Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

wiadomości z regionu

-h@j mnie trafi ..to tyle

czujnik- na podłogówce pokazuje mi temp. 50-58

podczas - gdy ustawione mam na 30 !

pół nocy przesiedziałem w kotłowni :evil:

Właśnie reanimujemy kolegę, któremu fyrma zrobiła kotłownię tak, że ma pompę na powrocie (sebo - coś dla Ciebie) ale poza obwodem cyrkulacji pętli :D :D :D :D . Już koledze się zaoferowałem, że trochę gazu mi w butli zostało i jak on załatwi jakąś inną butlę to mu to poprawię :D :D :D

Zawór 3-4 drożny możesz otworzyć na ful (jaki to mosz) ??

I co on ci dowo (yno ciepły powrót - czy miszyo podłogowki??? - bo jak miyszo podłogówki -to nie za bardzo możesz go otworzyc na full (przy zbyt wrawej wodzie w piecu.) !-szy rob bydziesz dopuszczoł wody czynsto.

Jak mosz zakończono fajfka w naczyniu wzbiorczym???

Piejar - popka na powrocie dłuzyj pozyje - (niższo tymp0 ale tez musi być sprawniejszo hydraulicznie - bo cisnie zimno woda!!!

A cyrkulacja to już inkszo bajeczka -drogo pompeczka tu trza - i to koniecznie)

Sterowano może być albo czasowo (od najczestszych godzin poboru CWU)- albo chodzi cały czas.

Chyba ze godosz o cyrkulacji wody grzejnej na bojler ??? i tu podejrzywom jest problym bo na krotkim odcinku sporo winkli i woda w bojlerze zimno.

Co pomoże - przelozyć pompa na zasilani albo trza to widzieć ?:)!

Sebo8877

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Jako zaś fajka ?

Na naczyniu wzbiorczym jest fajka prze kiero ucieko luft - jak ona u ciebie wyglondo ??

W ym naczyniu mos zprzelyw do kanalizy a na deklu mos zdziura doo kierej mosz miec wkryncona fajfka :)

Sama nazwa wskazuje jak wyglondać powinna.

Sebo8877

Chłopaki...mam pytanie

dziś byłam na działce...nie zdążyliśmy wykręcić wodomierza...szlag go trafił :evil:

ale co z rurami? miałam testowo wpuszczaną wodę do rur od kaloryferów (nie mam jeszcze podłogówki- tylko rurki do kaloryferów rozprowadzone )... nie wypuszczaliśmy wody, podejrzewam że fachmany też nie wypuścili.... kaloryfery ściągali przy tynkach ale czy wypuścili wodę to też nie wiem ...cholera...nie porozrywa mi pex'u? mam go w otulinie styropianowej ....myślałam, że skoro jeszcze nie ma aż takich mrozów tro możemy ewentualnie wypuścić wodę w sobotę...ale teraz mam stracha...

jak myślicie? jeśli chyciło to porozrywa? :o

no tak, cholera...tylko zawory pozamarzały.... nie wiem jak woda w środku :roll: ... i jak to teraz spuścić :evil:

w którym miejscu ...znaczy którędy się tę wod spuszcza?

z kaloryferów wiadomo.... odkręcam na dole korek i już

a z rurek?

Jamles , spóźnione STO LAT!!!!

Ewelinka byłam podglądnąć Twój domek :) Fajniutki!

dzięki!

a my dziś z mężem oglądaliśmy Wasza działeczkę i sie zastanawialiśmy kiedy stanie tam domek

sama jestem ciekawa kiedy. Póki co odwidział nam się poprzedni projekt i mamy na oku inny :)

....

a gdzie wy tam??? :-?

Ano tu

http://photos19.nasza-klasa.pl/dev47/0/032/409/0032409282.jpg

Zajmuję pozycję ultralewicową :D

Piękny wtedy byłem i młody :wink:

he he

ale mieliście wykafelkowaną klasę, sterylnie jak w na porodówce ;)

ja wybrałam środek :)

http://photos7.nasza-klasa.pl/dev19/0/010/266/0010266070.jpg

Nooo, kochani ...to teraz się wszyscy znamy ...z widzenia :wink: :lol: ...dzięki nowemu portalowi (żeby tylko jeszcze huloł szybciej :roll: )

Mam tą przewagę , że jako jedna z nielicznych wiem jak wygląda szanowny Jarosław mimo tego, iż nie wkleił zdjątka :D :D :D