selimm 26.11.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Luft , chyba jest bo słychać jak szeleści coś w rurach - ale to chyba... tylko na kaloryferach sie da odpowietrzyć ? po czym poznam ...po pizdziawie i zimnych kaloryferach no i oczywiscie wskazania na zegarze się tracą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 26.11.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Luft , chyba jest bo słychać jak szeleści coś w rurach - ale to chyba... tylko na kaloryferach sie da odpowietrzyć ? po czym poznam ...po pizdziawie i zimnych kaloryferach no i oczywiscie wskazania na zegarze się tracą Pompa mo na środku taki srebny dynks - wsadzosz tam 1 złoty i odkrynczosz syknie sie odpowietrzy - z aklotyferow spuszczosz tak dłogo az zprzestanie fuczeć Jak mosz odpowietrzniki na pionach to tez ich sprowdż - najczynscij są to autpmaty i to jeszcze zakryncone na max:( Poznać - bo poczontek ciepły a koniec zimny (abo zapowietrzony - abo za mało wody) Na bojlerze tez powinien być odpowietrznik Manometer moze gupnyć jak mo za malo wody w obiegu - bydzie pokazywoł duperele - a i pompa moze chodzić w kratka. Dopuś wody - odpowietrz i zdej relacja. Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 26.11.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Jak odkręcam ten dynks to woda leci ...i nic więcej się specjalnie nie dzieje nawet śrubokrętem do życia ją próbuje wzbudzić ...i nic a np. za 20 minut się sama włączy nadmienię tylko ze piec czyściłem ...przerwa wynosiła ok.5 godzin i zaraz kłopoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 26.11.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Czyli OK - sprawdzić nalezy teraz kabel - wzionc konsek dobrego przewodu z wtyczkom - odpionć sterowani - podłonczyć przewod wsadzić wtyczka do kontaku i mo grac - jak nie gro: 1. źleś podłoczył2. serwis Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 26.11.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Jamles! Zdrowia i pieniędzy. Reszta sama jakoś sie załatwi Selimm! Ta Pirania - to niby do mnie .Witaj Chłopie! Oj jo joj ! Lepiej sam nie ruszaj tych pomp! Widzisz raz wyczyściłeś piec i w domu lodownia. Słuchaj- a może wystarczy dołożyć do pieca? Już tak nie oszczędzaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 26.11.2007 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Cześc dziołcha ... Jak się mieszka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 26.11.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Mieszka się dobrze, ba nawet bardzo dobrze. Jak uporamy się z błotem do kostek- to będzie jeszcze lepiej . Dopiero 2 tygodnie temu skończyliśmy system do zbierania deszczówki i wyrównaliśmy mniej - więcej teren. Od piątku jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami drzwi wewnętrznych (części) - ale w tym najważniejszych do kibelka! To jest luksus! A Tobie jak się mieszka???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 27.11.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Jamles , spóźnione STO LAT!!!! Ewelinka byłam podglądnąć Twój domek Fajniutki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 27.11.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Ewelinka - dziś wieczorem powinno mi sie udać odpowiedzieć Ci na wszystkie Twoje wątpliwości Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 27.11.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 dzięki za życzenia .....te spóźnione też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 27.11.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 cześć ludziska potrzebujemy chętnego do złożenia szafy .... kupiłam do biura , ale nie było w komplecie Pana fachowca nas jest dwie dziołchy... patrzę i nie wiem jak to ugryżć cholera.... nawet młotka w biurze niet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 27.11.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Przy składaniu mebli przydaje się młotek ale gumowy. Do roboty dziołchy!!! Moja córka składała meble z IKEI aż się kurzyło a ma 13 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 27.11.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 dobra, mam młotek i śrubokręt.... czas się brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 27.11.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Ja, mogę z siekierką wpaść Pirania - mieszka się super ..jak znajdę murzyna do roboty będzie jeszcze lepiej jak się bojler nagrzewa , to druga pompa przestaje chodzić normalne to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 27.11.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Ja, mogę z siekierką wpaść Pirania - mieszka się super ..jak znajdę murzyna do roboty będzie jeszcze lepiej jak się bojler nagrzewa , to druga pompa przestaje chodzić normalne to ? Jak masz ustawiony priorytet CWU to jest to normalne. A może ta pompa od CWU wyłącza Ci się bo po prostu woda w bojku ma już właściwą temperaturę? . Jaki masz sterownik bo mi się szukać nie chce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 27.11.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 sterownik ..hmmm... że priorytet to mogę zrozumieć ale ..że ją później trza reanimować to już nie bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 27.11.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Reanimacja ???? Mogę pomóc..... Jestem w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 27.11.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 A proszę bardzo zapraszam o 5 rano do mnie ... tak- co wstanę o ciepełku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 27.11.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Boście kurwica ponawstawiali tych fizynpatyntów i sie Wom pierdzieli... Stykło zastosowac czujnik temp wody w bojlerze i zawór kiery zamknie do niego dopływ wody zasilającej po nagrzaniu CWU i stykłaby jedna pompa. Wystarczyło dac 1-yn zawór o np tyn http://www.termsystem.com/zawory_miesz_termo.htm abo tyn http://www.brunpol.pl/strona,termostatycznyzawor.html Mom 300m2 do ogrzanio - piwnica, parter i poddasze - 20 grzejnikow, bojler i wszystko mi chodzi na 1-nym lesznie 80. tyn co to zrobił to nobla za skonstruowani rozdzielni nad kierom jak widac nie do sie zapanowac Wg mnie cała ta zwierucha z pompami i sella to sprawa sterowania. Wyłaczył zasilanie (sterownik nie mo podtrzymania pamięci ) i wszystko ch..j szczelil ot wg mnie cało filozofia. sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 27.11.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Boście kurwica ponawstawiali tych fizynpatyntów i sie Wom pierdzieli...sebo8877 Jo se som nastawioł patyntów i mie wszystkio działo. A pompki mom trzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts