Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

cześć kochani :D

założyłam na forum wątek z zapytaniem czy styropian superakustic nadaje się pod wylewki:

http://forum.muratordom.pl/styropian-do-podlogi-plywajacej-co-to,t118231.htm

i oczywiście ilu piszących tele opini, poszukałam tez trochę na forum i opinie sa podzielone :roll:

mogę ten styropian mieć za 40zł mniej na metrze niż EPS100 ... i nie wiem co mam zrobić ...boję sie troche bo on jest cholernie miękki no i grubości tez sa jakies inne .... nie ma chyba standardowej 5cm

hm...macie jakies doświadczenia lub wiadomości na ten temat?

cześć kochani :D

założyłam na forum wątek z zapytaniem czy styropian superakustic nadaje się pod wylewki:

http://forum.muratordom.pl/styropian-do-podlogi-plywajacej-co-to,t118231.htm

i oczywiście ilu piszących tele opini, poszukałam tez trochę na forum i opinie sa podzielone :roll:

mogę ten styropian mieć za 40zł mniej na metrze niż EPS100 ... i nie wiem co mam zrobić ...boję sie troche bo on jest cholernie miękki no i grubości tez sa jakies inne .... nie ma chyba standardowej 5cm

hm...macie jakies doświadczenia lub wiadomości na ten temat?

Wkładaj -siądzie prze 1-sze 21 dni potem zostanie ustabizlizowany!!

Sebo8877

nooo, jakas konkretna odpowiedź wreszcie :lol: ... ktos napisał że na podłoge poddasza się nada, na parter raczej nie.... dlaczego? skąd ta róznica?

grubości są podane po osiadnięciu :

15,20,25,30,35,40 mm ...chyba trzaby wziąć 40-tkę i dać na górze jedną warstwe , na dole dwie.... nie wiem czy by stykło na dole 8cm :roll: , bo na górze spokojnie może byc te 4cm

i jeszcze jdno...nie wiesz Sebo jak pod podłogówkę? nie bedzie sie nic działo? :roll:

nooo, jakas konkretna odpowiedź wreszcie :lol: ... ktos napisał że na podłoge poddasza się nada, na parter raczej nie.... dlaczego? skąd ta róznica?

grubości są podane po osiadnięciu :

15,20,25,30,35,40 mm ...chyba trzaby wziąć 40-tkę i dać na górze jedną warstwe , na dole dwie.... nie wiem czy by stykło na dole 8cm :roll: , bo na górze spokojnie może byc te 4cm

i jeszcze jdno...nie wiesz Sebo jak pod podłogówkę? nie bedzie sie nic działo? :roll:

Podłoga na gruncie - 2 warstwy (razem min te 5cm) poddasze te 4cm ci styknie.

Pod podłogówke odradzam - kup EPS 100 na to ekran !! - podłogówce ten akustic może zaszkodzic - powydłuża przejścia - co niejest korzystne.

Tam grdzoie nie bedzie podłogowki możesz kłaśc spokojnie.

Weź poprawkę ze akustic jest plastyczniejszy co da efekt osuiadania ale tylko prze 1-sze 2-3 tygodnie.

Sebo8877

Sebastian...a przy tej podłogówce: co by było jakbym se położyła na spód (od strony ziemi)papę, folię, 4cm tego superakustic, na to w poprzek 5cm podłogowego EPS100 , na to siatka metalowa , i wylewka ...czy tak dałoby radę?

bo w miejscach gdzie podłogówki nie ma to chyba faktycznie dałabym ten superakustic na parterze 8cm (dwie warstwy po 4cm) , na poddaszu jedną warstwę 4cm :roll:

jezzzzu...jeszcze mi gostek napisał że 10m3 to oni nie wożą...minimum 30m3 :evil: ...ale ja mu na to że mi sie nie spieszy i mogę poczekac aż ktoś z moich stron zamówi i etedy przywiozą "przy okazji" :wink: :lol: ...ciekawe co odpisze :roll:

zaproponował cenę 119zł/m2 ..kuźwa...opłaca się ... styro na podłogę u nas w hurtowniach za mniej niż 180 nie kupisz :evil:

a Ty, piejar...pociemu nie ma Cię jeszcze na

http://nasza-klasa.pl/ ??? :D

Ja mie ni ma jak żech jest 8)

http://nasza-klasa.pl/school/62736/38

Jezdem na focie mój drogi kocie :wink:

a fotki to nie łaska wrzucić :evil:

Już za mnie wrzucili. Jestem przynajmniej na trzech. No a na dwóch jest mój tata, który był przez lata nauczycielem i dyrektorem tej szacownej budy

wiadomości z regionu

-h@j mnie trafi ..to tyle

czujnik- na podłogówce pokazuje mi temp. 50-58

podczas - gdy ustawione mam na 30 !

pół nocy przesiedziałem w kotłowni :evil:

No to sie zaczło :) - jeszcze posiedzis zw tej kotłowni nie jedyn dziyń :-?

Pytani Kto Ci to wszystko robiył ???

Sebo8877

Sebastian...a przy tej podłogówce: co by było jakbym se położyła na spód (od strony ziemi)papę, folię, 4cm tego superakustic, na to w poprzek 5cm podłogowego EPS100 , na to siatka metalowa , i wylewka ...czy tak dałoby radę?

Zamiast siatki włókna poilestrowe!!! Napewno troszka to siednie - ale to w mairę rozsądne rozwiązanie

bo w miejscach gdzie podłogówki nie ma to chyba faktycznie dałabym ten superakustic na parterze 8cm (dwie warstwy po 4cm) , na poddaszu jedną warstwę 4cm :roll:

Tu OK

jezzzzu...jeszcze mi gostek napisał że 10m3 to oni nie wożą...minimum 30m3 :evil: ...ale ja mu na to że mi sie nie spieszy i mogę poczekac aż ktoś z moich stron zamówi i etedy przywiozą "przy okazji" :wink: :lol: ...ciekawe co odpisze :roll:

zaproponował cenę 119zł/m2 ..kuźwa...opłaca się ... styro na podłogę u nas w hurtowniach za mniej niż 180 nie kupisz :evil:

119 - dobra cena

Sebo8877

Pytani Kto Ci to wszystko robiył ???

Sebo8877

noo fachowiec :lol:

ale

poległ w walce z grypą

coś mi się wydaje, że jakiś zawór zwrotny się spierd...

z tyłu pieca , jest taki zawór 3~`4 drożny

można to otworzyć na full ?

plan jest taki - otwieram wszystko na maxa

i redukuje zalegające powietrze

(nie wiem skąd się łono bierze , codziennie odpowietrzam kaloryfery)

wiadomości z regionu

-h@j mnie trafi ..to tyle

czujnik- na podłogówce pokazuje mi temp. 50-58

podczas - gdy ustawione mam na 30 !

pół nocy przesiedziałem w kotłowni :evil:

Właśnie reanimujemy kolegę, któremu fyrma zrobiła kotłownię tak, że ma pompę na powrocie (sebo - coś dla Ciebie) ale poza obwodem cyrkulacji pętli :D :D :D :D . Już koledze się zaoferowałem, że trochę gazu mi w butli zostało i jak on załatwi jakąś inną butlę to mu to poprawię :D :D :D

...

coś mi się wydaje, że jakiś zawór zwrotny się spierd...

z tyłu pieca , jest taki zawór 3~`4 drożny

można to otworzyć na full ?

plan jest taki - otwieram wszystko na maxa

i redukuje zalegające powietrze

(nie wiem skąd się łono bierze , codziennie odpowietrzam kaloryfery)

Nawet jak nie masz byków to przy "świeżej" wodzie przez jakiś czas trzeba odpowietrzać. U mnie od dawna już jest z tym spokój.

Wrzucaj foty tej Twojej hydry hydraulicznej i zaraz Ci to naprawimy :D

Zamiast siatki włókna poilestrowe!!! Napewno troszka to siednie - ale to w mairę rozsądne rozwiązanie

Tu OK

119 - dobra cena

Sebo8877

Popieram sebo - u mnie nie ma grama siatki w wylewkach i nie pękło nic oprócz tego co musiało :D czyli tam gdzie było ewidentnie spierdzielone.