Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

U nas bialutko na drogach.... trzeba bardzo uważać.

Moja młodsza pojechała dziś z grupą przedszkolną do teatru do Bielska.... czekam na telefon bo pewnie zaraz będą wracać :roll: ...słuchałam własnie , że droga do Bielska zablokowana.

A mi dziś zamarzł hamulec ręczny- na jedynce powoli żech dojechała do roboty :roll: .... będę miała nauczkę żeby nie zaciągać zimą :lol:

a ja mam takie parapeciki

http://images26.fotosik.pl/112/169b0d559a9875e6.jpg

moi rodziec też to mają!

fajne podobają mi się

kobitka w sklepie powiedziała że tera popularne są te fornirowane czy jakoś tak w każdym bądź razie drewniane - tylko sie zastanawiam czy to trwałe jest - no bo na parapet lubi sie np. wylać woda z kwiatka.. :)

No i jak zwykle zima zaskoczyla drogowców - właśnie wróciłem z pracy - po prostu koszmar......

nie tylko drogowców - tpsa też

u nas dziś nie było netu cały dzień bo jakiś kabel nawalił - cwaniaczki mają 12h na załatwienie sprawy

albo ktoś wyciął :roll:

Kochani...brak netu to jeszcze nic... teraz siedzę w szoku....padł mi system w najważniejszym kompie w firmie :o .... co gorsza przez kilka dni nie kopiowałam na płytkę nowych danych.... i jestem w d.... :evil:

właśnie czekam na informatyka ...może coś poczaruje - jak mu się nie uda odzyskać danych to nic ino sznurek i się wieszać :(

tak, że od rana mam przeboje.....a miało być tak pięknie......wieczorkiem imprezka u znajomych :roll:

cholera jasna...jak nie urok ... :-?

A ja testuję u siebie iPlusa i chodzi to nie najgorzej. Transfer teoretycznie ok 230 kb/s , w praktyce czasem przeskoczy połowę tego.

Fajna zima - biało dookoła, mały ma w końcu trochę swojego śniegu i nikt mu bałwanów nie buli :D. Wczoraj nawet mi drogę odśnieżyli tak że w ogóle high life :D :D :D :D .

daggulka - tak to jest właśnie z kopiami zapasowymi. Kiedy są potrzebne okazuje się, że właśnie się ich nie zrobiło.

No i najważniejsze - zrobili mi gelynder na balkonie. Jest pięęęękny! W końcu mogę odbierać chałupę. Później wrzucę fotę.

u mnie humorek lepszy ... Pan informatyk poczarował i udało sie odzyskać dane.... mam nauczkę żeby zgrywać dane na płytkę na koniec dnia... takiego stracha miałam że teraz to dla mnie będzie sprawa priorytetowa :wink: :lol:

fotki wrzucaj, wrzucaj..chętnie pooglądam :D

co trza zrobić i zapłacić coby mieć internet z Plusa? u nas na zadupiu o światłowodach z TP można zapomnieć... pozostają bezprzewodowe...jeszcze się nie orientowałam jaki to koszt :roll:

Załatwić sobie służbowy - tak najłatwiej i najtaniej :D :D :D :D .

Ale tak na poważnie to koszty zależą od wybranego abonamentu, szczegóły na http://www.iplus.pl. Jeżeli w Twojej okolicy są usługi komórkowe na wyższym poziomie to transfer powinien być "akceptowalny". U mnie obsługują EDGE więc mam w porywach te 115 kb/s :D . Patrzałem w Twoją okolicę i widzę, że trochę na południe od Jastrzębia jest jeszcze EDGE ale dalej to tylko GPRS czyli kicha. Fajną usługę ma Netia, tzn telefon bezprzewodowy z bezprzewodowym netem, nazywa się toto WiMAX ale jest u nas niedostępne.

To moje rozwiązanie jest tymczasowe bo chciałbym mieć jakiegoś neta nadającego się do rozdzielenia na 3 kompy. Routery z modemem GSM są b. drogie a jeżeli można ja kupić taniej, to z wysokim abonamentem i umową na ileś lat. Liczę na tepsę, może wezmę jakiegoś bezprzewodowca bo w Radlinie jest ich kilku. Póki co jest iPlus.

No i fota mojego gelyndra 8)

http://www.piejar.republika.pl/images/gelynder.jpg

Żona dostała jeszcze 6 haków pod skrzynki z kwiatkami. Wolę nie myśleć ile kosztuje... no i że jeszcze nie zapłacony :oops: .

cześc ludziska.... i jak humorki przy poniedziałku? :D

Piejar... balustrada-mufa nie siada :wink: :D ...bardzo ładna

W ogóle masz super zrobioną elewację ...pomysł z innym kolorem wokół okien jest świetny ... a masz fotkę od strony wejścia jak Twój domek wyglada?