Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

Tak -mini mini modyfikuje gusta......

Ostatnio nalegała, by tatusiowi kupić na urodziny grę - Sekrety Dziewcząt :lol:

http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/p020.gifhttp://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/p020.gifhttp://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/p020.gif

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

No nie wiem jak to w końcu będzie u nas z piwnicami, bo jak już wspomniałam mamy z mężem odmienne zdanie.

Musimy się w końcu zdecydować na projekt po w I kw. 2008 chcemy załatwiać pozwolenie.

Jo w mojij piwnicy mom:

1: pralnia ze suszarniom - przynosisz suche bruden wynosisz suche czyste i jeszcze wybiglowane:) wanna- przebieralnia w robocze ciuchy itp

2: skład opału + kotłownia - palę drewnem

3: warsztat (wszystkie narzędzia, krajzyga, opony zimowe do aut; rowery; młotki gwożdzie i wszystki inne dupersztiki) (zasanawio mnie jedno - kaj to wszysko trzimac po budowie??? - jak sie ni mo piwnice (no zostaje jeszcze bud gosp - albo pomieszczenie w domu - jo nie wyobrażóm sobie chałupy bez pywnice) + hydrofornia

4: spiżarka- cały rok około 10-12C :) - wino ; zimioki; cebula; kompoty; woda mineralno; soki; dupne gorki; gorzoleczka własnej roboty:); zimne piwo; puste krałzy:) np na grziby marynowane i ogorki.

Jeszcze czeka mnie płytkowanie tego wszystkiego - ale piwnica najfajnieszo rzecz pod słońem. Kiery Jom ni mo podejrzywom ze po czasie zatynskni.

Sebo8877

... - ale piwnica najfajnieszo rzecz pod słońem. Kiery Jom ni mo podejrzywom ze po czasie zatynskni.

Sebo8877

Potwierdzam, znam takich.

jo mom ino tako mało pod klatkom schodowom, pod całom chałpom, żech nie robioł,

bo woda podchodzi dość wysoko, somsiod cało wiosna ze swoij plompie woda :-?

Jo w mojij piwnicy mom:

a jo mom burdel

a ja nie mam burdelu...bo piwnicy niet :lol:

a tak serio....chciałabym mieć piwnicę..w gruncie rzeczy to fajna sprawa... na kotłownie, na opał, na graty które cięzko na strych wnosić :roll:

ale niestety .... :roll: ...z powodów gruntowych nie możemy mieć :wink:

No nie wiem jak to w końcu będzie u nas z piwnicami, bo jak już wspomniałam mamy z mężem odmienne zdanie.

Musimy się w końcu zdecydować na projekt po w I kw. 2008 chcemy załatwiać pozwolenie.

hehe no właśnie najgorsze jest odmienne zdanie u małżonków - sama się boję jak to bęzie z wykończeniówką :)

luuudzie...właśnie wróciłam z budowy...wiem, wiem że w niedziele się odpoczywa...ale tak nas najszło na porządki przedświąteczne :lol:

i norrrmalnie o mało na zawał nie zeszłam...w szafce z zupkami chińskimi mysza se mieszkała...musielibyście mnie zobaczyć jak wyskoczyła z tej szafki :oops: :wink:

ale fajnie było...chałupka posprzątana :lol:

hm... no to lipa :roll:

powiem Ci jak to u mnie wyglądało:

2 tygodnie temu przyechał mój elektryk, zdjął prowizorkę, uruchomił częściowo (na tyle ile było potrzeba) skrzyneczkę w domku, założył na razie jedno gniazdko(na więcej nie miał czasu...przyjedzie niebawem), i dał mi dokumenty:

-protokół z pomiarów rezystancji w obwodach instalacji.....

-protokół z pomiarów uziemienia ochronnego

-schemat ideowy zasilania budynku

-oświadczenie o stanie technicznym instalacji odbiorczej

to wszystko podbił, podpisał (musi to zrobić elektryk z upawnieniami), po czym pojechałam do Vattenfalla do Wodzisławia, rzuciłam to babie na biurko, podpisałam nową umowę i mam już taryfę mieszkalną :wink:

wiem, że podpisać musi człek z uprawnieniami