Ewelinka 24.01.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Witam wszystkich na forum. Korzystając z waszego doświadczenia chciałbym zapytać czy moglibyście mi polecić solidną firmę lub jakiegoś fachmana do budowy domu. W Rybniku jest dość sporo firm budowlanych ale niestety nie mam pojęcia czy dobrych. Zamierzam ruszyć z budową na wiosnę. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi. witaj, gdzie budujesz? tak z ciekawości. ja nie pomogę z firmą budowlana bo sami jedziemy ale na pewno stali bywalcy z tego forum kogoś Ci polecą. A propos cieśli to mam namiar do tych którzy mi robili z Rybnika u. Rudzka ale ja nie jestem specjalnie z nich zadowolona więc jakby co to możesz ich wziąśc z braku laku mam nadzieję że ktoś Ci poleci jakiś solidnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba111 25.01.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Będę budował w Szczerbicach. Mam nadzieję że stali bywalcy tego forum pomogą mi ze znalezieniem solidnej ekipy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 25.01.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 no żesz....taki to ma życie jak w Madrycie Potwierdzam. Jak w Madrycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 25.01.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 nooo...niedosłownie ...przeca wiemy jak jest w Madrycie....40 stopni w cieniu chodziło mi raczej o wygodę i prestiż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lee28 27.01.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Macie może namiary na kogoś, kto może zaprojektować przyłącze do sieci wodociągowej i kanalizacji? Czy musieliście do tego mieć mapkę w wersji elektronicznej? Pytam, bo takie wymagania ma rybnickie PWiK... Nikt nie zlecał wykonania projektu przyłącza? Ja robiłem projekt przyłącza w maju 2007, robiły mi to wodociągi, musiałem dostarczyć mapki do celów projektowych w formie papierowej, za wydanie warunków technicznych płaciłem 46 zł a za opracowanie projektu 463 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 29.01.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Ja robiłem projekt przyłącza w maju 2007, robiły mi to wodociągi, musiałem dostarczyć mapki do celów projektowych w formie papierowej, za wydanie warunków technicznych płaciłem 46 zł a za opracowanie projektu 463 zł. Teraz niestety wymagają 4 oryginalne mapki + wersja elektroniczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 29.01.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Ja robiłem projekt przyłącza w maju 2007, robiły mi to wodociągi, musiałem dostarczyć mapki do celów projektowych w formie papierowej, za wydanie warunków technicznych płaciłem 46 zł a za opracowanie projektu 463 zł. Teraz niestety wymagają 4 oryginalne mapki + wersja elektroniczna... a może wystarczy zeskanować mapkę i wrzucić na płytkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 29.01.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 a może wystarczy zeskanować mapkę i wrzucić na płytkę? Nie wiem czy to takie proste... podejrzewam, że gdyby chodziło im tylko o zwykły skan, to z powodzeniem mogliby zrobić go sobie sami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lee28 29.01.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 a może wystarczy zeskanować mapkę i wrzucić na płytkę? Nie wiem czy to takie proste... podejrzewam, że gdyby chodziło im tylko o zwykły skan, to z powodzeniem mogliby zrobić go sobie sami... Może nie mają skanera, zapytaj czy może być skan czy trzeba pliki .dwg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 29.01.2008 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Czejś Hanysy co nowego u Was?? Stynskniyliście sie trocha?? Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 30.01.2008 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Czejś Hanysy co nowego u Was?? Stynskniyliście sie trocha?? Sebo8877 Jak dzidzia? Idzie planowo abo już kwili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 30.01.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 pewnie jeszcze nie bo by sie pochwalił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 30.01.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Idzie jak narazie planowo Siedza na taszach Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lee28 30.01.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Serdecznie witam wszystkich forumowiczow Rybnika. Jestem równiez w trakcie inwestycji, aktualnie mam ukończony parter i rozglądam się za drewnem na więźbę oraz za cieślami i dekarzami. Mam dach ok 220m2 i przymierzam się do dachówki ceramicznej. Czy ktoś z Was mógłby polecić tarcicę w okolicach Rybnika ( tak do 100km) , w której można kupić zdrowe, dobre drewno, (najlepiej jak jeszcze by było dobrze wysuszone ) ? Czy możecie polecić jakiś fachowców do robót ciesielskich i dekarskich ? Tartak w Czyżowicach ma dobre drewno i w przyzwoitych cenach. Ja stamtąd w lipcu brałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 31.01.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Serdecznie witam wszystkich forumowiczow Rybnika. Jestem równiez w trakcie inwestycji, aktualnie mam ukończony parter i rozglądam się za drewnem na więźbę oraz za cieślami i dekarzami. Mam dach ok 220m2 i przymierzam się do dachówki ceramicznej. Czy ktoś z Was mógłby polecić tarcicę w okolicach Rybnika ( tak do 100km) , w której można kupić zdrowe, dobre drewno, (najlepiej jak jeszcze by było dobrze wysuszone ) ? Czy możecie polecić jakiś fachowców do robót ciesielskich i dekarskich ? Tartak w Czyżowicach ma dobre drewno i w przyzwoitych cenach. Ja stamtąd w lipcu brałem. donowa sprawdziłem tartak w miejscowości Wojska pow. gliwicki. Jestem bardzo zadowolony. Co najwazniejsze to drewno jest z zimowej - styczniowej zrywki - a wiec najlepsze i z lasów zdrowych. Cena najnizsza w okolicy. Zawsze do negocjacji. Ich transport w bardzo niskiej cenie.(aż nie dzisiejszej!) tartak 42690 Wojska tel.032.285 75 63 pan Mazalik Nalezy tam pojechać i zobaczyć porządek w tartaku i na jakim traku pracują. to z grupy Górny Śląsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 01.02.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Serdecznie witam wszystkich forumowiczow Rybnika. Jestem równiez w trakcie inwestycji, aktualnie mam ukończony parter i rozglądam się za drewnem na więźbę oraz za cieślami i dekarzami. Mam dach ok 220m2 i przymierzam się do dachówki ceramicznej. Czy ktoś z Was mógłby polecić tarcicę w okolicach Rybnika ( tak do 100km) , w której można kupić zdrowe, dobre drewno, (najlepiej jak jeszcze by było dobrze wysuszone ) ? Czy możecie polecić jakiś fachowców do robót ciesielskich i dekarskich ? Tartak w Czyżowicach ma dobre drewno i w przyzwoitych cenach. Ja stamtąd w lipcu brałem. stal- mieli tez kiedyś w dobrych cenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_IRON_ 04.02.2008 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Witam, Czy ktoś bedzie teraz robił studnię wierconą? U nas na Śląsku są ceny z kosmosu, ale może jakby nas było kilku to możnaby sprowadzić jakąś firmę "z Polski"Ostatecznie będę musiał robić kopaną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miliwanili 05.02.2008 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 - szukam "fajnej","solidnej" i "niedrogiej" firmy, badź wykonawców ... do tynków zewnętrznych. Od ocieplenia po tynk. Z materiałami badz z zakupem własnym. - jaki tynk polecacie? - jakie materiały? systemy ociepleń? i z innej beczki. - gdzie polecacie zakup kostki brukowej? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 05.02.2008 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Miałem tynk KABE Permuro granulacji nie pamiętam. Styropian miałem z Polmara i trochę jakiegoś "z łapanki". Wykonawca narzekał na obydwa że krzywe . Mój wykonawca ocieplenia nie rzucił mnie na kolana. Tynkarze spisali się lepiej. Żeby było śmieszniej to fotka mojej elewacji jest ponoć w grudniowym Muratorze. Nawet o tym nie wiedziałem - odpisałem kiedyś p. redaktor na litanię pytań i załączyłem fotki . Jakościowo tynk nie jest zły, trochę się już niestety przybrudza ale na to nie ma rady. Namiary posłałem na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 05.02.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Nooo, to żeś zabłysnął chopie....zara lece szukać Twojej chałupki w muratorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts