Gość Arturo72 11.12.2013 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 przeczuwam szybkie podniesienie temperatury na forum Nie z mojej strony,ja chłodzę głowy http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/c/33/d6b9.jpg http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/c/6/0ecj.jpg Czyli od 27.09 do 30.11 zużycie na c.o+cwu to 723,56kWh a to przy 0,57zł/kWh=412,42zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 12.12.2013 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 1,1250 +0,5195 zł/m3 = 1,6445 zł/m3x 105 m3= 172,67 zł plus 5,99 + 11,15 abonamentowa za m-c= 17,14 zł/m-c chyba ceny netto podałaś..... u mnie aktualizacja 30.11 - 11.12 CO+CWU zużycie 256kwh 1T=63 2T=193 (75%) koszt=93zł czyli 24.10 - 11.12 suma=791kwh koszt=274zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 12.12.2013 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 U mnie wylaczylem cyrkulacje 24/h (ktora testowo mialem wlaczona) i kurde dobowe zuzycie spadlo o 5-6kWh (w wiekszosci w drogiej taryfie) U mnie od konca pazdziernika do teraz: SUMA: 1145.1 kWh (tania: 877.12 kWh, droga: 267.98 kWh) KOSZT: 441.58 PLN (tania: 278.92 PLN, droga: 162.66 PLN) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azwirekb 13.12.2013 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Cześć, Czy ktoś mógł by polecić mi sprawdzoną, solidną i wykonującą usługi cięcia glazury wodą w rozsądnej cenie firmę z okolic Rybnika\Żor\Wodzisławia? Potrzebuję dociąć dokładnie kilka płytek do łazienek./Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 13.12.2013 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Cześć, Czy ktoś mógł by polecić mi sprawdzoną, solidną i wykonującą usługi cięcia glazury wodą w rozsądnej cenie firmę z okolic Rybnika\Żor\Wodzisławia? Potrzebuję dociąć dokładnie kilka płytek do łazienek./Artur http://www.artline.net.pl/ciecie_strumieniem_wody.html Tylko jak sie orientowalem to bylo dosc drogo - chcialem pociac ~8 plytek szer. 30cm dlugosc 60cm na takie paseczki po 10x60cm to wyszlo dobrych 400-500 pln. Darowalem sobie - na maszynce to wytne, przeszlifuje papierem i bedzie super W sumie mi tych metrow troche wtedy wyszlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pupobibi 15.12.2013 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Sprzedam austrotherm XPS oraz silikaty N12 i N24. Cena do negocjaci. Szczegóły pod mailem [email protected] lub tel. 664002204 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 21.12.2013 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 tak profilaktycznie, bo ostatnio tutaj w ogóle chyba nikt nie zagląda Wesołych Świąt i szczęśliwego Nowego Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 22.12.2013 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 faktycznie zdechło..wesołych świąt forumowicze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 22.12.2013 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 W przerwie między polowaniem na płytki do reszty piwnic- odwiedzam forum co wieczór. Niestety wszyscy są chyba nieobecni, albo nic na budowach się nie dzieje. A może powyjeżdżali na wypoczynek?? W każdym razie absolutnie wszystkim życzę Wesołych świąt, radości rodzinnej i spokoju. Na życzenia noworoczne przyjdzie czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 31.12.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 Tym budującym i tym wybudowanym- wszystkim forumowiczom ( których nie ma:confused ) szczęścia, pomyślności i sił w Nowym Roku. Aby nam wszystkim wystarczyło cierpliwości i wyrozumienia, i by każdy dzień przynosił same radości. DO SIEGO ROKU!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 01.01.2014 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekatomek 02.01.2014 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Gdzie tanio można kupić deski szalunkowe (ławy) lub wynająć szalunki systemowe (strop) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 04.01.2014 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 W przerwie między polowaniem na płytki do reszty piwnic- odwiedzam forum co wieczór. Niestety wszyscy są chyba nieobecni, albo nic na budowach się nie dzieje. raczej to pierwsze. To taka prawidłowość...przychodzi się tutaj podczas pudowy i jeszcze trochę po skończeniu. Bardzo dobrze to widać, zaglądając do historii tego wątku...przekształconego potem w grupę. Pojedynczy ludzie zaglądają tutaj jeszcze długo po zakończeniu budowy (jak np Adam - bo on chyba ostatnio tu był najaktywniejszy ze "starych" użytkowników - ale i on w którymś z wątków tematycznych zadeklarował, ze robi sobie przerwę od forum. Nie ma "nowych" forumowiczów z regionu, albo się tutaj nie wypowiadają i wątek umiera....przykre i smutne - ale prawdziwe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 04.01.2014 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 no, zdycha na naszych oczach.szalunkw systemowych na allegro bym szukał. A potem przeliczył czy na pewno się opłacają, mi się nie opłacało. Przecież drewniane stemple i deski po budowie z łatwością sprzedasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 04.01.2014 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Gdzie tanio można kupić deski szalunkowe (ławy) lub wynająć szalunki systemowe (strop) ? Tomekatomek tu zobacz http://forum.muratordom.pl/group.php?discussionid=2997&pp=20&page=18&do=discuss na dwóch ostatnich stronach są deski używane i inne rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 04.01.2014 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 raczej to pierwsze. To taka prawidłowość...przychodzi się tutaj podczas pudowy i jeszcze trochę po skończeniu. ...... Nie ma "nowych" forumowiczów z regionu, albo się tutaj nie wypowiadają i wątek umiera....przykre i smutne - ale prawdziwe.... Są, są Czytają ,czytają ale pisanie wymaga poświęcenia więcej czasu a w trakcie budowy czasu brak bo człowiek musi się doktoryzować z tematów o jakich wcześniej nie miał pojęcia ( że takie w ogóle istnieją ) i roboty po pachy. Poza tym myślę że jak nowi o coś pytają i dostają odpowiedzi typu: zapytaj się swojego kierownika budowy to potem się już boją pytać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 04.01.2014 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Witam i ja się melduję jako regularny czytacz (ostatnio trochę mniej z powodu problemów technicznych z komputerem i netem). No i od razu mam pytanie (mam nadzieję, że pomożecie, a nie odeślecie np do kierownika budowy :) :) ) Mam wrażenie w ogóle, że trochę się zagapiliśmy w grudniu, bo myśleliśmy, że będzie ZIMA i postanowiliśmy czekać do wiosny z pracami wewnątrz, a tutaj taka pogoda. W każdym razie, pytanie: szukam ekipy do tynków c-w, tzn niby mam za 24zł/mkw, ale może ktoś kogoś chętniej poleci i np powie czy się da taniej. No i szukam dobrych ludzi do wylewek, czy np ktoś może polecić jeszcze kogoś poza tym, co jest w odpowiednim wątku na naszej grupie. a jeśli nie macie nikogo do polecenia, to powiedzcie choć jaka to jest dobra cena za wylewki. No i oczywiście życzę w Nowym Roku wszystkim budującym, aby sprawnie wykończyli swoje budowy, a nie budowy ich... A tym pobudowanym... co by się fajnie mieszkało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amian3 04.01.2014 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Witam.Mam dylemat a mianowicie czy płytom k/g nie zaszkodzi wilgoć od świeżych posadzek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 05.01.2014 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 No, nareszcie się zameldowali- bo już myślałam, ze wszyscy się obrazili. Elmagra, tynkarzy Ci poleciłam - Kuba Sacha- podpytaj, powie co i jak. Wylewki- też dałam namiar , naprawdę super fachowcy- przekonasz się sama. Taniej nie znajdziesz, ja "obleciałam" pół powiatu i przeprowadziłam mega casting, nie ma i już. Ci co są na rynku mają dużo roboty i trzymają ceny. Jedynie przyjezdni jakoś potrafią robić taniej- ale nie wszyscy chcą- opłacalność zależy od metrów i odległości. Dobra cena za wylewki to 12- 13 zł/m2 ( bez materiału tj. piasek plus cement). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 05.01.2014 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 u mnie wylewki wyszły swietnie, tynki zresztą też. Wszystko jest w namiarach.Ale co do wylewek to teraz umówiłbym się na samą robociznę, a cement i piasek kupi sam. Bo co będzie jeśli trafisz na cwaniaka, który zaoszczędzi na cemencie?o wylewkach i płytach GK było niedawno, od wylewek mamy sporą wilgoć przez kilka dni. Po jakichś dwóch tygodniach, do wywietrzonego domu nie bałbym się wstawić płyty.co do tynków to jednak mamy środek zimy. Za tydzień zrobi się -15 i co będzie z tynkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts