daggulka 28.11.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 modlić to sie nie modle ....ale sobie życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 29.11.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 cześć kochani założyłam na forum wątek z zapytaniem czy styropian superakustic nadaje się pod wylewki: http://forum.muratordom.pl/styropian-do-podlogi-plywajacej-co-to,t118231.htm i oczywiście ilu piszących tele opini, poszukałam tez trochę na forum i opinie sa podzielone mogę ten styropian mieć za 40zł mniej na metrze niż EPS100 ... i nie wiem co mam zrobić ...boję sie troche bo on jest cholernie miękki no i grubości tez sa jakies inne .... nie ma chyba standardowej 5cm hm...macie jakies doświadczenia lub wiadomości na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 29.11.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 cześć kochani założyłam na forum wątek z zapytaniem czy styropian superakustic nadaje się pod wylewki: http://forum.muratordom.pl/styropian-do-podlogi-plywajacej-co-to,t118231.htm i oczywiście ilu piszących tele opini, poszukałam tez trochę na forum i opinie sa podzielone mogę ten styropian mieć za 40zł mniej na metrze niż EPS100 ... i nie wiem co mam zrobić ...boję sie troche bo on jest cholernie miękki no i grubości tez sa jakies inne .... nie ma chyba standardowej 5cm hm...macie jakies doświadczenia lub wiadomości na ten temat? Wkładaj -siądzie prze 1-sze 21 dni potem zostanie ustabizlizowany!! Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 29.11.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 nooo, jakas konkretna odpowiedź wreszcie ... ktos napisał że na podłoge poddasza się nada, na parter raczej nie.... dlaczego? skąd ta róznica? grubości są podane po osiadnięciu : 15,20,25,30,35,40 mm ...chyba trzaby wziąć 40-tkę i dać na górze jedną warstwe , na dole dwie.... nie wiem czy by stykło na dole 8cm , bo na górze spokojnie może byc te 4cm i jeszcze jdno...nie wiesz Sebo jak pod podłogówkę? nie bedzie sie nic działo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 29.11.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 nooo, jakas konkretna odpowiedź wreszcie ... ktos napisał że na podłoge poddasza się nada, na parter raczej nie.... dlaczego? skąd ta róznica? grubości są podane po osiadnięciu : 15,20,25,30,35,40 mm ...chyba trzaby wziąć 40-tkę i dać na górze jedną warstwe , na dole dwie.... nie wiem czy by stykło na dole 8cm , bo na górze spokojnie może byc te 4cm i jeszcze jdno...nie wiesz Sebo jak pod podłogówkę? nie bedzie sie nic działo? Podłoga na gruncie - 2 warstwy (razem min te 5cm) poddasze te 4cm ci styknie. Pod podłogówke odradzam - kup EPS 100 na to ekran !! - podłogówce ten akustic może zaszkodzic - powydłuża przejścia - co niejest korzystne. Tam grdzoie nie bedzie podłogowki możesz kłaśc spokojnie. Weź poprawkę ze akustic jest plastyczniejszy co da efekt osuiadania ale tylko prze 1-sze 2-3 tygodnie. Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 29.11.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Byłam dzisiaj podpisywać umowę na wywóz śmieci.Zatkało mnie. W styczniu z 14,50 podrożeje na 22 zł i z 8 zł na 12 zł. Rany..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 29.11.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 wiadomości z regionu -h@j mnie trafi ..to tyle czujnik- na podłogówce pokazuje mi temp. 50-58 podczas - gdy ustawione mam na 30 ! pół nocy przesiedziałem w kotłowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 29.11.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Sebastian...a przy tej podłogówce: co by było jakbym se położyła na spód (od strony ziemi)papę, folię, 4cm tego superakustic, na to w poprzek 5cm podłogowego EPS100 , na to siatka metalowa , i wylewka ...czy tak dałoby radę? bo w miejscach gdzie podłogówki nie ma to chyba faktycznie dałabym ten superakustic na parterze 8cm (dwie warstwy po 4cm) , na poddaszu jedną warstwę 4cm jezzzzu...jeszcze mi gostek napisał że 10m3 to oni nie wożą...minimum 30m3 ...ale ja mu na to że mi sie nie spieszy i mogę poczekac aż ktoś z moich stron zamówi i etedy przywiozą "przy okazji" ...ciekawe co odpisze zaproponował cenę 119zł/m2 ..kuźwa...opłaca się ... styro na podłogę u nas w hurtowniach za mniej niż 180 nie kupisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 29.11.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Szukam akwarysty! tzn drzwi wewnętrznych (tzn namiarow na drzwi ) po wczorajszych ogledzinach szału dostałam drzwi i podłogi kurcze drogie, a kasa juz sie rozplynela a laminaty, lepsze laminaty juz w cenach desek pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 29.11.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 a Ty, piejar...pociemu nie ma Cię jeszcze na http://nasza-klasa.pl/ ??? Ja mie ni ma jak żech jest http://nasza-klasa.pl/school/62736/38 Jezdem na focie mój drogi kocie a fotki to nie łaska wrzucić Już za mnie wrzucili. Jestem przynajmniej na trzech. No a na dwóch jest mój tata, który był przez lata nauczycielem i dyrektorem tej szacownej budy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 29.11.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 a co to? tylko 3-ech sie was ostało piejarku? nasza-klasa mam na mysli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 29.11.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 wiadomości z regionu -h@j mnie trafi ..to tyle czujnik- na podłogówce pokazuje mi temp. 50-58 podczas - gdy ustawione mam na 30 ! pół nocy przesiedziałem w kotłowni No to sie zaczło - jeszcze posiedzis zw tej kotłowni nie jedyn dziyń Pytani Kto Ci to wszystko robiył ??? Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 29.11.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Sebastian...a przy tej podłogówce: co by było jakbym se położyła na spód (od strony ziemi)papę, folię, 4cm tego superakustic, na to w poprzek 5cm podłogowego EPS100 , na to siatka metalowa , i wylewka ...czy tak dałoby radę? Zamiast siatki włókna poilestrowe!!! Napewno troszka to siednie - ale to w mairę rozsądne rozwiązanie bo w miejscach gdzie podłogówki nie ma to chyba faktycznie dałabym ten superakustic na parterze 8cm (dwie warstwy po 4cm) , na poddaszu jedną warstwę 4cm Tu OK jezzzzu...jeszcze mi gostek napisał że 10m3 to oni nie wożą...minimum 30m3 ...ale ja mu na to że mi sie nie spieszy i mogę poczekac aż ktoś z moich stron zamówi i etedy przywiozą "przy okazji" ...ciekawe co odpisze zaproponował cenę 119zł/m2 ..kuźwa...opłaca się ... styro na podłogę u nas w hurtowniach za mniej niż 180 nie kupisz 119 - dobra cena Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 29.11.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 ja wiem, że to cena rewelacja ...teraz tylko żeby chcieli mi to przywieźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 29.11.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Szukam akwarysty! Jestem już. Na skrzynkę walnęłam Ci liścik. Selimm - dzwoń do fachury, który Ci to robił. Moim był mój szwagier. Jeszcze odbiera ode mnie telefony.Instruuje mnie tylko. Zawór 2 i 4 włącz .3 zakręć. Nie wiem skąd on to wszystko wie - ale działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 29.11.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Pytani Kto Ci to wszystko robiył ??? Sebo8877 noo fachowiec ale poległ w walce z grypą coś mi się wydaje, że jakiś zawór zwrotny się spierd... z tyłu pieca , jest taki zawór 3~`4 drożny można to otworzyć na full ? plan jest taki - otwieram wszystko na maxa i redukuje zalegające powietrze (nie wiem skąd się łono bierze , codziennie odpowietrzam kaloryfery) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 29.11.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 wiadomości z regionu -h@j mnie trafi ..to tyle czujnik- na podłogówce pokazuje mi temp. 50-58 podczas - gdy ustawione mam na 30 ! pół nocy przesiedziałem w kotłowni Właśnie reanimujemy kolegę, któremu fyrma zrobiła kotłownię tak, że ma pompę na powrocie (sebo - coś dla Ciebie) ale poza obwodem cyrkulacji pętli . Już koledze się zaoferowałem, że trochę gazu mi w butli zostało i jak on załatwi jakąś inną butlę to mu to poprawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 29.11.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 ... coś mi się wydaje, że jakiś zawór zwrotny się spierd... z tyłu pieca , jest taki zawór 3~`4 drożny można to otworzyć na full ? plan jest taki - otwieram wszystko na maxa i redukuje zalegające powietrze (nie wiem skąd się łono bierze , codziennie odpowietrzam kaloryfery) Nawet jak nie masz byków to przy "świeżej" wodzie przez jakiś czas trzeba odpowietrzać. U mnie od dawna już jest z tym spokój. Wrzucaj foty tej Twojej hydry hydraulicznej i zaraz Ci to naprawimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 29.11.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 a co to? tylko 3-ech sie was ostało piejarku? nasza-klasa mam na mysli Ostali się wszyscy oprócz dwojga, którzy już przenieśli się na łono Abrahama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 29.11.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Sebastian...a przy tej podłogówce: co by było jakbym se położyła na spód (od strony ziemi)papę, folię, 4cm tego superakustic, na to w poprzek 5cm podłogowego EPS100 , na to siatka metalowa , i wylewka ...czy tak dałoby radę? Zamiast siatki włókna poilestrowe!!! Napewno troszka to siednie - ale to w mairę rozsądne rozwiązanie bo w miejscach gdzie podłogówki nie ma to chyba faktycznie dałabym ten superakustic na parterze 8cm (dwie warstwy po 4cm) , na poddaszu jedną warstwę 4cm Tu OK jezzzzu...jeszcze mi gostek napisał że 10m3 to oni nie wożą...minimum 30m3 ...ale ja mu na to że mi sie nie spieszy i mogę poczekac aż ktoś z moich stron zamówi i etedy przywiozą "przy okazji" ...ciekawe co odpisze zaproponował cenę 119zł/m2 ..kuźwa...opłaca się ... styro na podłogę u nas w hurtowniach za mniej niż 180 nie kupisz 119 - dobra cena Sebo8877 Popieram sebo - u mnie nie ma grama siatki w wylewkach i nie pękło nic oprócz tego co musiało czyli tam gdzie było ewidentnie spierdzielone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts