daggulka 14.05.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 małaMi .... jezzzuuu...kochana, zapomniałam o Tobie na śmierć otóż ten mój kolega jak najbardziej może się podjąć, może z Tobą umowe spisać, może zrobić Ci kuchnię i nie jest drogi przede wszystkim (jak już napisałam kuchnię wenge długość 3,60m zrobi mi za 3000zeta), pewnie cena będzie zależeć od tego co tam chcesz mieć, zjakiego materiału...czyli musielibyście sie spotkać osobiście jeśli byś reflektowała (pewnie on do Ciebie by podjechał) jeśli jesteś chętna to napisze Ci na priv jego numer telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małaMI 14.05.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 małaMi .... jezzzuuu...kochana, zapomniałam o Tobie na śmierć otóż ten mój kolega jak najbardziej może się podjąć, może z Tobą umowe spisać, może zrobić Ci kuchnię i nie jest drogi przede wszystkim (jak już napisałam kuchnię wenge długość 3,60m zrobi mi za 3000zeta), pewnie cena będzie zależeć od tego co tam chcesz mieć, zjakiego materiału...czyli musielibyście sie spotkać osobiście jeśli byś reflektowała (pewnie on do Ciebie by podjechał) jeśli jesteś chętna to napisze Ci na priv jego numer telefonu szukam dla mojej mamy, bo ja już mam wykonawcę dla siebie, ale to trochę kilometrów ode mnie. a jakieś zdjęcia tego co już zrobił ? na pw ofkors moze byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 14.05.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 info poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 14.05.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Szukam ekipy do budowy domu w okolicach Jastrzębia Zdroju (Śląsk) od podstaw.... na gwałt ... mojej koleżance w ostatniej chwili odmówiła ekipa ...SPRAWA BARDZO PILNA - PROSZĘ O POMOC (kredyt załatwiony, pierwsza transza na koncie a ekipy niet ) . Babeczka załamana...trza pomóc . Jeśli ktoś coś wie, proszę info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dadon 15.05.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 ja tez poproszeo jakies namiary na kuchnie i jesli ktos ma sprawdzonego wykonawce do obudowania kominka, potrzebuje kogos z plotem i niestandardowymi pomyslami bo usytuowanie kominka jest lekko nietypowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 15.05.2008 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 ja tez poproszeo jakies namiary na kuchnie i jesli ktos ma sprawdzonego wykonawce do obudowania kominka, potrzebuje kogos z plotem i niestandardowymi pomyslami bo usytuowanie kominka jest lekko nietypowe np. Forest- Natura z forum, albo firma Paw-pol z Żor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dadon 17.05.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 niestety Paw Pol odpadl, nie obudowuja cudzych kominkow tylko jesli kupi sie kominek u nich, poza tym "szef nie lubi kominkow z pw " wiec takich nawet nie tykaja i nie sprzedaja, szukam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarq235 17.05.2008 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Witam. Poszukuje architekta do przeprowadzenia inwentaryzacji i zrobienia projektu domu, jeżeli ktoś ma namiary na kogoś, kto nie jest zawalony robotą to bardzo proszę o info. Jak każdemu z budujących zależy mi na czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 18.05.2008 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 ... szef nie lubi kominkow z pw wiec takich nawet nie tykaja... I za to ich właśnie kochamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arco1 19.05.2008 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Mam do zagospodarowania jeden róg w dużym pokoju, tak 1,5 x 1,5 x 2,6 , marzy mi się barek alkoholowy. Macie kogoś kto robi takie rzeczy, moze jakieś propozycje rozwiązań . Pozdr Arc ponawiam prośbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 19.05.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 a ja mam pytanko do starych wyg lub znawców tematu - czy dalibyście styropian między ścianę zewnętrzną z bk (jednowarstwówkę) a płytę g-k? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisia30 20.05.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Witam wszystkich, budujemy dom w Rybniku-Popielowie. W tej chwili mamy już tynki wewnętrzne, instalacje i wylewki. Z naprawdę czystym sumieniem mogę polecić tylko: architektów (ale są dość obłożeni robotą), gościa od CO i ekipę od wylewek. Reszta nie była najgorsza ale teraz to bym już ich duuuuużo bardziej pilnowała. Poszukuję sprawdzonej ekipy do elewacji, jak ktoś ma namiary na takową to bardzo proszę o podanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 20.05.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Witam wszystkich, budujemy dom w Rybniku-Popielowie. W tej chwili mamy już tynki wewnętrzne, instalacje i wylewki. Z naprawdę czystym sumieniem mogę polecić tylko: architektów (ale są dość obłożeni robotą), gościa od CO i ekipę od wylewek. Reszta nie była najgorsza ale teraz to bym już ich duuuuużo bardziej pilnowała. Poszukuję sprawdzonej ekipy do elewacji, jak ktoś ma namiary na takową to bardzo proszę o podanie. Pozdrawiam Witaj, ja buduję po sąsiedzku Możesz podać namiary na tego gościa od CO? Wprawdzie jeszcze daleko mi do tego etapu budowy, ale prędzej czy później się może przydać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 21.05.2008 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 a ja mam pytanko do starych wyg lub znawców tematu - czy dalibyście styropian między ścianę zewnętrzną z bk (jednowarstwówkę) a płytę g-k? Ja bym nie dał. Nic na takiej ścianie nie powiesisz. Poza tym stracisz pozytywne (chyba ?) własności akumulacyjne muru. Chodzi mi o akumulację ciepła w ścianach. Styropian, jak już, to na zewnątrz i na to cienkowarstwowy tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dadon 21.05.2008 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 a ja mam pytanko do starych wyg lub znawców tematu - czy dalibyście styropian między ścianę zewnętrzną z bk (jednowarstwówkę) a płytę g-k? nie jestem znawca ale jakos ogolnie g-k kloci mi sie ze styropianem ( jakos nigdzie nie widzialem takiego zestawienia - jesli juz to welna w roznych odmianach ) tak czy inaczej ja bym pod g-k styropianu nie dal, dopiro pod tynk ( jak juz to piejar napisal ) choc nie rozumiem czemu nie da sie na takiej scianie niczego powiesic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 21.05.2008 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Ewelinka...masz stracha, że na opał nie wyrobisz? Nic się nie martw...ja też mam takiego stracha ...tez mam jednowarstwówkę z bk , ale pogadałam z gościem który tez ma i pali gazem, i jakichś zabijających rachunków nie miał... w kufajce tez nie chodził . Ja bym nie dawała tego styropianu. Zresztą nie wierzyłam w akumulacyjne właściwqości tej sciany dopóki sie na własne gały nie przekonałam .... długo trzyma temperaturę... ostatnio domek sie nagrzał bo przez kilka dni było zajeb... słońce i ciepło, teraz po dwóch dniach chłodu i deszczu on nadal trzyma to ciepło....mimo tego,. iz nie grzejemy nadal w domu jest cieplej niż na dworze....czyli cos w tym jest . Piejar...jak humorek? Jeszcze tylko 10 dni do imprezki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 21.05.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Piejar...jak humorek? Jeszcze tylko 10 dni do imprezki . Klawo jak cholera Egon :D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 21.05.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 choc nie rozumiem czemu nie da sie na takiej scianie niczego powiesic Na samej płycie kg niewiele powiesisz. Oczywiście - jeżeli odpowiednio zrobisz stelaż to da rady. Ale ... jest taki system budowania jak Termomur (Termodom ?) - leje się beton w styropianowe kształtki. O ile wiem, osiedle "willowe" (leżący Manhattan ) na Wierzbowej jest tak zbudowane. Mój kumpel ma tam segment wybudowany tą technologią - wypytam czy na styro od wewnątrz dawał kg czy tynk cienkowarstwowy. No i jak się mieszka spytam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 21.05.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Piejar...jak humorek? Jeszcze tylko 10 dni do imprezki . Klawo jak cholera Egon :D:D:D No i tak trzymać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 21.05.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Panowie dzięki za odpowiedź. Myślałam żeby chociaż od północy dac ale chyba rzeczywiście może lepiej nie zakłócać styro "oddychających" właściwości ścian. Z tym wieszaniem na gk nie ma takich wielkich problemów wam powiem - mam tak w tej chwili w domu i jak dotychczas wszysko wisi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts