producenta maja. A tak na marginesie RuppCeramika to wlasnie Braas, tylko ceramiczne dachowki produkuja wlasnie pod nazwa RuppCeramika :] Nie jest bardzo tania ale tez nie jest super droga, tak po srodku bym powiedziala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 06.08.2013 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 a ja tak troche z innej beczki. Potrzebuje porady w zwiazku z ubezpieczeniem domu. Mamy kredyt hipoteczny z ubezpieczeniem domu. Ubezpieczenie jest objete cesja na bank. Jezeli teraz chce zglosic szkode a na polisie pisze, ze ewentualne wyplaty odszkodowania beda wyplacane na odrebny bankowy rachunek to znaczy to, ze bank zgarnia cala kase dla siebie a my usuwamy swoja szkode ze swoich pieniedzy?? A moze wyplacone ubezpieczenie bank odliczy od udzielonej kwoty kredytu i tym samym zmniejszy sie nam kwota do splacenia??? A moze bank otrzyma pieniadze i wyplaci je nam na usuniecie szkody z tym, ze znow posle rzeczoznawce przed i po zeby ocenil czy szkoda zostala naprawiona??? Mial ktos juz takie doswiadczenia? badz ma ktos wystarczajaca wiedze bankowa badz ubezpieczeniowa na ten temat??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 06.08.2013 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Odnośnie ubezpieczeń napisz może do agucha77,ona w tym siedzi.Nie wiem co z tym świeceniem dachu po oczach,ja to bardziej w przenośni bym ujęła,bo nas to nie razi po oczach.I oczywiście,ze dobrze,że każdemu się co innego podoba,nie było by wyboru gdyby wszyscy mieli takie same.U nas od rana akcja wylewania 12 kubików wody z basenu,trawnik już pływa,ale woda była od trzech dni zielona i nie dało rady tego opanować.Od jutra akcja nalewamy nowej,czystej wody.I znowu będzie miała 5 stopni buuuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marioad 06.08.2013 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Witam wszystkich!Jestem na etapie wykonywania izolacji pionowej ścian piwnicy. W związku z tym mam do Was (bardziej doświadczonych;-)) pytanie. Docelowo mam zamiar izolować izohanem WM, ale zostały mi dwa wiadra 20kg TYTANA DISPROBIT czy mogę go użyć jako gruntu pod izohana WM?? czy lepiej dysperbit od izohana?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalina11 06.08.2013 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 a ja tak troche z innej beczki. Potrzebuje porady w zwiazku z ubezpieczeniem domu. Mamy kredyt hipoteczny z ubezpieczeniem domu. Ubezpieczenie jest objete cesja na bank. Jezeli teraz chce zglosic szkode a na polisie pisze, ze ewentualne wyplaty odszkodowania beda wyplacane na odrebny bankowy rachunek to znaczy to, ze bank zgarnia cala kase dla siebie a my usuwamy swoja szkode ze swoich pieniedzy?? A moze wyplacone ubezpieczenie bank odliczy od udzielonej kwoty kredytu i tym samym zmniejszy sie nam kwota do splacenia??? A moze bank otrzyma pieniadze i wyplaci je nam na usuniecie szkody z tym, ze znow posle rzeczoznawce przed i po zeby ocenil czy szkoda zostala naprawiona??? Mial ktos juz takie doswiadczenia? badz ma ktos wystarczajaca wiedze bankowa badz ubezpieczeniowa na ten temat??? Firma ubezpieczeniowa po wpłynięciu zgłoszenia szkody zwraca się bezposrednio do banku z pytaniem czy może wypłacić odszkodowanie właścicielowi domu i jesli nie ma przeszkód to bank wydaje zgodę, najczęściej przeszkód nie ma, taką ewidentną przeszkodą jest np. zaleganie w spłacaniu rat. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaneta1010 06.08.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Jak już pisałam wyżej mamy dachówkę z Brassa Tegalit płaska (mamy ją 2 lata) nic się z nią nie dzieje, a zdecydowaliśmy się na nią dlatego bo jest prosta bez fal i wykonana z betonu. Widziałam ceramiczną płaską na dachu i się przyjrzałam nie zależnie jak by się ją położyło to będzie fala jak się patrzy na nią z dołu (w piecu je po prostu wygina) i są nie równe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 06.08.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 oj ten tegalit to nam nieźle zawrócił w głowach dwa lata temu ale cenowo byśmy tego nie udźwignęli. Tez mi się wydaje że to jest jedyna płaska dachówka, która jest idealnie równa. I taki materiał pokaże każde niedociągnięcie dekarzy.Myślę że najlepiej leży na nowoczesnych domach z dwuspadowym dachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 07.08.2013 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Dzieki Gabrysia, agucha jest moja sasiadka wiec popytam ddokladnie. kalina11 tez dzieki, mam nadzieje, ze to faktycznie tak wyglada... bo na polisie jest zaznaczone, ze ubezpieczenia beda wyplacane na odrebne konto bankowe (ktore nie jest moim kontem!) wiec mnie to troche zmylilo i nie wiem o co chodzi. Z tym swieceniem po oczach to pewno duzo bedzie zalezalo od kata nachylenia dacu i od padania swiatla na niego. Ja zauwazylam to glownie u tego mojego sasiada, nigdzie indziej tego nie spotkalam ale skutecznie mnie to wyleczylo ze swiecacego dachu. A teraz dobra nowina dla pompiarzy!!!! bo nie wiem czy wiecie???? cytuje informacje ze strony TAURONA "Atrakcyjna oferta cenowa dla osób posiadających Pompę Ciepła 2- letnia gwarancja ceny energii elektrycznej Cena niższa niż w taryfie i taka sama przez całą dobę Proste i przejrzyste zasady rozliczania Do 35% oszczędności na kosztach ogrzewania wody i domu. Każdy Klient TAURONA, który posiada pompę ciepła lub zamontuje nową może zaoszczędzić znacznie więcej." My juz wyslalismy zgloszenie w koncu cos sie robi w tym kierunku Mam nadzieje, ze dla Was to rownie dobra nowina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lider6 07.08.2013 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Hej poszukuje firmy lub człowieka do wykopania studni tradycyjnej. Możecie kogos polecić. Oczywiście w rozsądnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apuska 07.08.2013 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 czesc, czy ktos z Was robil moze drewniany plot? lub chociaz z z drewnianymi deskami wzdluz slupkow? jesli tak skad braliscie material lub macie jakas ekipe do polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 07.08.2013 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 do kopania studni polecam mojego ojca,nam kopał pół roku ha,ha.Oczywiście żartuję!Drewniany płot to pewnie chodzi Ci o sztachety tak?Mój mąż aktualnie robi,furtka już gotowa,brama przesuwna się właśnie robi.Sztachety 1,5 po 5,5 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaneta1010 07.08.2013 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 czesc, czy ktos z Was robil moze drewniany plot? lub chociaz z z drewnianymi deskami wzdluz slupkow? jesli tak skad braliscie material lub macie jakas ekipe do polecenia? Hej My wykonujemy ogrodzenie drewniane słupki betonowe a wypełnienie drewniane. Drewno zakupiliśmy w Lery Merle (dł.2,40 cm za 9 zł/szt) była promocja, drewno impregnowane ciśnieniowo. Nie wiem czy jeszcze jest ta promocja, ale bardzo się opłacało bo generalnie za 9 zł kupisz mb. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 07.08.2013 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Hej, pytanie mam - jaką macie wysokość na gotowo na parterze? Bo mi mówią, że mam za wysoko. jak zrobią strop to będzie 2,98. od tego odejdzie podłoga, czyli jakieś 20-22cm (chyba to zależy od wysokości wylewek i ilości styro) i do tego chcemy podwiesić sufity (no, trochę musimy, ze względu na jakieś rury...) Czyli by wyszło 2,78 i jakieś 10cm na sufit, to nie jest za wysoko, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 07.08.2013 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 elmagra, ma być tak jak w projekcie. Tak powiedz swoim robotnikom a kierownikowi przekaż żeby sprawdził czy budują tak jak jest w projekcie. najlepiej żeby to sprawdził przed szałowaniem wieńca.Inaczej mogą być kłopoty z odbiorem budynku. Grubość styropianu też masz w projekcie. Można tam coś dodać pamiętając jednak o oknie tarasowym i drzwiach wejściowych.tyle co wyliczyłaś to nie jest za wysoko. najważniejsze żeby nie wyszło za nisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 07.08.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Hej, pytanie mam - jaką macie wysokość na gotowo na parterze? Bo mi mówią, że mam za wysoko. jak zrobią strop to będzie 2,98. od tego odejdzie podłoga, czyli jakieś 20-22cm (chyba to zależy od wysokości wylewek i ilości styro) i do tego chcemy podwiesić sufity (no, trochę musimy, ze względu na jakieś rury...) Czyli by wyszło 2,78 i jakieś 10cm na sufit, to nie jest za wysoko, prawda? My mamy wysokość 2,78m na gotowo już czyli po zamontowaniu sufitu z k-g i połozeniu płytek. Uwazam że ok. W mieszkaniu mamy teraz 2,55 i wydaje mi się troche za nisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 07.08.2013 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 elmagra, ma być tak jak w projekcie. Tak powiedz swoim robotnikom a kierownikowi przekaż żeby sprawdził czy budują tak jak jest w projekcie. najlepiej żeby to sprawdził przed szałowaniem wieńca. Inaczej mogą być kłopoty z odbiorem budynku. Grubość styropianu też masz w projekcie. Można tam coś dodać pamiętając jednak o oknie tarasowym i drzwiach wejściowych. tyle co wyliczyłaś to nie jest za wysoko. najważniejsze żeby nie wyszło za nisko. oczywiscie, że ma być tak jak w projekcie. ale, gdyby czysto HIPOTETYCZNIE, ktoś chciał zmniejszyć grubość styropianu z 20cm na np 12, to już się zwiększa wysokość pomieszczenia, no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apuska 07.08.2013 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 dziekuje za tak szybkie odpowiedzi, chodzi mi mniej więcej o coś takiego:http://sustainable-painting.com/wp-content/uploads/2013/04/bfae96482e478ee4.jpghttp://www.blog.awx2.pl/wp-content/uploads/2011/07/Fences-Design-for-modern-home5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaneta1010 07.08.2013 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 dziekuje za tak szybkie odpowiedzi, chodzi mi mniej więcej o coś takiego: http://sustainable-painting.com/wp-content/uploads/2013/04/bfae96482e478ee4.jpg http://www.blog.awx2.pl/wp-content/uploads/2011/07/Fences-Design-for-modern-home5.jpg Będę miała coś takiego jak na 1 zdjęciu tylko deska będzie jedna przy drugiej (bez szpar). Materiał już mam zakupiony a słupki będą w tynku akrylowym (dechy będą czarne a słupki szare) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts