daggulka 16.10.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Cześć ludziska . Pozdrawiam, smoczyca. kto na jesień grodzi ...... u mnie z klinkieru muruje .............. moja połowka Noż kurcze .... następny przesądny ... ale i tak rozwalił mnie mój ojciec tym hasłem (notabene bardzo twardo stąpający gość po ziemi )... ktoś w robocie mu naopowiadał news'ów z tym związanych . Noooo, a tak w ogóle to gratuluję żonki ....zdolna bestyja musi być ...ja ni w ząb z murarki . A co do węgla... ja na szczęście dopiero za rok będę miała ten problem ....ale już się boję . Pozdrawiam, smoczyca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 17.10.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Ekogroszek z Chwałowic po 479 niestety. Mnie udało się kupić jeszcze po 360 . Sebo - gdzieś widziałem info jakie powierzchnie trzeba diblować. Jeżeli to jest 4 m2 to se daruj. Nie wiem co oznacza te 8 - czy m2 czy wysokość. Ja mam np balkon ocieplony od spodu, ok 5 m2 bez żadnych dibli, grubość styro 3 albo 5 cm (nie pomnju). 2 elewacje maja 4,5 m wysokośc - 2 pozostale 8 m wysokości sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 17.10.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 No to jo bych kołkowoł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 17.10.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 ludziska...rozważam jednak samodzielne wymurowanie tych słupków przez małża z pomocą mnie i małża brata (jamles mi wjechał na ambicję ) oświećcie więc ciemną babę... jak murować.... czy na całość dawać zaprawę do klinkieru czy na normalnej zaprawie i zrobić fugi , pytanko następne...ja widzę to tak: wykopać dołek, zrobić fundament ...poczekać dzień aż zaschnie, potem na to murować (czy bezpośrednio czy coś się tam daje? ).... kolega mówi, żeby w środek wmurować do fundamentu normalny słupek metalowy , no i na koniec zalać to betonem (tylko nie wiem czy cały czy do połowy)....noż normalnie jestem tępa z tego....chyba poszukam na forum...może ktoś to opisał wszelka pomoc teoretyczna mile widziana a ja dziś w domku...moja mała zaś cherla jak gruźlik .... a mnie zostało pracować w domku.... przesłano mi na maila co potrzeba i ślęczę pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 17.10.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Dziynki Piejar smoczek- Słupki na 2 cegłydziura- ruła metalowo z przyspawanymi pryntami w ta dziura (tak wysoko jak mo być wysoki tyn okolnik). Zaloć betonym dziura co była wykopano - słupek mo stoc pionowo!!!Jak to wszysko zwionże to jadymy z murowaniym słupa z klinkieru:).1. patyki (listewki 1x1 cm (mogiesz sie kupić gotowe wkładki z tworzywa coby dostać rowno i fajno fuga)2. w kiblu umiyszac se zaprawa do klinkieu3. połozyc 1-szo szychta cegieł na tym fundamyncie co był wyloty poprzednio.połozyć te listewki na brzegu cegły za niom nałozyc zaprawa i ułożyć drogo warstwa cegły (ocziywiście pamiyntajonc o wionzaniu (nojlepi wychodzom słupki 2x2 cegły czyli jaki 51x51(pytani czy som taki potrzebne)Jak juz wymurujesz to do poziomu rułki- czekosz az związe (3-7 dni) Potym wlywosz z wiyrchu beton i cieszysz się ze mosz piykne słupkiSłupek 1x1 cegłaTu sprawa jest analogiczno yno bez rułek i bez betonu i materiału myniCoby był stabilnieszy w środek pionowo mozna wsadzic prynt żebrowany np fi 14 zamiast rułkiMuruj dziołcha i sie nie sztresuj:) Obawiom sie jednak że ch.uj te słupki szczeli (tak samo jak moji zaciongani klejym ocieplynio) bo idzie śnieyg i mróz- juz od czwortku.... Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 17.10.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Sebuś, noż kuźwa se nie żartuj.... ja tu na tynki czekam...w tym tydniu mają mi wchodzić tynkarze ...a Ty mi tu o mrozie .... toż się chyba nie tynkuje prtzy takich temperaturach ....no i zaś d.upa blada.... kuźwa, jak pech to pech....pewnie ani słupków ani tynków w tym roku już nie zrobimy ....buuu, cholera...trza mi łagodnej zimy pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lee28 17.10.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 ...a Ty mi tu o mrozie .... toż się chyba nie tynkuje prtzy takich temperaturach ....no i zaś d.upa blada.... kuźwa, jak pech to pech....pewnie ani słupków ani tynków w tym roku już nie zrobimy ....buuu, cholera...trza mi łagodnej zimy pozdrawiam, smoczyca Tynkować możesz spoko, przecież masz już okna, te mrozy co nadchodzą to tylko przygruntowe przymrozki, z temp 2-4*C to ci tynków nie ruszy. A nawet lepiej będą powoli schły i nie popękają, jedynie muraże będa sie irytować że nie schnie i że piździ przy mieszarce. Ale murowanie słupków ogrodzeniowych to sobie na wiosne zostaw, taki słupek to musi ze 2-3 tygodnie schnąć żeby potem go mróz nie ruszył. A jak sie uprzesz to kup sobie plastyfikator do betonu do temp -5*C i możesz te klinkiery stawiać. Poza tym skrót do stronki http://www.twojapogoda.pl/ powinnaś mieć centralnie na pulpicie przy rozpoczętej budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 19.10.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 dzięki chłopaki za wskazówki a ja mam dzisiaj doła... pogoda do d.... , humor do d..... , robota do d..... .... żyć nie umierać pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 19.10.2007 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Cześć ludziska . Pozdrawiam, smoczyca. kto na jesień grodzi ...... u mnie z klinkieru muruje .............. moja połowka Noż kurcze .... następny przesądny ... ale i tak rozwalił mnie mój ojciec tym hasłem (notabene bardzo twardo stąpający gość po ziemi )... ktoś w robocie mu naopowiadał news'ów z tym związanych . Noooo, a tak w ogóle to gratuluję żonki ....zdolna bestyja musi być ...ja ni w ząb z murarki . A co do węgla... ja na szczęście dopiero za rok będę miała ten problem ....ale już się boję . Pozdrawiam, smoczyca. mnie tydzień tymu sąsiadka sie pyto a bydziecie jeszcze w tym roku stawiać płot a jo i godom nie, bo bezmali tera już nie wolno a łona no tak starzi godajom, a to bydziecie stawiać jeszcze teroz ? a jo nie, bo już jest za nieskoro a łona no bo już żech se myślała, że bydziecie teroz grodzić PS. żona jest doświadczono z murowania klinkiery dwa kominy wymurowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 19.10.2007 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 witejta po krótkiej niobecności. u mnie dach już prawie calutki przykryty - wczoraj moje chopy (znaczy sie mąż i tato) wstawiły (z sukcesem) okno dachowe - hurrraaa. także żadne opady mi juz nie groźne. teraz muszę już na poważnie wziąść sie za wybór okien ale jakoś cholewcia leń mnie dopadł i trzyma mocno za kark wie ktoś może czy ten zwrot VAT za materiały budowlane będzie obowiązywał równiez w przyszłym roku? jamles z tą Twoją żoną to żart? naprawdę muruje klinkier? jeśli tak to szacuneczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 19.10.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 jamles z tą Twoją żoną to żart? naprawdę muruje klinkier? jeśli tak to szacuneczek to nie żart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbarella 19.10.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 http://piejar.republika.pl/images/100_5077.JPG Tu jest No no ładna dzięki Ja dalej czekam na dokumenty z Cieszyna i od czasu do czasu wpadam do Was Agucha życzę Ci powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 22.10.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 nooo, cześć kochani.... jak tam humorki po wyborach? pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 22.10.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 nooo, cześć kochani.... jak tam humorki po wyborach? pozdrawiam, smoczyca OK.............POzytywne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 22.10.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 noooo, to tak jak ja ... nic to że dziś mam oczka na zapałki ....warto było czekać do 23 a tak w ogóle to u Was też epidemia ? tutaj wszystkie dzieciaki chorują.... moją małą też doapdło ...zaraz pomykam do lekarza i zaś majątek w aptece zostawię pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 22.10.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 nooo, cześć kochani.... jak tam humorki po wyborach? pozdrawiam, smoczyca la la la la........ śpiewać sie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 22.10.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 noooo, to tak jak ja ... nic to że dziś mam oczka na zapałki ....warto było czekać do 23 a tak w ogóle to u Was też epidemia ? tutaj wszystkie dzieciaki chorują.... moją małą też doapdło ...zaraz pomykam do lekarza i zaś majątek w aptece zostawię pozdrawiam, smoczyca u mnie wszyscy zdrowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 22.10.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 PO wyborach jest git - chośc jest mi wstyd za podkarpacie - na ścianie wsxschodniej ogólnie wygrał PIS (za dużo momy tu moherów:() ale to sie zmynio... Pozdrowiom z nowej V Rzczpospolitej - bo IV skończyła swój żywot wczora o 22:55 (z tego ciesza się nojbardzij:)) sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 22.10.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 nooo, cześć kochani.... jak tam humorki po wyborach? pozdrawiam, smoczyca OK.............POzytywne już nie pamiętam kiedy po weekendzie w znienawidzony poniedziałek tak mi sie mordka uśmiechała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 22.10.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 malmuc...ja miałam rano tak samo teraz mi minka zaś zrzedła, bo wróciłam właśnie z moją Kasią od lekarza i cholera jasna...zaś jutro do alergologa z powrotem...kaszel ma z alergii... już mnie cholera bierze z tą jej alergią... żal mi dzieciaka , bo się męczy straszliwie (dziś w nocy przespałam może z 4 godziny....tak kaszlała że aż ją naciągało ).... widmo wziewów wisi nad nią od 2 miesięcy.... nie wiem czy tym razem uda się uniknąć mam tylko nadzieję, że może z tego wyrośnie ma ktoś namiary na dobrego alergologa w okolicy? pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts