Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

małaMi .... jezzzuuu...kochana, zapomniałam o Tobie na śmierć :oops:

otóż ten mój kolega jak najbardziej może się podjąć, może z Tobą umowe spisać, może zrobić Ci kuchnię i nie jest drogi przede wszystkim (jak już napisałam kuchnię wenge długość 3,60m zrobi mi za 3000zeta), pewnie cena będzie zależeć od tego co tam chcesz mieć, zjakiego materiału...czyli musielibyście sie spotkać osobiście jeśli byś reflektowała (pewnie on do Ciebie by podjechał)

jeśli jesteś chętna to napisze Ci na priv jego numer telefonu :wink:

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

małaMi .... jezzzuuu...kochana, zapomniałam o Tobie na śmierć :oops:

otóż ten mój kolega jak najbardziej może się podjąć, może z Tobą umowe spisać, może zrobić Ci kuchnię i nie jest drogi przede wszystkim (jak już napisałam kuchnię wenge długość 3,60m zrobi mi za 3000zeta), pewnie cena będzie zależeć od tego co tam chcesz mieć, zjakiego materiału...czyli musielibyście sie spotkać osobiście jeśli byś reflektowała (pewnie on do Ciebie by podjechał)

jeśli jesteś chętna to napisze Ci na priv jego numer telefonu :wink:

:wink: :wink: :wink:

szukam dla mojej mamy, bo ja już mam wykonawcę dla siebie, ale to trochę kilometrów ode mnie.

a jakieś zdjęcia tego co już zrobił ? na pw ofkors moze byc

Szukam ekipy do budowy domu w okolicach Jastrzębia Zdroju (Śląsk) od podstaw.... na gwałt :lol: ... mojej koleżance w ostatniej chwili odmówiła ekipa ...SPRAWA BARDZO PILNA - PROSZĘ O POMOC (kredyt załatwiony, pierwsza transza na koncie a ekipy niet :evil: ) . Babeczka załamana...trza pomóc :D .

Jeśli ktoś coś wie, proszę info na priv.

ja tez poproszeo jakies namiary na kuchnie i jesli ktos ma sprawdzonego wykonawce do obudowania kominka, potrzebuje kogos z plotem i niestandardowymi pomyslami bo usytuowanie kominka jest lekko nietypowe ;)
np. Forest- Natura z forum, albo firma Paw-pol z Żor :roll:

Witam wszystkich, budujemy dom w Rybniku-Popielowie. W tej chwili mamy już tynki wewnętrzne, instalacje i wylewki. Z naprawdę czystym sumieniem mogę polecić tylko: architektów (ale są dość obłożeni robotą), gościa od CO i ekipę od wylewek. Reszta nie była najgorsza ale teraz to bym już ich duuuuużo bardziej pilnowała.

Poszukuję sprawdzonej ekipy do elewacji, jak ktoś ma namiary na takową to bardzo proszę o podanie. Pozdrawiam :D

Witam wszystkich, budujemy dom w Rybniku-Popielowie. W tej chwili mamy już tynki wewnętrzne, instalacje i wylewki. Z naprawdę czystym sumieniem mogę polecić tylko: architektów (ale są dość obłożeni robotą), gościa od CO i ekipę od wylewek. Reszta nie była najgorsza ale teraz to bym już ich duuuuużo bardziej pilnowała.

Poszukuję sprawdzonej ekipy do elewacji, jak ktoś ma namiary na takową to bardzo proszę o podanie. Pozdrawiam :D

Witaj, ja buduję po sąsiedzku :) Możesz podać namiary na tego gościa od CO? Wprawdzie jeszcze daleko mi do tego etapu budowy, ale prędzej czy później się może przydać :)

a ja mam pytanko do starych wyg lub znawców tematu - czy dalibyście styropian między ścianę zewnętrzną z bk (jednowarstwówkę) a płytę g-k?

Ja bym nie dał. Nic na takiej ścianie nie powiesisz. Poza tym stracisz pozytywne (chyba ?) własności akumulacyjne muru. Chodzi mi o akumulację ciepła w ścianach. Styropian, jak już, to na zewnątrz i na to cienkowarstwowy tynk.

a ja mam pytanko do starych wyg lub znawców tematu - czy dalibyście styropian między ścianę zewnętrzną z bk (jednowarstwówkę) a płytę g-k?

nie jestem znawca ale jakos ogolnie g-k kloci mi sie ze styropianem

( jakos nigdzie nie widzialem takiego zestawienia - jesli juz to welna w roznych odmianach )

tak czy inaczej ja bym pod g-k styropianu nie dal, dopiro pod tynk ( jak juz to piejar napisal ) choc nie rozumiem czemu nie da sie na takiej scianie niczego powiesic ;)

Ewelinka...masz stracha, że na opał nie wyrobisz? :wink: :lol:

Nic się nie martw...ja też mam takiego stracha :D ...tez mam jednowarstwówkę z bk , ale pogadałam z gościem który tez ma i pali gazem, i jakichś zabijających rachunków nie miał... w kufajce tez nie chodził :lol: .

Ja bym nie dawała tego styropianu. Zresztą nie wierzyłam w akumulacyjne właściwqości tej sciany dopóki sie na własne gały nie przekonałam :D .... długo trzyma temperaturę... ostatnio domek sie nagrzał bo przez kilka dni było zajeb... słońce i ciepło, teraz po dwóch dniach chłodu i deszczu on nadal trzyma to ciepło....mimo tego,. iz nie grzejemy nadal w domu jest cieplej niż na dworze....czyli cos w tym jest :D .

Piejar...jak humorek? Jeszcze tylko 10 dni do imprezki :D :D :D .

choc nie rozumiem czemu nie da sie na takiej scianie niczego powiesic ;)

Na samej płycie kg niewiele powiesisz. Oczywiście - jeżeli odpowiednio zrobisz stelaż to da rady.

Ale ... jest taki system budowania jak Termomur (Termodom ?) - leje się beton w styropianowe kształtki. O ile wiem, osiedle "willowe" (leżący Manhattan :D) na Wierzbowej jest tak zbudowane. Mój kumpel ma tam segment wybudowany tą technologią - wypytam czy na styro od wewnątrz dawał kg czy tynk cienkowarstwowy. No i jak się mieszka spytam ...