DagaAdam 02.04.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 [...] Nie uwierzycie punkt 8:00 - pompa i pierwsza gruszeczka na placu boju. Juz schnie ), panowie profesjonaliści przyjechali - szybko i sprawnie ) No tak można budować He, he - tylko nie zapomnijcie teraz jak tylko stezeje (mozliwe ze juz) podlewac przynajmniej 2-3 razy dziennie, ew. nakryc folia zeby tak szybko nie parowalo pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 02.04.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Ewus a skąd braliście beton i pompę???no i jaka cena oczywiście .Bo ja akurat jestem na etapie poszukiwania tego,a skoro punktualni i solidni to trzeba z nich skorzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba77 02.04.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Widze że nie jestem sam na etapie wylewania ław:)Jutro szałuja ławy , jak dobrze pójdzie to w srodę grucha na budowie... Trzymajcie kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 02.04.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Ewus a skąd braliście beton i pompę???no i jaka cena oczywiście .Bo ja akurat jestem na etapie poszukiwania tego,a skoro punktualni i solidni to trzeba z nich skorzystać Jak sprawdzę to podam na PW bo , wsio mąż załatwiał, ja zobaczyłam produkt gotowy )) Seba77 no trzymam kciuki - niech wam idzie sprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sycz 03.04.2009 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Wiatajcie .Moze mi ktos polecic kogos od montazu instalacji alarmowych w domu?Okolice rybnika wodzisławia żor jak ktos by miał namairy to z gory dzieki serdeczne.Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 03.04.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Nie wiem czy juz tu pytalem ale jakby co spytam ponownie -> czy ma ktos z Was na zbyciu (np. za flaszke lub wino lub jakas sensowna cene jakies stare drzwi ? Wielkosc dowolna, od bidy moze byc samo skrzydlo bez osciezy ale jakby bylo z oscieza to byloby bosko Rozmiar dowolny - i tak musze otwor zwezyc pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 03.04.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 albo tu skad ja bede brał po cenie netto : http://www.allegro.pl/item582918291_bloczki_fundamentowe_betonowe_2_35_zl.html pozdrawiam Sprawdź dobrze te bloczki.... Wysłałem ten link mojemu kierbudowi przed zakupem i powiedział, że mam szukać dalej. Te się, jego zdaniem, nie nadawały. Zbyt słabe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakolekraci 05.04.2009 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Witam, czy ktoś mógłby podać namiary na fachowców od instalacji co, dodam, że instalacja jest dość skomplikowana (kocioł gazujący drewno, bufor, laddomat itp.)Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 05.04.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 My też ruszamy w górę po świętach ) Jutro szef od murowania na wizji lokalnej hip hip hura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 05.04.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Budowe zaczynamy po święach....tzn mieliśmy zacząć, ale jeszcze prądu nie ma....jak ja to kocham...umowa podpisana w maju zeszłego roku....nie znacie kogoś kto miałby pożyczyć generator na kilka dni? - nie chciałbym mieć już na początku przestojów...a na taką chwilę nie będę budować... Ja tez lawy zaczynalem z agregatu Za ok 700 pln kupisz na alledrogo nowy ~2,2kW. U mnie sie spisal, puscilem go za 400-500 pln po ok. roku pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 05.04.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 spytam szwagra od brata, od handluje takimi rzeczami,więc powinien coś starego miec... Dzieki - daj znac jakby cos mial ! pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 05.04.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 ale jeszcze prądu nie ma....jak ja to kocham...umowa podpisana w maju zeszłego roku.... A jaki masz termin realizacji wpisany w umowie? Nie daj się robić w balona - jak w umowie jest termin to mają się go trzymać. Ja ich naciskałem (co prawda w 2005) i termin 15.04.2005 (umowa podpisana w 09.2004) został dotrzymany. Przyłącze zrobili 15.04.2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.Bud 05.04.2009 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Adam, a nie myslales se go zostawic na pozniej, agregat mam na mysli wiesz ja planuje tak zrobic skrzynke bezpiecznikowa by moc w razie braku zasilania wpinac agregat i minimum oswietlenie miec albo jakies obwody aktywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 05.04.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Adam, a nie myslales se go zostawic na pozniej, agregat mam na mysli wiesz ja planuje tak zrobic skrzynke bezpiecznikowa by moc w razie braku zasilania wpinac agregat i minimum oswietlenie miec albo jakies obwody aktywne. Myslalem i kombinowalem.. I doszedlem do wniosku ze nie ma sensu Prad mam puszczony z rozdzielnicy niskiego napiecia z pobliskiej cieplowni -> kabel puszczony w ziemi. Cieplownia nie moze sobie pozwolic na przerwy w dostepie do pradu (bo brak pradu to brak cieplej wody dla ~10 tys mieszkancow pobliskich 3 duuuzych osiedli Pozatym moja instalacja elektryczna bedzie dosc skomplikowana i podzielona na trzy fazy.. Laczenie tego z agregatem byloby klopotliwe.. No i trzebaby zrobic jakas instalacje odprowadzania spalin dla tego agregatu, a to taka zabaweczka w sumie byla, ciezko byloby uzywac do powaznych zastosowan Dlatego odpuscilem - laczenie tego byloby drozsze od samego agregatu, a zalety watpliwe. Od dwoch lat jak mam tam prad - nie odnotowalem ani jednej awarii, od paru tygodni dziala alarm (z powiadamianiem via gsm o awarii / odcieciu pradu) i tez ani jednego padu.. Gdybym mieszkal we wsi zabitej dechami, gdzie prad biegnie kilometrami napowietrznych linii to myslalbym inaczej Ale ja to w centrum samym sie buduje i licze, ze awarie jezeli juz beda - to beda baaaardzo rzadkie i krotkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 06.04.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Kary umowne. Proszę sobie poszukać w umowie z Vattenfallem.Moim zdaniem podwykonawca nie ma tu nic do rzeczy. Stroną jesteś Ty i Vatt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 06.04.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 ale jeszcze prądu nie ma....jak ja to kocham...umowa podpisana w maju zeszłego roku.... A jaki masz termin realizacji wpisany w umowie? Nie daj się robić w balona - jak w umowie jest termin to mają się go trzymać. Ja ich naciskałem (co prawda w 2005) i termin 15.04.2005 (umowa podpisana w 09.2004) został dotrzymany. Przyłącze zrobili 15.04.2005 termin mam w umowie 16.03. Gdzieś od grudnia ich atakowałem co jakiś czas jak mi się przypomniało...facet z Provolta twierdzi że jakieś dodatkowe zudy wyskoczyły z wodociągami...grrrr co można zrobić w sytuacji jak nie dotrzymają terminu? - no bo już nie dotrzymali... u mnie też przekroczyli termin 2 miesiące ale już prąd mam....tłumaczą się nawałem budów hmm, ciekawe Postrasz ich że ruszasz z budową i chcesz mieć prąd i koniec. Zrobią w jeden dzień. Tak było u nas. Teraz już musimy płacić dzisiaj przyszedł pierwszy rachunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 06.04.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Mam pytanie. Może ma ktoś odsprzedać (nie drogo ) jakąś blaszaną budke, schowek, ewentualnie garaż na budowę na narzędzia. Wolałabym jednak coś nie dużego. A może ktoś wie gdzie można coś takiego kupić w naszych okolicach oczywiście (nie drogo ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiJ100 07.04.2009 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Witam wszystkich budujących. Właśnie zaczynam budowę domu (właściwie rozbudowę ) i mam do oddania ziemię z wykopu (humus + piasek) około 70 m3. Jak ktoś potrzebuje to dzwonić 662179054 Pozdrowienia Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 07.04.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Witam, w związku z postępem prac na naszej budowie mam na zbyciu schody młyńskie na czas budowy. Zapewniają szybką i bezpieczną komunikację z piętrem na czas budowy. Wystarczą do kondygnacji o wysokości ok.3 m. Są znacznie wygodniejsze i bezpieczniejsze od drabiny. Można je obejrzeć i odebrać w Nieborowicach. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borsukm 08.04.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Angar. Garaże, bramy garażowe, wiaty44-325 Mszana, Wodzisławska 3 woj. Śląskie, pow. wodzisławski, gm. Mszana Dobra i solidna firma. Przyjadą i zamontują. W tamtym roku garaż mnie kosztował 1450 zł. teraz służy jako pomieszczenie na różnego rodzaju graty.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts