fender1 21.03.2014 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Hejka Co zrobiliście z odpadami styropaniowymi ? Słyszałem że jest jakieś miejsce w Rybniku do którego można byłoby za free oddać taki styropian. Orientuje się ktoś może? Pozdrawiam Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 25.03.2014 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Co tu tak cicho?? Potrzebuję człowieka, który zna się na szalowaniu schodów zewnętrznych. W projekcie miały być proste, w realu chciałabym , żeby były kątowe ( wachlarzowe), tzn, dwustronne. Będą wygodniejsze, bo częściej będziemy korzystać z wejścia od strony garażu. Poprowadzenie stopni wzdłuż muru "zaoszczędzi"drogi do drzwi wejściowych. Kto ma namiary na jakiegoś fachowca od schodów- bardzo proszę o informację. Sprawa dość pilna!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
łokietki 25.03.2014 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 witam wszystkich budujących szukam ekipy do budowy dachu, rozważam firmę R-Dach z Wielopola (Rybnik oczywiście) - czy ktoś korzystał z ich usług i może się wypowiedzieć na ich temat? Mogę polecić firmę Buchalik z Przegędzy- nam robili 3 dachy. Zero poprawek, solidnie i terminowo. tel.502 208 332 jako że budujemy w Leszczynach, bardzo po sąsiedzku, jesteśmy umówieni z Panem Buchalikiem na czerwiec, dziękuję za polecenie, mam nadzieję, że to nie z powodu znajomości;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lider6 26.03.2014 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 jako że budujemy w Leszczynach, bardzo po sąsiedzku, jesteśmy umówieni z Panem Buchalikiem na czerwiec, dziękuję za polecenie, mam nadzieję, że to nie z powodu znajomości;) pozdrawiam polecam również nie ma się czego obawiać, u mnie to samo tzn. godnie polecenia dach później podbitka wszystko ok. dzisiaj bym ich też zatrudnił ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 26.03.2014 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 :D:D Zawsze do usług. Po to jest to forum, tak myślę, żebyśmy sie wzajemnie wspierali i polecali to, co polecenia jest godne. Po co przepłacać? Z nieba nam manna nie leci. Ja też nieraz skorzystałam z namiarów poprzedników z forum- teraz się rewanżuję. :D: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 27.03.2014 00:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Dzisiaj nadeszła wycena schodów wew. - prawie 19 tys- matrix jakiś chyba. Spodziewałam się 10-12 tys a tu taka niespodzianka:cry: Schody na betonie, z podestem, żadnych udziwnień, 19 stopni. Jesion barwiony na orzech. Do tego balustrada i jeden "barani róg". Montaż 1800 zł Szukam dalej.... Adam, Ty montowałeś schody sam, o ile pamiętam. Ile Cię wyszły?? Aaaa z małym opóźnieniem ale ostatnio na forum nie siedzę Moje wyszły 5,5k na gotowo z wszystkim. Jakoś 3-3,3k za 16 stopni (w tym jeden końcowy nietypowy i szeroki), podstopnice, cokoliki i całkiem duży podest - jesionowe, dębowe niewiele droższe ale jesion lepiej mi pasuje i o dziwo jest trwardszy od dęba, 1,5k za poręcze i pare setek na "pierdoły". Wyszło perfekt ale powiem tak.. 80% zależy od porządnego wymierzenia i zaprojektowania (na kartce - nie ma szans!!). Ja projektowałem w pro100 na milimetry i wyszło myślę elegancko: http://szyna.civ.pl/schody/2.jpg http://szyna.civ.pl/schody/5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 27.03.2014 01:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Ale przemyśl jeszcze kolor schodów. Ja mam właśnie w orzechu. Ładnie wyglądają, jak się świeżo umyte [/font][/font][/b][/color] Na drugi dzień już nadają się przynajmniej do zamiecenia. Ja właśnie chciałem też ciemne ale jesion mi się tak spodobał (no dobra, kupiłem olejowosk który miał go przyciemnić ale na próbce wyglądał jak ... kupa i wybrałem bezbarwny) że mam "surowy". Wyglądają pięknie i właściwie ich nie myjemy - raz na miesiąc się tylko odkurzy jak się kłaki po psie nazbierają, a tak to luz bluz - zero kurzu, coś wspaniałego - polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulajev 27.03.2014 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Ja właśnie chciałem też ciemne ale jesion mi się tak spodobał (no dobra, kupiłem olejowosk który miał go przyciemnić ale na próbce wyglądał jak ... kupa i wybrałem bezbarwny) że mam "surowy". Wyglądają pięknie i właściwie ich nie myjemy - raz na miesiąc się tylko odkurzy jak się kłaki po psie nazbierają, a tak to luz bluz - zero kurzu, coś wspaniałego - polecam Adam z jakiej firmy kupiłeś ten bezbarwny olejowosk,też chce mieć schody o wyglądzie "surowym", ile razy malowałeś stopnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fender1 27.03.2014 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Ja właśnie chciałem też ciemne ale jesion mi się tak spodobał (no dobra, kupiłem olejowosk który miał go przyciemnić ale na próbce wyglądał jak ... kupa i wybrałem bezbarwny) że mam "surowy". Wyglądają pięknie i właściwie ich nie myjemy - raz na miesiąc się tylko odkurzy jak się kłaki po psie nazbierają, a tak to luz bluz - zero kurzu, coś wspaniałego - polecam Hejka, Cena niemożliwa:/ Sam sobie to później zmontowałeś? Dałeś to stolarzowi do zrobienia czy jak? pozdrawiam Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 27.03.2014 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Dzięki Adaś, schody masz 1 klasa. Niestety my nie mamy takich zdolności ( mam na myśli wirtualne projektowanie), muszę się zdać na jakiegoś stolarza. Poza tym mam wiąz ( drewno), ktore mój tata 20 lat temu kupił na schody do dotychczasowej hacjendy. Przeleżał sobie na gospodarczym i teraz mogłoby się toto przydać- choćby do piwnicy. Szkoda go spalić w piecu. Szukam fachmana, który robi schody z materiału powierzonego. Póki co wyceny tych rekinów są powalające........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NINI79 28.03.2014 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Drodzy inwestorzy, z jakiego materiału budujecie? i jaka grubość ściany i ile cm styropianu? My od dwóch lat planowaliśmy budować z Porothermu 44 i bez styropianu to nasz architekt i ekipa budowlana namieszała nam w głowie i dalej nie wiemy co robić. Pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewqq 28.03.2014 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 A to nie jest tak, że płaci się po wydaniu warunków?? Wtedy przychodzi fv. dzieki, faktura przyszła a teraz musza zrobić projekt i w tym celu musza w moim imieniu wystąpić do UM a ja mam za te pełnomocnictwo zapłacic (tak zrozumiałam) tylko jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikabartek 28.03.2014 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 nini my budujemy z porthermu 30 plus 15 cm ocieplenia. Nasz architekt (i kier budowy) uważa, że to lepsze rozwiązanie niż sama ściana 44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 28.03.2014 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Adam wszystko robi sam,nie da żadnemu stolarzowi zarobić ha,ha.Schody super,rewelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 28.03.2014 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Drodzy inwestorzy, z jakiego materiału budujecie? i jaka grubość ściany i ile cm styropianu? My od dwóch lat planowaliśmy budować z Porothermu 44 i bez styropianu to nasz architekt i ekipa budowlana namieszała nam w głowie i dalej nie wiemy co robić. Pomocy! Widać,że macie kumatych doradców a jak doradzą Wam jeszcze min.20cm styropianu z niską lambdą to będą prawdziwi goście i należy ich bez mrugnięcia słuchać Ściana jak najcieńsza a izolacja jak najgrubsza,ja mam więcej izolacji niż ściany Ściana 1W to pomyłka w dzisiejszych czasach tzn w dzisiejszych cenach energii,im dom mniej traci energii tym niższe będą rachunki za ogrzewanie. I broń Boże węgla w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 28.03.2014 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 dobrze arturo prawi, ściana ma trzymac dom a izolacja ma ocieplać. Ściany ile trzeba, izolacji co najmniej 20cm.mam dom z silikatu ale gdybym jeszcze raz.. to beton komórkowy plus izolacja poważniej bym rozważył.przy takiej ścianie mosty termiczne mniej bolą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 28.03.2014 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 a pytanie mam.takie na przyszlość raczej.czy jakbym chciał wykonczyć mój betonowy taras drewnem to czy musi to byc modrzew?a jesli to będzie tylko często konserwowany świerk to co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 29.03.2014 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Drodzy inwestorzy, z jakiego materiału budujecie? i jaka grubość ściany i ile cm styropianu? My od dwóch lat planowaliśmy budować z Porothermu 44 i bez styropianu to nasz architekt i ekipa budowlana namieszała nam w głowie i dalej nie wiemy co robić. Pomocy! I całe szczęscie, że namieszała. Nie rob tego błedu, jakim jest sciana jednowarstwowa. Jesli już chcecie porotherm, to 24cm + 15 cm styropianu, minimum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apuska 29.03.2014 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Słupki betonowe, a wypełnienie drewniane ?? tak dokladnie takie cos, wypelnienie drewniane poziome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 29.03.2014 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Adam, jeszcze ja podłączę się do zachwytów nad twoimi schodami. Do tej pory chciałam bez podstopnic, żeby wyglądały lekko, ale jeśli choć w połowie uzyskam taki efekt jak u ciebie (pewnie niestety za dużo większe pięniądze....) to będę super zadowolona. Twoje schody to rewelka. I taką właśnie chcę balustradę. Poziomą i nie drewnianą. Mam pytanie z innej beczki. Tynki mamy zrobione od 13 marca gotowe, jeśli do Wielkanocy czyli do 20 kwietnia zrobimy wylewki, to po jakim czasie można się zabierać za wełnę i płyty KG? Mamy tego sporo, bo jeszcze cały parter ma obniżone sufity. Bo ja nadal marzę o tym, aby na wrzesień już mieszkać w domku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts