borsukm 18.07.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Cześć wszystkimPotrzebuję pare aut gruzu betonowego do Gaszowic (płytki chodnikowe, stara kostka brukowa, krawężniki). jak ktoś będzie miał namiar, to proszę o kontakt.tel. 513-561-987dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lee28 19.07.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Kłaniam uprzejmie jako nowa na forum szukam ludzi w Rybniku, budujących dom tzw. nowoczesny My budujemy, link w stopce, w październiku chcemy sie wprowadzić, narazie trwają prace wykończeniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 19.07.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 w decyzji, którą dostałam z UM jest owszem zapis o spadzistym dachu, istnieje jednak furtka w postaci wzmianki o możliwości posiadania dachu płaskiego o ile w sąsiedztwie takie są i jest jeden stary dom - kostka i tego zamierzam się trzymać ja wyśledziłam jeden dom o takiej współczesnej bryle w okolicach ogródków działkowych między Zebrzydowicką a Raciborską a chyba wiem o którym domu mówisz, codziennie mijam go w drodze do pracy a tak off topic, zajrzałam na szybko, na razie tylko na zdjęcia w Twoim dzienniku i czy ja dobrze widzę Tatry Słowackie ? zgadza się, zgadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katu 20.07.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 My budujemy, link w stopce, w październiku chcemy sie wprowadzić, narazie trwają prace wykończeniowe. Bardzo fajny dom. My musieliśmy zdecydować się na projekt indywidualny, bo działka jest lekko pochyła i trudno było dopasować coś z gotowców. Jeśli to nie tajemnica, w jakiej dzielnicy budujecie, my na Ligocie. Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katu 20.07.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 zgadza się, zgadza całą rodziną kochamy Tatry Słowackie ten dom między działkami jeszcze jest nieotynkowany, jak coś się tam zmieni napisz proszę, wybiorę się tam znów na przeszpiegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lee28 21.07.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Bardzo fajny dom. My musieliśmy zdecydować się na projekt indywidualny, bo działka jest lekko pochyła i trudno było dopasować coś z gotowców. Jeśli to nie tajemnica, w jakiej dzielnicy budujecie, my na Ligocie. Życzę powodzenia W Popielowie. Niedaleko nas jest jeszcze jeden dom w bardzo nowoczesnej formie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 21.07.2008 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 W Popielowie... O... to niedaleczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruter 24.07.2008 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Witam wszystkich Buduje dom w Gaszowicach, mam pytanie o cenę murowania. Czy 1,5zł od kamienia to dużo? Ekipa to murarz z pomocnikiem i ja jako mistrz zaprawy Jeżeli tak to kogo tańszego możecie polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 24.07.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Jak to od kamienia? W życiu nie umawia się tak rozliczenia .... a broń cię panie boże tym bardziej na godziny, albo dniówki . Przelicz sobie to na spokojnie .... przelicz metry bieżące na ilość pustaków o wtedy podaj ogólną cenę to powiem Ci czy to tanio czy drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruter 24.07.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 To może trochę więcej informacji, buduje "Dom w lucernie". Wg info na stronie archonu pow. ścian nośnych zewn.(38cm) to 132,6m2,+wewn.(25) 31m2. Materiał to porothemr gdzie na metr kwadratowy muru 38cm wchodzi 16 sztuk a muru 25cm wchodzi 10,7sztuk. Czyli na ściany zewn. potrzebuję 2121,6 sztuk a na wewn. 331,7 sztuk. Suma to 2454 x 1,5zł=3680zł.Dochodzą jeszcze ścianki działowe (80m2) nie wiem w jaki sposób są rozliczane.A co płatności od kamienia, wydaje się byc uczciwa w porównaniu do godzin lub dniówek. Pytanie tylko czy cena jest adekwatna do wykonanej pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 24.07.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Ty się dobrze dopytaj murarza czy nie ma czegoś małym druczkiem .... bo kwota niecałe 4000 za wybudowanie całego domu jest zleksza niska . Jak rozliczasz z nimi strop? ewentualne schdy betonowe? fundament? za to wszystko się płaci , a nie są to cegły W dalszym ciągu uważam, że powinieneś się z nimi umówiś na kwotę "za całość" , sporządzić odręcznie umowę "między wami" (bo nie sądzę, żeby mieli firmę i odprowadzali podatek) i na tej umowie tą kwotę wyszczególnić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruter 24.07.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Ja pytam tylko o cene murowania Strop, schody będzie robił ktoś inny. Do każdej roboty biorę innych ludzi i sam staram się robic jak najwięcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 24.07.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Hm ... jeśli tak to cena wydaje się być atrakcyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sarnaaa 24.07.2008 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 W Popielowie... O... to niedaleczko OO to widzę ,że sami sąsiedzi:) Witam ponownie kamratów u nas podłoga zrobiona,znalazłam zajeb...ego faceta - tynkarza. Gościu na serio jest fachowcem .Już umówiliśmy się na następne prace. Pogoda mnie dobija i nie możemy dachu skończyć.Ale słowa Daggulki są tak optymistyczne,że nawet pogoda nam nie psuje nastrojów. Pozdrawiam serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sergiq77 27.07.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Hm ... jeśli tak to cena wydaje się być atrakcyjna mogę potwierdzić bo miałem ofertę na podobne prace za 6000 od kondygnacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gipsy2 27.07.2008 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Witam, Ja poszukuję taniego,dobrego architekta który zrobi adaptację,projekty wjazdu,plan zagospodarowania działki i doradzi w paru sprawach . Szukam kogoś z okolicy Żor,Rybnika,Jastrzębia, Pszczyny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruter 28.07.2008 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Hm ... jeśli tak to cena wydaje się być atrakcyjna mogę potwierdzić bo miałem ofertę na podobne prace za 6000 od kondygnacji Ale rozumiem że już ze stropem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olorobal 28.07.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Witam, Ja poszukuję taniego,dobrego architekta który zrobi adaptację,projekty wjazdu,plan zagospodarowania działki i doradzi w paru sprawach . Szukam kogoś z okolicy Żor,Rybnika,Jastrzębia, Pszczyny. Pozdrawiam W Zorach kilku jest, ale czy dobrzy to nie wiem. Nie miałam okazji współpracować...... Powiedzcie mi czy znacie kogoś kto przyjmie gruz z rozbiórki domu? Gdzie kogoś takiego szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 28.07.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Powiedzcie mi czy znacie kogoś kto przyjmie gruz z rozbiórki domu? Gdzie kogoś takiego szukać? Pojeździj i porozglądaj się. Czasem stoją tablice. Jak gdzieś trafię to dam Ci znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olorobal 28.07.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Dzięki. Właśnie nie natknęłam się, dlatego pytam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts