sebo8877 04.09.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Sebo - dziynki za łorning ale spróbuja som coby mi inni nie godali jaki to piwo je. Kibelek mom na budowie i to je tyż dobro lokalizacjo do testów U mie ciaproki skończyli łocieplać a w piątek inni zaczeli tynki wewnętrzne. Łobejrzymy co je warto ta ekipa. Poczontek wyglondo łobiecujonco. Rzutem na taśma (przed szprycem) zrobiyłech dokumentacjo fotograficzno instalacji elektrycznej. Mom prawie 400 fotek i rozrysowane wszystkie obwody (bo jako prawdziwy artysta-elektryk robiłech wedle natchnienio) To tak jak jo - z tym że tynkowac tynkowałem som a co za tym idzie fotografie mom i tylko sie modlic by te natchnienie się kiedyś mi nie przewiertało sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 04.09.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Hejka jestem Majka i mieszkam w jednej z dzielnic Rybnika. Mam do Was pytanko:) marzy mi się mały domek powiedzmy, że działke i projekt juz mam tylko przerażają mnie te wszystkie formalności i związane z nimi koszty, czy ktoś wie ile może to wszystko kosztować ? nie chodzi mi o samą budowe, ale o zezwolenia i takie tam Same zezwolenia nie kosztują dużo chyba że będziesz się "bawić" w ekspertyzy geologiczne, badania gruntu itp. Większe koszty własne poniesiesz w formie straconych nerwów i siwych włosów. Pewne procedury potrzebują też czasu więc nie załątwisz tego w tydzień. Spróbuj zwalić to wszystko na adaptującego projekt - pewno Cię skasuje ale będziesz miała spokojniejszą głowę. i mniej nerwów a co za tym idzie duższe życi Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 04.09.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 ... mo dugo dugo żyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 04.09.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 ... mo dugo dugo żyć Piejar to było ... dugo dugo rzyć Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 04.09.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 ... mo dugo dugo żyć wpierw to trza porządnie opić , bo inaczej to klapa a zeby duugo to trzeba poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 05.09.2006 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 500 post - pyrsk ludkowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 05.09.2006 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Nie chca nas chwolić ale Selimm w 2-gim poście padoł że ten topik umrze Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 05.09.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Tyn topik je wieczny jak idee Lynina i sojusz z KPZR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 05.09.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Yeahh niech żyje wieczny cżłowiek !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 05.09.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Kurcze, Rybnik to niedaleko mnie ....a jakoś nie rozumiem za bardzo co piszecie . Ja będę budować w Zebrzydowicach , to będę cesarok (tak słyszałam)....a to inna gwara ? Pozdrawiam serdecznie-Dagmara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 06.09.2006 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 czesc Cesaroczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 06.09.2006 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Kurcze, Rybnik to niedaleko mnie ....a jakoś nie rozumiem za bardzo co piszecie . Ja będę budować w Zebrzydowicach , to będę cesarok (tak słyszałam)....a to inna gwara ? Pozdrawiam serdecznie-Dagmara. Ni ma sprawy z Cesarokami tysz sie dogodomy (jo zazynom być gorolym przez zasiedzyni ) - hanysym byda zaś z korzyni do śmierci Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ywone 06.09.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Witam wszystkich Jako, że jesteście grupą rybnicką to może słyszeliście albo mieliście kontakt z firmą budowlaną TECH-BUD z Gaszowic. Spodobała mi się ich oferta ale nie wiem czy będę zadowolona z ich pracy , jeśli ktoś może udzielić mi jakichś informacji o solidności tej firmy to będę naprawdę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 06.09.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Jak wyglada ta ich oferta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ywone 06.09.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Cena niby podobna jak u innych wykonawców ale dodatkowo będę miała bez dodatkowych opłat architekta, geodetę, kierownika budowy, tymczasowe ogrodzenie, transport, jakieś mapki z przyłączami (o ile dobrze zrozumiałam), oni też załatwiają całą papierologię związaną z pozwoleniem na budowę. Ja się całkowicie nie znam na budowie, mój chłop zresztą też nie i dlatego chcemy aby jedna firma postawiła nam dom. aha przypomniało mi się, że nie biorą żadnych zaliczek a zapłata po ukończeniu robotyz możliwością płacenia w ratach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 06.09.2006 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 kierownika budowy musisz miec swojego ! bo inaczej to nie masz zadnej kontroli nad nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ywone 06.09.2006 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 myślałam że inspektor budowy wystarczy, że to on będzie pilnował moich interesów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 06.09.2006 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 chcesz miec inspektora i kierownika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ywone 06.09.2006 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Wyczytałam że tak powinno być: kierownik i inspektor. Jak czytam niektóre dzienniki to wszyscy mają obydwóch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 07.09.2006 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Kierownik Ci wystarczy - masz za dużo kasy ??? Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts