dizers 11.08.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Rybniczanie ile kosztują mapki do celów projekcyjnych ?? (1:1000) ?? i ile muszę ich mieć ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 11.08.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Mnie wszystkie mapki w 2004 kosztowały 350 ale to żart bo wiem, że dziś jest zupełnie inaczej. Dizers - widziałem fale porodowe ale że odliczanie do budowy domu? Pierwsze widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozek_zory 11.08.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 ile kosztują mapki do celów projekcyjnych ?? (1:1000) ?? i ile muszę ich mieć ?? ja w zeszlym roku placilem 500zl, ilosciowo nie wiem - dostalem caly plik i czesc mi zostala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 11.08.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Wiedziołech że Dagmara bydzie pamiyntać Dzieki wszystkim za życzynia sorry że tak rzadko zaglondom ale no własnie mój własny kieracik:) Z budowlanych spraw wreszcie mom skończone te docieplyni - akryl położony i po sprawie. Pozdrowiom i jeszcze roz wielki dziynki za życzonka Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 11.08.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Sebuś- gratuluje elewacji ... dopiero przede mną ta przyjemność ...może na jesieni a może na wiosne ...ale już mnie cholera bierze na myśl o tym bajzlu co przy okazji powstanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 11.08.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 daggulka - nie rób se za wielkiego picu kole chałupy bo Ci to ścioprajom przy tynkowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizers 11.08.2008 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Mnie wszystkie mapki w 2004 kosztowały 350 ale to żart bo wiem, że dziś jest zupełnie inaczej. Dizers - widziałem fale porodowe ale że odliczanie do budowy domu? Pierwsze widzę he he piejar nie do budowy ale do przeprowadzki !! i to ostateczny mój termin ,tak sobie postanowiłem i tego bede się trzymał a tak na marginesie tych mapek to jak narazie jeden gostek zaśpiewał mi 1000zł za 10 szt ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marwal 11.08.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Rybniczanie ile kosztują mapki do celów projekcyjnych ?? (1:1000) ?? i ile muszę ich mieć ?? Tanio masz u Pana Krypczyka na Kościuszki tam gdzie Notariusz, wiem bo dużo sprawdzałem, rozmawiaj z Szefem, można fajną cenę dostać, najpierw miałem placić 500 plus vat i mówię ok, bo to po sprawdzeniu było stosunkowo niedrogo, potem się okazało że do załatwienia darowizny działki potrzebuję wyciąg główny z rejestru zmian gruntowych, to zapłaciłem za to 200zł, potem wreszcie mogłem zlecić tę mapkę i jak się okazało zapłaciłem za nią 400zł. Czyli w sumie obie rzeczy za 600zł a miało być ponad 800zł za wyciąg i mapy. Dodatkowo wypalają gratis płytkę ale to już może standard z mapą. Do wodociągów się przyda na pewno. Mamy bardzo małą działkę, nie wiem czy to ma znaczenie przy cenie mapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizers 11.08.2008 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Rybniczanie ile kosztują mapki do celów projekcyjnych ?? (1:1000) ?? i ile muszę ich mieć ?? Tanio masz u Pana Krypczyka na Kościuszki tam gdzie Notariusz, wiem bo dużo sprawdzałem, rozmawiaj z Szefem, można fajną cenę dostać, najpierw miałem placić 500 plus vat i mówię ok, bo to po sprawdzeniu było stosunkowo niedrogo, potem się okazało że do załatwienia darowizny działki potrzebuję wyciąg główny z rejestru zmian gruntowych, to zapłaciłem za to 200zł, potem wreszcie mogłem zlecić tę mapkę i jak się okazało zapłaciłem za nią 400zł. Czyli w sumie obie rzeczy za 600zł a miało być ponad 800zł za wyciąg i mapy. Dodatkowo wypalają gratis płytkę ale to już może standard z mapą. Do wodociągów się przyda na pewno. Mamy bardzo małą działkę, nie wiem czy to ma znaczenie przy cenie mapy. Marwal czy nie chodz ci o firmę Pryzmat ?? Już raz tam byłem jak szukałem geodetę ,za sprawdzenie i przygotowanie pod kątem przygotowania do przepisania działki zaśpiewali 1500 zł Jak narazie to załatwiam papierologię sam ,zobaczymy do jakiego momentu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marwal 11.08.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Rybniczanie ile kosztują mapki do celów projekcyjnych ?? (1:1000) ?? i ile muszę ich mieć ?? Tanio masz u Pana Krypczyka na Kościuszki tam gdzie Notariusz, wiem bo dużo sprawdzałem, rozmawiaj z Szefem, można fajną cenę dostać, najpierw miałem placić 500 plus vat i mówię ok, bo to po sprawdzeniu było stosunkowo niedrogo, potem się okazało że do załatwienia darowizny działki potrzebuję wyciąg główny z rejestru zmian gruntowych, to zapłaciłem za to 200zł, potem wreszcie mogłem zlecić tę mapkę i jak się okazało zapłaciłem za nią 400zł. Czyli w sumie obie rzeczy za 600zł a miało być ponad 800zł za wyciąg i mapy. Dodatkowo wypalają gratis płytkę ale to już może standard z mapą. Do wodociągów się przyda na pewno. Mamy bardzo małą działkę, nie wiem czy to ma znaczenie przy cenie mapy. Marwal czy nie chodz ci o firmę Pryzmat ?? Już raz tam byłem jak szukałem geodetę ,za sprawdzenie i przygotowanie pod kątem przygotowania do przepisania działki zaśpiewali 1500 zł Jak narazie to załatwiam papierologię sam ,zobaczymy do jakiego momentu pozdrawiam Tak Pryzmat. Ja tyle tam zapłaciłem, miesiąc temu odbierałem mapki. A do przepisania działki - darowizny - potrzebowałem wyciąg z ksiąg wieczystych, ten wyciąg co pisałem wyżej za 200zł i wypełniłem wnioski. Umówiłem się u Notariusza i załatwiłem. Nic więcej. Jak byliśmy już właścicielami to mapki 400zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizers 11.08.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Rybniczanie ile kosztują mapki do celów projekcyjnych ?? (1:1000) ?? i ile muszę ich mieć ?? Tanio masz u Pana Krypczyka na Kościuszki tam gdzie Notariusz, wiem bo dużo sprawdzałem, rozmawiaj z Szefem, można fajną cenę dostać, najpierw miałem placić 500 plus vat i mówię ok, bo to po sprawdzeniu było stosunkowo niedrogo, potem się okazało że do załatwienia darowizny działki potrzebuję wyciąg główny z rejestru zmian gruntowych, to zapłaciłem za to 200zł, potem wreszcie mogłem zlecić tę mapkę i jak się okazało zapłaciłem za nią 400zł. Czyli w sumie obie rzeczy za 600zł a miało być ponad 800zł za wyciąg i mapy. Dodatkowo wypalają gratis płytkę ale to już może standard z mapą. Do wodociągów się przyda na pewno. Mamy bardzo małą działkę, nie wiem czy to ma znaczenie przy cenie mapy. Marwal czy nie chodz ci o firmę Pryzmat ?? Już raz tam byłem jak szukałem geodetę ,za sprawdzenie i przygotowanie pod kątem przygotowania do przepisania działki zaśpiewali 1500 zł Jak narazie to załatwiam papierologię sam ,zobaczymy do jakiego momentu pozdrawiam Tak Pryzmat. Ja tyle tam zapłaciłem, miesiąc temu odbierałem mapki. A do przepisania działki - darowizny - potrzebowałem wyciąg z ksiąg wieczystych, ten wyciąg co pisałem wyżej za 200zł i wypełniłem wnioski. Umówiłem się u Notariusza i załatwiłem. Nic więcej. Jak byliśmy już właścicielami to mapki 400zł. a jak długo czekałeś na mapki ?? mi gostek powiedział 2 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marwal 11.08.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 nie będę cytował wszystkiego bo byśmy tu się tylko cytowali na przemian kto więcej ! to jest w miarę normalny czas, około 6 tygodnii chyba najkrócej, ja czekałem dużo dłużej bo w Chwałowicach robili kanalizację a firma geodezyjna od kanalizacji nie naniosła tego jeszcze w UM, dlatego firma od mapek nie potrafiła zrobić mi szybciej mapek. Jaja były z tym niesamowite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 11.08.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 he he piejar nie do budowy ale do przeprowadzki !! Jasne jasne. Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 12.08.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 daggulka - nie rób se za wielkiego picu kole chałupy bo Ci to ścioprajom przy tynkowaniu no wiem, wiem ...dlatego z ogrodem czekamy do przyszłego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 12.08.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 A mnie już dziś chyba wongli prziwiezom Znaczy sie wojna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 12.08.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 to weź się podziel opinią o tym retopalu jak już coś będziesz mógł na jego temat powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panewka007 12.08.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Witam !!mam do sprzedania pustak ceramiczny -producent roben niemcy.zostało mi z budowy 7 palet około 500 sztuk.oddam w atrakcyjnej cenie.odbiór ok. Gliwic. Pustak ceramiczny roben 308x240x238. Tel.792 841 325 : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panewka007 12.08.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Witam !!mam do sprzedania pustak ceramiczny -producent roben niemcy.zostało mi z budowy 7 palet około 500 sztuk.oddam w atrakcyjnej cenie.odbiór ok. Gliwic. Pustak ceramiczny roben 308x240x238. Tel.792 841 325 : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 13.08.2008 04:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 to weź się podziel opinią o tym retopalu jak już coś będziesz mógł na jego temat powiedzieć Ale ja nie mam Retopala tylko Chwałowice ! Na tym numerze który Ci podałem sprzedają węgiel z Chwałowic po 550 zł/t. U mnie 5,5 t przywiezione i zrzucone. Niestety mam wrażenie że co rok jakość jest trochę gorsza ale już nie marudzę . No i węgiel nie jest ze składu tylko prosto z kopalni z kwitkiem wagowym. Za to mokry jak Skarbnik przykazał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 13.08.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 noż kuźwa...myślałam, że retopala kupiłeś ja dziś kupuję też chwałowicki ....znalazłam z transportem po 585zeta w pobliskim składzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts