Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

Mam pierwsza wycene materiałową z budozbytu - 65000 bez drzewa na więźbę - masakra....a jeszcze od nowego roku pewnie do góry pojdą materiałe (cement na 100%) , 47% więcej pozwoleń na budowę wydano.......mam nadzieję że te pozostałe będą lepsze.....

Sprawdziłem na mapie - faktycznie długa ta ulica, ja mam skromny nr 31 :lol:

o matko ile kasy!!! a jaki dom budujesz?

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

No cześć ludziska .... pogoda zać nie bardzo :roll:

łzy mi kapią z oczu...nie wiem czy z tego kataru co go mam czy z pracy przy kompie po 10 godzin :roll:

dobrze, że se po drodze batonka kupiłam...na poprawę humoru jak znalazł :wink: :D

kontrol w trakcie :wink: :D .... zobaczymy dopiero na jakieś 2 tygodnie co ta miła uśmiechająca się pod nosem Pani napisze w protokole pokontrolnym :lol:

Piejar...powiedz mi , Ty masz przeca tynki cw.... no i mi tez robią ale coś mnie niepokoi.... gdzieniegdzie , np. przy gniazdkach są takie ryski w tynku.... chodzi chyba o to , że nie mogli wygładzić na glanc gąbką bo piasek jest piasek i sie im gdzieniegdzie tym piaskiem porysowało :roll:

i zastanawiam się ...czy to pokryje farba? bo jesli nie to lipa :roll:

Noż...mnie nie stresuj że tak mi zostanie :o ..ładnie to nie bedzie wyglądać :roll:

no ale w gładzie to ja sie bawić nie chcę bo nie jestem do tego przekonana :wink:

kuźwa...i tak źle, i tak niedobrze :roll:

Tam obrozek - tu kwiotek - tu fotel, lampa duperszwance - i nic nie bydzie widać - a na ściany zaglondajom yno na parapetowie - potym im wszyskim to lottto :)

sebo8877

Noż...mnie nie stresuj że tak mi zostanie :o ..ładnie to nie bedzie wyglądać :roll:

no ale w gładzie to ja sie bawić nie chcę bo nie jestem do tego przekonana :wink:

kuźwa...i tak źle, i tak niedobrze :roll:

Tam obrozek - tu kwiotek - tu fotel, lampa duperszwance - i nic nie bydzie widać - a na ściany zaglondajom yno na parapetowie - potym im wszyskim to lottto :)

sebo8877

jak zaczną pić od progu to i na parapetówie nic nie zobaczą :wink:

Daggulka ja mam tynki gipsowe

naprawde ładnie zrobione

ale tez moznaby sie do tego i owego przyczepic, ale chrzanie to !

nie bede dawac szpachli

bez przesadyzmu :lol:

buduje tez piwnice, to podraza koszty, ale nie wyobrazam sobie bez piwnicy...

Z tym styczniem to może być róznie, wg GUS wydano ponad 50% wiecej pozwolen na budowe, z tego na budownictwo jednorodzinne 47% wiecej niz rok wczesniej....brzmi znajomo?!? rok temu tez tak bylo...a nie zapominajmy o Euro2012 itd

no i kurde musiał mnie zdołować synek.... ;)

Piejar...powiedz mi , Ty masz przeca tynki cw.... no i mi tez robią ale coś mnie niepokoi.... gdzieniegdzie , np. przy gniazdkach są takie ryski w tynku.... chodzi chyba o to , że nie mogli wygładzić na glanc gąbką bo piasek jest piasek i sie im gdzieniegdzie tym piaskiem porysowało :roll:

i zastanawiam się ...czy to pokryje farba? bo jesli nie to lipa :roll:

Moje tynki cw są, rzekłbym, nieco rustykalne ;-) tzn mają spoooro takich rysek :D .

Przy malowaniu mnie to przerażało i przez moment żałowaliśmy że nie było gładzi ale teraz ściany podobają mi się takie jak są. Dużych wgłębień farba raczej nie zakryje, drobniejsze smugi się schowają. Największy stres miałem przy suficie w salonie ale tam na dziś mam 4 warstwy farby i nie jest źle (2 x biała, 2 x kolor). Z gładziami jest kooopa roboty a idealny efekt też trudno osiągnąć.

W sumie ta łagodna piaskowa strukturka bardzo mi się podoba. Obejrzeć można ale raczej w realu bo fotka nie oddaje szczegółów.

Z tego co Cie znom to mosz dobrze poukłodane w gowie. Bez tóż wiym, że Ci to przeszkadzać nie bydzie :D

no, kurcze...sie zawstydziłam :oops: ... musze to mojemu 3* dziennie powtarzać.... może mnie wreszcie kiedyś doceni :wink: :D

Ewelinka- ja mam zwykłe parapety z PCV , kolorek brązowy (tu musiałaby paść nazwa tego drzewa...hm... noż nie pamiętam, chyba jakiś złoty dąb czy coś w tym stylu :wink: )...wygląda normalnie, w miarę schludnie :wink: :lol:

no pewnie , że chciałabym coby marmurowe były, ale szkoda mi wywalać kasę na takie duperele :roll: :D

U nas też były planowane plastikowe parapetki ale skończyło się inaczej. W kilku innych niejscach też... Pewno dlatego jesteśmy teraz spłukani :roll:

pewnie dlatego :wink: :D

nic się nie martw...my też jesteśmy spłukani ale z powodu tegorocznych podwyżek materiałów budowlanych...gdybym za tą kasę budowała w ubiegłym roku to jeszcze by mi zostało :wink: :lol:

Sebuś...niezły pomysł z tymi blatami....a trepów na schody z tego się przypadkiem nie da zrobić? :roll:

a macie jakieś sposoby w ogóle na tanie trepy na schody betonowe?

bo na podstopnie se upatrzyłam tynk mozaikowy taki jaśniutki (sami se zrobimy :wink: )...ale na tanie trepy pomysłu nie mam :roll: