Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Poszukuję dobrego tynkarza/y!! Bardzo bym Was prosiła o jakieś namiary, szczególnie od osób, które są już po tynkowaniu i z czystym sumieniem mogą polecić :) Będę bardzo wdzięczna !

Inco bud Kuba Sacha z Żor tel. 513 162 182 lub 511 604 520 , tynkują ekstra, ekipa jak się patrzy, mogę ich polecić:yes:. Powołaj się na mnie i negocjuj cenę:D

Gdzie zamawialiscie swoje kuchnie i czy byliscie zadowoleni? Chodzi mi bardziej o kuchnie lakierowane:rolleyes:

Ja mam z Wodzisławia (targowisko) ale nielakierowaną. Generalnie wszyscy fronty lakierowane zamawiają gdzieś-tam a potem składają i montują u klienta. Mogę polecić salon Mebland na ul. Raciborskiej 318 w Radoszowach ( trasa Rybnik- Racibórz). Facet był u mnie na pomiarze, ma pojęcie i nie jest drogi. Robi bardzo fajne meble, pod zamówienie , za rozsądne pieniądze. Szafki w pralni u nas są lakierowane. Spróbuj u niego , nazywa się Piejko Henryk tel. 32 457 40 17

smieci budowlane, wycena z transgóru:

kurs 233zł, dzierzawa kontenera 6zł, tona smieci 250zł

zakladam że możnaby od razu zapełnić kontener (mamy w workach popakowany) to i tak dużo

A jak Wy sprzątaliście plac z resztek materiałów, styropianów itd?

Resztki ciężkie ( stłuczki, obcinki pothermów, betoniki , cegły itp. ) znalazły swoje miejsce pod tarasem. Wszystko pięknie ubite, zagęszczone, zafoliowane, zazbrojone i zalane betonem. Na to folia i wylewka. Drobnica do kubłów oraz pod wjazd. Styropianu nie mieliśmy ale duże kawałki od sąsiada poszły pod beton podłogowy do piwnic. Na to folia i wylewki. Drzewo i palety wiadomo- pocięte na opał. Najgorzej poszło nam z butlami i plastikami po różnych mazidłach, farbach itp. Dużo tego- do worków na kilka wywozów było. Do wywózki zostały jeszcze obcinki ze stelaży k-g i resztki płyt k-g. Rozdzielamy do kubłów po sąsiadach żeby szybciej się tego pozbyć;) Jest co sprzątać, a gdzie tam koniec robót:)

• 2 weeks później...

Stelaze po kg i wszystkie pozostale metalowe rzeczy - na zlom! Do mnie co miesiac przyjezdzaja zlomiarze z duzym autem i jak ktos nie ma transportu zeby zawiezc to samemu, to oni wezma :) Ale warto pociac na male kawalki i wywiezc samemu - mozna sie zdziwic ile za to mozna dostac :) Ja ostatnio robilem porzadki to jednym kursem w bagazniku oddalem zlomu za ponad 120 pln, a do zlomu mam z 3km wiec sie oplaca :-)

Resztki plyt kg rabalem siekiera na drobnice - wyszlo z 12 duzych workow, rozdzielilem po okolicznych smietnikach osiedlowych :p

Kontener jest dla burzujow ;)

Witam dawno nie pisałem :-) ale czytam często.

Potrzebuję pomocy w sprawie doboru firmy, kamieniarza do zrobienia blatu do łazienki.

Chodzi o kogoś co sie na tym zna i obrobi wytnie w kamieniu.

Pozdrawiam Adam

Zapytaj u Kowalskiego w Wodzisławiu ( ul. Rybnicka). My braliśmy tam blat i parapety do kuchni. Porządna firma i pewnie mają fachmanów co radzi po szychcie dorobią sobie do pensji.

Podajcie, prosze namiary na sprawdzonych kafelkarzy.... Mój zostawił mnie niejako na lodzie, odwołując termin. Wprawdzie kogoś mi w swoje miejsce zarekomendował, ale wolałbym jednak rekomendacje kogoś z inwestorów ;)

Z czystym sumieniem - jak coś to mogę zdjecia wrzucic:

Mariusz O. tel. 604 828 582

Pzdr

Krystian

Szukam:

- projektanta ogrodów/aranżacji wszystkiego poza domem:)

- wykonawców później tej aranżacji

Moze to być firma która wykonuje to kompleksowo.

Szukam takze:

- sprawdzonej firmy od sprzedaży/ułożenia kostki brukowej (mam tego z okolo 180m2 do położenia)

- sprawdzonej firmy ktora wykonuje ogrodzenia w takiej tonacji:

http://eurofence.pl/produkty/horizon-wood-nowoczesne-ogrodzenia-aluminiowe-drewniane

Dzieki z góry za info.

Krystian

Witajcie. Mogę się pochwalić, że oficjalnie zakończyliśmy budowę. W ubiegły piątek (13.02) minęło 21 dni od zgłoszenia zakończenia, a dziś dostaliśmy numer domu. Fajnie będzie móc zdjąć tablicę informacyjną budowlaną. :) :wave:

GRATULACJE!!!!!!! Niech każdy dzień w nowym domku będzie dla Was szczęśliwy i radosny. Oby słonko świeciło bezustannie a finansowe tarapaty Was omijały:P Serdecznie Wam gratuluję.:D:D

Co masz w kuchni pomiędzy szafkami?? Może szkło z nadrukiem?? Jeśli tak to poproszę o zdjęcia i namiary kto robił. Mam do zrobienia szklane drzwi w formie suwanki do spiżarki. Jest z tym problem bo suwanka droga jak cholera a na marketowej się boję wieszać żeby nie pierdykło. I co dalej?? Jakieś pomysły?? Podpowiedzcie coś

GRATULACJE!!!!!!! Niech każdy dzień w nowym domku będzie dla Was szczęśliwy i radosny. Oby słonko świeciło bezustannie a finansowe tarapaty Was omijały:P Serdecznie Wam gratuluję.:D:D

Co masz w kuchni pomiędzy szafkami?? Może szkło z nadrukiem?? Jeśli tak to poproszę o zdjęcia i namiary kto robił. Mam do zrobienia szklane drzwi w formie suwanki do spiżarki. Jest z tym problem bo suwanka droga jak cholera a na marketowej się boję wieszać żeby nie pierdykło. I co dalej?? Jakieś pomysły?? Podpowiedzcie coś

Halina, dzięki za życzliwe słowa. Teraz czas się wziąć za podjazd i ogrodzenie, tj bramę i furtkę. Szukam inspiracji na niezbyt tradycyjną a nie nazbyt nowoczesną bramę, byle by była z automatem. Pokażecie swoje? :)

Halina, w kuchni między szafkami mam po prostu szybę - pod spodem ściana jest pomalowana. Zdjęcia z naszego skromnego domku są tutaj w Komentarzach do Chabra. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?211766-Komentarze-Chaber3/page9

Pozdrawiam