jozek_zory 04.02.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 jaka polecilibyscie mi wełne,ktora firma badz rodzaj sa najlepsze? nie ma czegos takiego jak "najlepsze". Dobry jest Rockwool, welna jest dosc sztywna, dobrze sie uklada, ale diabelnie gryzie. Isover za to jest mieciutki, nie gryzie juz tak bardzo, wymaga jednak rozprezenia przed ulozeniem. Z uwagi na to ze isover jest dosc miekki, trzeba od razu lapac welne sznurkiem. Rockwool nie mial takiej tendencji do spadania. Ocieplalem poddasze sam, zarowno rockwoolem jak i isoverem (unimata). Subiektywnie - lepiej pracuje sie z isoverem. Przy wyborze patrz na wspolczynnik lambda, ale pamietaj, ze roznicy 0,001 w praktyce nie zauwazysz, chyba ze w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izeczka11 04.02.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 nie znam sie na wełnie wiec prosze mi powiedziec jaki wspołczynnik jest lepszy,? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 05.02.2009 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 http://www.ursa.pl/products_219.htmhttp://www.isover.pl/products.php?p=o&category_id=75&parent=72&level=4http://www.rockwool.pl/sw60171.asp lambda im mniej tym lepiej ja robiłem Ursą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donata1710 05.02.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 witam, zaczynam budować dom wiosną- w Czernicy. W związku z tym mam pare pytań: gdzie w okolicy można kupić najtaniej bloczki fundamentowe, stal zbrojeniową,beton, deski na szalunki, piasek itp. W tym sezonie chciałbym wybudowac piwnicę + parter ze stropem. Jaki skład budowlany polecacie? Ja zamawiałam większość materiałów w Lubarze stal w zeszłym roku więc porównanie ceny odpada ale bloczki betonowe kupowalismy jakieś 2 tyg. temu 2,98 zł/ szt, deski szalunkowe w tartaku w Lyskach tel 032 4300876 400 zł netto/ m3 bardzo miła i fachowa obsługa i było najtaniej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgus1719501924 06.02.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 mam piec na eko groszek To ja się troszkę podepnę pod wątek. Ciekaw jestem jakie temperatury trzymacie "na kotle"? Znaczy ile jest optymalnie? Niby jest sterownik, ale np. mój sam nie ustawia temperatury tylko mu się ją zadaje. Warto zmieniać nastawy zależnie od warunków pogodowych na zewnątrz? Dodam, że mam też regulatory temperatury na grzejnikach we wszystkich pomieszczeniach poinstalowane, więc jak się cieplej robi to mi po prostu spada odbiór ciepła z pieca i się robią dłuższe "przestoje". Są tu jacyś eksperci od kotłów z podajnikami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 06.02.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Nie wiem czy są eksperci ale ja palę trzeci sezon. Jak masz regulatory na grzejnikach to sterowanie pogodowe trochę traci sens. Ja trzymam 58 stopni przy 2 stopniach histerezy. Zbyt wysoka temperatura na kotle to straty, zbyt niska, przy kotle stalowym, to niebezpieczeństwo korozji. Te moje 58 stopni to jakiś tam kompromis. Staram się mieć przynajmniej 50 stopni na powrocie żeby mi kotła nie żarło (bardziej niż musi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dadon 06.02.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 zainteresowania nie bylo wiec powtorze Witam wszystkich mam na zbyciu stemple ponad 70 sztuk w tym 50 bardzo dobrych grubych , uzyte 2czy 3 razy, dlugosc od 2,2 w gore reszta jest troche gorsza , do tego trochę krótszych całość do wzięcia za 300 zł, odbiór osobisty Rybnika Kamień chętni pisać na [email protected] gg 110279 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 06.02.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Jakbym miał transport to bym brał na opał. Zostaw sobie do kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dadon 06.02.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 chyba zartujesz do kominka ? przeciez to wszystko z iglakow szyby bym nie domyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dadon 06.02.2009 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 dla wszystkich bedacych na etapie szukania firmy do wykonania ogrzewaniaomijac szerokim lukiem firme Natal z Rybnika /Zorpisze to z pelna odpowiedzialnoscia za slowa ja ich w koncu wyrzucilem z budowy bo dalsza ich praca grozila kalectwem ( nie tylko psychicznym ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 06.02.2009 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Ja palę czym popadnie (no, prawie bo PET-y złomuję selektywnie) i nie jest źle. No ale palę może kilkanaście razy w roku. Inna sprawa, że palenie stempli to prawie grzech Nie bój żaby - jak słońce przyświeci to sprzedasz te stemple z z pocałowaniem ręki. I drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 07.02.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 chyba zartujesz do kominka ? przeciez to wszystko z iglakow szyby bym nie domyl tam zaraz nie domył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricman78 08.02.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Witam ponownie, trzeba kupować materiały... Sezon powoli rusza..30 grudnia 2008 w Handlobudzie za Porotherm 30 dostałem cenę 4,86w tym tygodniu 5,2 . Czyżby poszły do góry? Jeśli macie jakieś namiary na kogoś tańszego - piszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 08.02.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Witam ponownie, trzeba kupować materiały... Sezon powoli rusza.. 30 grudnia 2008 w Handlobudzie za Porotherm 30 dostałem cenę 4,86 w tym tygodniu 5,2 . Czyżby poszły do góry? Jeśli macie jakieś namiary na kogoś tańszego - piszcie A u kogo negocjujesz ceny ? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.Bud 08.02.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 handlobud wybieram/wybieralem (bo juz dlugo tam nie bylem) na grube rzeczy typu sciany,dach.teraz to wpadam do malej hurtowni Jokiel na Cyganku,kobieta od pierwszego zlozonego zamowienia zaczela dawac mi takie ceny ze handlobud przy tych ilosciach wypadal srednio.co do stempli to takie do 2,4m leza u mnie juz od pol roku,czasami ktos wpadnie,cos kupi ale z 250szt lezy jeszcze jakies moze 80szt,jak sie nikt nie zjawi to zrobie z nich "elewacje" drewutni czy czegos podobnego, jako opal to chyba ostatecznosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricman78 08.02.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Witam ponownie, trzeba kupować materiały... Sezon powoli rusza.. 30 grudnia 2008 w Handlobudzie za Porotherm 30 dostałem cenę 4,86 w tym tygodniu 5,2 . Czyżby poszły do góry? Jeśli macie jakieś namiary na kogoś tańszego - piszcie A u kogo negocjujesz ceny ? pozdr. u Anny K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszma 08.02.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Witam ponownie, trzeba kupować materiały... Sezon powoli rusza.. 30 grudnia 2008 w Handlobudzie za Porotherm 30 dostałem cenę 4,86 w tym tygodniu 5,2 . Czyżby poszły do góry? Jeśli macie jakieś namiary na kogoś tańszego - piszcie http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=542777859 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 09.02.2009 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Witam ponownie, trzeba kupować materiały... Sezon powoli rusza.. 30 grudnia 2008 w Handlobudzie za Porotherm 30 dostałem cenę 4,86 w tym tygodniu 5,2 . Czyżby poszły do góry? Jeśli macie jakieś namiary na kogoś tańszego - piszcie http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=542777859 "Dodatkowe informacje o przesyłce i płatności ODBIÓR WŁASNY ,KOSZTY TRANSPORTU INDYWIDUALNIE!" Z transportem wyjdzie drozej niz w lokalnej hurtowni.. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izeczka11 10.02.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 witajcie.Prosze o pomoc, czy cena za wylewki 30 zł.z materiałem to duzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba77 11.02.2009 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Czy ktoś ma doświadczenia z opalaniem kotłem na eko groszek? bardzo prosze o opinie . tzn ile spalił , przy jakiej powierzchni itpDzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts