piejar 31.08.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 W latach 2005/2006 za stan surowy otwarty z dachem, podpiwniczony, dałem 36kPLN netto. To zawiera wszystko włącznie z wykopami, stropami itd itd i to było wtedy drogo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 01.09.2008 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Jamles ... współczuję .... niestety śmierć jest elementem życia każdego człowieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgus1719501924 01.09.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 A ja z pytaniem nietypowym. Otóż mam ci ja w łazience na ścianie takie kafelki:http://images24.fotosik.pl/272/9e5c1b942dd16a1d.jpghttp://images34.fotosik.pl/354/ff902dd380ffaa65.jpg a na podłodze takie:http://images39.fotosik.pl/6/f51beda761fa8c99.jpg O ile wiem, były kupowane jakieś 7-9 lat temu przez poprzedniego właściciela, który nie pamięta u kogo i jakie. Kłopot w tym, że nie wiem co to za firma/model, a muszę dokupić kilka. Czy ktoś z Was widział/spotkał takie gdzieś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sycz 02.09.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Cześć, wszystkie okna dachowe mam Velux .... ale jaki typ niestety nie pamiętam . Jestem z nich zadowolona na tyle na ile można być zadowolonym z okien dachowych ....gdybym miała więcej rozumu wtedy i zrobiła większe ścienne a zrezygnowała z dachowych to pewnie byłabym bardziej zadowolona . Ale cóż ...następny dom będzie bez wad . Witaj Daggula.Mam pytanko czy okna dachowe te twoje firmy velux są z szyba normalną czy hartowaną.Znalazłem w katowicach gościa który sprzedaje okna o rozmiarze 78x118 plus kołnierz uszczelniajacy za cena 885zł.Te okna sa z szyba normalną i boję się troszkę czy jakiś grad ich nie rozbije i czy lepiej nie zainwestować w hartowaną?Wyszło by 60 zł drożej na oknie .Co myślisz?Ta cena jest na razie najniższa jaką znalazłem na necie i allegro.Czekam na twoje i innych zdanie na ten temat.Niestety każdy grosz sie liczy teraz więc mam dylemat.Acha i jeszcze jedno pytanie Daggula gdzie kupywałaś okna PCV do swojego domku bo myślę że dużo nie dałaś za nie wraz z parapetami.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 02.09.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 885 za całe okno Veluxa to dobra cena. Jesteś pewien że z kołnierzem? Zwróć uwagę żeby mieć kołnierz do właściwego pokrycia dachowego. Do dachówki są inne niż do gontu. Szyby lepiej mieć hartowane bo grad czasem bębni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 03.09.2008 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Sycz ... jeśli cena 885zł jest za komplet okno+kołnierz to jest dobra cena....zwróć uwagę - tak jak piejar godo - na fakt do jakich pokryć jest kołnierz ....inne są do dachówki, inne do gontu (czyli do pokryć falistych bądź płaskich) moje okna są z szybą normalną ...standart czyli ...ale powiem Ci , że jeśli miałabym teraz możliwośc wyboru to dopłaciłabym i wzięła z szybą hartowaną .... przy ostatnim gradzie o mało na zawał nie zeszłam Co do okien pcv ...zadowolona jestem, okienka super - na dobrych profilach , cena do przyjęcia ....namiar poślę Ci na priv . Jorgus ...niestety nic mie wzór tych kafelek nie mówi ...spróbuj założyc wątek na wnętrzach z zapytaniem ...może ktoś Ci tam pomoże. A ja rozważam zakup sadzonek -thui , takich 1-rocznnych (na allegro są po 0,70zł ) i wsadzić je do takich długich skrzynek ...potrzymac ile trzeba w garażu - i niech se rosną ...jak przyjdzie czas to je wsadzić na podwórku . Jak zobaczyłam, że thuja taka już do wsadzenia do ziemi ( ok.50cm) kosztuje około 10zł to mi się zakupów odechciało .... toż cholerka ...ja tego potrzebuję jakiś 150 szt .... chyba pobawię się w ogrodnika i se sama duże wyhoduje z małych . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruter 03.09.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Witam!Murowanie rozpoczęte i szczerze nie mam pomysłu na nadproża. Ciągle nie jestem przekonany co do montażu rolet i nie wiem jak wykonać naproże aby w późniejszym terminie podjąć tą decyzje. Ściana 30cm+ocieplenie. Może ma ktoś namiar na fachmana od rolet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 04.09.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 A ja z pytaniem nietypowym. Otóż mam ci ja w łazience na ścianie takie kafelki: http://images24.fotosik.pl/272/9e5c1b942dd16a1d.jpg http://images34.fotosik.pl/354/ff902dd380ffaa65.jpg a na podłodze takie: http://images39.fotosik.pl/6/f51beda761fa8c99.jpg O ile wiem, były kupowane jakieś 7-9 lat temu przez poprzedniego właściciela, który nie pamięta u kogo i jakie. Kłopot w tym, że nie wiem co to za firma/model, a muszę dokupić kilka. Czy ktoś z Was widział/spotkał takie gdzieś? 7-9 lat? to sporo kupujac w sklepie plytki warto sprawdzic czy wszystkie pudelka zawierają te samą partie produkowaną w tym samym czasie, bo jesli nie sa z tej samej parti to kolorem/odcieniem mogą (i najczesciej tak jest) się różnic, ze nie wspomne o wymiarach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnika 04.09.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Witam, gdzie można kupić najtańszy piach do zasypywania fundamentów? Kopany albo pospóła. Budowa- Stanica- okolice Gliwic. Dzwoniłam do kotlarni- kopalni piachu- tam 1 tona 7,5 zł netto, ale za to koszt transportu mnie dobije.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 04.09.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Witam, gdzie można kupić najtańszy piach do zasypywania fundamentów? Kopany albo pospóła. Budowa- Stanica- okolice Gliwic. Dzwoniłam do kotlarni- kopalni piachu- tam 1 tona 7,5 zł netto, ale za to koszt transportu mnie dobije.... w Pilchowicach i wiesz kto go przywiezie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgus1719501924 04.09.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 7-9 lat? to sporo. kupujac w sklepie plytki warto sprawdzic czy wszystkie pudelka zawierają te samą partie produkowaną w tym samym czasie, bo jesli nie sa z tej samej parti to kolorem/odcieniem mogą (i najczesciej tak jest) się różnic, ze nie wspomne o wymiarach Tak, wiem, jednak tu sytuacja jest, można powiedzieć, awaryjna. Mam murowany brodzik, i musiał być źle osadzony/uszczelniony odpływ bo niestety przecieka. Dlatego planuję rozkuć podłogę i pierwszy rząd kafli na ścianie (40cm wysokości), doszczelnić całość folią w płynie, osadzić porządnie nowy odpływ Viega z kołnierzem i zakaflować ponownie, czymś maksymalnie podobnym. Jak się odcień trochę będzie różnił, to tragedii nie będzie, bo to tylko od środka pod prysznicem jest. Ale rozmiary i wzór, zwłaszcza podłogowych, chciałbym zachować możliwie podobne jak w reszcie łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 04.09.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Witam, gdzie można kupić najtańszy piach do zasypywania fundamentów? Kopany albo pospóła. Budowa- Stanica- okolice Gliwic. Dzwoniłam do kotlarni- kopalni piachu- tam 1 tona 7,5 zł netto, ale za to koszt transportu mnie dobije.... A w Twoim dzienniku brak fotek z fundamentów )) Pooglądałabym chętnie , bom zieloniasta jak limonka. U nas się projekt maluje na czysto i mimo ogromnych chęci na ten rok, zaczniemy chyba dopiero w przyszłym roku (( Ale ponoć cuda się zdarzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 04.09.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Witam! Murowanie rozpoczęte i szczerze nie mam pomysłu na nadproża. Ciągle nie jestem przekonany co do montażu rolet i nie wiem jak wykonać naproże aby w późniejszym terminie podjąć tą decyzje. Ściana 30cm+ocieplenie. Może ma ktoś namiar na fachmana od rolet? chyba nie ma osobnych szpeców od rolet - zrobią Ci to ci sami co okna. myśmy zakładali sami bo z roletami nie ma wielkiej filozofi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnika 04.09.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Witam, gdzie można kupić najtańszy piach do zasypywania fundamentów? Kopany albo pospóła. Budowa- Stanica- okolice Gliwic. Dzwoniłam do kotlarni- kopalni piachu- tam 1 tona 7,5 zł netto, ale za to koszt transportu mnie dobije.... w Pilchowicach i wiesz kto go przywiezie Właśnie Leszku- to najsensowniejsze wyjście te Pilchowice, bo Kotlarnia odpada ze względu na dojazd, ale pan G. K. będzie nieźle kursował... Tyle ton piachu Ewuś---> A w Twoim dzienniku brak fotek z fundamentów )) Pooglądałabym chętnie , bom zieloniasta jak limonka. U nas się projekt maluje na czysto i mimo ogromnych chęci na ten rok, zaczniemy chyba dopiero w przyszłym roku (( Fotki już są, można oglądać. No teraz to już nie zdążycie, bo my- podkreślam my czekaliśmy na pozwolenie 31 maja (złożone) do 28 lipca. Może Wasze starostwo szybciej rozpatruje wnioski, ale w czasie zimy wszystko zdobędziecie( pozwolenie itp.) i z wiosny ruszycie pełną parą. Nas tak gość jeden nabrał z działką... Od listopada 2007 obiecywał, że będzie sprzedawał, a w lutym powiedział, że nie, no i zostaliśmy w czarnej d..... Potem szukanie nowej, i dopiero 12 marca umowa notarialna. Ale nie ma tego złego , co by na dobre nie wyszło. Teraz jestem zakochana w Stanicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 04.09.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Witam, gdzie można kupić najtańszy piach do zasypywania fundamentów? Kopany albo pospóła. Budowa- Stanica- okolice Gliwic. Dzwoniłam do kotlarni- kopalni piachu- tam 1 tona 7,5 zł netto, ale za to koszt transportu mnie dobije.... nas najtaniej wyszlo wlasnie z Kotlarni, tyle ze 2 lata temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 04.09.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 No to lece pooglądac Marnika ) No tez mi się wydaję, ze poczekamy. Nas nic nie goni na razie. Będę wam kibicowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 04.09.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Marnika, no koparkowy cudo - oczywiście proszę o namiary na PW.Jakby co to sobie zaklepiemy na wiosnę. Ale fajnie macie już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnika 04.09.2008 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Tylko ile by wyszedł dojazd koparkowego do Was. Gdzie dokładnie budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 04.09.2008 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Nie wiem ile by kosztował tak 12 km od Rybnika, może by dał radę dojechac )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 04.09.2008 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Hej! Pierwszy raz sie udzielam w tym watku - buduje domek w Wodzislawiu Sl. Poki co jestem na etapie murow piwnicznych (fundamenty, piwnice i pierwszy strop mam juz za soba). Wiec - witam wszystkich sasiadow ! I odrazu pytam - gdzie zalatwic najtanszy piasek lub pospolke (cokolwiek dobrze przepuszczalnego wode) do zasypania wykopow dookola domu ? Mam drenaz, wiec najlepiej jakby byl to piasek/zwir - nie musi byc 100% "czysty" Bede tego potrzebowal pewnie kilka wywrotek, bo z dwoch stron wykop jest dosc szeroki (jakies 2m) i gleboki (2,5m). Kupowanie normalnego piasku w okolicznych hurtowniach to samobojstwo finansowe Szukam wiec raczej kogos z transportem kto tanio przywiezie mi tani material Nie wiem - pewnie np. w Bukowie cos sie taniego wydobywa Macie namiar ? Podzielicie sie ? Dzieki z gory pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts