daggulka 04.03.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 ludziska...wykończy mnie ta wykończeniówka ale już niedaleko... musza wytrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 05.03.2008 00:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Pozdrawiam jo tyż z rybca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 05.03.2008 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Ładne masz zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 05.03.2008 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Szukam dobrego murarza i ekipę do dachu. czy to Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.03.2008 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Graszka1970 co tak zaniedbalas swoj dziennik i komentarze?? Wszyscy sie tam martwia o Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 07.03.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Pozdrawiam jo tyż z rybca no patrz! a może to Ty bedziesz u mnie robił parkiet pozdrawiam ps. jak Ty rybniczanin to cie pomecze jeszcze o ten mój teak znasz moze uczciwego stolarza, który zrobiłby mi balustarde z tauari? drzewo juz mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_IRON_ 07.03.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Witam,Ludziska, ratujcie....Pilnie potrzebuje sprawdzonego kachelkorza do posadzek i łazienki.Z góry dzięki za namiary, najlepiej na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 11.03.2008 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 takiee święto było w sobotę a panowie cisza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 11.03.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 faktycznie. Plama. No to najlepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 12.03.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Jezzzu...ale tu ostatnio pustki . Sebka to rozumiem.... teraz to pewnie i na sen czasu nie ma .....ale gdzie się reszta podziała? Powiedzcie ludziska....mam podłogówki w łazienkach...i od kilku dni wylewki półsuche -z miksokreta. Rozgrzanie podłogówek będę miała gdzieś za 1,5 miecha dopiero....nie wiem, czy mogę wcześniej kafle na tych podłogach położyć- i jesli tak to kiedy . Jak to u Was było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sycz 12.03.2008 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Witajcie. Pomóżcie mi z czego zrobić ściany parteru i poddasza .W projekcie mam porotherm 30 plus ocieplenie steropianem a czy nie taniej by wyszło porothermem 38 lub 44 ? A może inna kością ? Pomóżcie bo za 2 tydnie anie wiem na co postawić. A gdzie w naszej lub nie naszej okolicy najtaniej kupić kość oraz beton?Pomóżcie bo czas mnie goni. Dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 12.03.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Sycz....Moim skromnym zdaniem - jeśli ściana jednowarstwowa to tylko z betonu komórkowego klasy 400 lub w ostateczności 500 na zaprawę ciepłochłonną (ja tak mam) ...odradzam z porothermu. A jeśli chcesz najtańszą dwuwarstwową to pustak max + styropian. Radziłabym pospieszyć się z zakupem materiału.... nie wiadomo jak to będzie z cenami w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 12.03.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Popieram Daggulkę. Bałbym się stawiać ścianę z samego PTH nawet 50 cm bo ceny energii rosną. Przy 2 warstwowej tylko MAX plus styropian co najmniej 12 cm. Sam PTH 38 lub 44 bez styro jest zbyt zimny - zrujnujesz się na ogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 12.03.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Jezzzu...ale tu ostatnio pustki . Sebka to rozumiem.... teraz to pewnie i na sen czasu nie ma .....ale gdzie się reszta podziała? Powiedzcie ludziska....mam podłogówki w łazienkach...i od kilku dni wylewki półsuche -z miksokreta. Rozgrzanie podłogówek będę miała gdzieś za 1,5 miecha dopiero....nie wiem, czy mogę wcześniej kafle na tych podłogach położyć- i jesli tak to kiedy . Jak to u Was było? Ja bym nie kładł kafelek na dziko. Lepiej niech wylewki schną a potem się grzeją. Całe ściany możesz już wyfakelkować. Podłogę zostaw sobie na koniec (tak przecież zawsze się robi) i chłop zrobi Ci to w 2-3 dni - przecież łazienki przeważnie są najmniejszymi pomieszczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 12.03.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Sycz....Moim skromnym zdaniem - jeśli ściana jednowarstwowa to tylko z betonu komórkowego klasy 400 lub w ostateczności 500 na zaprawę ciepłochłonną (ja tak mam) ...odradzam z porothermu. A jeśli chcesz najtańszą dwuwarstwową to pustak max + styropian. Radziłabym pospieszyć się z zakupem materiału.... nie wiadomo jak to będzie z cenami w tym roku. popieram Dagę. też mam beton kom. 36 cm bez docieplenia. robiłam rozeznanie - ci co mieszkaja w jednowarstwówce z BK mówią że znakomicie spełnia swoje właściwości - w lecie w miarę chłodno w zimie ciepło - tylko co my za zimy teraz mamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 12.03.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Piejar...dzieki, to chciałam usłyszeć ...czyli ściany spox sobie mogą dziabać fachmany, a podłogi z kafli w całym domu zrobi mój ślubny z moim tatkiem...mają taki ambitny plan...ale za nic nie chcą się chwycić za kafelkowanie ścian nie wiedzieć czemu . ...chyba się boją coby im te kafle po tygodniu nie poodpadały ...na podłodze to daleko nie spadną . Ewelinka...my też sie rozeznawaliśmy w bk , znajomi też mają i sobie chwalą....mam nadzieję, że my też sobie pochwalimy juz niedługo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 12.03.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 ..ale za nic nie chcą się chwycić za kafelkowanie ścian nie wiedzieć czemu . ...chyba się boją coby im te kafle po tygodniu nie poodpadały ...na podłodze to daleko nie spadną :.... Z reguły posadzki są równiejsze niż ściany. Poza tym przy kafelkowaniu ścian trzeba mocno pilnować pionu, żeby nie wychodziły kliny w rogach. Trudno o idealny pion i przeważnie równa się na kleju. Poza tym wykańczać trzeba narożniki. Przeważnie kafle podłogowe wchodzą pod kafle ścienne. Z regułu fachmany robią to tak, że nie zaczynają ściany od samego dołu ale zostawiają dolny rząd bez kafli. Po skończeniu ścian kleją podłogę i na koniec robią tzw spusty czyli docinają i kleją dolny rząd kafelek tak, żeby dochodziły ładnie do podłogi. W tym szczególe trochę trochę trudno zgrać fachmanów z wykonawstwem własnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sycz 13.03.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Witajcie ponownie. Czytałem dużo teraz o ścianach jednowarstwowych z porothermu ponieważ taką chciałem robić. Ale dużo ludzi poleca mi tak jak i wy (przyzanm sie że mam zamiar zrobić w miare tanie bo kredyt z banku będzie znikał szybko a więcej nie mamy) z pustaka max plus steropian a lepiej polecają porotherm 30 p+w plus steropian bo lepiej trzymie ciepło niż ściana jednowarstwowa . Tylko czy to będzie taniej? Dzisiaj otrzymaliśmy najtaniej porotherm 44 za 9 zł brutto z ABRY (żory) a porotherm 30 narazie w budo zbycie 6,66 brutto. Muszę popytac jeszcze w lubarze oraz w aBRA. Co o tym myślicie.Pozdrawiam SYCZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzman 13.03.2008 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Witajcie ponownie. Czytałem dużo teraz o ścianach jednowarstwowych z porothermu ponieważ taką chciałem robić. Ale dużo ludzi poleca mi tak jak i wy (przyzanm sie że mam zamiar zrobić w miare tanie bo kredyt z banku będzie znikał szybko a więcej nie mamy) z pustaka max plus steropian a lepiej polecają porotherm 30 p+w plus steropian bo lepiej trzymie ciepło niż ściana jednowarstwowa . Tylko czy to będzie taniej? Dzisiaj otrzymaliśmy najtaniej porotherm 44 za 9 zł brutto z ABRY (żory) a porotherm 30 narazie w budo zbycie 6,66 brutto. Muszę popytac jeszcze w lubarze oraz w aBRA. Co o tym myślicie.Pozdrawiam SYCZ. Witam, Ja zrobiłem analizę kosztu jednego m2 ściany na gotowo, czyli: Porotherm + na zewnątrz: klej, styropian, siatka, tynk, robocizna + od wewnątrz: tynk, gładź gipsowa, robocizna Ytong (czeski, lub niemiecki - sporo tańszy niż nasz) + na zewnątrz: siatka, tynk, robocizna + od wewnątrz: tynk gipsowy, robocizna W przypadku mojego projektu (197 m2) wyszło taniej na kożyść Ytonga o ok 9.000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sycz 13.03.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 A gdzie kupiliście ytonga i po ile was wyszedł 1 bloczek oraz jakiej grubości wybraliście?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts