piejar 22.11.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 jakby kto był zainteresowany działkom w Rudach, to kolega mo trzi do sprzedanio, takie po 600m Nie stać mie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 22.11.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 zawór był razem z bojlerem obwód jest osobny .... zrobię fote tego ustrojstwa (jak znajdę aparat) Jakie , Wy macie ciśnienie ? 140/100 ... to niedobrze...za wysokie Żartuję. Naprawdę mogę mieć nawet gorsze ale wolę nie mierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 22.11.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 nooo, ludziska przyszli do pracy ....i co pierwsze? ...do kompa i forum murator ja to chociaż najpierw se kawę zrobiłam cześc chłopaki....co Ty, Piejar mnie stresujesz w moich komentarzach że mi fundamenty podmyje ...toż kuźwa ja budowałam na torfach....tam wody w pi...zdu więc troszke więcej chyba nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 22.11.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 jakby kto był zainteresowany działkom w Rudach, to kolega mo trzi do sprzedanio, takie po 600m Jakie Rudy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 22.11.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 jakby kto był zainteresowany działkom w Rudach, to kolega mo trzi do sprzedanio, takie po 600m Jakie Rudy ? niekierzy godajom .........Raciborskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 22.11.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 nooo, ludziska przyszli do pracy ....i co pierwsze? ...do kompa i forum murator ja to chociaż najpierw se kawę zrobiłam cześc chłopaki....co Ty, Piejar mnie stresujesz w moich komentarzach że mi fundamenty podmyje ...toż kuźwa ja budowałam na torfach....tam wody w pi...zdu więc troszke więcej chyba nie zaszkodzi No to teraz mosz już takie ciśnięcie jak jo U siebie przyjąłem zasadę żeby wodę deszczową trzymać możliwie daleko od chałupy. Z tym, że ja mam piwnice no i jakikolwiek nadmiar wody pojawia mi się jako plamy na ścianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 22.11.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 piejar... eee tam , ciśnienie.... ... nie jest źle jade na działke tynki poogladać bo ciaproczki już skończyły ...zdjątka porobię, ściany pomierzę coby sprawdzić czy się zgadza z pomiarami majstra i o ile się walnęłam no i schodom sie dokładnie przyjrzę ... bo Sebuś czeka ... nie pytajcie na co, my tu mamy swoje sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 22.11.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Czekom czekom - a jak dostana to sie pochwola Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 22.11.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 i ja się melduję kurna te piece takie drogie i zaraz na początku się pusją - nieciekawie chłopaki a co powiecie na piece z hydrotechu? one są chyba od nas z okolicy Gdyby miał normalne drzwiczki na wysokości retorty to by u mnie stał. jest fajny bo ma mechanizm do "czyszczenia bez brudzenia" a czyścić piec trzeba. Mogłem go mieć za 7200 - nie wiem po ile jest teraz. za 7,2 tyś - no to sie do Ciebie zgłoszę jak będę kupować a o co biega z tym drzwiczkami? to taka duża niedogodność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 22.11.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 i ja się melduję kurna te piece takie drogie i zaraz na początku się pusją - nieciekawie chłopaki a co powiecie na piece z hydrotechu? one są chyba od nas z okolicy Gdyby miał normalne drzwiczki na wysokości retorty to by u mnie stał. jest fajny bo ma mechanizm do "czyszczenia bez brudzenia" a czyścić piec trzeba. Mogłem go mieć za 7200 - nie wiem po ile jest teraz. za 7,2 tyś - no to sie do Ciebie zgłoszę jak będę kupować a o co biega z tym drzwiczkami? to taka duża niedogodność? Awelina a może zainteresowałoby Cie cos takiego ??? http://www.torus.loginr.pl/Serwis/tkwp.pdf Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 22.11.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 i ja się melduję kurna te piece takie drogie i zaraz na początku się pusją - nieciekawie chłopaki a co powiecie na piece z hydrotechu? one są chyba od nas z okolicy Gdyby miał normalne drzwiczki na wysokości retorty to by u mnie stał. jest fajny bo ma mechanizm do "czyszczenia bez brudzenia" a czyścić piec trzeba. Mogłem go mieć za 7200 - nie wiem po ile jest teraz. za 7,2 tyś - no to sie do Ciebie zgłoszę jak będę kupować a o co biega z tym drzwiczkami? to taka duża niedogodność? Gdybym tylko je sprzedawał... To były ceny z czasów zastoju. Wklykalem się na stronę HT i widzę że ... ten piec nie ma nawet tej dziurki.. oops. HEF-y mają. I nie jest prawdą że do czyszczenia kocioł trzeba wygaszać, jak sugeruje HT. Natomiast patent do czyszczenia "on line" jest fajny. Nie wiem tylko czy działa Jak się toto rozpala? Z pewnością na klęczkach. No i nie widać płomienia. http://www.hydrotech.com.pl/i/piec4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 22.11.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Cześć! A my sobie gazem grzejemy, a w przerwie - mamy zwykłego Zębca, taki bardzo "simplex" - i tamtędy przepuszczamy np. deski szalunkowe m.in. chyba od Piejara. Moc grzejna mają dosyć sporą. Co do netu - po 2 miesiącach obiecanek tpsy, olaliśmy ją środkowym strumieniem moczu.... mamy radiówkę i ku mojemu zdziwieniu nawet chodzi sprawnie.Nawet sprawniej niż blokowy Leon. Macie jakieś namiary na tłuczeń.Wreszcie skończyliśmy instalację do deszczówki i zniwelowaliśmy teren.Teraz czas na cywilizację- bo tego błota znieść nie umiem! Pozdrawiam. P.S. Chłopaki jestem z Was dumna, że tak dbacie o rybnicki wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 22.11.2007 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Macie radiówkę z Dar-neta? My też jesteśmy z Was dumni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 23.11.2007 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Znajomy już ma. Spróbuję wybadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 23.11.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Macie jakieś namiary na tłuczeń.. http://www.ekoprohut.labedy.pl/ da się załatwić bez faktury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 23.11.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Laski - jo tez je z wqas dumny O pompie ciepła - chmm -sprawa wg mnie sprzeczna -trza wg mnie miec pod nią dobrzry 3 i lub 5-cio litrowy dom. w innym przypadku wg mnie mija sie z celem. Następtny mój dom (na ślasku ) Będzie własnie taki - może już za 2 lata - oczywiście za 2 lata dopiero zaczna Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 23.11.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Sebek .... noż kuźwa .... ja chyba jakaś jestem ciemna baba... wyrysowałam sobie te schody na kartce , wypisałam wymiary i kombinuję z wymiarami trepów zabiegowych ...i norrrmalnie se nie radzę ....zaraz se to zeskanuję i dam na forum...może mnie ludziska oświecą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 23.11.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Laski - jo tez je z wqas dumny O pompie ciepła - chmm -sprawa wg mnie sprzeczna -trza wg mnie miec pod nią dobrzry 3 i lub 5-cio litrowy dom. w innym przypadku wg mnie mija sie z celem. Następtny mój dom (na ślasku ) Będzie własnie taki - może już za 2 lata - oczywiście za 2 lata dopiero zaczna Sebo8877 Kurde sebo czyżby dosłowny powrót do "macierzy głożyńskiej" czy jedynie w okolice? Ciemna baba ... Roz żech Cie widzioł i chyba żeś je ciemno blondynka. Blondynka niby ciemno je z definicji ale do Cia sie to nie może stosować bo ciemne blondynki nie som takie sprawne przy budowaniu . Dowej te rysunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 23.11.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 oki, chopaki.... zeskanowałam, mam nadzieję że czytelnie wyjdzie http://images32.fotosik.pl/53/57e560790ae56065med.jpg takie-dokładnie są wymiary schodów patrząc od dołu aż do zabiegów...czyli wszystkie dolne prostokątne stopnie są ograniczone z obu stron ścianą a górna część nie.... tam bedzie balustraba tak to wyglada z góry patrząc-to zdjęcie wykonałam przed tynkami, ale mierzyłam schody już po tynkach http://images32.fotosik.pl/53/2027a5663179e674med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 23.11.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Macie jakieś namiary na tłuczeń.. http://www.ekoprohut.labedy.pl/ da się załatwić bez faktury Dzięki! Daggulka! Od Seby będziesz brać trepy? Transport będzie znacząco kosztować.Kto Ci będzie je na miejscu docinać, kleić itp.Znając wyobraźnię naszych fachowców- wszystkie schody nie są tego samego wymiaru. Tak jak moje otwory drzwiowe.Niby takie same, ale..... Mam namiary na normalnego stolarza w cenie atrakcyjnej. Właśnie montuje u mnie część drzwi wewnętrznych - dąb pokryty fornirem egzotycznym z nazwa również egzotyczną ( wg modelu sklepowego za 2200, a on za 1200 zł z montażem).Prześlę Ci wieczorem na priv telefon. Weźmiemy go też do zabudowy garderoby i na podbitkę. Piejar! Net mamy z Megalinku.Jedno podłączenie, jeden abonament- net w całym domu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts