selimm 30.10.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Mi, za 5 słupków wzięli 750zł dość fajnie wykonane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 30.10.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 ... 800zeta ... 500 za słupki, 300 za fundamenty ...nawet nie wiem czy to dużo czy mało za tą robotę no, ale gdybyśmy zrobili sami to jednak 800 by zostało w kieszeni... A powiedział Ci ile to zajmie czasu? Jeżeli wychodzi w okolicach 100 PLN za dzień to nie jest to jakaś strasznie wygórowana cena. Pamiętaj, że Tobie zajmie to prawdopodobnie 2-3 razy tyle, no i ten czas trzeba po prostu mieć. Z okresu kiedy jeszcze budowałem () zapamiętałem sobie że czas jest cenniejszy od pieniędzy bo nie da się go dokupić ani pożyczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert37 30.10.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Witam wszystkich jestem nowyi zielony jak trawa a tu trzeba sie budowac!!!!!!!!!! Prosze o pomoc na temat APS 119. Zaczynam na wiosne 2008 i jak ma ktos namiary na dobra ekipe do wykonania stanu surowego z zadaszeniem to bedę bardzo wdzieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 31.10.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 witaj , Robert czy chodzi Ci o ten domek? http://www.extradom.pl/ext/page?projekt/projekt.xmf&z=opis&id=2779 jeśli tak , to jest bardzo ładny wizualnie, ale też z tych "wypasionych" .... czyli musisz mieć sporo kasy coby se go wybudować , bo: -dach skomplikowany (dużo materiału, dużo odpadków, mnóstwo wykończeń) -bryła nieco skomplikowana ... kilka udziwnień.... fachowcy przez to wezmą więcej kasy bo pokombinować trza przy tym trochę -jest spory... 225m2 powierzchni użytkowej czyli ogólnie jeśli masz kasę to buduj, jesli kredyt+oszczędnoiści to poszukałabym czegoś tańszego w budowie bo do końca życia tego chłopie nie spłacisz oczywiście napisze też co mi się w nim podoba.... bo naprawdę jest fajny i bardzo funkcjonalny: -garderoby....wspaniała rzecz .... ta przy wiatrołapie to świetny pomysł -na dole dużo przestrzeni.... duże pomieszczenia , wspaniała wielka kuchnia -dodatkowy pokój na dole.... ja tez mam .... i powiem Ci, że na pewno się przyda -pralnia....wspaniała rzecz .... mozna powiesić suszarki sufitowe i zimą suszyć coby w łazienkach nie wieszać albo na strych się nie tarabanić -acha, jedyne czego mi brakuje to jakaś spiżarnia, może być nawet niewielka-przydaje się na zgrzewki z napojami , słoiki czy inne duperele na które szkoda zajmować miejsca w szafkach kuchennych no, to tyle moich wywodów.... jak cos nie będziesz wiedział to pytaj...ale radę Ci dam jedną.... to forum to skarbnica wiedzy i szukaj....jak czegoś nie wiesz to szukaj przez szukaczkę.... dużo sie dowiesz ...bo teoria przy budowie domu to podstawa a tak w ogóle to pada u nas...porażka ale nie martwię sie, bo poszukałam sobie w necie prognozy długoterminowej i co najmniej do połowy listopada mają być temperatury plusowe....to barrrrrdzo dobrze pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 31.10.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Hej Robert. Chałupka bardzo ładna i funkcjonalna. Fajna łazienka przy sypialni i garderoby. Pralnię chyba zauważyłem na tyłach dużej łazienki, na piętrze. Pokój nad garażem siakiś taki mały ale dla dziecek do zabawy wystarczy . No i tanio nie będzie co pewno wiesz. Naliczyłem 3 kominy a w nich przewodów jest ze czterdzieści . Dach również skomplikowany. Dwie łazienki na piętrze są oddalone więc potrzebne będą osobne piony. Szczęśliwie wod-kan nie należy do najdroższych "klocków". Daj sobie jedną szeroką bramę garażową - ja mam dwie wąskie więc wiem co mówię. Mogę też powiedzieć, że mój dom jest budowany w podobnym duchu ale nie jest taki ładny. No ale ja mam spiżarkę . Zastanawiałem się czy polecić Ci "moje" ekipy i się waham. Spytaj może akwarystów jak oni finalnie oceniają swojego wykonawcę (który był również moim). U mnie trochę naknocił. Jeżeli jesteś całkiem zielony to najmij sobie dobrego kierownika budowy ale takiego, który nie popuści ekipom. Nie idź na układ w którym wykonawca zapewni Ci kierownika. Powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert37 31.10.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Witam ponownie i dziekuje przede wszystkim Piejar i Daggulce za pierwsze rady. Jak słusznie zauważyliście APS 119 nie należy do tanich projektów. Wiem i wiem tez ,że bedzie ciężko z kasą ale 1 sie zyje. Zamierzam troche uproscic projekt , któy jest własnie przygotowywany przez mojego architekta bedącego jednoczesnie kierownikiem budowy. Likwiduje 1 łaziękę u góry na konto dodatkowej garderoby, likwiduje 1 komin -zostana 2, zamieniam na dole miejscami pokój z pomieszczeniem gospodarczym. Dalej szukam ekipy. Jeżeli ktos jest ns etapie realizacji Aps 119 to bardzo chciałbym go odwiedzic jeżeli to mozliwe. Ekipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 31.10.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Jeżeli ktos jest ns etapie realizacji Aps 119 to bardzo chciałbym go odwiedzic jeżeli to mozliwe. poczytaj http://forum.muratordom.pl/aps-119,t100775.htm?highlight=aps119 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 03.11.2007 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Witam! Jestem tu nowa Już jakiś czas temu podczytywałam wątek rybnicki, ale wtedy rozglądaliśmy się z mężem za działką. Od kwietnia jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami 1228 m i przymierzamy się do budowy. Mam nadzieję, ze będę tu częstym bywalcem Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 03.11.2007 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Witam ...i bywaj często gdzie ta działka jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 04.11.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Oczywiście jak zwykle z otwartymi ramionami witamy "nowych" No a gdzie się "starzy" podziali? Graszka....Malmuc...Akwarysta.... i inni.... ludzie, gdzie jesteście??? pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 05.11.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 No a gdzie się "starzy" podziali? Graszka....Malmuc...Akwarysta.... i inni.... ludzie, gdzie jesteście??? pozdrawiam, smoczyca hej hej hej powinnam pomyśleć nad stopką, chyba pożyczę te stara od piejara nie ma na nic czasu daggulko, zabawa była jak sie chatka budowała (przynajmniej u mnie), luzik Ty teraz wchodzisz w to co ja mam nadzieję w końcu zakończyć, predzej niz mnie ta chałupa wykonczy (a wiec zobaczymy kto kogo) Zycze powodzenia no i jeszcze jedno! najważniejsze! dzieci troche je zaniedbaliśmy, ale skończyliśmy z tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 05.11.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 ... no i jeszcze jedno! najważniejsze! dzieci troche je zaniedbaliśmy, ale skończyliśmy z tym DZIECIOBÓJCY ??? A stopka oczywiście do wzięcia. Mało śmigana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 05.11.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 No a gdzie się "starzy" podziali? Graszka....Malmuc...Akwarysta.... i inni.... ludzie, gdzie jesteście??? pozdrawiam, smoczyca hej hej hej nie ma na nic czasu daggulko, ale w nocy to się na forum siedzi i nic nie napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 05.11.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 no cześć ludziska .... ja też zalatana ...dzieci też stęsknione ... byle do wiosny pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 05.11.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Dziyń Dobry Przeprosiyliście juz prezydynta ??...?? Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 05.11.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 no cześć ludziska .... ja też zalatana ...dzieci też stęsknione ... byle do wiosny pozdrawiam, smoczyca daggulka!! tfu tfu jak do wiosny? przeca wtedy dopiero Ci sie zacznie jazda i dzieci pewnie znowu bedą mame nocą widzieć tfu tfu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 05.11.2007 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Dziyń Dobry Przeprosiyliście juz prezydynta ??...?? Sebo8877 a jakże !!!! krzyżem lezałam i błagałam o wybaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert37 05.11.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Chciałem przypomnieć , że poszukuje ekipy na rozpoczęcie budowy -wiosna 2008. Jeżeli możecie mi kogokolwiek polecić to będę b. wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lee28 05.11.2007 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Chciałem przypomnieć , że poszukuje ekipy na rozpoczęcie budowy -wiosna 2008. Jeżeli możecie mi kogokolwiek polecić to będę b. wdzięczny. Murarz Stasiek z Jastrzębia tel. 4710671, możesz powiedzieć że dostałeś namiar od Darka u którego budował w tym roku. Gość jest bardzo tani, robi dobrze i dość solidnie, trochę bałagani na budowie i gubi narzędzia. Aha jak byś sie z nim umawiał to napisz na kartce jakie roboty obejmuje cena, bo lubi sobie potem dodawać za różne prace twierdząc że tego umowa nie obejmowała, ale poza tym jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 05.11.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Dziyń Dobry Przeprosiyliście juz prezydynta ??...?? Sebo8877 a jakże !!!! krzyżem lezałam i błagałam o wybaczenie za mało....trza na kolanach do Częstochowy a mnie to kuźwa nikt nie przeprosił że żyję w kraju rządzonym przez $&*$#@%# z największym i najmądrzejszym na czele kierowanym przez samego ojca dyrektora...... kuźwa...przeprosił mnie ktoś??? ja bym kuźwa przeprosiła..... osobiście.... by się nie pozbierali eeee tam, Sebuś... ty nie podpuszczaj bo we mnie wrze jak wchodzę na temat "polityka" muszę sobie potem cały dzień urządzać afirmacje powtarzając co 2 minuty "nie nerwujsja, Daguś.... nie nerwujsja " Robercik.... u mnie robili górale....nie są ani tani, ani drodzy...pośrednio ...ale są dobrzy(robią u mnie full...czyli murowali, teraz robią tynki i wylewki też oni będą robić )... jak chcesz to podam na priv namiary na majstra....ytlko on raczej bierze tereny Jastrzębie, Zebrzydowice koło Jastrzebia.... chociaż w Świerklanach też coś wziął chyba ostatnio ....no w każdym razie jak potrzebujesz to dam namiary na priv. no, a z optymistycznych informacji kochani.... tynki mi się robią pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts