neszka83 14.03.2014 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 A ja mam takie pytanie, dla tych co oddali dom do użytku. Czy z urzędu przychodzą i wszystko sprawdzają, czy jest zgodne z projektem?? Z góry dzięki za odp. Zadko sie zdarza, ze przychodza. Raczej nie maja na to czasu. Slyszalam, ze czesto tylko jada ogladaja z daleka, jak jest barierka przy schodach i tarasie i z zewnatrz widac, ze jest ok to raczej nie zagladaja. Do nas nie przyszli na szczescie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 14.03.2014 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 A ja mam takie pytanie, dla tych co oddali dom do użytku. Czy z urzędu przychodzą i wszystko sprawdzają, czy jest zgodne z projektem?? Z góry dzięki za odp. Jeżeli w papierach wszystko będziecie mieli ok, żadnych istotnych zmian w projekcie (tych zaznaczonych) to raczej na pewno nie przyjdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apuska 15.03.2014 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 a czy mozecie polecic jakas firme z okolicy od ogrodzenia, najlepiej drewniane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaneta1010 15.03.2014 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 a czy mozecie polecic jakas firme z okolicy od ogrodzenia, najlepiej drewniane? Słupki betonowe, a wypełnienie drewniane ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 15.03.2014 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Jaką szkółkę z drzewkami możecie polecić w okolicach Rybnika ?Zależy mi na magnoli, klonie, może surmii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 16.03.2014 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Oto, co dowiedziałam się w sprawie POŚ: siostrzenica zamawiała na allegro, wykon robił mąż z teściem. Skasowała dotację z UM Rybnika i całkiem nieźle na tym wyszła. Minus- oczyszczalnia najprostsza, dla 4 osób, musi dokupywać bakterie i uważać z detergentami. Natomiast sąsiadka ma zrobioną przez firmę Halson z Bytomia, tel. 660 188 100 , 784 002 628 lub 32 239 46 47. Oczyszczalnia dla 6 osób, koszt 8 tys , bez uzupełniania bakterii ale cały czas pod prądem. Gość przyjechał, pooglądał, podał potrzebne parametry, wsjo załatwił , zrobił i git. Nic ich nie obchodziło. Dotację też dostali. Ponoć firma sprawdzona i konkretna. i to by było na tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 16.03.2014 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Ślicznie dziękuję za namiary... dziś mam umówionego jednego gościa... zobaczę co mi zaproponuje a jutro zadzwonię sobie do firmy z Bytomia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikabartek 16.03.2014 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 gdzie można uzyskać jakieś info o POŚ i dofinansowaniu? Budujemy dom w Szczerbicach więc nie wiem czy zgłaszać się do Gaszowic czy Rybnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 17.03.2014 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Proponuję najpierw zajrzeć do UG Jejkowice, bo Szczerbice chyba im podlegają. Podpytaj w referacie Ochrony Środowiska lub projektów unijnych- tam powinni coś wiedzieć. W UM Rybnika dotacjami zajmuje się właśnie dział ekologii i ochrony środowiska bodajże:) nie wiem, czy takich informacji nie mają w wodociągach- tam tez są realizowane projekty z Unii a ponadto oczyszczalnie im podlegają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikabartek 17.03.2014 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Szczerbice podlegają pod Gaszowice. Zgloszę się w takim razie najpierw tam Edit: gaszowice nie przewidują dofinasowań więc temat nieaktualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 18.03.2014 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Szczerbice podlegają pod Gaszowice. Zgloszę się w takim razie najpierw tam Edit: gaszowice nie przewidują dofinasowań więc temat nieaktualny. Nie chciałam nic mówić, ale wiedziałam, że taka będzie odpowiedź. Gaszowice na nic nie mają pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulajev 18.03.2014 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 witam,mam pytanko:Czy na samym piasku wyrośnie trawa?Po zrobieniu kostki wokół domu trzeba było się podnieść i teraz mam plażę -poszło na niwelacje terenu ok 200t piachu.Wystarczy jakiś nawóz dać i posiać trawę, czy jednak trochę ziemi trzeba rozsypać na ten piasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 19.03.2014 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 No wiesz, na wydmach trochę piasku jest a trawka rośnie:D: ale tylko gdzieniegdzie. Nie sądzę , aby na samym piachu wyrosła Ci trawa o jakiej z pewnością marzysz- to niemożliwe. A jeśli jednak jakimś cudem to się uda- to po paru godzinach intensywnego słońca po trawie zostanie ci siano:P Ja mam piaszczyste podłoże (z ziemią jednak) a przy jednodniowej suszy trawa zamienia się w spalone poletko. Musiałbyś podleewać, podlewać, lać i podlewać, a potem płacić, płacić, płakać i płacić.: Musisz dać ziemię a potem, po wyrośnięciu cały czas lać wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 19.03.2014 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Nie chciałam nic mówić, ale wiedziałam, że taka będzie odpowiedź. Gaszowice na nic nie mają pieniędzy. No to d..., kacza na dodatek:( Szkoda, bo to dość fajna pomoc finansowa. Gaszowice za to mają niskie podatki:yes: i tani wywóz szamb:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewqq 19.03.2014 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 wie ktos na jakie konto i ile dokladnie sie płaci za warunki dostawy wody (tylko)? zgubiły mi sie papiery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 19.03.2014 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 wie ktos na jakie konto i ile dokladnie sie płaci za warunki dostawy wody (tylko)? zgubiły mi sie papiery Zadzwoń do PWiK, podaj swoje dane i dziewczyny Ci odszukają papiery. Dowiesz się o konto i kwotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 20.03.2014 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 wie ktos na jakie konto i ile dokladnie sie płaci za warunki dostawy wody (tylko)? zgubiły mi sie papiery A zapytaj czy nie zrobią Ci ksera z warunków (bo przecież mają to też u siebie). Gdy ja oddawałam budynek to nie mogłam znaleźć protokołu odbioru przyłącza wody. Pojechałam do wodociągów i bez problemu zrobili mi ksero swojego egzemplarza i przybili pieczątkę za zgodność z oryginałem. Nic za to nie płaciłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewqq 20.03.2014 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 mi sie skonczyły i do projektu potrzebuje nowe warunki, za które chce zapłacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 20.03.2014 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 A to nie jest tak, że płaci się po wydaniu warunków?? Wtedy przychodzi fv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 20.03.2014 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 mi sie skonczyły i do projektu potrzebuje nowe warunki, za które chce zapłacić to tym bardziej musisz się chyba udać do PwiK. Te warunki, które miałeś przekserują, dają pieczęcie, nową datę ważności i zapłacisz jak za wydanie nowych warunków - miałam to samo z kanalizacją. Stare warunki się skończyły ( minął rok), wydali mi nowe- dokładnie te same, mapy przekopiowali, postawili pieczęcie i skasowali. PWiK się cieszył, bo bez roboty mieli podwójną kasę- ja nie, bo płaciłam dwa razy to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts