alhana 03.04.2014 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 u nas do wyrównania uzylismy czarnej bergi, na to w przyszłości pójdzie pospółka i kamieńczemu sie niby czarna nie nadaje??u nas przez zime się ładnie zajeździła, kopalniane parkingi tez nia sa wysypane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 03.04.2014 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 no wlasnie on to policzyl z ta berga za 1 zl. z chwalowic... nie wiem jakie ma przeliczniki ale niezle go pogielo.... Jesli to faktycznie miala byc ta czarna berga to juz w ogole.... Widze, ze tez masz niezly wjazd.... my wlasnie tez chcemy zrobic juz ta podstawe pod kostke. Tez chcemy dawac granit ale to za jakies 2 lata, nie wczesniej. Trza kasy nazbierac Ja mam 16m do bramy ale mam tak dosc szeroko przed wjazdem utwardzone + mam droge z boku domu w dol zjazdowa do drugiego garazu. No i z tylu przed drugim garazem tez taki placyk utwardzony zeby sie dalo autem zawrocic Troche tego mam - na poczatek bede robil tylko te ~16 mb * 5mb (szerokosc) + chodniczek z kostki, a na reszte wrzuce kliniec taki moze granitowy jakis ktory sie powinien dobrze zaklinowac i ladnie wygladac. Jak sie nie bedzie zsuwal (ani spod kol nie wyskakiwal) to pewnie tak zostanie na zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 03.04.2014 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 u nas do wyrównania uzylismy czarnej bergi, na to w przyszłości pójdzie pospółka i kamień czemu sie niby czarna nie nadaje?? u nas przez zime się ładnie zajeździła, kopalniane parkingi tez nia sa wysypane. Czarna sie nie nadaje - lasuje sie. Graczyk kolo mnie mial juz kostke polozona i jak sie zaczelo zapadac to wszystko rozbierali, wywozili i nawozili czerwonej. A tego tam bylo z 500 wywrotek. To juz lepiej piaskiem zuzlowym (tez czarny) to uzupelnic - taniej i sie nie lasuje. Cudow nie ma - jakby to sie nadawalo na podbudowe to nie byloby za darmo! Czerwona berga sie nadaje i zobacz co sie z cena stalo - 2-3 krotnie wzrosla w ciagu ostatnich 3-4 lat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alhana 03.04.2014 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 czyli teraz mam to zsypywac piaskiem, zeby sie utrzymało??dobrze wiedziec, mam tego z 50 wywrotek:P dom tym obsypalismy, zeby poziom złapac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alhana 03.04.2014 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 kogo polecicie do ocieplenia domu?? teściowie szukaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 03.04.2014 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 czyli teraz mam to zsypywac piaskiem, zeby sie utrzymało?? Powinno byc odwrotnie - na sam dol najwiekszy sort (grube kamienie), a im wyzej tym cieniej! Jak na to wrzucisz jeszcze jakies 20-30-40cm kamienia ktory sie nie lasuje to spokojnie moze to zostac ale bezposrednio na czarna berge klasc kostki nie powinnas - moga sie robic gory doliny Piasek tu nic nie zmieni. To jak z gruntem pod dom - jak niestabilny (a czarna berga taka jest) to trzeba grubsze fundamenty. dobrze wiedziec, mam tego z 50 wywrotek:P dom tym obsypalismy, zeby poziom złapac Lepszy bylby piasek zuzlowy z elektrowni rybnik - utex to sprzedaje, ja mam dwie wanny pod podjazdem tego. To jest material mineralny ktory praktycznie w ogole sie nawet nie zageszcza. Jest lekki (m3 wazy niewiele) i mozna nawet bezposrednio na niego kostke klasc. 4 lata temu kosztowal 5 pln / tone (a tona to bylo z 1,5m3 wiec b. duzo) a dzis to juz chyba pod 20 podchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alhana 03.04.2014 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 sort większy jest na dole, na wierzchu jest już drobniutki, to udało się rozciągając ładowarką usypać,zresztą Ł200 to na beton zajeździła. tam gdzie nie podjechała można się zakopać, tam gdzie dała radę kołami ubić jest betonna to ma być jeszcze z 5 cm przynjamniej jeszcze, znowu Ł200 będzie to ubijać, i rozprowadzać.Z boków skarpę chce złapać siatką i kotwami na to ziemia i agrowłókninaco do kamieni, to niektóre dam na skalniak bo są ogromne:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 03.04.2014 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Hej, mam pytanie, bardzo pilne. Czy ktoś z was ma w łazience odpływ liniowy? Jeśli tak, to jakiej firmy/model, bo kolega mi proponował, ale strasznie drogo. A ja chcę zrobić dwa takie prysznice. Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alhana 03.04.2014 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 ja mam z łazienek rea, ale jeszcze nie używany, cena nie była bardzo wysokaza to kafelkarz marudził ze wylewke musi skuwać, bo spad ciężko było uzyskać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 03.04.2014 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 My mamy dwa odpływy liniowe,ale to już blisko trzy lata i nie pamiętam firmy.Poszukam może jutro.My w tym miejscu nie robiliśmy wylewki,zostało pod odpływ przygotowane.Super sprawa taki odpływ.Tani kamień,berge,piasek itp.wozi pan Adam z Szostaka 668146638,można się na mnie powołać-Gabrysia z Ochojca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ds88 07.04.2014 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Witam mam pytanie. jesteśmy na etapie tynkowania. Ale mamy dylemat czy tynk cem-wap czy diamentowy ? jakie wy macie. czy ktoś teraz żałuje i zrobił by inny ?Czy komuś robiła firma Prestige z wodzisławia diamentowe badz zete? Bo chcielibyśmy zobaczyć na żywo jak wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmax 07.04.2014 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Witam,Szukam firmy, która:- utwardzi mi podjazd- podniesie mi teren (cześć) o okolu 20cmKtoś może polecić? PozdrawiamKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmax 07.04.2014 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Witam mam pytanie. jesteśmy na etapie tynkowania. Ale mamy dylemat czy tynk cem-wap czy diamentowy ? jakie wy macie. czy ktoś teraz żałuje i zrobił by inny ? Czy komuś robiła firma Prestige z wodzisławia diamentowe badz zete? Bo chcielibyśmy zobaczyć na żywo jak wygląda. Z czystym sumieniem polecę firmę: 504 113 413 - Krzysiek. Powiedz im, że od Krystiana z Kamienia. Ja robiłem twarde, tynki Diamand. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 07.04.2014 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Witam mam pytanie. jesteśmy na etapie tynkowania. Ale mamy dylemat czy tynk cem-wap czy diamentowy ? jakie wy macie. czy ktoś teraz żałuje i zrobił by inny ? Czy komuś robiła firma Prestige z wodzisławia diamentowe badz zete? Bo chcielibyśmy zobaczyć na żywo jak wygląda. Mamy knauf diamant, nie żałuję, polecam wszystkim. Nie jest najdroższy a jakość superowa. Po wyschnięciu uzyskujesz taflę gładziusieńką jak lustro. Cementowo-wapienne mamy w piwnicach- szorstkie i porowate. Mąż wszystko pokrywał gładzią, żeby było ładniej po pomalowaniu. Tynki diamanta robiła nam firma: Sacha Kuba 513 162 182 i jego mogę rekomendować bez zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo100 08.04.2014 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Witam,Na początku witam serdecznie Wszystkich...Mieszkam w Żorach i tutaj też jestem na etapie negocjacji odnośnie domu w stanie deweloperskim...Do transakcji pewnie dojdzie za dwa, trzy tygodnie.Na początek mam pytanie odnośnie firmy w naszym regionie, która zajmuje się profesjonalnym odbiorem domów czyli firma, która prześwietli mi wszystko i zda sprawozdanie odnośnie poszczególnych elementów.Ja jestem całkowitym laikiem, więc muszę zaufać komuś przy sprawdzania nieruchomości.. Kolejna sprawa odnośnie wykończenia domu. 1. Gdzie najlepiej również w naszym regionie kupić płytki, panele, armaturę, piec gazowy kondensacyjny (na dole ogrzewanie podłogowe, na piętrze kaloryfery). Chodzi mi o sklepy z dużym wyborem jak i co jest oczywiste z cenami na przyzwoitym poziomie w stosunku do jakości. Nie wiem czy to co jest w marketach budowlanych warto kupić.2. Gdzie dostanę drzwi wewnętrzne jednak tutaj chciałbym się zmieścić w 1000pln za jeden komplet.3. Komu powierzyć instalację alarmu, nie chodzi mi o firmy typu SOLID. Czy warto zakładać, ze względu na otynkowane ściany i położoną gładź, alarm bezprzewodowy?4. Gdzie zamówić meble kuchenne.5. U kogo zaufanego zamówić rolety wewnętrzne?6. Gdzie dobre szafy pod zabudowę? Komandor jest dobry jednak cena...7. Gdzie zamówić schody? Stopnie prawdopodobnie z drewna a "pionowe elementy" z drewna lub ze szkła. To chyba tyle na początek. Nie wiem czy o czymś zapomniałem ale to chyba najważniejsze elementy. Wiem, że pewnie podobne pytania się pojawiały jednak proszę o wyrozumiałość bo temat ma ponad tysiąc stron i ciężko cokolwiek znaleźć. Dziękuję bardzo za pomocPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 08.04.2014 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Witam, 1. Gdzie najlepiej również w naszym regionie kupić płytki, panele, armaturę, piec gazowy kondensacyjny (na dole ogrzewanie podłogowe, na piętrze kaloryfery). Chodzi mi o sklepy z dużym wyborem jak i co jest oczywiste z cenami na przyzwoitym poziomie w stosunku do jakości. Nie wiem czy to co jest w marketach budowlanych warto kupić. 2. Gdzie dostanę drzwi wewnętrzne jednak tutaj chciałbym się zmieścić w 1000pln za jeden komplet. 3. Komu powierzyć instalację alarmu, nie chodzi mi o firmy typu SOLID. Czy warto zakładać, ze względu na otynkowane ściany i położoną gładź, alarm bezprzewodowy? 4. Gdzie zamówić meble kuchenne. 5. U kogo zaufanego zamówić rolety wewnętrzne? 6. Gdzie dobre szafy pod zabudowę? Komandor jest dobry jednak cena... 7. Gdzie zamówić schody? Stopnie prawdopodobnie z drewna a "pionowe elementy" z drewna lub ze szkła. To chyba tyle na początek. Nie wiem czy o czymś zapomniałem ale to chyba najważniejsze elementy. Wiem, że pewnie podobne pytania się pojawiały jednak proszę o wyrozumiałość bo temat ma ponad tysiąc stron i ciężko cokolwiek znaleźć. Dziękuję bardzo za pomoc Pozdrawiam 1. plytki w Zorach, najtansze w regionie. Pan nie posiada wystawki ale zamowi kazda kolekcje najtaniej w regionie. Takze wybrac sobie w jakims duzym salonie kolekcje, a potem do pana w Zorach z zamowieniem. zaoszczedzilismy na plytkach gresowym na caly parter 3000zl... Polecam, kontakt: 32 426 71 01. Panele, najtaniej znalezlismy przy OBI w Rybniku, w takiej budce na skrzyzowaniu, firma ABAK bodajze. Drzwi tez tam zamawialismy, jest szansa zmiescic sie w 1000PLN. 4. Meble kuchenne polecam Kuchnie Siwiec w Rybniku. Jest to zaklad produkcyjny, pewnie dlatego maja super tanio. Jestem mega zadowolona, taniej nigdzie nie dostalam, a jakosc bardzo dobra. Zrobia kazda kuchnie. Z reszta nie pomoge, schody mamy z granitu, jesli chodzi o szafy zabudowane i rolety wewnetrzne to sama chetnie sie dowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo100 08.04.2014 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Dzięki za pomoc...Rozumiem, że płytki w jakimś salonie muszę wybrać, spisać producenta i model a następnie zamówić? A gdzie dokładnie jest ten sklep z płytkami żeby podjechać porozmawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 08.04.2014 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 "CERAMET" ADAM WOWRA HURTOWNIA PŁYTEK CERAMICZNYCH RYBNICKA 244 A , 44-240 ŻORY Byl najtanszy na allegro i jeszcze sie okazalo ze z Zor Tak dokladnie tak jak piszesz, wybrac np. w hurtowni plytek w Zorach bo tam dosc duzy wybor i fajne wystawki maja, a potem z producentem i kolekcja i z zapytaniem o cene do tego Pana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 08.04.2014 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Odp. dla kolo 100:ad.1 płytki braliśmy w Imerbudzie na ul. Folwareckiej w Żorach- mają wystawki, można oglądnąć i spytać u Pana od neszki. Duży wybór i dobre ceny w MaxCeramice w Rybniku, Wodzisławiu i Świerklanach bodajże nowy salon jest.Panele- świat podłóg w Pszczynie- taniej nie znajdziesz. Może jeszcze Dywyta ( Wodzisław i Żory) i Classen ( Rybnik koło targowiska na Młyńskiej).Armatura- chyba tylko allegro lub marketyad.2 Alarmy- K. Talenta z Popielowa, elektryk z atestami i autoryzowany przedstawiciel bram, napędów i alarmów. 501 480 664 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 08.04.2014 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Odp. dla kolo 100:ad.1 płytki braliśmy w Imerbudzie na ul. Folwareckiej w Żorach- mają wystawki, można oglądnąć i spytać u Pana od neszki. Duży wybór i dobre ceny w MaxCeramice w Rybniku, Wodzisławiu i Świerklanach bodajże nowy salon jest.Panele- świat podłóg w Pszczynie- taniej nie znajdziesz. Może jeszcze Dywyta ( Wodzisław i Żory) i Classen ( Rybnik koło targowiska na Młyńskiej).Armatura- chyba tylko allegro lub marketyad.2 Alarmy- K. Talenta z Popielowa, elektryk z atestami i autoryzowany przedstawiciel bram, napędów i alarmów. 501 480 664 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts