Ewus1719503518 28.04.2009 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Daggulka jak nie będzie problem to mogłabym z połówką i ogonkiem 5 lat ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 28.04.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 no jasne, zapraszam uaktualnienie gosiatychy6 + mąż (dzieciaczki?) wiewióra1976 EDZIA +mąż adiqq+ żonka + bobas 2,5 roczków Graszka1970 + 1 przystojniak ( czteroletni ) piejar - jak zdąży Ewus + mąż + 5 letnia latorośl ghost34- sztuk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba77 28.04.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 mała zmiana tematu , Proszę o poradę Czym izolowaliście sciany piwnic z zewnątrz na tynk (rapówkę) nie będzie styropianu tylko folia kubełkowa Izoplast KL?? czy wystarczy zwykły izoplast R a może dysperbent?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozek_zory 29.04.2009 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Czym izolowaliście sciany piwnic z zewnątrz na tynk (rapówkę) nie będzie styropianu tylko folia kubełkowa ja uzywalem izolbet A - grunt, a na to 2x izolbet DP, wyszlo calkiem niezle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Riczi5 29.04.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Witam Szukam sprawdzonej ekipy budowlanej. Kogo możecie polecić z czystym sumieniem . Zależy mi by robota była wykonana solidnie i bez partaniny. Mam zamiar zacząć w tym roku lub na początku następnego. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 29.04.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 nie będzie styropianu tylko folia kubełkowa Wg. mnie to nie jest albo albo - folia kubełkowa nie stanowi izolacji termicznej fundamentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 29.04.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 mała zmiana tematu , Proszę o poradę Czym izolowaliście sciany piwnic z zewnątrz na tynk (rapówkę) nie będzie styropianu tylko folia kubełkowa Izoplast KL?? czy wystarczy zwykły izoplast R a może dysperbent?? ja podpatrzyłam u kogoś na forum: dysperbit + styro + folia kubełkowa i tez tak mam w zamiarze zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 29.04.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 ja podpatrzyłam u kogoś na forum: dysperbit + styro + folia kubełkowa i tez tak mam w zamiarze zrobić ja tak mam, tylko jest twardszy styrodur 5 cm. podpowiedział kierbud, wykonawca przytaknął i zrobili.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 29.04.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 A skąd braliście lub będziecie brać piasek do zasypywania fundamentów ? Proszę o podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 29.04.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 ja z Gardawic http://www.jarub.pl/kontakt.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba77 29.04.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Dziś zamalowałem 2 razy izoplastem R ( dzwoniłem dziś rano do producenta izoplastu), izolacji termicznej nie przewiduje więc zastosowałem izoplast r który jest " agresywny" dla styropianu czy styroduru izoplast KL można śmiało stosować pod styropian, Piwnice mam całkowicie schowane w ziemi dlatego zrezygnowałem z ocieplenia , nie zależy mi specjalnie na ciepłej piwnicy. Dziekuje za odzew i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka168 29.04.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 My tez właśnie mamy zakupiony styropian 5 cm i folię kubełkową ale nie jesteśmy jeszcze zdecydowani mówiąc dokładnie pewni jaką masą zabezpieczyć fundamenty Za porady z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 30.04.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 U mnie była rapówka plus Izoplast jedna warstwa i na to folia kubełkowa. Piwnice bez izolacji okazały się wystarczająco ciepłe. Zimą minimalnie 15 stopni przy minimalnym dogrzewaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 30.04.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Piwnice mam całkowicie schowane w ziemi dlatego zrezygnowałem z ocieplenia , nie zależy mi specjalnie na ciepłej piwnicy. Warto zaizolowac przynajmniej pas 50 lub 100cm ponizej poziomu gruntu - na ta glebokosc w zimie bedzie Ci przemarzac sciana, a przemarznieta sciana to nie tylko chlod ale prawdopodobienstwo wystapienia grzybka, szczegolnie przy slabej wentylacji (a skoro jej nie bedziesz ocieplac to i pewnie wentylacja bedzie slabiutka). pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
insah 30.04.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Witam!Mam pytanie, gdzie można kupić tanio beton dobrej jakości? Buduję w okolicach Żor.Pozdrawiam innych budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 30.04.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Witam! Mam pytanie, gdzie można kupić tanio beton dobrej jakości? Buduję w okolicach Żor.Pozdrawiam innych budujących. Bud-bet, od niedawna maja siedzibe w Zorach pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mgielka 30.04.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Kochani! Potrzebuję Waszej pomocy.. Doradzcie prosze czym najlepiej i najtaniej utwardzić wjazd do domu? Mamy spory kawalek wjazdu, kostka wyszłaby nas strasznie drogo, poniewaz to jakieś 300m, dlatego razem z mężem zastanawiamy się nad jakims kruszywem, kamyczkiem, tuczniem, ale nie bardzo się znamy czym byłoby najlepiej i gdzie można coś podobnego kupić do dobrej cenie? Będę wdzięczna za Wasze cenne rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 01.05.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 300m to faktycznie mnóstwo powierzchni Ja Ci powiem jak ja zrobiłam W zeszłym roku kupiłam kamień kopalniany ( u nas krzyczą tylko za transport, więc od jednej wywroty 18t. zapłaciłam 180zł) ... rozsypałam go grubo, ograniczyłam rollborderami drewnianymi coby nie roznieść go na pół działki , poleżało se toto roczek, zlasowało się (normalnie jeżdziliśmy po tym samochodami i parkowaliśmy w tym miejscu). W tym roku kupiłam 10 ton kamienia klińca i na to wysypałam (kliniec około 60 zł za tonę), ograniczyłam krawężnikami betonowymi (w betoniarni do nabycia za około 7zł za metr). możesz zobaczyć w moim dzienniku na przedostatniej stronie jak to wygląda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 01.05.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 U mnie była rapówka plus Izoplast jedna warstwa i na to folia kubełkowa. Piwnice bez izolacji okazały się wystarczająco ciepłe. Zimą minimalnie 15 stopni przy minimalnym dogrzewaniu. Oopss... przypomniałem sobie, że to co wystaje mi ponad grunt mam ocieplone 5 cm styropianu . Ot sklerozka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 01.05.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 ... czym najlepiej i najtaniej utwardzić wjazd do domu Potwierdzam, że najtańszy jest niesort z hałdy kopalnianej. Niesort oznacza że dostajesz to co kopara do łychy nabierze. Za większe pieniądze można kupić kamień z hałdy ale sortowany. Ja utwardzałem niesortem i muszę powiedzieć, że po 3 latach nastąpiło takie "posortowanie" że na wierzchu jest drobny pył, który zimą zamienia się w ciapę. Może pomaga to, co zrobiła Dagmara czyli przysypanie innym kamieniem. My będziemy niesort wybierać i na to miejsce przyjdzie jakaś kostka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts