KiR 14.12.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Tak -mini mini modyfikuje gusta...... Ostatnio nalegała, by tatusiowi kupić na urodziny grę - Sekrety Dziewcząt http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/p020.gifhttp://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/p020.gifhttp://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/p020.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 14.12.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 No nie wiem jak to w końcu będzie u nas z piwnicami, bo jak już wspomniałam mamy z mężem odmienne zdanie.Musimy się w końcu zdecydować na projekt po w I kw. 2008 chcemy załatwiać pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 14.12.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 No nie wiem jak to w końcu będzie u nas z piwnicami, bo jak już wspomniałam mamy z mężem odmienne zdanie. Musimy się w końcu zdecydować na projekt po w I kw. 2008 chcemy załatwiać pozwolenie. Jo w mojij piwnicy mom: 1: pralnia ze suszarniom - przynosisz suche bruden wynosisz suche czyste i jeszcze wybiglowane:) wanna- przebieralnia w robocze ciuchy itp 2: skład opału + kotłownia - palę drewnem 3: warsztat (wszystkie narzędzia, krajzyga, opony zimowe do aut; rowery; młotki gwożdzie i wszystki inne dupersztiki) (zasanawio mnie jedno - kaj to wszysko trzimac po budowie??? - jak sie ni mo piwnice (no zostaje jeszcze bud gosp - albo pomieszczenie w domu - jo nie wyobrażóm sobie chałupy bez pywnice) + hydrofornia 4: spiżarka- cały rok około 10-12C - wino ; zimioki; cebula; kompoty; woda mineralno; soki; dupne gorki; gorzoleczka własnej roboty:); zimne piwo; puste krałzy:) np na grziby marynowane i ogorki. Jeszcze czeka mnie płytkowanie tego wszystkiego - ale piwnica najfajnieszo rzecz pod słońem. Kiery Jom ni mo podejrzywom ze po czasie zatynskni. Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 14.12.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 ... - ale piwnica najfajnieszo rzecz pod słońem. Kiery Jom ni mo podejrzywom ze po czasie zatynskni. Sebo8877 Potwierdzam, znam takich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 14.12.2007 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Koszt dużej piwnicy aż tak bardzo nie odbiega od małej- gdzie trzeba zrobić fundamenty schodkowe. Trzeba to mieć na uwadze.My mamy piwnicę ocieploną - zima jest 15 stopni .Trochę dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 14.12.2007 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 ... - ale piwnica najfajnieszo rzecz pod słońem. Kiery Jom ni mo podejrzywom ze po czasie zatynskni. Sebo8877 Potwierdzam, znam takich. jo mom ino tako mało pod klatkom schodowom, pod całom chałpom, żech nie robioł, bo woda podchodzi dość wysoko, somsiod cało wiosna ze swoij plompie woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 15.12.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Jo w mojij piwnicy mom: a jo mom burdel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 15.12.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Jo w mojij piwnicy mom: a jo mom burdel a ja nie mam burdelu...bo piwnicy niet a tak serio....chciałabym mieć piwnicę..w gruncie rzeczy to fajna sprawa... na kotłownie, na opał, na graty które cięzko na strych wnosić ale niestety .... ...z powodów gruntowych nie możemy mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 15.12.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 acha, Selimm... w poniedziałek mi moją Fakorę przywożą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 15.12.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Wydaje mi się , ze oni sie wycofali z Fakory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 15.12.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 kto się wycofał? zamawiałam bezpośrednio u producenta ty mnie chopie nie stresuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 15.12.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 No nie wiem jak to w końcu będzie u nas z piwnicami, bo jak już wspomniałam mamy z mężem odmienne zdanie. Musimy się w końcu zdecydować na projekt po w I kw. 2008 chcemy załatwiać pozwolenie. hehe no właśnie najgorsze jest odmienne zdanie u małżonków - sama się boję jak to bęzie z wykończeniówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kolumb7009 16.12.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Witam.W projekcie mam bloczki fundamentowe do wysokości gruntu a potem cegła.Wymyśliłem sobie żeby całe piwnice wymurować z bloczków(wychodzą taniej od cegły)--co o tym myślicie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 16.12.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Witam. W projekcie mam bloczki fundamentowe do wysokości gruntu a potem cegła. Wymyśliłem sobie żeby całe piwnice wymurować z bloczków(wychodzą taniej od cegły)--co o tym myślicie ?? A jaki ma sens wyciąganie kilku warstw z cegły zamiast z bloczków? Będzie to jakaś klinkiera cy cuś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 16.12.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 luuudzie...właśnie wróciłam z budowy...wiem, wiem że w niedziele się odpoczywa...ale tak nas najszło na porządki przedświąteczne i norrrmalnie o mało na zawał nie zeszłam...w szafce z zupkami chińskimi mysza se mieszkała...musielibyście mnie zobaczyć jak wyskoczyła z tej szafki ale fajnie było...chałupka posprzątana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 16.12.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Mają obywatele leniwą niedzielę ... Poszukuję wzoru protokołu odbioru instalacji elektrycznej http://forum.muratordom.pl/wzor-protokolu-odbioru-instalacji-elektrycznej-poszukuje,t119356.htm Looknijcie czy nie macie takiego czegoś w dziennikach na końcu. Będę wdzięczny za skan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 16.12.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Noż kurcze, Piejar...nie mam tego w dzienniku budowy a Twój elektryk tego nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 16.12.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Noż kurcze, Piejar...nie mam tego w dzienniku budowy a Twój elektryk tego nie ma? Ja sam jestem moim elektrykiem i tego nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 16.12.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 hm... no to lipa powiem Ci jak to u mnie wyglądało: 2 tygodnie temu przyechał mój elektryk, zdjął prowizorkę, uruchomił częściowo (na tyle ile było potrzeba) skrzyneczkę w domku, założył na razie jedno gniazdko(na więcej nie miał czasu...przyjedzie niebawem), i dał mi dokumenty: -protokół z pomiarów rezystancji w obwodach instalacji..... -protokół z pomiarów uziemienia ochronnego -schemat ideowy zasilania budynku -oświadczenie o stanie technicznym instalacji odbiorczej to wszystko podbił, podpisał (musi to zrobić elektryk z upawnieniami), po czym pojechałam do Vattenfalla do Wodzisławia, rzuciłam to babie na biurko, podpisałam nową umowę i mam już taryfę mieszkalną wiem, że podpisać musi człek z uprawnieniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 16.12.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Myślę, że mnie przyda sie to ostatnie ale inne też możesz wrzucić. Vattenfalla już przeszedłem z moimi uprawnieniami. Niestety nie zrobiłem sobie kopii tego co tam składałem. Tak sie składa, że PINB chce czegoś troszkę innego. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts