DagaAdam 19.06.2014 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 TPSA/Orange samej neostrady nie chce podpiąć, bo 100m kabla... Zamów najpierw normalny telefon na jakas najnizsza i najkrotsza umowe - orange to telefoniczny operator powszechny i *musi* podlaczyc (oczywiscie moze dac warunek ze za maja w planach za np. 5 lat - ale dotyczy to tylko telefonii, a chyba niekoniecznie Internetu (choc nie jestem tu pewien). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 19.06.2014 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 Grupo rybnicka skąd beton? Na strop do piwnicy mamy z PREF. i strasznie nam popękało A jak byl pielegnowany? Bo to czy popeka czy nie zalezy w polowie od betonu (jak dadza za duzo wody to popeka) a w polowie od sposobu jego pielegnacji - generalnie przez pierwsze 2 tyg nie moze wyschnac - przy slonecznej pogodzie trzeba go lac woda nawet pare razy dziennie (nie wiem czy wolno mi pisać nazwy firm?) No w dzisiejszej sytuacji to faktycznie trzeba uwazac co sie pisze he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikabartek 19.06.2014 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 A jak byl pielegnowany? Bo to czy popeka czy nie zalezy w polowie od betonu (jak dadza za duzo wody to popeka) a w polowie od sposobu jego pielegnacji - generalnie przez pierwsze 2 tyg nie moze wyschnac - przy slonecznej pogodzie trzeba go lac woda nawet pare razy dziennie podlewaliśmy cały czas co 2, góra 3 godziny od 6/7 do 21/22. Beton skończyli lać koło 15 pierwsze podlanie zgodnie z zaleceniem naszego majstra koło 19 i już wtedy było bardzo mocno spękane, a nie widać było żeby był spalony przez słońce Przy Lub. tego problemu nie zauważyliśmy, specjalnie na chudziak wzięliśmy już z innego miejsca żeby sprawdzić co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 20.06.2014 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Ciacho a mieliście namoczone deski szalunkowe??? Bo my nie mieli i u nas nad garażem popękało, a na domu dzień prędzej my lali wodę i wszystko git a beton też z Pref... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubus2907 20.06.2014 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 gdzie mogę tanio kupić płyty na zabudowę garderoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikabartek 20.06.2014 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Ciacho a mieliście namoczone deski szalunkowe??? Bo my nie mieli i u nas nad garażem popękało, a na domu dzień prędzej my lali wodę i wszystko git a beton też z Pref... nie były namoczone. Pierwszy raz słyszę w ogóle żeby moczyć deski przed wylaniem betonu Strop w domu potem już Wam nie popękał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 20.06.2014 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 nie były namoczone. Pierwszy raz słyszę w ogóle żeby moczyć deski przed wylaniem betonu Strop w domu potem już Wam nie popękał? w domu już nie popękał... a jak wylejesz beton na suche deski to on za szybko wodę straci i pęka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaneta1010 20.06.2014 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Beton jest największym pijakiem na budowie i wodę należy dużo lać ( oczywiście bez przesady), żeby zapobiec szybkiemu wyparowaniu wody można polany beton przykryć np. sianem lub jakimiś matami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 20.06.2014 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Hej, mam pytanie. W jakich kolorach macie łazienki? Ja wymyśliłam łazienkę dzieci w bieli z akcentami żółtego (zainspirował mnie katalog Obi, hehehe), ile tego żółtego dać, żeby się nie zażółcić? A co do betonu, to my mieliśmy z Lubaru i było ok bez większych pęknięć, choć strop mi się potem nie podobał, taki jakby "niedolany" był miejscami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 20.06.2014 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 gdzie mogę tanio kupić płyty na zabudowę garderoby? Turza Śląska - Szewczyk Czyżowice - Mixpol Wodzisław Śląski - nie wiem jak się ten sklep nazywa ale na ul. Marklowickiej za Biedronką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekatomek 21.06.2014 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Do Daga&Adam - gdzie kupowałeś materiały na kuchnię i czy możesz powiedzieć o ile taniej wyszło cię zrobienie tej kuchni samemu w porównaniu do zlecenia jej wykonania jakiejś firmie ? Ciekawe rozwiązanie szafki w rogu na dole - możesz powiedzieć czy ma to jakąś fachową nazwę - może jakiś link ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 22.06.2014 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Do Daga&Adam - gdzie kupowałeś materiały na kuchnię i czy możesz powiedzieć o ile taniej wyszło cię zrobienie tej kuchni samemu w porównaniu do zlecenia jej wykonania jakiejś firmie ? Płyty na korpusy - Szewczyk w Turzy, okucia (wszystko blum) - allegro, kosz cargo, magic corner, uchwyty - allegro (rozni sprzedawcy - gdzie taniej , fronty - http://www.centrum.meble.pl/plyty-akrylowe/, blaty i plyty debowe miedzy szafkami - stolarz polecany przeze mnie juz kiedys przy robieniu schodow - p. Kutrzeba z Myslenic. Cala kuchnia bez sprzetow (czyli bez plyty, piekarnika, zlewu i okapu) wyszla ok 10k. Ile taniej? Mysle ze jakies 4-5k ale tak naprawde nie wiem bo nigdzie jej nie wycenialem Tym niemniej - tyle pewnie "stolarz" wzialby za ~2-3 tyg roboty, zwozenie wszystkiego na miejsce, paliwko i tak dalej Ciekawe rozwiązanie szafki w rogu na dole - możesz powiedzieć czy ma to jakąś fachową nazwę - może jakiś link ? Magic corner - to jest corner z firmy REJS, model MAXIMA II, sa rozne wersje - ja akurat chcialem taka, z wysuwanym na bok frontem http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=magic+corner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 22.06.2014 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Słuchajcie - czy ktoś nie potrzebuje przypadkiem siatki z włókna kokosowego? Coś takiego: http://allegro.pl/siatka-z-wlokna-kokosowego-rolka-oczka-4x4cm-50m2-i4339393610.html To przede wszystkim na umacnianie skarp - trzyma sie na tym ziemia / kora, dużo lepszy zamiennik wszelkich włóknin ogrodniczych (po nich kora się swobodnie osuwa). Muszę wymienić na swojej skarpie bo niektórym roślinkom za ciepło pod zieloną "szmatą" (włókniną) i musiałbym to ściółkować korą, a ze "szmaty" wszystko spłynie Jednak nie potrzebuję aż 50m2 - wystarczy mi gdzieś połowa. Ktoś by preferował resztę, tj. ~25m2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lider6 23.06.2014 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Hej Kto jest na etapie wykonywania lub planowania ogrodzenia. W dniu jutrzejszym przyjeżdża gość ze Starachowic z prezentacją daszków ogrodzeniowych może ktoś chętny. Link do allegro http://allegro.pl/daszki-ogrodzeniowe-35x100-murki-1spad-nowosc-i4339871190.html lub inne daszki na stronie firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewqq 23.06.2014 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 może ktos zorientowany po ile teraz tynki gipsowe i cem-wap, wylewki cementowe z mat. /m2 i ocieplenie z malowaniem elewacji?zna ktos "master tynk"? (gipsowe kreiser 651T 24zł/m2, wylewki 27zł/m2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 23.06.2014 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Hej Kto jest na etapie wykonywania lub planowania ogrodzenia. W dniu jutrzejszym przyjeżdża gość ze Starachowic z prezentacją daszków ogrodzeniowych może ktoś chętny. Link do allegro http://allegro.pl/daszki-ogrodzeniowe-35x100-murki-1spad-nowosc-i4339871190.html lub inne daszki na stronie firmy. ! Biorę Możesz napisać gdzie on przyjeżdża i dokładnie po co? Muszę kupić trzy takie daszki (nawet takie jednospadowe mi się podobają) tylko nie pamiętam dokładnie rozmiaru (chyba 2,5 albo 3,5 cegły x 1,5 cegły) i tak się z tym macam chyba od dobrych dwóch lat bo wychodzi mi zawsze że daszki wyjdą 300 pln, a wysyłka drugie tyle... Możesz coś więcej napisać? Bardzo jestem zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 23.06.2014 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Na strop do piwnicy mamy z PREF. i strasznie nam popękało Za późno polewaliście. Beton wylewany o 15 , przy dobrej pogodzie i cieple musi być moczony już po 0,5 godzinie. Środki, które daje Prefrow do betonu są tak mocne , że lać trzeba prawie od zaraz. Ja mam beton od nich na wszystkich kondygnacjach i absolutnie nic nie popękało. Drobne rysy są- ale to "zaleta" chemicznych betonów każdej firmy. My laliśmy prawie bez przerwy, cieniusieńki strumyczek namaczał beton do późna wieczór a od rana zaś na nowo. I tak przez bite 20 dni. Nic się nie kruszy, nic nie łuszczy, bez pęknięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lider6 24.06.2014 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 ! Biorę Możesz napisać gdzie on przyjeżdża i dokładnie po co? Muszę kupić trzy takie daszki (nawet takie jednospadowe mi się podobają) tylko nie pamiętam dokładnie rozmiaru (chyba 2,5 albo 3,5 cegły x 1,5 cegły) i tak się z tym macam chyba od dobrych dwóch lat bo wychodzi mi zawsze że daszki wyjdą 300 pln, a wysyłka drugie tyle... Możesz coś więcej napisać? Bardzo jestem zainteresowany hej dopiero teraz odczytałem Twoją wiadomość, był dzisiaj w Rybniku ale nic straconego będzie do miesiąca pewnie jeszcze raz, z racji realizacji mojego zamówienia. 1 na wzór właśnie ten z allegro mam u siebie w Rybniku Kamieniu do wglądu rozmiar 35x100 w kolorze antracyt ral 7016, nie ma problemu z wymiarami praktycznie co cm na szerokości może być. U mnie tego jest kilkadziesiąt metrów do zrobienia więc będę miał osobny transport. Jakościowo jak dla mnie bardzo ok ciężko poznać od góry, że to beton, kolor jednolity, prosty nie ma się czego doczepić. W sumie zapraszam do zobaczenia tej 1 sztuki. Qrde zabrzmiało jakbym sam tym handlował ale ogólnie pozytywnie mnie zaskoczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 24.06.2014 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 hej dopiero teraz odczytałem Twoją wiadomość, był dzisiaj w Rybniku ale nic straconego będzie do miesiąca pewnie jeszcze raz, z racji realizacji mojego zamówienia. 1 na wzór właśnie ten z allegro mam u siebie w Rybniku Kamieniu do wglądu rozmiar 35x100 w kolorze antracyt ral 7016, nie ma problemu z wymiarami praktycznie co cm na szerokości może być. U mnie tego jest kilkadziesiąt metrów do zrobienia więc będę miał osobny transport. Jakościowo jak dla mnie bardzo ok ciężko poznać od góry, że to beton, kolor jednolity, prosty nie ma się czego doczepić. W sumie zapraszam do zobaczenia tej 1 sztuki. Qrde zabrzmiało jakbym sam tym handlował ale ogólnie pozytywnie mnie zaskoczyło. Myslisz, ze jak dorzuciliby do Twojego transportu trzy sztuki takie bodaj ~65 x 40 to nie skasuja nic wiecej? Bo z tym transportem wlasnie jest problem, bo albo odbior osobisty (a jechac 200-300km po glupie trzy daszki mi sie nie oplaci) albo strasznie drogo - 200-300 pln bo paleta, duza waga etc... Jezeli by sie dalo to byloby super - zamowilbym sobie to, zaplacil z gory i spokojnie poczekal na transport do Ciebie. Swoja droga - z jakiej cegly masz ogrodzenie ze ten antracyt bierzesz -> ja mam tytan n z CRH, moze masz ta sama? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lider6 24.06.2014 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 ja mam okładany płytką betonową (taka imitacja kamienia) w kolorze troszkę jaśniejszym niż 7016 po przyłożeniu jedno do drugiego właśnie o taki efekt mi chodziło. Z tym nie będzie problemu, żeby dorzucili pare sztuk tym bardziej, że będą jechać swoim transportem, a za transport mówili o znośnej kwocie dla całego transportu rzędu 200zł. Do tego jeszcze zamówienie będę zwiększać bo brat również będzie brał także w sumie ponad 100mb będzie jechało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts