Ewus1719503518 15.02.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 No kolankowa chyba ok 130 cm na gotowo.Wystarczy chyba, jakby co to na bieżąco da się dołozyć jakiś kamien w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 15.02.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 No kolankowa chyba ok 130 cm na gotowo. Wystarczy chyba, jakby co to na bieżąco da się dołozyć jakiś kamien w górę To sporo - bedzie wygodne poddasze Ja mam 25 cm + murlata = ok 40cm pozdr. -- Adam Sz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 15.02.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Powaznie ?? Koperta jest sporo drozsza! Zobacz ile masz gasiorow (to te dachoweczki na styku dwoch polaci) - a one sa dosc drogawe W dwuspadzie np. masz 10-12mb gasiorow, u mnie wyszlo 72mb. Pod gasiory musisz dawac tasme kalenicowa (~13 pln / mb - czyli u mnie 72 * 13 = ponad 900 pln)... Dachowka podstawowa kosztowala 10 tys, a dodatki do niej - 5 tys No i rynny.. W dwuspadzie masz tylko z dwoch stron, na kopercie dookola Robota tez tansza w dwuspadzie bo znacznie prostsza Daga&Adam jaką macie powierzchnię dachu? Bo mnie dachówkę w Handlobudzie obliczyli bardzo podobnie. 11 tys. plus 6 tys. dodatki ale z Brassa przy powierzchni dachu nie całe 270 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 15.02.2009 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Daga&Adam jaką macie powierzchnię dachu? Bo mnie dachówkę w Handlobudzie obliczyli bardzo podobnie. 11 tys. plus 6 tys. dodatki ale z Brassa przy powierzchni dachu nie całe 270 m2. 320m2 - 10 tys podstawowa + 5 tys dodatki (~75mb gasiorow, dwa kominki wentylacyjne, 4 trojniki, 8 zakonczen gasiora). Roben monza plus - antracyt Braas podrozal, zastanowcie sie nad Robenem - rozsadna cena, a to jednak ceramika. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 15.02.2009 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 320m2 - 10 tys podstawowa + 5 tys dodatki (~75mb gasiorow, dwa kominki wentylacyjne, 4 trojniki, 8 zakonczen gasiora). Roben monza plus - antracyt Braas podrozal, zastanowcie sie nad Robenem - rozsadna cena, a to jednak ceramika. pozdr. Robena mam na około 14 tys. plus 6 tys. dodatki, różnica faktycznie nie duża ale jednak dach będziemy mieli drogi Jak uda się zaoszczędzić na murach to będzie ceramiczna I juz zobacz jaka różnica przy Twoich 320 m2 a naszych 270 m2 U mnie nawet Brass wychodzi drożej niż na Twoim dachu ceramiczna Mam co chciałam ale szczerze to przed wyceną byłam przygotowana na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 15.02.2009 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Robena mam na około 14 tys. plus 6 tys. dodatki, różnica faktycznie nie duża ale jednak dach będziemy mieli drogi Jak uda się zaoszczędzić na murach to będzie ceramiczna I juz zobacz jaka różnica przy Twoich 320 m2 a naszych 270 m2 U mnie nawet Brass wychodzi drożej niż na Twoim dachu ceramiczna Mam co chciałam ale szczerze to przed wyceną byłam przygotowana na więcej Bardzo dziwne.. Uderzaj do hurtowni na Kopernika (na Cyganku) - ktos juz pisal, ze tam jest bardzo tanio, przedwczoraj moj kumpel ktory tez sie przymierza do dachu byl pytac o cene za tego Robena i na dzisiaj jest jeszcze taniej niz w Handlobudzie - 29 pln / m2 z transportem na miejsce !!!! 14 tys za dachowke podstawowa na 270m2 to koszmarnie drogo! Tam kupisz za ~8 tys pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 15.02.2009 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Robena mam na około 14 tys. 14 tys 270m2 to wychodzi 52 pln / m2 !! Jestes pewna, ze chodzilo o Robena ? Za tyle to masz juz jakas wypas ceramike pozdr. -- Adam Sz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 15.02.2009 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 14 tys 270m2 to wychodzi 52 pln / m2 !! Jestes pewna, ze chodzilo o Robena ? Za tyle to masz juz jakas wypas ceramike pozdr. -- Adam Sz. Wycena z Handlobudu: Dachówka podstawowa Roben 9.700 gąsior podstawowy 3.700 gąsior początkowy 300 łącznik gąsiora 600 dachówka wentylac. 66 klamra do gąsiora 154 wychodzi ponad 14 tys. Wcześniej pisząc o dadatkach ok. 6 tys. miałam na myśli membrany, taśmy kalenicowe etc....znowu narobiłam zamętu Od początku wiedzieliśmy że dach będzie drogi Więc raczej pozostaniemy przy tańszej Brass a zresztą jeszcze się zobaczy, jest czas...może uda się coś taniej, to na razie wstępne wyceny. Swoją drogą przejedziemy się jeszcze na Cyganek pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 16.02.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Jak jesteśmy przy dachówkach a jak się ma ceramiczny Roben do Creatona jakościowo i cenowo ??Nam zaproponowano Creatona ale jeszcze nie mam cen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 16.02.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Jak jesteśmy przy dachówkach a jak się ma ceramiczny Roben do Creatona jakościowo i cenowo ?? Nam zaproponowano Creatona ale jeszcze nie mam cen. Creaton jest sporo drozszy - zapewne w okolicy 45-50 pln / m2. Wiec nie ma za bardzo co tu porownywac pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 16.02.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Aha - dodam jeszcze, ze ja sie w antracycie robena zakochalem z uwagi na to, ze jest tylko delikatnie polyskujacy - generalnie to taki jakby mat z lekka angoba... Nie podobaja mi sie dachowki glazurowane, ktore swieca jak psu jaj**, wiec z marszu niestety odpadla wiekszosc ceramiki pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba77 16.02.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Aha - dodam jeszcze, ze ja sie w antracycie robena zakochalem z uwagi na to, ze jest tylko delikatnie polyskujacy - generalnie to taki jakby mat z lekka angoba... Nie podobaja mi sie dachowki glazurowane, ktore swieca jak psu jaj**, wiec z marszu niestety odpadla wiekszosc ceramiki pozdr. zgadzam sie z przedmówca:) też nie podobają nam się glazurowane ale to kwestia gustu. Własnie dziś oglądałem z żona antracytową Robena, masz juz położoną?? nie umimy trafić na antracyt robena na dachu w całej okazałości, z tego co widziałem na fragmencie expozycji to jest ciemniejsza od antracytów innych producentów i to mi się podoba , jest prawie czarny matowy z delikatnym połyskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 16.02.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 zgadzam sie z przedmówca:) też nie podobają nam się glazurowane ale to kwestia gustu. Własnie dziś oglądałem z żona antracytową Robena, masz juz położoną?? Bede mial za 2 tyg.. Ale moj sasiad juz ma kompletny Znam tez inny dom w okolicy z ta dachowka. Tylko teraz nic nie zobaczysz - wszystko przykryl snieg Jak przyjdzie lekka odwilz to zapraszam nie umimy trafić na antracyt robena na dachu w całej okazałości, z tego co widziałem na fragmencie expozycji to jest ciemniejsza od antracytów innych producentów i to mi się podoba , jest prawie czarny matowy z delikatnym połyskiem Ten polysk jest wiekszy jak dachowka zamoknie - robi sie tez wtedy bardziej czarny. W sloncu jak jest suchy - robi sie z niego taki aksamitny mat. Dokladnie taki jakiego szukalem pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxim_m 17.02.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 witam. narazie przyglądałem sie temu wątkowi. ale postanowiłem sie przyłączyc. tak wygląda roben czarno brązowy. mysle , ze nie jest przesadnie błyszczący. http://images27.fotosik.pl/301/4af4635bbc33c089m.jpg pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwarti 17.02.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Witam Szukam namiarów na tartak gdzie kupię więźbę w cenach netto?. Jakby ktoś mógł polecić to proszę o info na priva.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnika 17.02.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Witam Szukam namiarów na tartak gdzie kupię więźbę w cenach netto?. Jakby ktoś mógł polecić to proszę o info na priva. pozdr. Pozwolę zacytować. Też mnie to interesuje, więc jak ktos ma namiary to bardzooooo proszę na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trotek77 18.02.2009 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Witam sąsiadów za miedzy. Szukam sprawdzonej i pewnej ekipy budowlanej do budowy dużej parterówki (poddasze do zadaptowania później) w Mikołowie. Jestem na etapie kompletowania dokumentacji. Planowane rozpoczęcie prac to maj-sierpień 2009 Nie zalaeży mi na wielkiej firmie i specjalnie na zawrotnym tępie. Szukam samodzielnej , sprawnej i w miare taniej ekipy która doradzi w miare potrzeby i bedzie powaznie podchodziła do inwestora ! ) prosze o info na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka168 20.02.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 A czy ktoś ma sprawdzona hurtownię w Mszanej właściciel Pan Szermuszyn Terrom jak na razie tam znalazłam najtańsze wszystko. Max za 3.10 i Roben plus kasztan za 3.17 z dowozem i rozładunkiem . Tez mieliśmy budować z porothermu 25 ale jednak poważnie zastanawiamy sie nad zwykłym maxem 30 i docieplenie 12 lub 15 . Jak rozmawiałam z fachowcem to powiedział ze to jest mu obojętne z czego robi przyznał racje że przy porothermie fugi są fajnie równe ale jak ocieplamy to i tak za długo na nie nie będziemy patrzeć. Mówi że jak będziemy murować z maxa 30 to lepiej bo będzie łatwiej zbrojenie na strop usadowić obmuruje górę cegłą i nie trzeba będzię szałować. Mam wyceny z paru firm i jak chodzi o Roben ale kasztan to najdrożej w Handlobudzie policzyli Budo Zbyt jest tańszy jak chodzi o rynny z Marley to prawie to samo wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 20.02.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 A czy ktoś ma sprawdzona hurtownię w Mszanej właściciel Pan Szermuszyn Terrom jak na razie tam znalazłam najtańsze wszystko. Max za 3.10 i Roben plus kasztan za 3.17 z dowozem i rozładunkiem . Tez mieliśmy budować z porothermu 25 ale jednak poważnie zastanawiamy sie nad zwykłym maxem 30 i docieplenie 12 lub 15 . Jak rozmawiałam z fachowcem to powiedział ze to jest mu obojętne z czego robi przyznał racje że przy porothermie fugi są fajnie równe ale jak ocieplamy to i tak za długo na nie nie będziemy patrzeć. Mówi że jak będziemy murować z maxa 30 to lepiej bo będzie łatwiej zbrojenie na strop usadowić obmuruje górę cegłą i nie trzeba będzię szałować. Latwiej dla niego, nie dla Was Generalnie - budujcie z tego co najtansze. Przy cenie max 30 VS porotherm 25 wezcie tez pod uwage zuzycie zaprawy - max jest "krotki" i trzeba uzupelniac spoiny pionowe, wiec zaprawy moze wyjsc ponad 2 x wiecej niz przy porothermie z PW, a zaprawa to wcale niemaly koszt Ja bym wybral porotherm 25, cenowo pewnie wyjdzie na to samo. 5cm wiecej miejsca w srodku przy tych samych rozmiarach zewnetrznych Moze sie ktos smiac ale 5cm przy np. obwodzie sredniego domu to 3-4m2 przestrzeni wiecej w srodku - na niektorych blokach tyle nie maja nawet lazienki pozdr. -- Adam Sz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka 20.02.2009 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 a ja buduje z porotherm 44 i zero docieplania moze być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts