piejar 05.02.2008 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Nooo, to żeś zabłysnął chopie....zara lece szukać Twojej chałupki w muratorze Jeżeli dobrze pamiętam to za dużo tej chałupki tam nie widać Nie wiem czy gdzieś jeszcze dostanę tego Muratora bo nie kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarq235 05.02.2008 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Witam Szukam namiarów na dobrego i taniego architekta do wykonania projektu adaptacji pomieszczenia gospodarczego ( garaż dwustanowiskowy w domu jednorodzinnym ) na pomieszczenie mieszkalne, oraz rozbudowy tego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 05.02.2008 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Piejar...wiem, że masz tynki cw...założyłam wątek na temat tych tynków na ogólnym bo coś mnie w nich niepokoi...możesz tam zerknąć , pooglądać i napisać co o tym myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 05.02.2008 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Melduję, że już sie wypowiedziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 06.02.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 a jamelduję, że znalazłam zdjątko twojej chałupki w muratorze ..., najbardziej to mnie zastanawia, jak sie robi takie ...hm... obramowania wypukłe naokoło okien... dopłacałeś za to coś extra? fajnie to wyglada...a juz całkiem super jak jest na inny kolor pomalowane jak u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 06.02.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 a jamelduję, że znalazłam zdjątko twojej chałupki w muratorze ..., najbardziej to mnie zastanawia, jak sie robi takie ...hm... obramowania wypukłe naokoło okien... dopłacałeś za to coś extra? fajnie to wyglada...a juz całkiem super jak jest na inny kolor pomalowane jak u Ciebie. ja też, ja też chcę wiedzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 06.02.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Heloł Smoczek co cie martwi w tych tynkach ?? bo ni eumia znojśc tego pytanka Sebo8877 P.S. Dali siedza na taszach :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 06.02.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Sebuś...tutaj http://forum.muratordom.pl/tynki-cw-coz-to-takiego-wylazlo-mi-na-scianie,t123068.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 06.02.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Sebuś...tutaj http://forum.muratordom.pl/tynki-cw-coz-to-takiego-wylazlo-mi-na-scianie,t123068.htm Nie starej sie jest ok siem wypowiedziołem :> Pozdrowiom Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 06.02.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 a jamelduję, że znalazłam zdjątko twojej chałupki w muratorze ..., najbardziej to mnie zastanawia, jak sie robi takie ...hm... obramowania wypukłe naokoło okien... dopłacałeś za to coś extra? fajnie to wyglada...a juz całkiem super jak jest na inny kolor pomalowane jak u Ciebie. Nakleja sie toto z cieńszego styropianu np 2-3 cm. U mnie styropian na ramkach był zbyt gruby. Cieńsze wyglądają lepiej. Kwestia szerokości jest również istotna od strony wizualnej. Płaciłem dodatkowo tylko za pogrubione narożniki, ramki wokół okien wcisnąłem gratis. Swoją drogą narożniki to był kwiatek do kożucha - nie robiliśmy ich w innym kolorze bo wyglądałoby to śmisznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 06.02.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 A teraz nowina Będzie jednak 3-ci dom jeden spośód wielu które będę budował Na jesieni ruszmamy z budową osiedla bud.jednorodzinnych - jedna perła będzie tam moja:) Stare porzekadło się sprawdza - 3-ci dom dla siebie Tym razem to już wiem co i ja zrobię - tak wiec jeszcze dłuuuuugo Was nieopuszczę Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 06.02.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 A teraz nowina Będzie jednak 3-ci dom jeden spośód wielu które będę budował Na jesieni ruszmamy z budową osiedla bud.jednorodzinnych - jedna perła będzie tam moja:) Stare porzekadło się sprawdza - 3-ci dom dla siebie Tym razem to już wiem co i ja zrobię - tak wiec jeszcze dłuuuuugo Was nieopuszczę Sebo8877 Kaj? Pod koksami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 06.02.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 kurde...Sebek...Tyś się chyba uzależnił ... od budowy domów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 06.02.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 A teraz nowina Będzie jednak 3-ci dom jeden spośód wielu które będę budował Na jesieni ruszmamy z budową osiedla bud.jednorodzinnych - jedna perła będzie tam moja:) Stare porzekadło się sprawdza - 3-ci dom dla siebie Tym razem to już wiem co i ja zrobię - tak wiec jeszcze dłuuuuugo Was nieopuszczę Sebo8877 Kaj? Pod koksami ? Teraz mom 18 km do Rzeszowa - byda mioł 5 Smoczyca za z tym uzaleznieniem to zawodowe Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 11.02.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 ludzie poniedziałek - nowy tydzień a Wy tak cicho - co jest?! mrozik dziś rano był - czyżby zima miała w końcu nadejść? mamy już drzwi zewnętrzne - w końcu nasz domek jest zamknięty!! hurrraa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 11.02.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 strasznie cicho sie na forum zrobilo )) bede niedługo potrzebować kosztorys do banku...czytałem, że najlepiej w takiej sytuacji oddać projekt firmie jakiejs i oni to zrobią za darmo...no właśnie, zna ktoś jakąś firmę, gdzie mógłbym pójść? bo nie znam za bardzo firm budowlanych.... zapytaj w budozbycie - coś mi się obiło o uszy że robią takie cuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 11.02.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 strasznie cicho sie na forum zrobilo )) bede niedługo potrzebować kosztorys do banku...czytałem, że najlepiej w takiej sytuacji oddać projekt firmie jakiejs i oni to zrobią za darmo...no właśnie, zna ktoś jakąś firmę, gdzie mógłbym pójść? bo nie znam za bardzo firm budowlanych.... Ja robiłem sam pi razy drzwi. Kasy mi brakło (to inny temat) ale kosztorysu bank się nie czepiał. Gdybym napisał dwa razy więcej to może też by dali. Wszystko jest kwestią zdolności kredytowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 12.02.2008 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 mnie się czepiał, bo miałem za mały, bo liczą procentowo na dane materiały, roboty...okna wg ich wyliczeń miałem mieć coś ok. 10kzł, a wydałem prawie 14kzł,musiałem podłożyć inny droższy kosztorys, żeby było OK. Bank PKO BP przed prywatyzacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 12.02.2008 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Miałam tą samą sytuację co Jamles...pierwszy kosztorys był nierealny...za mało na stan surowy (jeszcze te podwyżki-wiosna ubiegłego roku )...w związku z tym, iż nie chceiliśmy podwyzszać kwoty kredytu to zmieniłam tylko kosztorys na urealniony, czyli : na stan surowy 135.000zeta, na wykończeniówke pozostałe 65.000zeta .... dobrze, że coś tam jeszcze wpadnie kasy dodatkowej typu pożyczka od Tomka z pracy, kasa od taty czy zwrot Vat'u ... bo inaczej to cienko nas widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 12.02.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 kolega teraz stara się o kredyt, chciał 220 tys i nie chcą mu dać, bo ......za mało każą mu wnioskować o min 290 tys nie wiem jaki to bank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts