sebo8877 26.04.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 Dobry wieczor - czy Wy mie sam jeszcze pamiyntocie Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 26.04.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 Seeebuś ...cześć...Ty żyjesz Pewnie czasu to teraz nie masz za wiele ...ale bądź co bądź to mógłbyś czasem tu zajrzeć . Na zjazd do Wawy jedziesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 27.04.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Sebuś trzasko nadgodziny bo pampersy poszły w góra Jak sie bajtel chowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marwal 27.04.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Witam Właśnie zaczynam załatwiać papierzyska na budowę i mam jeszcze ostatni dzwonek, żeby wybić to sobie z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 27.04.2008 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Bajtel chowie się znakomicie - wszysciuteńko w porządeczku. czasu brakuje bo robota mnie pochałonio bez reszty. Do warszawy - nie dom rady - bardzo chętnie bym pojechała ale czasu ni mom. A tak sie prezyntujeymy http://photos107.nasza-klasa.pl/dev184/0/190/442/0190442408.jpg Piejar - pampersy pampersami - ale mlyko Pozdrawaim i obiecuja że czasym zajrza cobyście sie nie stynskniyli. Smoczyca - wiela Ci tej budowy jeszcze zostało ??? Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DjDario 27.04.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Witam wszystkich budujących z Rybnika i okolic ja też zamierzam budować i własnie jestem w fazie wyszukiwania odpowiedniego projektu. Ma to być domek dla dwóch rodzin (najlepiej z dwoma niezaleznymi wejściami). Przejrzałem mnóstwo projektów, ale najbardziej podoba mi się Dom w Koniczynce 4 z Archonu. Czy moglibyście sie wypowiedzieć na temat tego projektu? Zależy mi na obiektywnej opinii innych osób. Jednak żeby może nie zaśmiecać tego tematu moim projektem to bardzo proszę o wpisy w tym moim wątku: http://forum.muratordom.pl/koniczynka-inna-niz-wszystkie,t128089.htm Z góry dzięki i pozdrawiam! napewno jeszcze bede tu czesto zaglądał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 27.04.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 witam wszystkich nowych...powodzenia wam życze bo bedziecie potrzebować..oprócz tego jeszcze szczęścia do fachowców i kasy Sebuś...ju mam lazienki gotowe, ściany wlasnie maluje ,potem panele, drzwi wewnętrzne i w lipcu mam nadzieje już u siebie ja tam z widokiem Twoim i maluszka jestem na bieżąco...na naszej klasie filuje ...ale powiem ci , ze super razem wyglądacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 27.04.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Sebo - jeszcze cera na drugo rynka by sie sprzidała :D:D:D A świeżym w tematach budowlanych życzymy powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 28.04.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Kurde...mnie jeszcze komunia u chrześniaka wypadła w maju ... sie ino modliłam coby nie 1-go czerwca bo ze zlotu nici ale na szczęście mam ją 18-go .... więc Jarek...jesteśmy umówieni...albo przyjade swoim haszplem do Ciebie tego 31-go albo mnie małż przywieize i odbierze potem w nocy w każdym razie już się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 28.04.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Witam Właśnie zaczynam załatwiać papierzyska na budowę i mam jeszcze ostatni dzwonek, żeby wybić to sobie z głowy buduj, czamu mosz sie mieć lepij od nos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 28.04.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 w każdym razie już się cieszę Też sie ciesze że sie cieszysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marwal 28.04.2008 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Witam Właśnie zaczynam załatwiać papierzyska na budowę i mam jeszcze ostatni dzwonek, żeby wybić to sobie z głowy buduj, czamu mosz sie mieć lepij od nos nie ma to jak dobre słowo na początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DjDario 28.04.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Dziś rozglądałem sie za materiałami tupu Porotherm i dachówką. jak uważacie lepiej budować porotherm 25 cm + 14 cm steropianu czy porotherm 44 cm bez docieplenia? No i która dachówka wg Was jest lepsza? Firmy Brass czy Roben? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 28.04.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 jeśli chcesz ocieplać to buduj z maxa albo z tego co jest aktualnie najtańsze + styropian ... uwierz mi że zaoszczędzoną kasę i tak będziesz miał na co wydać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 28.04.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Witam Właśnie zaczynam załatwiać papierzyska na budowę i mam jeszcze ostatni dzwonek, żeby wybić to sobie z głowy buduj, czamu mosz sie mieć lepij od nos nie ma to jak dobre słowo na początek Synek pieronie nie sztresuj sie dowej do przodku i rzykej - coby ci zdrowi dopisało Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 28.04.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Dziś rozglądałem sie za materiałami tupu Porotherm i dachówką. jak uważacie lepiej budować porotherm 25 cm + 14 cm steropianu czy porotherm 44 cm bez docieplenia? No i która dachówka wg Was jest lepsza? Firmy Brass czy Roben? Yno sie nie wybuduj za wielkigo termosa bo sie bydziesz w broda pluł Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 29.04.2008 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Dziś rozglądałem sie za materiałami tupu Porotherm i dachówką. jak uważacie lepiej budować porotherm 25 cm + 14 cm steropianu czy porotherm 44 cm bez docieplenia? No i która dachówka wg Was jest lepsza? Firmy Brass czy Roben? Ja bym się nie zastanawiał: 25 cm + 14 cm steropianu ale nie PTH tylko MAX. No i styro dużawo ale jeszcze do wytrzymania. Brass. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DjDario 29.04.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Dzieki za podpowiedzi Poprostu znajomy co ma hurtownie budowlana twierdzi ze lepiej budowac z pth 44 cm, niz z pth 25 cm + styropian, bo wtedy moze sie gdzies "para skraplac". Porównał to do tego: ubierz na swoje normalne ubranie np. ortalion i zobaczysz jak sie bedziesz czuł - pot cie zaleje. podobnie twierdzi jest ze styropianem i on sobie chwali najbardziej ściany jednowarstwowe z jednego typu materiału, dlatego tak zachwalał pth 44 cm. A mozecie mi podpowiedziec ile procentowo mogę orientacyjnie zaoszczędzić jesli bede budował z maxa + styropian a nie z pth 44 cm (lub ewentualnie pth 25 + styro)?? 10% ? 20%? ... Jako laik musze poprostu przekonac sie do typu materiału. I jeszcze pytanie o dach (bo dalem do wyceny materiały bud. i musze sie okreslic jakie to mają być): czy dachówka brass ma najlepszy stosunek jakosc/cena? Czy brass to jedna z tanszych czy droższych dachówek?? Dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 29.04.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Na cenach dachówek już się nie znam. Bras to dobra firma. Tyle wiem, choć Brasa nie mam. Mam Wiekora. Z tymi termosami to się za bardzo nie przejmuj. Jeżeli chodzi o oddychanie ścian to nie zauważyłem żeby moja ostyropianowana się dusiła. Nic nie słychać . PTH 44 to ściana ciepława coś ponad 0,3 a MAX plus te 14 cm styro będzie cieplejsze. Jeżeli chodzi o koszty to musisz doliczyć koszty tynków. Tynki wewnętrzne olej bo będą takie same w obu przypadkach ale koszt ocieplenia będzie zdecydowanie większy niż otynkowanie PTH. Musisz policzyć, ja już nie orientuję się w cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DjDario 29.04.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 OK dzięki bardzo za odpowiedź W każdym razie jeżeli ktoś z Was robił juz takie wyliczenia co wyjdzie taniej, to bardzo prosze sie nimi pochwalić Aha i zapraszam do oceny wybranego przeze mnie projektu, bo narazie prawie nikomu nie chce sie tego komentować http://forum.muratordom.pl/koniczynka-inna-niz-wszystkie,t128089.htm Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts