szczescie_100 06.09.2014 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2014 czy możecie polecić wykonawcę takiej kutej balustrady? :http://www.schody-meble.pl/tag/balustrady-kute-na-schody/Jedynie 1 firma z Rybnika zaoferowała usługę, ponieważ robiła już takie "drzewo", ale nie może mogą pokazać realizacji, ponieważ inwestorzy nie chcą wyrazić zgody. Zdjęć niby też nie mają. Niby prosta balustrada, ale w ciemno trochę nieswojo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 06.09.2014 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2014 Aga, chyba raczej ci wszyscy, co byli tu tak aktywni na forum, już dawno pobudowali i tu nie zaglądają. A my "jeszcze-budujący" rzeczywiście wykańczamy byle jak najszybciej skończyć... Elmagra, uffff, chociaż Wy żyjecie. A na jakim jesteście etapie, kiedy przeprowadzka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 06.09.2014 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2014 Elmagra, uffff, chociaż Wy żyjecie. A na jakim jesteście etapie, kiedy przeprowadzka ? Ano żyjemy, żyjemy, ale już ostatkiem sił.... hehe. Wykańczamy co popadnie. Mamy zrobioną elewację na pół gwizdka, tzn tylko klej/grunt a tynk na wiosnę chyba, w środku trzeba pomalować jeszcze trochę pomieszczeń i wpuścić stolarza ze schodami, no i zamontować sprzęty w łazienkach. Kuchnia stoi gotowa. Nie mogę się doczekać przeprowadzki, ale na to jeszcze nie pora..... Może do miesiąca się wyrobimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 07.09.2014 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Ano żyjemy, żyjemy, ale już ostatkiem sił.... hehe. Wykańczamy co popadnie. Mamy zrobioną elewację na pół gwizdka, tzn tylko klej/grunt a tynk na wiosnę chyba, w środku trzeba pomalować jeszcze trochę pomieszczeń i wpuścić stolarza ze schodami, no i zamontować sprzęty w łazienkach. Kuchnia stoi gotowa. Nie mogę się doczekać przeprowadzki, ale na to jeszcze nie pora..... Może do miesiąca się wyrobimy. Uuuu, Kochani, to już końcówka ! Gratki. Ja też jak się wprowadzaliśmy to nie było jeszcze tynków : tylko styropian + klej. Po wprowadzce robiłam tynki zewn. Więc spoko, dacie radę. Ale przyznam szczerze, że właśnie ta końcówka ( "wykończeniówka - wykańczaniówka" ) jest czasami najbardziej czasochłonna i stresująca, hahaha ! Ja osobiście ( niestety od urodzenia estetka i wzrokowiec, bardzo zwracam na to uwagę) byłam siwa wtedy, hahaha ! Te miliony wyborów, produktów, cudeniek, nowości.... a kaski już było mało..... doprowadzały mnie do rozdwojenia jaźni i czasami rozpaczy, hahahaha ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 07.09.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Witam, witam Panią Wrocławiankę Co tam słychać w Wielkim Świecie?? Dawno Cię nie było słychać, już się stęskniliśmy za Tobą Agusiu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 08.09.2014 03:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Witam, witam Panią Wrocławiankę Co tam słychać w Wielkim Świecie?? Dawno Cię nie było słychać, już się stęskniliśmy za Tobą Agusiu:D Oooo Kochana Halinko, i Ty jesteś ! U mnie wszystko dobrze, właśnie rozpoczęłam pracę w "ukochanej branży" ( budowlano-wykończeniowej ) więc uwierz mi, jestem w swoim żywiole, hahaha ! http://www.lukova.pl We Wrocławiu mieszka się dobrze, to piękne miasto, z atrakacjami, możliwościami itd. Jednak.... wiesz, to miasto, DUŻE. Głośne i ruchliwe. W domku nie mieszkam, tylko w bloku... Jak wszystko w życiu, ma to swoje plusy i minusy... ALE... ja nie powiedziałam jeszcze w życiu ostatniego słowa... i marzenia i plany swoje ciągle mam ! :cool: A co u Was, Kochani ? Już mieszkacie czy jeszcze walczycie ? Szykuje się jakiś zlocik ? Będę teraz często służbowo jeździć na Kraków ( koło Krakowa jest moja Cegielnia ) więc zawsze mogę zahaczyć o Śląsk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BMKW 08.09.2014 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Witam,Pilnie poszukuję kogoś (dobrego niekoniecznie taniego), do pomalowania elewacji i podbitki. Okolice Gliwic, Rybnika.Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 08.09.2014 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Gratuluję wymarzonej pracy- dziś, robić to się lubi, to rzadkość. Aga , tylko tak trzymaj- marzenia są do spełnienia, trzeba tylko mocno chcieć je zrealizować. Co do zlociku- hmm, nie wiem gdzie się podziali członkowie grupy, prócz Gabrysi i Adama nikogo nie ma ze " starej" ekipy.A co u nas? Walczymy. Obecnie kończymy wstępne malowanie góry i takie duperele typu fugowanie, docinki płyt, roboty wokół domku, sprzątamy piwnice itp. To są roboty , które odkładaliśmy a teraz mamy wszystko zawalone i ciągle czegoś się szuka. Czekamy na ekipę tynkarską, chcemy położyć przed zimą tynk zewnętrzny. Szukam mebli kuchennych, szafek do pralni i spiżarki. Mamy kupione kafelki na kuchnię i przedpokój- trzeba kłaść a mąż już pada na nos. Roboty huk, w październiku będę babcią, wszystko wskazuje na to ,że do domku wprowadzi się młodsze pokolenie. Ale to chyba dopiero na święta. Cóż- życie. Ale dobrze jest, nie narzekam. Powodzenia życzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 09.09.2014 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Gratuluję wymarzonej pracy- dziś, robić to się lubi, to rzadkość. Aga , tylko tak trzymaj- marzenia są do spełnienia, trzeba tylko mocno chcieć je zrealizować. Co do zlociku- hmm, nie wiem gdzie się podziali członkowie grupy, prócz Gabrysi i Adama nikogo nie ma ze " starej" ekipy. A co u nas? Walczymy. Obecnie kończymy wstępne malowanie góry i takie duperele typu fugowanie, docinki płyt, roboty wokół domku, sprzątamy piwnice itp. To są roboty , które odkładaliśmy a teraz mamy wszystko zawalone i ciągle czegoś się szuka. Czekamy na ekipę tynkarską, chcemy położyć przed zimą tynk zewnętrzny. Szukam mebli kuchennych, szafek do pralni i spiżarki. Mamy kupione kafelki na kuchnię i przedpokój- trzeba kłaść a mąż już pada na nos. Roboty huk, w październiku będę babcią, wszystko wskazuje na to ,że do domku wprowadzi się młodsze pokolenie. Ale to chyba dopiero na święta. Cóż- życie. Ale dobrze jest, nie narzekam. Powodzenia życzę . halina, to widzę, że u was takie same zmagania jak u nas. Jak już człowiek mysli, że wyjdzie na prostą, to akurat coś się pod nogi podłoży.... My na szczęście już mamy wszystkie kafle (oprócz kiedyś tam kiedyś w garażu), muszę pomalować ściany/sufity w łazienkach i WC dokończyć pokoje i klatkę schodową i zakładam biały montaż i potem wreszcie długo wyczekiwane panele. Szambo już mamy, więc koniec wydaje się bliski. Powodzenia wam życzę i nie opadania z sił przed końcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 09.09.2014 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Co do zlociku- hmm, nie wiem gdzie się podziali członkowie grupy, prócz Gabrysi i Adama nikogo nie ma ze " starej" ekipy choć nie widać nie oznacza że niema.... a co do zlotu to również by się przydał..... Ciekawe co MEA porabia bo to ona zawsze organizowała..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 09.09.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 choć nie widać nie oznacza że niema.... a co do zlotu to również by się przydał..... Ciekawe co MEA porabia bo to ona zawsze organizowała..... Hehe, cześć Apacz84. No właśnie, może ją zagadnąć na FB i już ? Kiedyś ja podrzuciłam pomysł, Mea zaraz podchwyciła i zorganizowała temat. Warto by się było spotkać, odwiedziłabym stare śmieci. Co prawda 19-20-ty wrzesień będę na Śląsku, ale u Przyjaciółek. Stamtąd cisnę służbowo do mojej Cegielni koło Tarnowa i do Krakowa... ale nie sądzę, żeby Wam się udało coś zorganizować tak "ekspresowo". No, ale będę teraz częstym gościem na Śląsku i w KRK więc może uda nam się spotkać. Halina, Elmagra, oj, Wy boroki przemęczone... Wiem, że ciężko... ale dacie radę. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 09.09.2014 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 choć nie widać nie oznacza że niema.... a co do zlotu to również by się przydał..... Ciekawe co MEA porabia bo to ona zawsze organizowała..... No, witomy pana Piotrusia. Jak tam daleko jesteś z budową?? Chyba już mieszkacie,co? Aga, nie żałuj nas - przypomnij se jak tyrałaś przy swojej budowie. Znasz temat, co tu gadać. Ale zawsze to miło wiedzieć, że ktoś Cię rozumie. Niestety mało tych, którzy robią na budowie "własnoręcznie". U nas wsjo zrobione naszymi łapami, a właściwie męża i zięcia. Fajnie byłoby przyjechać na plac boju z rękami w kieszeni , zobaczyć co i jak, wypić kawkę, pozarządzać i tyle............ Ale się rozmarzyłam, nie??? Póki co z Elmagrą jedziemy pod górkę, my chyba do świąt nie damy rady wykończyć wszystkiego. Dużo zostało dupereli, które pochłaniają czas i forsę. A gdzie szafy przesuwne, garderoba, meble, lampy? To jest do zwariowania. Nic do siebie nie chce pasować. Jak jest kolor- to brak modelu. Jak fason jest- to kolor nie ten. Już szału dostaję , bo jeżdżę jak" Marek po piekle" i pojedynczo zwożę co się da, przypasowuję i odwożę co nie gra. A ile czasu mi to zajmuje- wolę nie gadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 09.09.2014 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Aga, jakie kolory dać do pokoju jadalnego? Tzn. stół z krzesłami, jakaś komoda, dywan i tyle. Na górze mam beż z brązem ( sypialnia), szary z czerwonym (gościnny) śliwka z krokusem ( gabinecik) oraz budyniowy z amarantem ( kominek). Klatka w tonacji pomarańczowo-żółtej. Salon- lazurowy turkus z brązem, kuchnia jasna zieleń ( seledyn). Brakuje mi pomysłu na ten stołowy, nie lubię szarości i nijakich kolorów. Uwielbiam wyraziste i żywe tonacje. Doradź coś , proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 10.09.2014 00:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Aga, jakie kolory dać do pokoju jadalnego? Tzn. stół z krzesłami, jakaś komoda, dywan i tyle. Na górze mam beż z brązem ( sypialnia), szary z czerwonym (gościnny) śliwka z krokusem ( gabinecik) oraz budyniowy z amarantem ( kominek). Klatka w tonacji pomarańczowo-żółtej. Salon- lazurowy turkus z brązem, kuchnia jasna zieleń ( seledyn). Brakuje mi pomysłu na ten stołowy, nie lubię szarości i nijakich kolorów. Uwielbiam wyraziste i żywe tonacje. Doradź coś , proszę. Halinko, ale chodzi Ci o kolor mebli jaki dobrać do tego salonu, tak ? A tę kuchnię ( seledynową ) masz otwartą na salon ? Tzn. czy będzie widać razem te kolory ( kolory z kuchni i kolory z salonu ) ? Jeśli otwarta kuchnia na salon, to zawsze lepiej się trzymać tej samej tonacji. Tzn. ten sam kolor otwartej kuchni i taki sam ( bądź zbliżony ) kolor salonu. Chodzi o pewną konsekwencję. Odpowiedz na powyższe pytania, to Ci doradzę. P.S. Aaaaa, a jak tam ten Wasz przygarnięty piesiu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 10.09.2014 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 No, witomy pana Piotrusia. Jak tam daleko jesteś z budową?? Chyba już mieszkacie,co? Niestety nie mieszkamy choć by się chciało.... ale już jesteśmy bliżej niż dalej.... wykańczamy wnętrze... na dniach będziemy montować w środku drzwi i podłogi a w lutym przyjdzie pan kafelkarz zrobić łazienkę .... daliśmy sobie termin że wigilie 2015 zjemy u siebie choćby miała być ugotowana na kocherze.... to już będzie 5 lat od wbicia łopaty :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 10.09.2014 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Właśnie,że nie piszemy nie oznacza,że nie czytamy.Wiecie co Wam powiem.Wykańczajcie teraz póki możecie,bo jak się wprowadzicie to już tak zostanie.U nas stanęło i duuuuupa.Wiecznie jakieś inne wydatki wpadną,no ale nie ma co narzekać.Już się przyzwyczaiłam,że u góry nie mam listew wykończeniowych,szafy w wiatrołapie też nie i wiele,wiele innych.Może się dorobię jak w końcu te dzieciory z domu pójdą na swoje ha,ha.Co do spotkania to ja zawsze chętna jestem,a Mea z małym dzieckiem to nie wiadomo,bo jak młoda wisi przy cycu to może nie dać rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 10.09.2014 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Halinko, ale chodzi Ci o kolor mebli jaki dobrać do tego salonu, tak ? Nie tylko mebli:P Mam dylemat , bo wszystkie fajne kolory ścian już wyczerpałam na piętrze:) A tę kuchnię ( seledynową ) masz otwartą na salon ? Tzn. czy będzie widać razem te kolory ( kolory z kuchni i kolory z salonu ) ? Jeśli otwarta kuchnia na salon, to zawsze lepiej się trzymać tej samej tonacji. Tzn. ten sam kolor otwartej kuchni i taki sam ( bądź zbliżony ) kolor salonu. Chodzi o pewną konsekwencję. Tu jest pewien szkopuł- jest otwór drzwiowy ale będzie otwarty ( brak skrzydła). Z kuchni do salonu nie będzie widać, "wspólna" ściana ma być cynamonowo- brązowa. Brakuje mi pomysłu na jadalnię zupełnie nie związaną z salonem i kuchnią. Znajduje się ona po drugiej stronie korytarza. Waham się pomiędzy fioletem z kremem a morelą i beżem Odpowiedz na powyższe pytania, to Ci doradzę. No poratuj proszę:) P.S. Aaaaa, a jak tam ten Wasz przygarnięty piesiu ? Ano dycho i mo się b. dobrze. Troszkę szwankuje mu to chore ucho, tzn. często mu się te infekcje powtarzają ale płuczemy, czyścimy, podaje mu leki i na jakiś czas spokój jest. Ale manier się nie nauczył- dalej dzikus i gupielok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 10.09.2014 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 No fajnie, moje komentarze wkleiłach do Twojego wpisu, co za osioł ze mnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 10.09.2014 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Tu jest pewien szkopuł- jest otwór drzwiowy ale będzie otwarty ( brak skrzydła). Z kuchni do salonu nie będzie widać, "wspólna" ściana ma być cynamonowo- brązowa. Brakuje mi pomysłu na jadalnię zupełnie nie związaną z salonem i kuchnią. Znajduje się ona po drugiej stronie korytarza. Waham się pomiędzy fioletem z kremem a morelą i beżem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 10.09.2014 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Właśnie,że nie piszemy nie oznacza,że nie czytamy.Wiecie co Wam powiem.Wykańczajcie teraz póki możecie,bo jak się wprowadzicie to już tak zostanie.U nas stanęło i duuuuupa.Wiecznie jakieś inne wydatki wpadną,no ale nie ma co narzekać.Już się przyzwyczaiłam,że u góry nie mam listew wykończeniowych,szafy w wiatrołapie też nie i wiele,wiele innych.Może się dorobię jak w końcu te dzieciory z domu pójdą na swoje ha,ha.Co do spotkania to ja zawsze chętna jestem,a Mea z małym dzieckiem to nie wiadomo,bo jak młoda wisi przy cycu to może nie dać rady. Gabrysiu, ja w starej chałupie mam niewykończone elementy i szlag mnie trafia, bo to " potem się zrobi " nigdy nie nastąpiło. Dlatego naciskałam , żeby wykafelkować piwnice, zrobić tam prysznic, kuchnię imprezowo- roboczą i mini-warsztat. Tak samo kotłownia- są płytki na podłodze i ścianach. Umyje się i czysto jest. Jak bym nie "buczała" i się nie sztorcowała to pewnie do świętego nigdy by to nie było zrobione, bo tak jak mówisz- zawsze są inne ważniejsze wydatki i pilniejsza robota. Nie wiem czy uda mi się wymóc wykończenia wszystkiego na tip-top, bo jak pisałam córka w październiku urodzi maluszka i postanowiliśmy oddać dom młodszemu pokoleniu. Mam nadzieję, że do świąt zdążymy z wykończeniami i młodzi będą Nowy Rok fetować w nowym domu. A my z rodzicami dalej będziemy kiblować na starych śmieciach, no i szkodach górniczych:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts