piejar 03.07.2008 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Daggulka - a pamiętasz co Ci się śniło pierwszej nocy? No i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia. A mnie dziś mają zacząć robić drogę YES YES YES Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 03.07.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Daggulka - a pamiętasz co Ci się śniło pierwszej nocy? No i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia. A mnie dziś mają zacząć robić drogę YES YES YES a na Euro 2012 zdążą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 03.07.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Sebuś...chce czy nie chce (bardziej nie chce ) - robić trza ... jak se pomysle o rozpakowaniu tych worów z ciuchami, zabawkami i gratami które leżą w garażu to mi słabo ...ale dziś musze zacząć, bo kuźwa za tydzień moja młodsza wraca z wakacji i musi mieć już na "tip top" gotowe do zamieszkania . Najbardziej sen z powiek mi ten piec spedza...teraz to pikus bo se idzie na ciepłą wode ino (ustawiony automatycznie -na "tryb letni"), ale zimą jak zaczniemy grzać to se trza jakieś ustawienia wypracować coby na nie zeżarł z 10 ton za zime . Piejar ...kurrrcze pamietałam , ale otwarłam oczy i po pamietaniu ...ale chyba cos w miarę przyjemnego bom się z krzykiem nie zerwała . Kurrrcze... no z tą drogą to nie wiem za jakie sznurki pociągnąłeś że Ci ją zrobią...sie doczekałes wreszcie . To jest szansa że jak bede na drugi raz u Ciebie to se tam na tej drodze podwozia nie zostawie . A w ogóle ludziska ... przez tą budowe to bankrutacja totalna.... musze cos wymyslec jak z impasu wyleźć... trza jeszcze taras zrobić cobym se jeszcze w tym sezonie na nim kawe wypiła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 03.07.2008 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Daggulka: - mnie od września zeszłego roku sie nie chce ale robię bo jak wiadomo życie to ciągła walka (przed obiadem z głodem, po obiedzie ze snem), - piecem się nie przejmuj - ja po długich próbach doszedłem do nastaw ... fabrycznych tzn 15 sekund podawanie, 45 sekund przerwa. Jak Ci teraz dobrze chodzi to zimą też będzie OK. U mnie idzie na tych samych nastawach co zimą i zasobnik starcza na ponad 5 tygodni, - za sznurki w sprawie drogi ciągnęliśmy już od 2006, wystarczył jeden list i jedno spotkanie z p. Burmistrz plus dużo dobrej woli plus zmiana nastawienia pewnych osób no i już . Droga ma być gotowa w 3 tygodnie więc są duże szanse, że zawieszenia nie urwiesz. - z bankrutacją to u mnie tak samo. Ale na wakacje jedziemy tydzień w Szklarskiej i tydzień w Lubiatowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 03.07.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Daggulka - a pamiętasz co Ci się śniło pierwszej nocy? No i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia. A mnie dziś mają zacząć robić drogę [/size]YES YES YES a na Euro 2012 zdążą Trzi tygodnie chopie, trzi sam w to nie wierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 03.07.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 daga superzaście kobieto!! niech sie Wam mieszka miło i przyjemnie ale nie nastawiaj sie na wielkie lenistwo bo przy domu robota jest non stop kolor z drugiej strony człowiek robi dla siebie i w tym jest największa frajda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 03.07.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 wiem, wiem...przy domu jak przy domu , ale "przydomowe" obowiązki typu : urzadzenie i dbanie o ogród ...to dopiero jest czasopochłaniacz tyle, że za ogród zabiorę się w przyszłym roku dopiero ...poczekam aż mi winogrona u Piejara podrosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 03.07.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Rosną rosną. Zobaczymy co z tego wyjdzie A drogę faktycznie robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 03.07.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Piejar ... a jaką masz ustawioną w piecu przerwę przepalania? na max'a? my mamy 40 minut , ale sąsiad na ten przykład ma na max. czyli na godzinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 04.07.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Piejar ... a jaką masz ustawioną w piecu przerwę przepalania? na max'a? my mamy 40 minut , ale sąsiad na ten przykład ma na max. czyli na godzinę Ja mam 30 albo 40 minut - sprawdzę po południu. Jak dasz godzinę i Ci nie będzie gasnąć to OK. Nie można dawać zbyt częstych przedmuchów bo mogą Ci rozgrzać nadmiernie kocioł i w najgorszym układzie zagotować wodę. Przy samym grzaniu CWU odbiór ciepła nie jest duży, szczególnie nocą. Z mojego doświadczenia wynika, że piec nie gaśnie nawet po 3 godzinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 04.07.2008 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Ja też dzisiaj daję na max. Zobaczymy co będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 04.07.2008 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Selimm najlepszego! Daggulka ogromne gratulacje mieszkania na swoim. Och zazdroszczę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 04.07.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Piejar...co ma być to będzie . Mam nadzieję, że nic Ci nie wybuchło ani nie wygasło . U nas ok. KiR...dzięjkuję za gratulki... zobaczysz- szybko zleci i Ty będziesz na swoim . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 04.07.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Piejar...co ma być to będzie . Mam nadzieję, że nic Ci nie wybuchło ani nie wygasło . U nas ok. Ewentualnie mu wyrzynyło woda - bo banioczek miołby byc łotwartym naczyniem przelywowym - jak mosz Piejar pieronie przepona to z tobom nie godom :):) Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 05.07.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Piejar...co ma być to będzie . Mam nadzieję, że nic Ci nie wybuchło ani nie wygasło . U nas ok. Ewentualnie mu wyrzynyło woda - bo banioczek miołby byc łotwartym naczyniem przelywowym - jak mosz Piejar pieronie przepona to z tobom nie godom :):) Sebo8877 Przepona mom pod płucami i na zimnej wodzie przed bojlerem. Na kotle je układ łotwarty jak Ponbóczek przikozoł. W dodatku na rurze bezp żadnego odcięcia a rura ma 5/4 cala i jest ciągnięta od pierwszego trójnika za kotłem a nie z któregoś pionu. Sam robiłem to musi być dobrze . Widziałem instalacje po płatnych fachowcach i ręce opadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borsukm 06.07.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Cześć chłopakiWidzę, że rozmawiają na forum fachowcy, to mam w takim razie pytanie. Muszę zamontować grzejnik łazienkowy i nie wiem czy rury owijać pakółami czy teflonem. Wyprowadzenie do grzejnika jest z rozdzielacza w ogrzewaniu podłogowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 06.07.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Wszystkie połączenia u siebie robiłem na teflon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 07.07.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Wszystkie połączenia u siebie robiłem na teflon. u mnie to samo Daggulka ja jak zwykle spóźniona wszystkiego naj w Twoim wymarzonym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.07.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Bardzo dziękuję . Boshe...jakiego ja mam lenia ...mówię Wam... graty w worach i pudłach stoją....a ja nic ...porażka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 07.07.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Bardzo dziękuję . Boshe...jakiego ja mam lenia ...mówię Wam... graty w worach i pudłach stoją....a ja nic ...porażka . No tak... Baby tak mają . Tylko widzą gary i bajzel a nie to co osiągnęły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts